Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

A bárányfelhők útja

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Jano hát ne statisztikázz. Sőt, téged foglak idézni, amikor valaki a kimutatást kéri, hogy "elég jó trader vagyok-e" ahhoz, hogy hallgasson rám. Így jó?

  Sötét szobában is el lehet találni a céltáblát.. de lehet, hogy könnyebb, ha látod a köröket, és hogy hova ment a legutóbbi 10 lövés.

  ja, és világbéke!
  HunTraders.co.uk/invite/laz - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

  Hozzászólás


  • Én statisztikázom, és nem bántam meg. Csomó ilyenből jöttem rá, hogy hol megy, vagy hol jön a pénz. Nyilván ha már flowban vagy, régóta tolod, akkor nem sok értelme van. De az elején fontos!
   Sőt, nem csak ststisztikát kéne lejegyzetelni, hanem még jó sok minden egyebet is, mert az agy hajlamos a szelekcióra.
   HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

   Hozzászólás


   • Sziasztok!

    Follow up-ja a múlt heti videónak. Az expectancy és a napi átlag pnl maradt hasonló ligában a profit faktor és a számla emelkedtek. Ez az ideális. A kezdeti kockázaton emeltem, bár továbbra is tradelem a microkat, csak inkább nagyobb mozgásokra hagyom őket és olyan ötletekre. amit egyébként nem biztos, hogy bekötnék.


    Click image for larger version

Name:	2020-01-28_1721.png
Views:	397
Size:	1,48 MB
ID:	188956

    Hozzászólás


    • Vajon sikerül-e sikeresen teljesíteni az E2T kihívást?

     Click image for larger version

Name:	2020-02-03_2053.png
Views:	368
Size:	163,5 KB
ID:	189145

     Hozzászólás


     • MassEffect
      MassEffect kommentje
      Editing a comment
      Szia Almos, Egyet értek veled. Én sokszor a fejemben számolgatom vissza tickekre. Viszont több dolog is van, ami szimpatikus. Például a ninjánál, ha két különböző eszközről kereskedek, akkor manuálisan kell összeraknom utólag és ha részenként szállok be vagy ki azt nem tudja egy kötésnek kezelni. A jigsaw viszont ezeket tudja. Te használsz valami hasonlót?

      Az optimális megoldás (fejben) egy python script lenne, ami a brókertől leveszi az adatokat és automatikusan az excelbe exportálja. Talán Jano még tudna is ilyet kreálni.

     • MassEffect
      MassEffect kommentje
      Editing a comment
      Dávid, a sima Gauntleten nincs megkötés, még nap végi zárás sem. +- 10%, ennyi.

     • Almostakbal
      Almostakbal kommentje
      Editing a comment
      Igen az lenne az idealis. Kicsit hasonlo keppen csinalom mint te, egeszen addig mig a journalityx-bol et nem teszem excelbe , es onnan mar minden ticben kalkulalodik nalam.

    • Ha valakinek ez segítség és Sierra Charton tradelne Gauntletet vagy Combinet vagy hasonlót, akkor van automatám, aminek beállíthatod az aznapi híreket és hogy mennyivel előbb és meddig utána legyél flat. Ha kell zárja is a pozit és a tradelést is lockolja.. (ne legyen félreértés, kérek érte némi pénzt.. cserébe nem bukod a tesztet véletlenül )
     HunTraders.co.uk/invite/laz - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

     Hozzászólás


     • MassEffect
      MassEffect kommentje
      Editing a comment
      Köszi Laz! Ha tudsz írni, IBpy-hoz, excelbe adatot exportáló automatát, az érdekelhet.

    • Itt tartok jelenleg a E2T számlával. A szabályok szerint harminc napot kell kereskednem és minden héten legalább egyszer, ezért lesz még rajta annyi kötés, hogy ezeknek megfeleljen de ezen kívül parkoló pályán lesz. A statos videóban durván 60 kötés volt a tippem a 10% hozamhoz, ami alapvetően helyesnek bizonyult.

