Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

A bárányfelhők útja

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • A bárányfelhők útja

  A bárányfelhő sodródik, amerre a szél viszi. Nem ellenkezik, nem harcol, nem birtokol, és mégis - mindenek fölött van. A bárányfelhőt nem tudod legyőzni vagy leigázni. Nem gondolkozik, őt nem érintik sem a teóriák, sem az idológiák. Ezért legyőzhetetlen. Ha célt tűzöl ki magad elé, indokokat keresel, vagy tartalom után kutatsz... Ha bolond fejjel azt hiszed, hogy majd elérsz valahová - már megszülted a problémáidat. A vesztes pedig te leszel, az biztos. A vereséged a lét lényege.

  A bárányfelhőnek nem kell sehova se mennie. Minden dimenzió az övé. Minden irány az övé. Neki semmi sem fölösleges. A teremtés csupán létezik, és elfogad mindent. Azért hívom utamat "a bárányfelhők útjának", mert olyan, mint én; nincs iránya, csak sodródik.

  Egy irány mindig céltudatos. A bárányfelhő útja viszont céltalan. Halad cél nélkül, halad irány nélkül, halad gondolat nélkül. érted mit mondok? A cél, az elme és a gondolat - az mind egy. Ezért vagy képtelen felfogni, hogy miként lehet létezni cél nélkül. Osho


  Érdekes gondolat és még érdekesebb megfigyelni, hogy miként válik relevánssá, ha a bárányfelhő szót kicseréljük a kereskedő szóra vagy mi történik akkor, ha a bárányfelhő szót kicserélem a piac szóra. A piacot legyőzni nem lehet, ahogy az életet sem, mert nem ellenségek, hanem önmagunk kivetülései, de szerintem az élettel lehet táncolni, figyelni rá, együtt létezni vele, ahogy a piaccal is.

  Ennek a kis naplónak a lényege pusztán a megfigyelés, a törődés, az odaadás. Az élet, ahogy a piac is folyton beszél hozzánk, jelzi a szándékait felénk, nincs is más dolgunk csak követni a jeleket és siklani az égen, mint egy bárányfelhő.

  Utólagosan megjegyzem, hogy saját nyelvtani és helyesírási szabályokkal rendelkezem, eddig még boldogan tudtam élni velük az életet.

 • #2
  Jan 10 napi áttekintés

  A tőzsde lehet egyszerű és bonyolult is. Van akinek 6 monitor kell ,hogy sikeresen kereskedjen és van akinek 1 laptop. Ez mindösszesen hitrendszer és tapasztalat kérdése. Van aki azáltal lesz sikeres, hogy a pénzét a 'tőzsdében hagyja' de így legalább tanulhat magáról vagy nem.. Én személy szerint az egyszerűségre teszem a voksom. Az egyszerűségre és a folyamatosságra. Kezd el ami érdekel és gyakorold nap nap után.

  Az elemzéseim nagyon egyszerűek, a számok pörgése semmi több, mint az érzelmek megnyilvánulása. A tőzsdén mindent az érzelmek mozgatnak. Az álmok, a remények, a félelem, a vakság, az önmegtagadás és az önmegfigyelés, az egész folyton áramlik és változik. Ezért nehéz matematikai formulába helyezni a kereskedést, mert ma 2+2 még 4 de holnap lehet ,hogy 3 lesz vagy 5. Ezt nehéz elfogadni a mechanikus elmének és a sértődékeny egonak, hogy a tökéletesen megkötött üzleten is lehet pontokat adományozni és a teljesen szabálytalan üzletért pontokat kapni. Amit tehetünk az az, hogy ha tudjuk ,hogy legtöbb esetben 2+2 az 4 akkor minden alkalommal ,ha 2+2 őt látunk akkor megkötjük az üzletünket tudván ,hogy az nagyobb valószínűséggel lesz 4 mint sem és emellett folyamatosan észben tartjuk ,hogy a következő üzlet eredménye bármi lehet, ezért folyton figyelünk és éberek maradunk. Hogyan tudhatom, hogy mikor látok 2+2 őt és mikor más felállást? Sok gyakorlással!

