Tőzsdei Oktatóközpont kezdőknek - Huntraders.com

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Buy and Hold

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Barátaim. Újból a segitségeteket kérem. A konzum ügy tovább folytatódik. Felvettem a kapcsolatot a konzum befektetői kapcsolattartóval. A válasza a következő:
  Tisztelt .......... Úr!
  Megkeresésére tájékoztatom, hogy a fő tulajdonos egyenlőre nem tervez részvényvásárlást.
  Üdvözlettel:
  Dr. Gál Sándor
  kapcsolattartó:

  A KBC-től pedig a következő levelet kaptam:
  Tisztelt ................!

  Problémáját megértjük, ugyanakkor társaságunk sem tehet olyat amit az értékpapírra vonatkozó jogszabályok nem engednek meg például Ügyfél tulajdonába lévő értékpapír számláról való törlése és vagy átvétele. Így érdemben valóban nem tudunk Önnek segíteni.
  Az egyetlen megoldás sajnos ha nem szeretné az extra havi díjat fizetni, hogy másik befektetési céghez transzferálja értékpapírjait.

  Ha tud valaki érdemi megoldást, kérem segitsen. Nem ma kezdtem a szakmát, de ilyen rókalyukba még nem futottam bele. Kérjem ki a kelertől a papirokat fizikailag? Lehetséges még ez? Létezik ezeknek a papiroknak egyáltalán fizikai változata? Vagy transzferáljam át máshova? De egyáltalán hova? Vagy mi a bánatos kurta malacfarkát csináljak? Ha van valakinek épkézláb ötlete, azt nagyon megköszönném.

  Hozzászólás


  • Írnék olyan fórumba, ahol foglalkoztak a témával, hátha érdekel valakit.
   Mindent el lehet adni, ha elég olcsó.

   Portfólió
   Stocklandyard

   Hozzászólás


   • cane eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok. A problémám a következő, és ehhez szeretném a segitségeteket kérni. Anno vásároltam konzum részvényeket a béten. A számlavezetési dijam havi 100 forint volt. 2016 februárjában zártkörű részvénytársaság lett a konzumból. Ekkor a részvényeim osztódtak, mint az amőba. Egy részét eladtam, másik felét azonban nem engedte eladni a rendszer. No gondoltam semmi baj, Nem nagy mennyiségről van szó, és majd megoldódik ez a probléma is. Buy and Hold, és hagyom a fenébe. Év végén gondoltam most már ideje könnyes búcsút venni ettől a pár részvénytől, hát beadtam a megbizást. De most sem sikerült eladni. Ez még nem is lenne probléma, de a bét extra dijat számolt fel, mégpedig havi +1000 forintot. Bét egyenlő Equailor, ugyanis ott vezetem a számlám. Gondoltam ez igy kurvára nem fair, ezért irtam az ügyfélszolgálatnak, hogy mi ez az egész. Visszairtak, hogy a zrt részvényeket nem lehet eladni a béten. Mondom nekik, hát akkor hogy a francba szabaduljak meg tőlük. Erre irják, hogy vegyem fel a kapcsolatot a kibocsájtóval. De a kibocsájtónak se telefonszáma, se email cime, csak postai cime van. Oda még nem irtam, hátha itt valaki tud nekem segiteni, hogy ne kelljen már futnom feleslegesen a köröket. Köszönöm, hogy elolvastátok, és ha tudtok segitetek.
    Nekem is volt /van/ hasonló ügyem. Az 1992 -94 ben vásárolt részvényeimből 3 cég részvénye ''nemkereskedhetőnek'' lett minősitve és letétbe került a Szlovák központi részvénymegőrzőbe ahol ingyenesen vezették a számlám. Aztán, vagy 5 éve fizetőssé tették a számlavezetést, részvény fajta ként 10 - 12 Eur, de felajánlották, hogy megszabadulhatok a számlavezetési díjtól, ha térítésmentesen ''elajándékozom'' az Állami vagyonkezelőnek. Ezt nem tettem meg, igy fizettem a számlavezetési díjat / évi 35 EUR-t/. 2015-ben felszámoltak 2 céget, akiknek a részvényeinek tulajdonosa voltam és kifizettek szerencsére /400-700 % nyereséggel. A bennmaradt részvényeim 7600 EUR -ról 2016-ban 1763 EUR-re csökkentek. Ezekért még fizetem a számlavezetési dijat, évi 12 Eur-t... de gondolkodom az ''elajándékozom''-áson, mivel ujra felajánlották.