     Többet egyenlőre nem tervezek posztolni erről a számláról, csak ha hivatalosan is lezárult a mérés.

     Click image for larger version

Name:	2020-02-09_1714.png
Views:	344
Size:	156,7 KB
ID:	189311

     Click image for larger version

Name:	2020-02-09_1714x.png
Views:	283
Size:	29,2 KB
ID:	189312
     Click image for larger version

Name:	2020-02-09_1712.png
Views:	284
Size:	170,7 KB
ID:	189313

     Hozzászólás


     • Gratula, ez szep teljesitmeny! 33 nap alatt +10% ha ezt huzamosabb ideig fent tudod tartani nincs miert aggodnod!
      Volt valami kidolgozott taktikad erre a challengere vagy csak ugy belevagtal? Esetleg a megjatszott tradekrol tudsz infot adni, persze ha nem nagy titok?
      Udv.
      Fischer

      Hozzászólás


      • fischer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
       Gratula, ez szep teljesitmeny! 33 nap alatt +10% ha ezt huzamosabb ideig fent tudod tartani nincs miert aggodnod!
       Volt valami kidolgozott taktikad erre a challengere vagy csak ugy belevagtal? Esetleg a megjatszott tradekrol tudsz infot adni, persze ha nem nagy titok?
       Udv.
       Fischer
       Szia Fischer!

       Semmi sem titok, nagyon egyszerű, amit csinálok. A legnagyobb kihívás, a kereskedésben, ami vonatkozik erre a számlára is, hogy elhiggyem ,hogy ez viabilis, fenntartható és összességében nyereséges tevékenység. Valaki nem hisz benne és nem keres semmit, valaki hisz benne és megy neki a kereskedés, valaki pedig abban hisz, hogy ő megérdemel napi 5000 dollárt és annyit keres (vagy inkább teremt) Ez a munka fele, hogy megismerjem magamban azokat a részeket, amik ellenállnak annak, hogy a harmadik kategóriába tartozzak, vagy a másodikba vagy amit választok.

       A kötési metodikám ugyanaz ,mint eddig (az első oldalon a #14 posztban van róla több infó) Az elmúlt évben többet kötök limiten, amire az alábbi képen az első kötés a példa. A gyertyákat nézem de az emberek érzelmeit látom és arra kötök (vagy a saját érzelmeimet ). Az első, második belépő a megelőző gyertya fölé/alá törésénél jön létre, a limit kötés pedig a gyertya törésénél beszállok ellen köt. A legfontosabb itt is a kontextus. Mit csinál a piac? Az elsőnél a piac esik, ennyit kell tudnom, limittel beszállok a és a vevők longjai adják az én fillemet is. A második kötésnél a piac tesztelte a napi legalacsonyabb árat és az előző napi csúcsot és azonnal vevőket talált, a piac már nem esik, hanem range-el. Ha esni akarna, akkor úgy szelte volna át ezt az árat mint kés a vajat.. és így tovább.

       Minden piac beszél egy nyelvet, ezt kell megtanulni, az már kevésbé fontos, hogy minek hívjuk.

       Click image for larger version Name:	2020-01-03_1515JAN2TRADES.png Views:	0 Size:	73,7 KB ID:	189316

       Ha megvan a kontextus és a belépő helye a harmadik fontos kérdés a lehetséges kiszállók. Megéri-e itt kockáztatnom? Összességében az a fontos (szerintem) hogy a potenciális hozam/kockázat és a lehetséges valószínűség hármasa legyen pozitív (ez az expectancy) Szép egy 10R-es trade, szerintem is de ha egy 2, 1 vagy 0.5R-es kötés nagyobb találati aránnyal többet hoz 100 vagy 500 kötés akkor üzleti szempontból arra érdemes rámenni. Ez nagy részben személyiség függő és személy preferencia is.

       A fontos, hogy tudjad pontosan, hogy melyik menedzsment adná NEKED a legtöbbet és azt kösd.