  Érdemes a nap végén részletesen átnézni a kereskedési eszközeidet és megjelölni a legjobb helyeket had épüljenek az ideg pályák, amik szépen folyamatosan megjelennek az éles kereskedés alatt. Ez lesz az, amit itt megfogok osztani veletek. Egyszerű megfigyelések, amik általános piaci viselkedési formákra épülnek. Az én választott termékem itt és most az S&P500 határidős kontraktus lesz, rövidtávú napon belüli pozíciókkal de te kereskedhetsz bármit, bármilyen időtávon. Az ember az ember a piac pedig piac.

  Jan10:

  Ezen a grafikonon számomra minden szükséges információ jelen van, hogy tudjak döntést hozni. Az alsó sorban az idő a keleti part órájával van szinkronizálva, ahol a kereskedés 9:30-kor veszi kezdetét és 16:15-ig tart. A jobb oldalon található a piac jelenlegi árazása. A gyertya grafikon a nyitás/legmagasabb/legalacsonyabb/zárás árkombinációkból jön létre. A fehér gyertyákat a vevők dominálták és magasabban zártak a nyitási értéknél, a piros gyertyáknál a fordítottja igaz. Egy gyertyát 6500 kereskedett kontraktus alkot, így a gyertya a piac aktivitását és momentumát is jelöli.

  A szürke folyamatos vonal 21es periódusú exponenciális mozgó átlagot jelöli (21EMA) A rövid egyenes vonalakból felépített indikátor pedig súlyozott átlagár (Volume Weighted Average Price) A jobb oldalon lévő indikátor az árankénti kereskedett mennyiséget mutatja (Volume Profile) a sötétszürke rész az eloszlás 70 százalékát jelöli, a narancssárga pedig a legsűrűbben kereskedett értéket.

  A vízszintes vonalakat én rajzolom be, többnyire az előző napi, legmagasabb (zöld) és legalacsonyabb (piros) ár alapján. A sötétszürke leginkább figyelemre méltó támogatás / ellenállás (support / resistance) zónát jelöl. Fontos megérteni ,hogy ezek érdekeltségi zónák és nem csak konkrét árra vonatkozó vonalak. Narancssárgával a trend vagy range vonalakat rajzolom, kékkel pedig a egyenletes harmonikus rotációkra figyelek (measured move) Szintén fontos észben tartani, hogy a sok kis rész alkotja az egészet, akár egy detektívnek egy kereskedőnek is minél több rész van meg világosan annál tisztább döntést tud hozni. Kontextus elemeknek vagy kulcs helyeknek fogom hívni ezeket a helyeket (context / key area )

  A gyertyák formálódása, a piac dinamikája adja meg a jeleket az üzlet kötésekre és zárására. A sárga karikák optimális eladási (short) pozíciót jelölnek, a kékek optimális vételit (long) a zöldek pedig kockázatos (minden üzlet az) kevésbé optimális de figyelemre méltó üzleteket long vagy short irányba. Elemezzétek, emésztgessétek, amit leírtam, holnap pedig átbeszéljük miért látom az alább megjelölt helyeket optimális üzleti lehetőségeknek.

  Könnyedén előfordulhat ,hogy valami számomra teljesen világos de számotokra nem az, ezért ha bármi kérdés van, az nyugodtan jöhet, szívesen válaszolok.
  Csatolt fájlok

  Hozzászólás


  • #3
   Szia MassEffect,

   En leginkabb ezzel a mondatoddal ertek egyet: "ha tudjuk ,hogy legtöbb esetben 2+2 az 4 akkor minden alkalommal ,ha 2+2 őt látunk akkor megkötjük az üzletünket tudván ,hogy az nagyobb valószínűséggel lesz 4 mint sem és emellett folyamatosan észben tartjuk ,hogy a következő üzlet eredménye bármi lehet, ezért folyton figyelünk és éberek maradunk."

   Erdekes eszmefuttatas. Ki szeretnem hasznalni a kerdezes jogat amivel felruhaztal

   A kovetkezo pontok miert nem long jelek a gondolkodasmodod alapjan?

   Click image for larger version

Name:	Screen Shot 1-11-2018 at 7.35 AM.jpg
Views:	2
Size:	190,6 KB
ID:	159317

   A kovetkezo pontok miert nem short jelek a gondolkodasmodod alapjan?