    Hozzászólás


    • Köszönöm a hozzászólásokat. Én is szivesen elajándékoznám bárkinek. Az egész névértéken nem ér többet 14 000 ft-nál. A tavalyi évben fizettem 7 000 ft extra kezelési költséget. Valahogy ennek véget kellene vetni.

     Hozzászólás


     • Szia!

      A leírtak alapján nehéz szitunak tűnik.

      Amit első körben megpróbálnék: az alábbi linken megtalálod a hazai értékpapír számlák összehasonlítását. Friss, pár hete készült.

      http://penzugyi-tudakozo.hu/ertekpap...yik-a-legjobb/

      Ez alapján az Unicredit és a Random kapitál kínál ingyenes értékpapír számlavezetést. Egy telefon és kiderül, hogy ez a Te konkrét esetedben is így van-e. Ha igen rövidtávon megoldódik a problémád. Gyenge pont: az áttranszeferálásnak az összeghez képest jelentős költsége lesz.

      Második körben: amit Forex Klub írt az jó ötlet. Egy zártkörű részvénytársaság korlátozottan forgalomképes részvényének legkézenfekvőbb vevője maga a részvénytársaság, vagy egy tulajdonostárs. Mivel esetedben az RT elzárkózott a részvények visszavásárlásától (és a kis összeg miatt valószínűleg neked sem éri meg pl a közgyűlésre leutazni és ott "kellemetlenkedéssel" rávenni őket álláspontjuk megváltoztatására) logikus megoldás a tulajdonostársak felkutatása, melyre egy ezzel foglalkozó fórum kézenfekvő utat kínál. Mondjuk nagy érdeklődésre ne számíts, de a semminél több.

      Elajándékozás: első pillantásra jó ötlet, de a megvalósítás az alacsony összeg és az erre vetülő relatíve magas költség (transzfer díj, ajándékozási illeték, esetleges jogi díjak) valamint az alap probléma megoldatlansága, mellyel a kedvezményezett a jövőben szembesülni fog (forgalomképtelenség, költségek) a gyors exit lehetőségét meglehetősen megnehezíti. Kézenfekvő lenne mondjuk egy alapítványnak felajánlani a papírokat, de a speciális, legtöbb potenciális érdekelt számára idegen és riasztó jogi helyzet miatt sok szervezést igényel mire megtalálod azt, aki hajlandó lesz befogadni a papírokat.

      Bónusz ötlet: Ajánld fel közvetlenül egy oknyomozó attitűddel is bíró gazdasági újságírónak (portfolio.hu, index.hu, napi.hu stb. konkrét nevet nem tudok mondani), hogy a transzfer díj átvállalásáért cserébe megkapja a papírokat és a sztorit, miszerint milyen kálváriával jár jelenleg Magyarországon, ha valaki értékpapírt akar ajándékozni, és/vagy egy zrt-ből akar kiszállni. A sztori érdekes, megírása egy újságírónak már önmagában a flekkdíjért is vonzó lehet, melyhez az általad felajánlott részvény munkaeszközt és extra nyereséget jelent.

      +1infó: ennek a cégnek vagy a tulajdonosa! :-)

      http://konzumirodahaz.hu/wp-content/...2_tervezet.pdf
      http://konzumirodahaz.hu/wp-content/...k-16-07-22.pdf

      Hozzászólás


      • Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat. Nagyon sokat segitettetek. Megpróbálok elindulni valamelyik irányba, aztán majd meglátjuk.

       Hozzászólás

       Working...
       X