Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

The Journey from $1.000 --> $1.000.000

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • #61
  equalizer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Egy kis didaktikai kiegeszitest is eszkozolnek ehhez az utobbi trade setup-hoz, hatha segit majd valakin a kovetkezo hasonlo helyzetben.
  Szia Equalizer!

  Zseniális hozzászólás. Szerintem már ezért az egyért érdemes volt megnyitni a topikot, köszönet érte.

  Korábban utaltál rá, hogy ezzel a kísérlettel az elsődleges célod az, hogy a nyilvánosság erejével kimozdítsd magad a komfortzónádból, a cél melletti nyílt elköteleződés és a trade tervek kinyilatkoztatásával járó számonkérhetőség mintegy kikényszerítse ezáltal személyes fejlődésedet. Nos, hát rajtam ne múljon... ezért pár észrevétellel szeretnék hozzájárulni a sikerhez. Írod:

  „...igy 3.5 pip-es SL-al !!! meg is volt a beallo, habar kisebb kockazattal mint normalis a korulmenyekre figyelemmel.”

  Ebből nekem az jön le, hogy nem az „előírt” 500 dolcsival (=14,7 lot a 3,5 pipre) szálltál be a trade-be, hanem ex per tipp mondjuk százötvennel. (=5 lot). Kérdés az, amit én a helyedben a célul kitűzött önfejlesztés érdekében feltennék magamnak(már, ha tényleg helyes a kiinduló feltételezés), hogy miért?

  1, Az egyik lehetséges magyarázat nyilván az, hogy kb tíz másodperc alatt kellett meghozni a döntést, így a pillanat hevében nem igazán volt lehetőség a racionális mérlegelésre, ezáltal a kisebb pozíció méret tulajdonképpen a hiányos információk kompenzálására tudat alatt adott ösztönös kockázatkezelésnek fogható fel. Ezzel nehéz vitába szállni, hisz a jó trader sajátja a gyors helyzetfelismerés, ugyanakkor... Nem pont ezzel az impulzivitással akarsz leszámolni? Hogy alapos kutatómunkával felkutatsz, kielemzel egy lehetőséget, megtervezed a beszállót, aztán... ösztönösen durr bele bumm? Mert gondoljuk csak végig: nem tíz pipre utazó skalper vagy. A stopot adó kanócvég adott. Ha még adsz magadnak pár percet a helyzet mérlegelésére mondjuk már 3 pippel arrébb van az ár. (a kötés pillanatában az M5 ATR10 2,6 pipet mutatott) Ez azt jelenti, hogy stabilabb a jel, nyugodtabb a döntés, ezáltal hiába nő a stop 6,5 pipre, valójában –mivel biztosabb vagy a dolgodban- nyolc lottal tudsz (mersz) elindulni... Kevésbé tökös megoldás ez az óvatoskodás igaz, de számoljunk csak: a tervezett napos trendvonal célzónáig ez a plusz három lot több, mint 10K pluszt jelent. Dollárban. Jogos: ez esetben az initial risk abszolút értéke 150-ről 500 dollárra nő, de ezt szerintem bőven kompenzálja a plusz reward esélye és hogy a várt irányba történő igazolt elmozdulás valamint a nagyobb ármozgástér miatt jelentősen (na jó: valamelyest) csökken a kistopolódás bekövetkezési valószínűsége.

  2, A másik forgatókönyv, hogy eleve résznyitásokkal terveztél piacra lépni, igazodva ahhoz, hogy az ármozgás visszaigazolja-e az előzetes elképzeléseket. Előre skálázott osztott belépőknek ugyanakkor a csatolt charton nincs jele, pozíció építés szándéka esetén viszont nincs szükség előzetes pozíció méret csökkentésre, hisz a ráépítés elvben amúgy sem járhatna kockázat növekedéssel. Ettől függetlenül, ha tippelnem kellene „ismerve” Téged, egy korrekciós mozgás után a ráduplázást a BE-ben lévő eredeti pozira majdnem biztosra veszek.

  3, Persze lehet, hogy egyszerűen csak rugalmas kockázatkezelést használsz, mikor csak a max risk van kőbe vésve, de a ténylegesen felvállalt ennél ad hoc lehet lényegesen kisebb is, ha tudat alatt úgy érzed, hogy ez a signal bizony nem az a bombabiztos fajta, mondhatni kétesélyes akármennyit is gondolkodnál is rajta. Bevallom, magam is élek ezzel a módszerrel, ezért merem hitelesen állítani, hogy ezzel az a baj, hogy pont azt a szubjektivitást konzerválja, amit a siker érdekében fontos lenne mielőbb kiiktatni a folyamatból.