   Click image for larger version

Name:	Screen Shot 1-11-2018 at 7.40 AM.jpg
Views:	2
Size:	189,8 KB
ID:	159318

   Azt latom, hogy mikor lepnel be... de mikor lepnel ki egy bekotott poziciobol?

   Hozzászólás


   • #4
    Jan 10 II. rész

    Köszönöm a kérdésedet. Számomra nincs rossz kérdés és mindenkit bátorítanék ,hogy kérdezzen ,mert így én is kizökkenek a rutinomból és másodjára, harmadjára már mélyebben látom a szituációt. Leírom a tegnapi üzletek (trade) okait és utána válaszolok a kérdésedre.

    Jan 10:

    Az a New Yorki tőzsde zárást követően az S&P index 'éjszakai' módba vált át, ami lényegesen kisebb aktivitással jár, ezért számomra legtöbb esetben a kereskedés a EST 9:30as idővel kezdődik (szürke függőleges vonal) ami az éjszakai (globex) szakaszban zajlik már értékes információkat hordoz a nap lehetséges kibontakozásáról.

    Tehát tegnap a nyitás az előző napi zárás és legalacsonyabb ár (piros vonal) alatt zajlott, az éjszakai szakasz alatt erős eladási nyomás, majd korrekció zajlott. Ezért számomra két lehetséges forgatókönyv (a végtelenből) lépett előtérbe: Vagy erős reakció a vevőktől a tegnapi legalacsonyabb árig (Yesterday's Low) vagy a korrekciós szakasz utáni további eladási hullám, folytatva a zárás előtti ütemet. A piac egyensúlyban (balance) nyitott de mégis a agresszívebb eladói, medve rotációk domináltak, ez az oka az első két short tradenek. A belépési pontok kritériuma, hogy a belépő gyertya a jelgyertya legalacsonyabb (short) vagy legmagasabb (long) ára alá / fölé kereskedjen, ez mindössze jel arra ,hogy az eladok vagy vevők hajlandóságot mutatnak arra ,hogy új árakat fedezzenek fel, agressziót mutatnak.

    A 3,4,5,6 tradek motivációja a globex low (éjszakai szakasz legalacsonyabb ára) 9:50 és 9:55 közötti tesztelése és erős vételi érdeklődés mutatása. Mit jelent ez? A piac mechanizmusa vevők és eladók interakciójából jön létre és a piac akkor a legműködőkepésebb, ha mind a két fél aktív egy adott áron vagy árzónában, ezért a piac folyamatosan 'kutatja' a különböző árakat vevőket és eladókat keresve. A globex low pontja alatt már elfogytak az agresszív eladók és a piac megtalálta a vételi forrást, ami további agresszív vételt eredményezett, mindaddig amíg a folyamat fordítva le nem játszódott. Ez egy nagyon fontos jel volt a kereskedok számára. A 3 üzlet kulcs helye az EMA, ezen a ponton a vevők dominálnak és az eladók mindössze egy gyenge korrekciót tudtak elérni. A 4 üzlet kulcs helye a trendvonal (Trendline) és a VWAP, a piac tesztelte a tegnapi legalacsonyabb árat (YL) és eros eladói nyomással reagált, ám ebben az esetben a vevők még dominálják a teret. A 5 és 6 üzlet hasonló elképzelésen alapszik, mint a 3 üzlet de itt várható eladói nyomás. A 7 üzlet az erős eladói, impulzív (impulse) negatív nyomás utáni korrekció végén jött létre a kulcs helye az előző napi legalacsonyabb pont, ami jelen esetben támogatás / ellenállás zónaként működik pszichológiai alapon. Az utolsó üzlet létrejöttekor az elozo impulzív mozgás (impulse move) majd az azt követő korrekció (correction) és folytatás (continuation) megbukásánál (failure) és az VWAPnál reagáltak a vevők.

