Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

FTMO Challenge

Collapse
X

• Szűrés
  • Idő
  • Mutat
Clear All
new posts

• FTMO Challenge

Sziasztok!

Úgy döntöttem elindítok egy Challenge-t az FTMO-n. Mivel a környezetemben nem sok emberrel tudok beszélni a tőzsdén szerzett élményeimről (sajnos az a tapasztalatom, hogy az emberek 90%-a még mindig szerencsejátékként tekint erre a témára, mint ahogy az online pókerre is..), ezért szeretném kiírni magamból és megosztani veletek ezeket. Láttam, hogy 1-2-en már próbálkoztak korábban az FTMO-val inkább kevesebb mint több sikerrel, mindenesetre szívesen veszem, ha valakinek van tapasztalata esetleg úgy is, hogy már túl jutott a kihíváson, és megosztja velem.

Jó pár éve izgatja a fantáziámat a tőzsde világa. De csak kb. fél éve kezdtem el aktívan foglalkozni vele. Év elején nyitottam is egy demo számlát FX Pro-n. Először voltak próbálkozásaim különböző stratégiákkal, amiket olvastam vagy láttam, de valahogy egyik sem feküdt nekem és nem is hozták meg az elvárt eredményt. Viszont mindig tanultam belőlük és újabb dolgokra jöttem rá, és szép lassan kikristályosodott a saját stratégiám. Az új stratégiának hála eredményes 1 hónapot zártam a demo számlán, elégedett voltam vele. Viszont utána már nem motivált egyáltalán, hogy folytassam a demozást. Ellenben fölösleges millióm sincs amit könnyű szívvel rá áldoznék a projektre. Ezért döntöttem az FTMO mellett, mivel így viszonylag kis összeggel lehet kezelni egy korrekt méretű számlát.

A stratégiáról röviden annyit, hogy trendkövető skalp stratégia. M5-ön kereskedem, H1-en azonosítom a fő trendet és M5-ön várom a belépőt a fő trend irányába. Amiben eltér a nagykönyvekben leírtaktól, hogy az RR értékem 2:1. Tudom, hogy eretnekségnek hangzik, de nálam sokkal jobb pszichos hatása van ha sok zöldet látok és kevés piros lezárt pozit, nem pedig fordítva.

Első körben a Free Trial-t fogom kipróbálni, hogy szokjam a feltételeket, aztán utána ugrok neki élesben.

Remélem velem tartotok minél többen, hogy picit felkavarjuk a fórum álló vizét is.

bb1122

Megvolt az első aktívabb kereskedési nap. Kár azért az egy piros poziért, de azért így is elégedett vagyok a nappal.

Hozzászólás

• bb1122
      bb1122 kommentje
      Editing a comment
      Köszönöm a bíztatást! Szívesen olvasnám a véleményedet, nem tartok tőle, hogy befolyásolna bármiben is. Van egy célom, meg van az eszközöm és a zöld pozik tesznek boldoggá és egyre magabiztosabbá. Nekem több nem kell ennél egyelőre úgy érzem.

• moneymentor
      moneymentor kommentje
      Editing a comment
      Inkább kérdeznék.
      Miért épp az FTMO-t választottad? Mennyire egyszerű és megbízható velük az ügyintézés?
      Nem sok egy kicsit 155 euró egy próbáért? Miért nem saját számlát sokszorozol ezzel az összeggel, ha van jól működő stratégiád?
      Milyen költségekkel és bevétellel számolsz az FTMOnál? Mi van, ha FTMO traderként túlléped pl. a maximum losst (kirúgnak, újra kell challengelni, stb)?

• bb1122
      bb1122 kommentje
      Editing a comment
      Úgy vagyok vele, ha ebből az összegből kezdenék el kereskedni valamelyik brókernél, akkor fájdalmasan lassan jutnék el olyan szintre, hogy szemmel látható eredménye legyen a kereskedésemnek. Viszont annyi félretett pénzem nincs jelenleg amit nyugodt szívvel betolnék a tőzsdére lesz ami lesz alapon. Ezért lett szimpatikus, hogy kicsengetem a belépőt és ha meg van a challenge egy 10.000 eurós számlàt kezelhetek. Persze cserébe 20%-ot jattolni kell az FTMO-nak a profit után, de még így is megéri szerintem az én helyzetemben, mivel így 60.000 forintot kockáztatok ugyanazért hasonló profitért, mintha nyitnék számlát máshol 4 millióval.

Egy év alatt szeretnék elérni akkora hozamot, amiből már érdemes nyitni számlát egy másik brókernél, ezt nagyjából egy duplázással tudom elérni.

Ha meg van a challenge lazulnak a feltételek is, nem tudom mi történik ha utána túl lépem a maximum losst. Jogos kérdés, de ennyire még nem merültem bele.