  Összegzés: Nem azért „adtam szádba” a lehetséges magyarázatokat, hogy okoskodjak. Csak meg szerettem volna előzni, hogy ösztönös védekező reflexből kihúzz egy választ a kalapból anélkül, hogy mélységében elgondolkodtál volna a valós mozgatórugóidról. Szerintem egyik felsorolt forgatókönyv sem jobb, vagy rosszabb a másiknál. A lényeg, hogy tudatosan került e alkalmazásra, vagy ösztönösen. Ha tervszerűen, akkor az előrébb visz a célod elérésében, ha impulzíve, pillanatnyi ötlettől vezérelve, akkor talán ez a hozzászólás hozzásegít, hogy rakoncátlan pszihódat is a cél szolgálatába állítsd. Vagy legalábbis tegyél egy fontos lépést, hogy megismerd és kielemezd a benned futó alapértelmezett döntési rutin érzelmi és racionális aspektusait. Mert talán éppen ennek finomhangolása lesz az az apró, de "szükséges Plussz", ami fejlődésedet a kívánt irányba lendítheti.

  Hozzászólás


  • #62
   AlpinForex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Ebből nekem az jön le, hogy nem az „előírt” 500 dolcsival (=14,7 lot a 3,5 pipre) szálltál be a trade-be, hanem ex per tipp mondjuk százötvennel. (=5 lot). Kérdés az, amit én a helyedben a célul kitűzött önfejlesztés érdekében feltennék magamnak(már, ha tényleg helyes a kiinduló feltételezés), hogy miért?
   Szia Alpin,

   Reszletekre valo figyelmeddel egeszen melyen belelatsz az ember vesejebe... koszonom a hozzaszolast!

   Nos, a helyzet az, hogy ennek kezzelfoghato oka van, amely otvozi kicsit az osszes altalad felvazolt helyzetbol a lenyeget es meg egyet pluszban:

   Amikor elinditottam az alszamlat, beallitottam rajta 1:200 leverage-t, mivel $1000 volt az alaptoke es $500 volt a kezdeti riziko, igy az elso trade-emen az alap 1:100-al nem tudtam volna pozit nyitni a margin call miatt (Dukasnal 100%-nal van margin call es 200%-nal margin cut). Miutan zartam a poziciot visszaallitottam ezt 1:100-ra. Erre meg ratevodik az is, hogy a hetvegi leverage csak 1:30, igy ha tul sok/nagy, a kis alaptokere viszonyitott pozi van nyitva, margin call-t vagy esetleg cut-ot veszelyeztetek este 8-kor amikor valtozik a leverage. A tegnap ket pozit nyitottam a szamlan, EURJPY es GBPUSD (ez utobbi tervben volt mar amikor az EURCHF-et nyitottam - hamarosan annak az elgondolasat is posztolom). A GBPUSD is csak $300 koruli rizikoval van nyitva, mert a vegen igy adta a kb. pozimeret, hogy a hetvegi leverage ne akasszon be egy esetleges gap eseten piacnyitaskor. Es ez a szamitas a pillanat heveben hasracsapassal/approximalassal tortent mikozben a telefonomrol autobol inditottam a pozikat... szemmertek alapon.

   Ez volt az elso szempont abban az egy percben amikor dontest kellet hozni, valtoztathattam volna a beallitason, de arra mar nem volt idom... 1 lottal nyitottam az EURCHF-et (ezen a szamlan).

   A masik szempont a 3-3,5 pipes SL volt, ami nem igazan a szokasom, nem kenyelmes a pszihomnak ez a kis tavolsag, lottonak tunik a tapasztalatom alapjan, hiszen egy kisebb zaj is siman kivehet es folytatodik utana tovabb a menet. Mindenkeppen, ha meglett volna az 1:200 akkor is csak 5 lottal nyitottam volna pozit, mint ahogy a foszamlamon is csinaltam, igaz kicsivel lekesve a pillanatatot (ott 5 pip korul volt a SL... hiszen idobe telt amig atvaltott az android app egyik szamlarol a masikra ). Es ott nem volt gond a margin.

   Jol gondolod, nekem is van maximum kockazatom es helyzettol fuggoen felezem azt olykor, vagy negyedelem stb. :O

   Nem pont ezzel az impulzivitással akarsz leszámolni? Hogy alapos kutatómunkával felkutatsz, kielemzel egy lehetőséget, megtervezed a beszállót, aztán... ösztönösen durr bele bumm? - a helyzet az, hogy ahogy mondtam is ezt a setup-ot nagyon reg ota nezem, ismerem mit csinal a struktura, ki volt analizalva a helyzet alaposan es csak azt vartam, hogy egy uj csucsot kapjak es onnan az emlitett beallasi jelet... mivel ez megvolt, ezert alltam be... nem talalomra.