    A kérdésem az lenne, hogy ez mennyire sok/kevés, érthető/érthetetlen információ? Az angol szavakat bele fogom vinni az elemzésekbe, mert számomra a tőzsdei kereskedés ezen a nyelven zajlik de a magyar egy csodás nyelv, ezért találni fogunk egyensúlyt.

    equalizer:

    A long trade grafikonon az első és az utolsó kettő trade számomra az optimális időn kívül esik, még vagy nem aktív vagy már leülepedett a piac. A 2ik és az 5ik karikák a napi csúcsba kereskednének bele, ami lehetséges trade, ha erős trend van, de minden más esetben preferálom ,ha van helye a tradenek működni, illetve ha a belépés közvetlen az előző gyere fölé vagy alá kereskedésnél jön létre. A 3ik és 4ik már esélyesebb lenne számomra, hogy megkössem, ami visszatart ebben az esetben, hogy számomra még az eladók dominálják a kontextust, de jogos ,hogy alacsonyabb teszt, piac talál vevőket, korrekció lezajlott. A 6 trade is beleférhet, számomra a visszatartó erő, az erős medve korrekció volt, a piac nyilván talált eladókat és nem érdekelte az ár a tegnapi kereskedési régióban.

    A short trade grafikonon az első egy teljesen logikus trade, ám az erős vételi korrekció miatt én hanyagolnám, ebben a zónában a legjobb, ami szerintem tehető az a türelmes megfigyelés. A második jel egy reversal, visszafordító trade egy erős trendben, ami egy nagyon agresszív megmozdulás, ami mellette szól számomra, hogy a nyitás után is talált ellenállást a piac 2745 zónában. A 3ik karikánál számomra azt mondja a piac ,hogy megpróbáltam korrigálni lefele, de a vevők erősek. Az erős medve impulzív mozgás, korrekció után nem volt elegendő folytatás ,hogy számomra vonzó legyen ez a hely shortolásra. Az utolsó karikánál már nem volt mozgás a piacban.

    A pozíció menedzsment ebben a stratégiában rövid célokkal (target) dolgozik 0.75 - 1.25 pont az első rész, 1.75 - 2.5 pont a második és a harmadik rész pedig futó pozíció optimális esetben, de ez egy komplexebb dolog, amire idővel fogok időt szánni, hogy megosszam én hogyan látom ezeket a dolgokat. Tőke, személyiség, érzelmi intelligencia, piaci szakértelem és piac függvénye. Amitől óva intek mindenkit az a leátlagolás, abban az esetben ha nem ez a tesztelt, specifikus stratégiája valakinek. A kockázati oldalon a kilépés az előző csúcs vagy völgy, felett vagy alatt 0.25 - 0.50 ponttal van.

    Megkérdezhetem, hogyan lehet a képeket a szövegbe beilleszteni, sajnos nem találom ezt az opciót a kép csatolásnál
    Csatolt fájlok

    Hozzászólás


    • #5
     Koszonom a valaszaidat! Kimerito volt, mellebeszeles nelkul! Ertem a logikadat amely alapjan tradelsz, de mint minden strategiat, ezt is erezni kell ahhoz, hogy hatekony legyel vele. Es ahhoz, hogy erezd, at kell menjel a kompetencia mind a negy (vagy 5) szintjen... Ugy latom Te ezt az utat megtetted. Sok sikert kivanok Neked a tovabbiakban is a piacokon es hajra, lovagold azokat a baranyfelhoket!

     Nekem a szemem nem szokott ra (nincs is ahogy, hiszen 15 percet toltottem el a kepeiddel, hogy elkapjam a beallopontok logikajat), igy az en mostani laikus ralatasommal tul sok hamis jelet adna nekem. De nem is ez a lenyeg, hanem az, hogy jol kidolgoztad, exakt szabalyrendszered van es objektiven fel is tudod vazolni, hogy mit hogyan nezel, mikor lendulsz akcioba, mikor szallsz ki es a legfontosabb, hogy gyorsan reagalsz a valtozasokra stb. Ez a kombo ritka errefele... jo lenne ha ezekutan is posztolnad az analiziseidet esetleg eredmenyeidet, szivesen megneznem hogyan teljesit a tehnika kozep es hosszabb tavon.