Szép “zöld” lett a mai nap, ezzel sikerült is abszolválni a Challenget Free Trial-ban. Jövő héten nekiugrok élesben is.

Hozzászólás

• bb1122
      bb1122 kommentje
      Editing a comment
      Köszönöm az észrevételeket! Eleinte 1:3-as 1:2-es RR-el próbálkoztam, ahogy a nagy könyvben is meg van írva, de túl sok volt a piros pozi. Hiába tudom, hogy a nyerő pozik jóval nagyobbak mint a vesztők, zavar hogy több a piros mint a zöld. Ezért tértem át erre, nagyjából 80-20 a nyerők-vesztők aránya. Sajnos a munkám nem engedi meg hogy túl sokat nézzem az árfolyamokat nap közben, ezért is szeretem, hogy 10 pipet bezsebelek 10-20 perc alatt és nem kell izgulni. Persze értem, hogy a 10 pip lehetne 40 is. Megfontolom a dolgot.

• moneymentor
      moneymentor kommentje
      Editing a comment
      „Jövő héten nekiugrok élesben is.”
      No hogy állsz? Elindult a projekt? Mik a tapasztalatok, nehézségek?

• bb1122
      bb1122 kommentje
      Editing a comment
      Sajnos a munkám miatt el kellett halasztanom a kezdést. Jelenleg csak esti órákban tudok kereskedni, akkor már nincsenek komolyabb mozgások és így sokszor megesik hogy átcsúszik napon túlra a pozíció. És többször belefutottam már, hogy negatív slippage miatt kistoppolódtam. Ezt amúgy örülnék ha elmagyarázná nekem valaki, hogyan működik mert már sokszor kib*szott velem és valahogy sosem pozitív slippage keletkezik. Mindenesetre tervben van, hogy nekilódulok jövő hónapban, ha tudok nap közben is foglalkozni vele.

bb1122: úgy csináld, ahogy neked kényelmes, ne térj le az utadról. Ha úgy csinálod, mint a többség, akkor valószínűleg úgy jársz, mint a többség... Ha pedig elcseszed, akkor legalább tudod, hogy te voltál az oka a buktának. Szóval hajrá és jobb, ha tudod, hogy nincs kanál

Hozzászólás

Van magyar cég is már(TrueForexFunds), de tapasztalatom nincs velük.

Hozzászólás

• moneymentor
        moneymentor kommentje
        Editing a comment
        Nézegetem én is. Lelkes a fiatalember a videókon, de van néhány aggályom:

1. „A True Forex Funds egy szolgáltató, az oldalunkon elérhető összes információ kizárólag a pénzügyi piacokon történő kereskedéssel kapcsolatos TANULMÁNYI CÉLOKRA szolgál. Ennek megfelelően NEM KÍNÁLUNK PÉNZÜGYI, BEFEKTETÉSI, adózási, közvetítői vagy egyéb tanácsadást és/vagy SZOLGÁLTATÁSOKAT. … A brókerek és a kereskedési platformok üzemeltetői olyan személyek vagy entitások, amelyek elkülönülnek a True Forex Funds alapoktól, és saját feltételeik vonatkoznak rájuk, amikor szolgáltatásaikat és termékeiket használja. …”

2. 400.000 usd számla kb. 140 millió forint mostanság. Tegyük fel, hogy 10, 20, 100 trader is megcsinálja a challenget. Miből fognak ehhez tőkét szerezni?

3. Miért is kér tőlem 998 eurot (egy 200.000 usd számlára), hogy 30+60 napig ingyen dolgozzak neki, lássa a stratégiámat, és követhessem az ő szabályait?

4. Beregisztráltam. Nem elérhető a free trial (egyébként 15 nap lenne, 5% hozamelvárással).

5. Nem látok magyar dokumentációt. Nem mindenki perfect angol, és a buktató gyakran az apróbetűs részben van elrejtve. Igazán lehetne valami akció a magyar traderközösségnek.

Egy előnye van. Győri cím, oda el lehet menni, ha véletlen a csalás gyanúja felmerülne.

• Megalith
        Megalith kommentje
        Editing a comment
        A free trial valóban nem elérhető. Milyen magyar dokumentációra gondolsz? Minek kéne magyarnak lennie bárminek is? Egy maréknyi embernek? Én amúgy írtam nekik magyarul és magyarul is írtak vissza. Tehát valószínűleg nem japánok. "Miért is kér tőlem 998 eurot" Ha már 100 éve írsz a fórumra tőzsdei,pénzügyi dolgokról, akkor csak van 89 euró zsebpénzed kipróbálni...

A TrueForexFunds-nál pár hét múlva lesz trial is. Van egy discord csatornájuk kb 9000 taggal és sokan osztogatják ott meg a tapasztalataikat, eredményeiket Még az FTMO-nál egyszerűbben a szabályok, és kevesebb az elvárás is.

Hozzászólás

Working...
      X