Egy kis hétvégi szösszenet arról, ahogy én látom a forex, a tőzsde, és a témához kapcsolódó blogok tömkelegét. Meglátásom szerint sok blogot olyan emberek hoznak létre, akik bizony nagyon is értenek a kereskedéshez. Azonban a kezdeti lelkesedésük egy idő után alábbhagy, és magára hagyják gyermeküket. Sajnos a hozzászólók legnagyobb része kezdő. Néha azért beesik egy két arc is, aki megmutatja, hogy ő is ért valamihez. Tanulni néha lehet tőlük, mert elejtenek néhány morzsát, azután odébbállnak. Érdekük nem nagyon fűződik ahhoz, hogy önzetlenül segítsék embertársaikat, csak benéznek, és odébbállnak. Esetleg elhintenek egy-két tanfolyami lehetőséget, de ugye ez már távol áll az önzetlenségtől.Természetesen vannak olyanok is akik tényleg segíteni akarnak, és nem csak a morzsákat hullatják el, hanem adnak egy szelet kenyeret is az éhezőknek. Köszönet érte nekik. Sajnos legtöbbjüknél a kezdeti lelkesedés alábbhagy, ez lehet egy-két hónap, vagy egy-két év, de utána már nem nyújtanak több információt. Ez lehet azért, mert már nincs mit, vagy megunták azt, hogy ingyen szolgáltassanak fontos infókat, és inkább zárttá, és fizetőssé teszik a blogjukat. Sokukat irigységből támadnak és rágalmaznak, ők azért vonulnak a háttérbe. De lehet még ezer más oka annak, hogy a kezdeti lelkesedés miért hagy alább. Szerintem az egész forex túl van misztifikálva. Ez olyan mint a vallás. Egy kemény mag köré kialakítanak egy csomó felesleges, és értelmetlen dolgot, ami már csak arról szól, hogyan húzzuk le embertársainkról a bőrt. De még a legnagyobb jóakaratú ember sem tudja úgy átadni a tudását, hogy azt alkalmazva mindenki sikeres legyen a kereskedésben. Hogy miért nem, azért, mert az alaptudáson felül ott van az emberi pszihé, ami végül is eldönti, hogy kiből lesz sikeres tréder, és kiből nem. Nagyon sokat tanultam itt, és sok szenvedés után felállítottam a magam kis elméletét arról, hogyan lehet sikeresen kereskedni mindenféle sallang nélkül. Természetesen aki megteheti végezzen el tanfolyamokat, tanuljon sikeres, és jól képzett tréderektől. Sajnos nekem erre nincs módom, így marad az, amit innen onnan összeszedek. Ezért összeállítottam magamnak egy listát, kinyomtattam, és magam elé tettem. És amikor elfeledkezek magamról, akkor mindig rápillantok. Reméljük ez segíteni fog abban, hogy elkerüljem azokat a felesleges hibákat, amit idáig elkövettem. Szeretnék köszönetet mondani még egyszer azoknak, akiktől elleshettem mindezt. Úgy mint HWTrader, Sidius, Forex4ever, Forextrader, és a többiek.Mindez természetesen a teljesség igénye nélkül.
És íme az én listám:
• Ez a Bombák Földje !!!
Ha rosszul döntesz megdöglesz, vagy előbb-utóbb mindenedet elveszted!
Nem kell mindenáron kereskedni!
Óvakodj a kapzsiságtól, és a türelmetlenségtől! Lenullázzák a számládat!
Belépés!!
Csak egyértelmű, már zárt szignálra, ami a csúcson helyezkedik el! Pinbár, Beob, Buob.
Biztosabb a végeredmény, ha a napi trendnek az irányába kötünk!
Nagyon Jó!!
Ha a szignál utáni gyertya elindult a jó irányba!
Létrejött a divergencia, és a CCI is irányba mutat!
További Megerősítésnek Nagyon Jók!!
A fibó szintek!
Az egész számok!
Ha nincs pénzed akkor Muszály kockáztatni!
Ha van elég pénzed akkor használd a Money Managmentet!
Ha rengeteg pénzed van akkor azt csinálsz amit csak Akarsz!
Peace
És íme az én listám:
• Ez a Bombák Földje !!!
Ha rosszul döntesz megdöglesz, vagy előbb-utóbb mindenedet elveszted!
Nem kell mindenáron kereskedni!
Óvakodj a kapzsiságtól, és a türelmetlenségtől! Lenullázzák a számládat!
Belépés!!
Csak egyértelmű, már zárt szignálra, ami a csúcson helyezkedik el! Pinbár, Beob, Buob.
Biztosabb a végeredmény, ha a napi trendnek az irányába kötünk!
Nagyon Jó!!
Ha a szignál utáni gyertya elindult a jó irányba!
Létrejött a divergencia, és a CCI is irányba mutat!
További Megerősítésnek Nagyon Jók!!
A fibó szintek!
Az egész számok!
Ha nincs pénzed akkor Muszály kockáztatni!
Ha van elég pénzed akkor használd a Money Managmentet!
Ha rengeteg pénzed van akkor azt csinálsz amit csak Akarsz!
Peace

Hozzászólás