     "A második jel egy reversal, visszafordító trade egy erős trendben, ami egy nagyon agresszív megmozdulás" - ezt a potencialis beallot speciell tettem oda, kivancsi voltam miert nem erezted viabilis pontnak, hiszen akarmilyen agresziv is legyen a mozgas felfele, amig az elozo csucsot nem utotted at, az en felfogasomban legalabbis, meg korrekcioban vagy es az elozo ket sarga beallod is ilyenfajta korrekciok utan tortent, igaz eggyel kisebb TF-en...

     A felosztott pozicioreszek miatt a kombinalt R/R ratio-d is egeszen jo.

     Az angol szavak hasznalataval meg teljesen egyetertek, a trade nyelve az angol (ha leszamitjuk a matematikat es a statisztikat...).

     Kerdesedre valaszolva pedig, kepeket ugy szursz be a szovegbe, hogy megnyomod a gemkapocs jelet (rozsaszin nyil), utana megkeresed a feltoltendo file-t (kek nyil) utana feltoltod a kepet (sarga nyil) aztan betoltod a szovegbe arra a helyre ahol a cursor all (narancssarga nyil)... igy:

     Click image for larger version

Name:	Screen Shot 1-11-2018 at 7.51 PM.jpg
Views:	1
Size:	196,4 KB
ID:	159322

     Hozzászólás


     • #6
      Jan 11

      Köszönöm a visszajelzést equalizer. Nekem is jól esik ,hogy nem az ürességbe írok. Ez a stratégia, egyszerű, tiszta és kereskedhető és mint minden mesterséghez a jó kereskedéshez is sok idő és befektetett energia dukál. Dolgozom rajta, hogy könnyen emészthető legyen, amit írok addig a pontig, amíg nem hagyok ki fontos részleteket.

      Jan 11:

      Írni fogok egy rövid kontextus elemzést utána pedig kifejtem néhány mondatban az üzleteket, amiket érdemesnek látok a kockázat vállalásra. Számomra az egy oldalú (egy domináns erő) trend napok sokszor a kellemes napok közé tartoznak, azt a mentalitás ,hogy valami túl magasra vagy alacsonyra ment és itt az ideje ellene kötni a tőzsde gyorsan kineveli az emberből így vagy úgy ezért a tapasztalt kereskedők hagyják a piacot 'irracionális' szintekre kereskedni, mert valójában nincsenek irracionális szintek amíg van potenciális likviditás a másik oldalon addig a piac mozogni fog abba az irányba. Az S&P index ma rekord magasságba lépett (all time high) és sok esetben a likviditást a bent ragadt shortok jelentik. Az emberi természet már csak ilyen a nyerő pozíciónál türelmetlenek vagyunk ,hogy végre zárhassuk a pozíciót a vesztő, adomány pozícióban pedig a legvégsőkig hajlandóak vagyunk elmenni csak realizálni ne kelljen a realitást.. egy ilyen trendben ,ahogy a shortok záródnak főleg, ha piaci (market) stop lossal akkor ők maguk is agresszív vevővé avanzsálódnak, így létrehozva a trend napokat.

      Jogos lenne a kérdés, hogy akkor miért nem veszem csak meg az all time high-t (ATH) ? Sokan ezt teszik (még több vevő) de néha a közepes halakat megeszik a nagy halak, például ha egy-vagy több kereskedő úgy dönt ,hogy felveszi a vevők vételi nyomását és megforgatja a piacot, akkor lesznek emberek ,akik megvették és beragadtak a csúcson, ezt nehéz racionálisan megmagyarázni és nem egy kellemes hely lelkileg. A lényeg az ,hogy gyertyák, számok, vonalak vagy felhők és csillagok jelölik a piac helyzetét, a gyökere és mozgató ereje mindig is az emberi érzelmekben lesz, ezt fontos tudni.