   Amugy a szamitasaiddal tokeletesen egyetertek, ezt biztonsagosabban is be lehetett volna kotni, igy utonezetbol azt is tudom, hogy hogyan es hol, de ahogy mondtad, a pillanat heveben maskepp lattam a dolgokat, nem volt idom a tokeletes szamitasokat elvegezni.

   Erre csak rarakodik meg az, hogy eleve kitoreses strategiara nem akartam menni, mivel megvolt az eselye egy 3 hullamu korrekcionak es onnan megint fel, igy pont akkor szalltam volna be amikor fordul felfele az ar... kb igy:

   Click image for larger version

Name:	GBPJPY alt.png
Views:	1
Size:	178,8 KB
ID:	159284

   Csereben, amikor az elso trendvonalhoz kerult az afolyam, mar BE-be tudtam rakni az esetleges felfele menetel ellensulyozasara.

   Azt is jol gondolod, hogy amikor a lefele trend konfirmalodik, elkezdem a raepiteseket/duplazasokat mindegyik idealis korrekcio utan. jol "megismertel" ezido alatt.

   Osszegezve: a pozicionyitas a fent emlitett objektiv (de a szubjektivek is) limitaciok vegett tudatosan volt vegrehajtva egy olyan setup-on amit jo elore alaposan kielemeztem, tudtam, hogy mit varok es hogyan jarok el amikor a pillanat bekovetkezik. Paradoxalis modon, ha ez a beallo nem 3-5 pippes stoppal tortent volna meg counter trendben, hanem mondjuk 15-20-al egy kitores utan, akkor a foszamlamon 5 helyett 20 lottal nyitom a poziciot... itt jott be a szubjektivitas amit az elobb leirtam: feltem a kis stopp + a zajtol.

   Hozzászólás


   • #63
    A negyedik trade a szamlan a GBPUSD short. Rovid elemzest csinalok, hiszen lehet segit meg valakinek, a setup nagyon is aktualis meg mindig.

    Az alapotlet a napos charton szuletett, hiszen nem kell sok tudas ahhoz, hogy ranezesre is meg lehessen allapitani, hogy egy korrektiv strukturaban vagyunk. Es a korrektiv struktura, definicio szerint, egy ujabb trendiranyu impulzus elozmenye, ergo nagy valoszinuseggel meg latunk hamarosan egy ujabb lefele impulzust. Az alapotlet szemleltetve a kovetkezo (hetes struktura -> napos struktura):

    Click image for larger version

Name:	GBPUSD Weekly.jpg
Views:	1
Size:	196,2 KB
ID:	159286 Click image for larger version

Name:	GBPUSD Daily.jpg
Views:	1
Size:	200,6 KB
ID:	159287

    A gondolatmenet es setupelemzes pedig a kovetkezo: Ket lehetoseget latok kibontakozni, az elso az, hogy a korrektiv struktura befejezodott a narancssarga X pontban, kovetkezett egy impulzus lefele mint az 5.-ik (Z) hullam 1-es hullama, most vegzodik a 2-es hullam es kovetkezik egy agressziv 3-as lefele amelyet jo lenne elkapni az elejetol, es mi lenne a jobb pont mint ahol most vagyunk:

    Click image for larger version

Name:	GBPUSD Daily alt 1.jpg
Views:	1
Size:	197,1 KB
ID:	159288

    A masodik lehetoseg pedig az, hogy meg csinalunk egy zold X-et lefele es felmegyunk megegyszer egy zold Z hullamot ami befejezi a narancssarga X-et es egyben a napos korrektiv strukturat (nem kizart, hiszen nincs divergencia a zold W es Y kozott):

    Click image for larger version

Name:	GBPUSD Daily alt 2.jpg
Views:	1
Size:	192,2 KB
ID:	159289

    Egy kerdes megfogalmazodhat a laikusok fejeben, hogy miert alltam be, ha eleve nem tudom eldonteni, hogy alternativa 1 vagy 2 lesz a nyero? A dolog egyertelmu: nezd a ket alternativa elvarhato minimum kozos reszet, es ez minimum meg egy napos impulzus lefele meg akkor is, ha a 2-es alternativa lesz a vegen a nyero, es miert ne elkapni azt a par szaz pipet:

    Click image for larger version

Name:	GBPUSD Daily alt 1+2 kozos.jpg
Views:	1
Size:	192,8 KB
ID:	159290

    Belemenve kicsit a 4 oras chartba, eszreveheto az a minimum mozgas amit elvarok. Itt is most ket lehetoseg all fenn, az egyik az, hogy innen lefele az ut, ebben az esetben, mivel nem utottunk uj csucsot mielott bezuhantunk volna, azt jelenti, hogy vagy teljesen lefele az ut es ez volt a 2-es hullam az 1-es alternativabol amirol az elobb beszeltem vagy pedig azt, hogy ez volt egy korrekcio egy nagyobb korrekcion belul es ettol meg mindig megallhatunk ahol jeleztem, csinalva egy regular vagy esetleg contracting flat-et es onnan megegyet felmegyunk a 2-es alternativa alapjan. Ez lenne a kozos mozgas amit minimum elvarok:

    Click image for larger version

Name:	GBPUSD 4H.jpg
Views:	1
Size:	196,3 KB
ID:	159291

    A masik lehetoseg az, hogy atutjuk innen az elozo csucsot, ebben az esetben kizarodik az 1-es alternativa lehetosege (hiszen Elliott szabalyai alapjan a 2-es hullam nem utheti at az 1-es forrasat, ha pedig atuti akkor csakis egy running vagy expanding flat lehet majd belole) viszont meg mindig az elvaras az a minimum lefele impulzus amit az elobb berajzoltam.

    Megint feltevodhet a kerdes, hogy akkor megis miert alltam be, ha meg itt is 2 alternativat latok? A valaszt pedig az oras chart adja meg. Az elozo analizisemben mar mondtam, hogy mi nekem a beallasi jel: egy impulziv mozgas trenddel ellentetben es egy korrektiv struktura, ez volt az en idealisnak hitt beallasi pontom, osszevetve meg mas sajat eszkoztaram alapjan eloallo jellel is:

    Click image for larger version

Name:	GBPUSD 1H.jpg
Views:	1
Size:	198,0 KB
ID:	159292

    Persze itt is vannak erzekeny pontok majd ahol figyelni fogom az arfolyamot esetleges visszapattanasok miatt, de erre van majd a kozlejovoben a BE... a tavolabbi jovoben pedig majd a struktura alapjan valo profitba huzas = trailing stop.

    2016 novembereben volt egy elemzesem az USDCAD-ra, majdnem tokeletesen megegyezo struktura volt elorelatva mint amilyen most van itt a GBPUSD-n. Ott is ket alternativam volt, rogton lefele vagy WXYXZ struktura mint 2.-ik alternativa, pont mint itt. Ott a 2-es lett a nyero majdnem tokeletesen mint ahogy elorejelzve volt. Ha valakit erdekel, itt az akkori elemzes: https://www.tradingview.com/chart/USDCAD/dP9bAFhl/ lehet gorgetni elore es akkor elobukik az ami azota tortent, erdekes latnivalo...

    Hozzászólás


    • #64
     Update-nek annyit, hogy megallitottam a GBPUSD pozit, mivel ez az impulzus es ez a flag tipusu korrekcio azt sugallja nekem, hogy van meg egy kis felfele menet. Valahogy igy:

     Click image for larger version

Name:	Screen Shot 1-8-2018 at 2.47 PM.jpg
Views:	1
Size:	185,5 KB
ID:	159295

     Hozzászólás


     • #65
      Zartam az EURCHF trade-emet, hiszen a tegnapi felfele mozgas elegge nem tetszett, visszaadtam 1:30 ($950) R/R-rol 1:10-ig ($300) mindent, aztan 1:20-nal ($600) zartam a pozit, mivel gyanus nekem az, hogy ez van kibontakozoban (es mivel a kereskedest a valoszinusegre jatszom, ezert a zaras...):

      Click image for larger version

Name:	Screen Shot 1-10-2018 at 5.33 PM.jpg
Views:	2
Size:	188,3 KB
ID:	159313

      Egy esetleges ujabb csucsrol vgy fennebbrol majd ujra probalkozok, hiszen a struktura nagyobb TF-en ugyanaz maradt, de mint mondtam, a trade menedzsment az olykor beleszolhat... longot nem nyitok, ez biztos, amig a struktura ilyen amilyen a naposon es 4h-n, addig csakis shortban gondolkodok.

      Hozzászólás


      • #66
       EURCHF reloaded... mint latjuk, jo dontesnek bizonyult a tegnap a struktura milyensege miatt zarni a poziciot, megsporoltam vele egy csomot. Most visszaalltam, hiszen eselyes, hogy lefele induljon innen, kesz strukturat latok meg egy lefele menetre legalabb...