       Itt egy példa a menedzsmentre, ahogy én csinálom. A belépő a reggeli mozgás 50%-os pullbackjénél volt, hiába esik a piac, a kontextus bika. A potenciális kiszálló vagy a range alja (kék vonal) vagy a POC (Point of control) / EMA (Mozgó átlag) Az ES ezekre reagál, ha day traderek kereskedik főleg. Ha a távolabbit választom, akkor az esélyeimet rontom a kiszállóra, ha a közelebbit, akkor az össz R-em lesz alacsony. Ez a pont egy jó beszálló swing kötésre is, ha valakinek ez a preferenciája. Láthatod, hogy utána is mennyire metodikusan ment a piac. A beszálló utáni vételi mozgás, 50%-ig tesztelt vissza, és a kivett minden break-even stoppot de sokan pont ebben a zónában szálltak be, majd a kezdeti kitörés távolságát tickre pontosan utazta a piac. Ilyen dolgok. Ezeket figyelem és sakkozom, mikor van a legnagyobb esély a jó tradere.

       A lényeg, hogy abban legyél mester, ami hozzád passzol, tudjad, hogy mikor tiszta a te elméd és a piac mozgása, csak akkor köss.

       Click image for larger version Name:	2020-02-05_1936.png Views:	0 Size:	144,8 KB ID:	189317

       Hozzászólás


       • shortosgyula
        shortosgyula kommentje
        Editing a comment
        Hm, elég kamugyanús, nem gondolod? Cég mikor alakult, kik a tulajok, bankkártya adatokat meg kell-e adni.

       • kockas
        kockas kommentje
        Editing a comment
        pass, ezekből a dolgokból is lehet levonni következtetéseket, de most spec találtam egy biztosabb szűrőt:

        MotiveWave Connection Guide
        Updated on October 18, 2019
        1. Download the platform here.
        2. Run the setup program 'motivewave_setup.exe' ('MotiveWave.pkg' on Mac OSX) that you downloaded in Step 1. Complete all steps in this installation wizard.
        3. Run the MotiveWave application by double clicking on the desktop icon or from the Start Menu (Applications Folder for Mac OSX). On page 2 of the initialization wizard, you will be asked for the license key (this appears in your Welcome to MotiveWave! email)
        4. Page 3 of the initialization wizard will allow you to create a workspace. Type in Natural Trading | Leeloo and then click 'Next'
        5. Fill in the following information on the Create Workspace - Choose a Service slide
        Service: Select Natural Trading | Leeloo
        .........>


        Ha tényleg beleintegráltatták a Motivewaveba ezt a kapcsolatot, akkor az túl sok befektetett munka a részükről ahhoz hogy csak egy szimpla lerántós cég legyen mögötte.
        Sajna a Motivewavem nincs upgradelve, de majd beregisztrálok egy v6os demora és el fog dőlni egyből hogy mennyire lehet ezt komolyan venni.

        //egyébként van PayPal ami szintén big positive!
        https://help.leelootrading.com/help/...-do-you-accept

       • MyBusiness
        MyBusiness kommentje
        Editing a comment
        Ismét forgácsolod erőidet. És idődet!
        Hmmm

      • Sziasztok!

       Lenne egy közvélemény kutatás kérdésem, azzal kapcsolatban, hogy ki melyik bankot preferálja USD tranzakciókra, majd USD/HUF váltásra és miért?

       Illetve, használ valaki aktívan alternatív fizetési módszereket, amit könnyedén tud a bróker számlájához kapcsolni, mint például mobil fizetés vagy az IB-nek/PayPal-nak a debit kártyája?

       Csodás napot!

       Hozzászólás


       • kockas
        kockas kommentje
        Editing a comment
        hogy lenne már SEPA?
        SEPA=Single Euro Payment Area
        A HUF kb ugyanolyan nemzetközi transfer mint a többi.
        de mit számít a neve?
        Kell neki vagy 3 nap mire odaér, aztán még ülnek rajta amíg jóváírják a kereskedési számlára.
        Az új azonnali átutalás gyorsít rajta kb 1-2 órát...