      Tradek:

      1. MBL - Érdemes megfigyelni ,hogy a piac harmonikus rotációkban szeret mocorogni, így a belépőket nevén fogjuk nevezni. Az első zöld karika egy Második Belépő Short (MBL) ami annyit jelent, hogy a legutóbbi csúcshoz képest másodjára sikerül a bikáknak az előző gyertya legmagasabb pontja fölé kereskedni. Ez szerintem egy agresszív trade de érdemes a kötésre. A piac erős, a tegnap csúcs felett nyitott és erős vételi árt kapott a korai időszakban, tehát a bikák eljöttek a bulira, ami agresszívvá teszi ezt a tradet az az erős medve reakció, az viszont nagy pozitívum ,hogy a piac tesztelte az előző range S/R vonalát és vevőket talált. Mit jelent ez? A range alatt a 9:38 és 9:48 közti időszakot értem, sokan kereskedtek és azáltal ,hogy a piac az alá a zóna alá betekintett és kivette a gyenge longokat és gyűjtött be shortokat (amit a kereskedők csapdának hívnak) magabiztosságot adott a vételi pozíciók megkötésére, sokan látták, hogy nincs lefele likviditás, sokat értették ,hogy erős a piac és ismeretlen potenciál van a mindenkori csúcs felett, itt érdemes agresszívnek lenni.

      2 - BEBS - Ez egy haladóbb trade de megjelölök mindent ,amit magamnak megjelölök és mindenki annyit emészt meg amennyit szeretne. Az akroníma a következő Bukott Első Belépő Short. Ez számomra a nagyon agresszív kategóriába tartozik és mégis megfelelő kontextusba érdemesnek tartom a kötésre. A piac erős, korrigált és most tör felfele. Nagyon fontos számomra, hogy hogyan alakul ki és milyen formát vesz fel egy gyertya. Ebben a gyertyában (6500 kereskedett kontraktus ebben az esetben) a piac tesztelt lefele és erős vételi reakciót váltott ki a csúcsán zárt.

      3 - MBL - Tiszta dolog, kulcs hely az ema, ami szépen emelkedik.

      4 - MBL - A piac kitört felfele, impulzív bika mozgás, majd a korrekciót/előző range alá tesztelést követően adott egy második belépő longot, ismét kulcs hely az ema és kulcs tudás, hogy értjük a legtöbben akik eladtak most nem túl lelkesek és a fordítottja igaz a másik oldalra.

      5 - MBL - Hasonló a 4ik tradehez. Fontos tudni, hogy az első célom (targetem) mindenképpen legalább 0.25 ponttal a csúcs alatt lenne de inkább 0.5el, elfogadom a kicsit is, ha látom ,hogy van rá jó esély hogy megadja a piac.

      A grafikon jelek és működés ugyanaz, mint fekete háttérrel.

      Click image for larger version

Name:	2018-01-11PTJ.png
Views:	1
Size:	73,2 KB
ID:	159324

      Hozzászólás


      • #7
       MassEffect eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
       Könnyedén előfordulhat ,hogy valami számomra teljesen világos de számotokra nem az, ezért ha bármi kérdés van, az nyugodtan jöhet, szívesen válaszolok.
       Szia MassEffect!

       Nagyon érdekesnek és hasznosnak tűnik az általad képviselt piaci megközelítés, ezért –hogy az elérje a valószínűleg magad elé tűzött célt- szeretnélek megkérni, hogy némi alapozó ismerettel oszlasd el a bárányfelhőket, melyek most a fejünkben sötét lepelként fedik el mondandód megértéséhez szükséges fényt.

       Harmonic trading, volume profil, WVAP, forgalom determinált gyertyák. Hallomásból ismert fogalmak, de hasznosságuk, alkalmazásuk szerintem a fórum olvasói közül csak kevesek számára világos. Nem szégyellem bevallani, hogy én sem tartozom eme kiválasztottak közé. Nagyon igényes és lényegretörő, profizmust sugalló posztokkal mutatkoztál be, kár lenne, ha gondolataid befogadására a közönség nem lenne képes az értelmezésükhöz szükséges alapok hiánya miatt. Szerintem erre is szükség lenne a belefektetett energiáddal arányban álló masseffect beindításához...

       Hozzászólás


       • #8
        AlpinForex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Szia MassEffect!

        Nagyon érdekesnek és hasznosnak tűnik az általad képviselt piaci megközelítés, ezért –hogy az elérje a valószínűleg magad elé tűzött célt- szeretnélek megkérni, hogy némi alapozó ismerettel oszlasd el a bárányfelhőket, melyek most a fejünkben sötét lepelként fedik el mondandód megértéséhez szükséges fényt.