       Click image for larger version

Name:	Screen Shot 1-11-2018 at 7.59 PM.jpg
Views:	2
Size:	192,0 KB
ID:	159323

       Hozzászólás


       • #67
        equalizer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        EURCHF reloaded... mint latjuk, jo dontesnek bizonyult a tegnap a struktura milyensege miatt zarni a poziciot, megsporoltam vele egy csomot. Most visszaalltam, hiszen eselyes, hogy lefele induljon innen, kesz strukturat latok meg egy lefele menetre legalabb...

        [ATTACH]12309[/ATTACH]
        Pontosan igy látom én is, 1768 on akarok belépni, M5ön most megy A>B és jön a magas C

        Hozzászólás


        • #68
         C@maro eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
         Pontosan igy látom én is, 1768 on akarok belépni, M5ön most megy A>B és jön a magas C
         2.29-es BUGos a ECH most zajló ABC hullámköze, m1 -en látható a struktúra. A következő a 2. hullámban lesz m5-ön is látható magasabb árréssel, a 3. a 5 hullámú 3. hullám 2. korrekciója lesz m5-ön, de látható lesz m15-ön is a befejező 4. rész az 5. hullám ABC ujrajátszásában lesz de ez már H1en.

         Hozzászólás


         • #69
          Mint mondtam, ez az extrem pontos + squeeze pattern ezzel jar, kinlodassal... addig amig elkapod azt a hullamot aminn bezsebelsz egy vagon penzt... mikor mar mindenki megunta varni az ugrot/zuhanot, na akkor fog ugrani/zuhanni. En nem szoktam megunni ezt, mert tudom, hogy statisztikailag mik az eselyek a zuhanasra, ugyhogy minden short setup-ot megjatszok addig, amig elkapom az igazi menetet.

          Ime itt egy ujabb extrem pont es egy tokeletes squeeze (dying out pattern) ezuttal kisebb TF-en, megismetelve a daily squeeze-t... a squeeze letorese es egy flag az idealis beallo, lassuk megkapjuk-e most, tenyleg itt lenne mar az ideje egy napos impulzusnak e hosszu konszolidacio utan:

          Click image for larger version

Name:	EURCHF.png
Views:	1
Size:	124,8 KB
ID:	159325

          Hozzászólás


          • #70
           equalizer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
           Mint mondtam, ez az extrem pontos + squeeze pattern ezzel jar, kinlodassal... addig amig elkapod azt a hullamot aminn bezsebelsz egy vagon penzt... mikor mar mindenki megunta varni az ugrot/zuhanot, na akkor fog ugrani/zuhanni. En nem szoktam megunni ezt, mert tudom, hogy statisztikailag mik az eselyek a zuhanasra, ugyhogy minden short setup-ot megjatszok addig, amig elkapom az igazi menetet.

           Ime itt egy ujabb extrem pont es egy tokeletes squeeze (dying out pattern) ezuttal kisebb TF-en, megismetelve a daily squeeze-t... a squeeze letorese es egy flag az idealis beallo, lassuk megkapjuk-e most, tenyleg itt lenne mar az ideje egy napos impulzusnak e hosszu konszolidacio utan:

           [ATTACH]12312[/ATTACH]
           Alighanem csak ujranyitás után tudjuk meg

           vagy a piros X abcde és le, vagy a kék XABC és le.
           Miután felfedeztem a 2.29 -es ''szökőévhullámot'', nem léptem be még, szerintem még újra játsza a kék téglalapban lévőt.
           Csatolt fájlok

           Hozzászólás


           • #71
            C@maro eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Alighanem csak ujranyitás után tudjuk meg

            vagy a piros X abcde és le, vagy a kék XABC és le.
            Miután felfedeztem a 2.29 -es ''szökőévhullámot'', nem léptem be még, szerintem még újra játsza a kék téglalapban lévőt.
            Ok, ok, de akkor most zárjam az ECH longokat, vagy sem?
            Fog esni, vagy nem biztos hogy tutti?
            Mert én kérem szépen nem olvastam ezt a jóslatot tegnap (hál istennek) így a szokásos módon a support körül, a nyitó ár előtt csak bekötődött az a buy limit.
            Szánom, bánom, de azért mégsem annyira, sőt, ma még bekattant rá plusszba egy buy stop is, hogy legyen még mit fogni rajta.
            Na ezzel a nyereséggel akarnám majd én bekockáztatni azt a várva várt shortot, ha majd beérik.
            De megvallva az igazat, vagy egy olyan érzésem hogy csak azért is fel fog ez még kúszni addig az ominózus 1.2000-ig, ami már nincs is olyan messze.

            Ne legyen igazam (bár az sem kerülne semmibe), de arra a "véres" keresztárfolyamra a fél világ emlékszik...