        Na de majd figyeld a sebességet ha megcsinálják egyszer a pirospöttyös coinos eurázsiai SHUPÁt

       • Chucky
        Chucky kommentje
        Editing a comment
        ja, jogos, eddig kartyas befizetest hasznaltam mindig a brokerhez(usd), huf utalast csak IB-hez inteztem unicredit szamlara, igy meg nem, hogy intermediary a magyar bank, illetve sepat krakenhez, de az megint masik story

        ui: mindjart jon a bennfentes LOL
        Utoljára szerkesztve a következő által: Chucky; 2020-03-04, 09:09.

       • MassEffect
        MassEffect kommentje
        Editing a comment
        Köszi a válaszokat Chucky kockas moneymentor

      • Sziasztok traderek!

       Véget ért az Earn2Trade kihívás.

       Lentebb láthatjátok az eredményeket, illetve pár tipp azoknak akik gondolkodnak hasonló programon vagy most hallanak először ilyesfajta lehetőségről.

       Remélem mindenki jól van, ezekben a kihívásokkal gazdagított és tanulságos időkben.

       Üdv,

       Mass
        

       Hozzászólás


       • Üdv Traderek!

        Elkészült a következő videóm, amiben a skalpolásról beszélek. Amennyire lehet szeretném bemutatni az apró részleteit, annak, hogy mire figyelek a kötés előtt és a kötés közben.

        Visszajelzéseket örömmel fogadok.

        Szép napot!

        Marcell
         
        Utoljára szerkesztve a következő által: MassEffect; 2020-04-03, 14:12.

        Hozzászólás


        • MassEffect
         MassEffect kommentje
         Editing a comment
         Köszönöm Barátom!

        • twg
         twg kommentje
         Editing a comment
         Tök jók a zenéid is, de a chart mellé a gondolatmeneted valahogy érdekesebb. Köszi, és így tovább!

        • MassEffect
         MassEffect kommentje
         Editing a comment
         Köszi twg! Valószínűleg ez a formátum marad az ilyen videóknál.

       • Üdv Fórumozók!

        Az új videó témája: Hogyan pusztítsd el a tőzsde számládat!

        Garantált módszerek! Magamon teszteltem és mások is sikerrel alkalmazták az évek folyamán.

        Kíváncsi vagyok, hogy nektek milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban?
         
        Utoljára szerkesztve a következő által: MassEffect; 2020-04-10, 12:42.

        Hozzászólás


        • Vacendak
         Vacendak kommentje
         Editing a comment
         Megalith Úgy van!

        • MassEffect
         MassEffect kommentje
         Editing a comment
         Köszi a folyamatos támogatást Chucky! A Luca Brasi's utalásnál eszembe jutottál az egykori Al Pacino-s profil képeddel.

         Örülök, hogy írtál Dávid! Látom tőled sem idegenek ezek a helyek. Mesélj még erről.

        • Chucky
         Chucky kommentje
         Editing a comment
         Szemtől szemben

       • Az első bejegyzés egyik záró gondolata, miszerint az élet, ahogy a piac is folyton beszél hozzánk, jelzi a szándékait felénk, nincs is más dolgunk csak követni a jeleket és siklani az égen, mint egy bárányfelhő, még mindig egy fő irányadó motívuma a perspektívának, amiből az életet szemlélem. Gondolkodó emberként nem kis feladat, hagyni, hogy az intuíciónk vezesse az utunkat, mert sokszor nem biztos, hogy értjük a miérteket, csak az irányt érezzük. Ezért nem is keresek okokat, hogy miért zárom le ezt a naplót, inkább csak kifejezném a hálám felétek, amiért segítettetek, támogattatok és tanítottatok.

        Hozzászólás

        Working...
        X