        Harmonic trading, volume profil, WVAP, forgalom determinált gyertyák. Hallomásból ismert fogalmak, de hasznosságuk, alkalmazásuk szerintem a fórum olvasói közül csak kevesek számára világos. Nem szégyellem bevallani, hogy én sem tartozom eme kiválasztottak közé. Nagyon igényes és lényegretörő, profizmust sugalló posztokkal mutatkoztál be, kár lenne, ha gondolataid befogadására a közönség nem lenne képes az értelmezésükhöz szükséges alapok hiánya miatt. Szerintem erre is szükség lenne a belefektetett energiáddal arányban álló masseffect beindításához...
        Látod... a Harmonic trading 1-2 -ből tanul6sz némi szabásmintát és számítást.

        Hozzászólás


        • #9
         C@maro eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
         Látod... a Harmonic trading 1-2 -ből tanul6sz némi szabásmintát és számítást.
         Van egy olyan sanda gyanum, Camaro, hogy MassEffect baratunk nem a harmonikus mintazatokrol beszel (Gartley, Butterfly, Bat es a tobbi allat tarsaik), hanem az o olvasataban a harmonikus rotacio, egyszerusitett definicio szerint azt a tavolsagot jelenti amit egy instrumentum arfolyama megtesz egy iranyban anelkul, hogy 1 egesz pontnyit korrektalna kozben.

         Erre a harmonikus rotaciora nagyon vizualis tanulmanyt lehet statisztikai alapon kesziteni ami, allitolag, segit a tehnikai elemzes varhato trendiranyba levo mozgas elorevetitesere, foleg annal a resznel amikor a stoppokat es targetteket allitjuk be. Az S&P500-ra ez megvasarolhato, ha valakit erdekel, vagy elkeszitheto, ez utobbi mindenkeppen jobban felkeszit tapasztalatilag. En sosem hasznaltam, de mint minden eszkoz, jo kezben ez is eredmenyhez vezethet.

         Hozzászólás


         • #10
          Jan 12

          Szia AlpinForex! Teremteni fogok időt, hogy egy pár mondatban elmagyarázzam a lehető legpontosabban ,hogy én mit látok. Amit elsősorban javasolnék, az lenne, hogy szerezz be egy programot (Sierra Chart) ami képes például volume profilet megjeleníteni, autentikusan visszajátszani és különböző helyekre rajzolni. Ha ez a lehetőséged megvan akkor tudsz különböző gyakorlatokat végezni, megnézni ,hogy alakultak ki a különböző területek, kapott-e a piac az árakra vagy semmi kereskedés nem volt. A visszajátszó gombot ki kell koptatni

          Jan 12:

          1. MBL (Második belépő long) ez egy agresszív trade. A piac tesztelte a tegnapi csúcsot (Yesterday's High / zöld vonal) talált vevőket és erős emelkedő mozgást hajtott végre. Ami agresszívá teszi számomra, az a lehetséges ellenállás az éjszakai szakaszban létrejövő S/R vonalnál (ami itt is mint máshol egy zóna valójában)

          2. EBL (Első belép long) a piac erős a bikák dominálnak. Kulcs támogatás az EMA.

          3. BEBL (Bukott első belépő long) erős emelkedés, lassulás majd lehetséges kifáradás (exhaustion move) után a piac eladói nyomást mutat és a long belépőnél a mini range fölé tört (lehetséges csapda) majd folytatta a vételi keresést lefele.

          4. BMBS (Bukott második belépő short) egy magasabb időtávon látható lenne az erős mozgás felfele, pullback, majd a vevők vételi nyomásának folytatódása. A piac jelenlegi kontextusában erős, lehetséges folytatódás felfele és új csúcs várható, ezért lehet magabiztosan megkötni egy ilyen tradet.

          5. MBL (Második belépő long) zárójelben megjegyzem, hogy ez technikailag egy harmadik belép long de számomra az egyszerűség kedvéért a jelélölés MBL marad Erős a piac, a bikák dominálnak, jó vételi jel.