            (Amúgy a mai megtorpanás csak simán az előzmény sidewalk 123,6-os szintje volt, szóval van ott még hely felfelé is.)

            Click image for larger version

Name:	ech.jpg
Views:	1
Size:	192,8 KB
ID:	159328

            Hozzászólás


            • #72
             Tback eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
             Ok, ok, de akkor most zárjam az ECH longokat, vagy sem?
             Fog esni, vagy nem biztos hogy tutti?
             Mert én kérem szépen nem olvastam ezt a jóslatot tegnap (hál istennek) így a szokásos módon a support körül, a nyitó ár előtt csak bekötődött az a buy limit.
             Szánom, bánom, de azért mégsem annyira, sőt, ma még bekattant rá plusszba egy buy stop is, hogy legyen még mit fogni rajta.
             Na ezzel a nyereséggel akarnám majd én bekockáztatni azt a várva várt shortot, ha majd beérik.
             De megvallva az igazat, vagy egy olyan érzésem hogy csak azért is fel fog ez még kúszni addig az ominózus 1.2000-ig, ami már nincs is olyan messze.

             Ne legyen igazam (bár az sem kerülne semmibe), de arra a "véres" keresztárfolyamra a fél világ emlékszik...

             (Amúgy a mai megtorpanás csak simán az előzmény sidewalk 123,6-os szintje volt, szóval van ott még hely felfelé is.)

             [ATTACH]12315[/ATTACH]
             Ha valahol 1,153-nál száltál be longba, akkor túléled ezt a korrekciót és a cél az 1,21
             Most elindítottam lefele, hogy legyen jóóónagyugrás nyitásra felfele
             Csatolt fájlok

             Hozzászólás


             • #73
              C@maro eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Alighanem csak ujranyitás után tudjuk meg

              vagy a piros X abcde és le, vagy a kék XABC és le.
              Miután felfedeztem a 2.29 -es ''szökőévhullámot'', nem léptem be még, szerintem még újra játsza a kék téglalapban lévőt.
              Nekem ezek az altalad felvazolt pattern-ek nem mondanak semmit, sosem lattam oket es szerintem nem ismetlodo dolgok.... pedig a formafelismeres egyik lenyege az, hogy megismetlodo formaciokat tradeljunk meg, nem pedig hasracsapva behuztt vonalak menten. A kerdesem egyszeru: van valami statisztikai alapod akkor amikor behuzod ezeket a vonalakat? Fel tudod vazolni ennek a statisztikai kimutatasnak az alappillereit? 100 hasonlo formaciobol atlagban hanyszor mukodik az altalad elvart mododn? stb. ... ameddig ez nincs kidolgozva, addig nem komolyanveheto...

              Tback eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Ok, ok, de akkor most zárjam az ECH longokat, vagy sem?
              Fog esni, vagy nem biztos hogy tutti?
              Mert én kérem szépen nem olvastam ezt a jóslatot tegnap (hál istennek) így a szokásos módon a support körül, a nyitó ár előtt csak bekötődött az a buy limit.
              Szánom, bánom, de azért mégsem annyira, sőt, ma még bekattant rá plusszba egy buy stop is, hogy legyen még mit fogni rajta.
              Na ezzel a nyereséggel akarnám majd én bekockáztatni azt a várva várt shortot, ha majd beérik.
              De megvallva az igazat, vagy egy olyan érzésem hogy csak azért is fel fog ez még kúszni addig az ominózus 1.2000-ig, ami már nincs is olyan messze.

              Ne legyen igazam (bár az sem kerülne semmibe), de arra a "véres" keresztárfolyamra a fél világ emlékszik...

              (Amúgy a mai megtorpanás csak simán az előzmény sidewalk 123,6-os szintje volt, szóval van ott még hely felfelé is.)

              [ATTACH]12315[/ATTACH]
              Hogy zarjad-e a longod vagy sem, a Te dontesed... van egy sanda gyanum, hogy ha azt mondanam neked, hogy zarjad, akkor sem hallgatnal ram, hanem a sajat elkepzelesed szerint mennel tovabb ami szuper dolog! Ameddig amig van sajat elkepzelesed, addig biztonsagban vagy a piacon.

              Ha figyelmesebb lettel volna, olvastad volna egy elozo posztomat, amely alapjan zartam az EURCHF shortomat, pont abbol a meggondolasbol, hogy vartam ezt a felfele mozgast, PONT ezt a felfele mozgast! a #63-as...

              DE: engem ez a par pipnyi felfele mozgas NEM erdekel... mint mondtam, nincs idom egesz nap bujni a monitort, hogy minden 10 pipnyi mozgast elkapjak, idealis beallot, de inkabb idealis kiszallot kapva... amig tavol vagyok, egy ilyen beallo hamar ki is vaghat, hiszen egy ilyen mozgast megcsinalhat lassan is (mint a mostani eset) de gyorsan is (egy spike, es mire megint gep elott vagyok, mar ki is vette a BE-t vagy vesztot)... orvendek, hogy Te tudsz csak ezzel foglalkozni, en meg nem. Igy az en reszortom marad a nagyobb mozgas... nincs ebben amugy semmi baj, gondolom, nem?

              Mint mondtam, egy ilyen strukturaban SOSEM keresnek long beallot, mivel a felfele mozgasok, amig a struktura el, addig nagyon limitaltak (sosem tudod hanyszor uti meg at a csucsot, vagy hogy meddig megy fel egy csucs atutese soran stb.). Egyeduli eset amikor longot keresnek az egy nagy spike felfele, ami megtori a squeeze pattern-t es egy korrekcio egy hosszabb felfele mozgashoz. Ez most nincs meg, sot...

              A Te tegnapi long beallot sem kotnem soha be, hiszen tulelni egy felfelel squeeze-t azzal a sok korrektiv jellegu csucsatutessel es impulziv jellegu korrekcioval idegmorzsolo lehet... foleg ugy, hogy nem tudsz targetet magad ele tenni strukturalis alapon... es azt a kovetkeztetest mar levontam, mivel latom a chartjaidbol, hogy azt tredelsz amit latsz, a targetkepzesi tehnikad szemmerteken alapul, nem pedig tervezesen... lasd a DAX longodat is, beallsz mikor minden felfele latszik menni aztan majd kiszallsz amikor a dolgok majd lefele neznek ki... en ezt nem tudnam csinalni a mar emlitett limitacioim miatt... nekem kell a strukturaalapon valo tervezes, ugy a beallok mint a kiszallok teren. Es csak akkor valtoztatok ezen a terven, amikor a struktura valtozik.

              C@maro eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Ha valahol 1,153-nál száltál be longba, akkor túléled ezt a korrekciót és a cél az 1,21
              Most elindítottam lefele, hogy legyen jóóónagyugrás nyitásra felfele
              Jo jo, lehet, hogy igen, lehet, hogy nem stb. Meg egyszer: milyen alapon hatarozod meg azt, hogy a cel 1,21? Meg akkor is ha tenyleg addig felmegyunk, ezt a kijelentesedet akkor majd a szerencsenek fogom tulajdonitani, hiszen hol a terv? Milyen terv? Erted?

              Egy terv, ami alapjan dontest lehet hozni, igy nez ki:

              Click image for larger version

Name:	Screen Shot 1-10-2018 at 5.33 PM.jpg
Views:	2
Size:	188,3 KB
ID:	159336

              Az, hogy nem kotottem be a longot amikor zartam a shortot mert vartam ezt a mozgast, annak megvan az objektiv oka. Ez egy terv.
              Csatolt fájlok

              Hozzászólás


              • #74
               Mi a helyzet Zoli a számlával? Bocs, elvesztettem itt az offokban a lényeget.
               Mennyin van most, hány R pluszban? És csak az első trédben tértél el a kockázati szintedtől?
               HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

               Hozzászólás


               • #75
                eurchf

                equalizer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Nekem ezek az altalad felvazolt pattern-ek nem mondanak semmit, sosem lattam oket es szerintem nem ismetlodo dolgok.... pedig a formafelismeres egyik lenyege az, hogy megismetlodo formaciokat tradeljunk meg, nem pedig hasracsapva behuztt vonalak menten. A kerdesem egyszeru: van valami statisztikai alapod akkor amikor behuzod ezeket a vonalakat? Fel tudod vazolni ennek a statisztikai kimutatasnak az alappillereit? 100 hasonlo formaciobol atlagban hanyszor mukodik az altalad elvart mododn? stb. ... ameddig ez nincs kidolgozva, addig nem komolyanveheto...                Hogy zarjad-e a longod vagy sem, a Te dontesed... van egy sanda gyanum, hogy ha azt mondanam neked, hogy zarjad, akkor sem hallgatnal ram, hanem a sajat elkepzelesed szerint mennel tovabb ami szuper dolog! Ameddig amig van sajat elkepzelesed, addig biztonsagban vagy a piacon.
                Természetesen a kérdés csak költői volt, hiszen pontosan tudom hogy mikor, mit és hogyan csinálok.
                Lehet hogy nem észlelsz "tervet" a tradekben, de hidd el, hogyha nem lenne tervezve minden lépés, akkor nem lenne eredmény sem.
                Egyetértek, saját elképzelés kell, és annyira szilárd, hogy semmi se tudjon közbeszólni. 100%-ban tökéletesen kivitelezett tradekben hiszek csak és kizárólag.


                equalizer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Ha figyelmesebb lettel volna, olvastad volna egy elozo posztomat, amely alapjan zartam az EURCHF shortomat, pont abbol a meggondolasbol, hogy vartam ezt a felfele mozgast, PONT ezt a felfele mozgast! a #63-as...
                Igen, természetesen olvastam hogy zártad a shortot. Logikus döntés volt.