          6. MBL (lila karika) ezt az üzletet nem kötném meg péntek este zárás előtt de érdekesség és magyarázatképpen, hogy mit értek harmonikus rotáció alatt.

          Click image for larger version

Name:	2018-01-12PTJ.png
Views:	1
Size:	82,5 KB
ID:	159338

          Hozzászólás


          • #11
           Jó kis topic, hajrá!

           Örvendetes, hogy használ valaki SierraChartot

           Kérdésem az lenne, hány féle chartot használsz? Nagy tickszámú chart mellett mást esetleg? Illetve market profile-t egyáltalán nem használsz?

           Szép hétvégét!
           HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

           Hozzászólás


           • #12
            Szia David

            Hány féle chartot használok? Keveset. Az egyszerűség híve vagyok. Napi/ Órás/ 15p/ 6500v azaz 6500 kereskedett kontraktus alapú gyertyákat használok. Ebből is leginkább az utóbbit. Tick chartot nem használok de ,ha mond ez neked valamit akkor a 6500 volume az nagyon közel lenne a 2000 tick charthoz az S&P-n. A 15 perces grafikonon a 9:30 EST - 16:15 EST közötti kereskedési adatokat figyelem VPvel kiegészítve. Ezek jól jönnek ,ha valamilyen infora szükségem van a targetek meghatározásánál vagy a bővebb kontextus megértésénél, a kereskedést viszont teljes mértékben a 6500v grafikon alapján zajlik. Itt egy példa a 15 perces grafikonra:

            Click image for larger version

Name:	2018-01-13m15.png
Views:	1
Size:	47,2 KB
ID:	159339

            Lényegében azt gondolom, hogy bármilyen grafikont és piacot lehet kereskedni, ha megvan a megfelelő likviditás, volatilitás, tőke és szakértelem. Ezt a stratégiát ugyanúgy lehet 1 órás Euro-n vagy a napi SPY-on is kereskedni swing tradebe (persze a piachoz és tőkéhez igazított kockázati paraméterekkel, ezt gondolom mondanom sem kell) az emberi viselkedés ott is emberi viselkedés

            Market Profile-t nem használok. Számomra a VP részletesebb információt ad, de őszintén szólva, azt sem tartom szükségesnek a sikeres kereskedéshez. Megfelelő hozzáállás, munka morál, érzelmi intelligencia, kitartás, türelem, figyelem, fegyelem, ezek a fontos dolgok, a többi csak hab a tortán.

            Szép hétvégét neked is!

            Hozzászólás


            • #13
             Utolsó bekezdéseid teljesen igazak

             Eszköz, lehetőség, termék rengeteg van

             Én figyelmesen olvasom továbbra is a topicodat Gondolkodásmódod, piaci látásmódod érdekesen hangzik, biztos lesz nekem is sok új
             HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

             Hozzászólás


             • #14
              Bocsánat, hogy ide írok, de egyik kedvencem az USA 500.
              Viszont engem semmi indikátor, eladók, vevők nem érdekelnek... csakis a haladási útvonal és annak érintése és száma. Persze fontos tudni, hogy mikor van FŐÚTON és mikor a mellékúton és a hullámok mozgása szabja meg a további haladási útvonalat. Bocs a képekért.
              Ha zavar, szólj az adminnak és törli.
              3 long nyitása történt a csatorna aljában, ami kis idő után teljesült is. Jobbra kitérés következik a sávból, korrekció és folytatja lefelé.
              Csatolt fájlok

              Hozzászólás


              • #15
               C@maro eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
               Bocsánat, hogy ide írok, de egyik kedvencem az USA 500.
               Viszont engem semmi indikátor, eladók, vevők nem érdekelnek... csakis a haladási útvonal és annak érintése és száma. Persze fontos tudni, hogy mikor van FŐÚTON és mikor a mellékúton és a hullámok mozgása szabja meg a további haladási útvonalat. Bocs a képekért.
               Ha zavar, szólj az adminnak és törli.
               3 long nyitása történt a csatorna aljában, ami kis idő után teljesült is. Jobbra kitérés következik a sávból, korrekció és folytatja lefelé.
               így várom a jövőt
               Csatolt fájlok

               Hozzászólás

               Working...
               X