                Utána azt is olvastam a #64-es posztodban hogy "visszaálltam", gondolom shortba.
                Bár az utána mondatot nem teljesen értettem hogy "kesz strukturat latok meg egy lefele menetre legalabb".
                A rajz alapján így még a shorta csak később kellett volna hogy sor kerüljön...

                Ezt követően a #67-es posztban egy újabb "ideális beálló" shortra, ami kb 1.18000 körül volt.

                Szóval értem én hogy terv, meg magas találatú, meg hogy pár pontos stop és hatalmas +R, ezt készséggel elfogadom. De amint a mellékelt eset is mutatja, nem mindig a trader húzza a chartot.
                A lényege az egésznek az lenne mindössze, hogy megértsük azt hogy ugyanazon termékkel, ugyanazon időszakban, ugyanúgy lehet nyereséges rendszert üzemeltetni, teljesen más piaci nézettel is.
                Természetesen a 3. hullámot Te is és Én is bizonyára lekereskedjük szinte minden esetben, ez nem is vitás, mert azokat a vak is észre veszi.


                Vannak azonban ilyen időszakok, mint a fenti példa, amin lehet úgy is nyereséget produkálni, hogy egyszerű szinteket, trendcsatornákat, priceaction-öket, forgalmi adatokat, stb.. figyelünk, meg még mellé pár dolgot.


                DE: engem ez a par pipnyi felfele mozgas NEM erdekel... mint mondtam, nincs idom egesz nap bujni a monitort, hogy minden 10 pipnyi mozgast elkapjak, idealis beallot, de inkabb idealis kiszallot kapva... amig tavol vagyok, egy ilyen beallo hamar ki is vaghat, hiszen egy ilyen mozgast megcsinalhat lassan is (mint a mostani eset) de gyorsan is (egy spike, es mire megint gep elott vagyok, mar ki is vette a BE-t vagy vesztot)... orvendek, hogy Te tudsz csak ezzel foglalkozni, en meg nem. Igy az en reszortom marad a nagyobb mozgas... nincs ebben amugy semmi baj, gondolom, nem?
                Pár pip engem sem érdekel, de egy ilyen tetű lassú terméknél mint EURCHF ha megcsinálhat legalább 100 pipet, az már kezd érdekelni, mint ahogy most is.
                Ennyi simán benne volt a csatornájában longra.

                Persze, mindenki azzal és annyit foglalkozik, amennyit szeretne.


                Mint mondtam, egy ilyen strukturaban SOSEM keresnek long beallot, mivel a felfele mozgasok, amig a struktura el, addig nagyon limitaltak (sosem tudod hanyszor uti meg at a csucsot, vagy hogy meddig megy fel egy csucs atutese soran stb.). Egyeduli eset amikor longot keresnek az egy nagy spike felfele, ami megtori a squeeze pattern-t es egy korrekcio egy hosszabb felfele mozgashoz. Ez most nincs meg, sot...
                Megértettem, ez a te dolgod, csupán arra mutattam rá, hogy ahány trader, annyi elgondolás, annyi trade...

                equalizer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                A Te tegnapi long beallot sem kotnem soha be, hiszen tulelni egy felfelel squeeze-t azzal a sok korrektiv jellegu csucsatutessel es impulziv jellegu korrekcioval idegmorzsolo lehet... foleg ugy, hogy nem tudsz targetet magad ele tenni strukturalis alapon... es azt a kovetkeztetest mar levontam, mivel latom a chartjaidbol, hogy azt tredelsz amit latsz, a targetkepzesi tehnikad szemmerteken alapul, nem pedig tervezesen... lasd a DAX longodat is, beallsz mikor minden felfele latszik menni aztan majd kiszallsz amikor a dolgok majd lefele neznek ki... en ezt nem tudnam csinalni a mar emlitett limitacioim miatt... nekem kell a strukturaalapon valo tervezes, ugy a beallok mint a kiszallok teren. Es csak akkor valtoztatok ezen a terven, amikor a struktura valtozik.                Helyes!
                És hajrá az 1 millióért!

                Hozzászólás

                Working...
                X