Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Iránymentes kereskedés

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • #91
  Kedves Moszad

  Nem állítom, hogy pontosan hogyan nem lehet. Van egy-két élő példa akik bebizonyították komoly szinten, hogy lehet sikeresnek lenni gyenge stratégiával is. Ez az ember erősségét jellemzi. Aki szarból is tud várat építeni az ****a gyerek. Nem akarok megint nevekkel dobálózni, de vannak ilyenek. Ismertek és sikeresek. Emelem a kalapom előttük.
  Csak hiba a tömegeket erre oktatni. A legtöbben nem képesek szarból várat építeni, ez a gond. Kivételes kitartással, és iszonyat melóval igen. Ezért van, hogy azért akad akinek sikerül. Én mindenkit nagyra becsülök aki ezen a piacon eredményeket tud felmutatni.
  Bármivel is érje el.
  Kereskedést tehetnék fel, de nem sok értelme lenne. Merőben másképp kereskedem, mint az átlag. A pontos stratégia ismerete nélkül viszont nem lenne sok mondanivalója a képnek.
  Hogy miért ott, és miért akkor, és mire nyomtam rá. Mivel a stratégiáim egyediek, ezért nem publikusak.

  Kedves ványadt bácsi

  Nagyon örülök a sikerednek! Valóban kiemelkedő teljesítmény! Mint mondtam, én mindenki előtt megemelem a kalapom, aki a tőzsdén folyamatos nyereséget tud elérni!
  Főleg ha mellette még mást is csinál!
  Aki sikereket ér el annak mindegy, hogy mivel éri el!

  Opcioguru társunk véleményéhez még annyit, hogy oktató létére, látom neki sincs meg az elfogadás lelki része. Hogy mire alapozom? Idézek:
  Nincs olyan, hogy "tőzsdei stratégia" amit mindenki ugyanúgy fog és tud végrehajtani. Mindegyikben benne van a szubjektív meglátás,
  Azért ez megint az sejteti, hogy neki sem sikerült még olyan szinten megismernie a piacok működését, hogy olyan stratégiát,stratégiákat tudjon készíteni amik könnyen átadhatóak, és egyértelműek. Itt kijelentette, hogy "nincs olyan".
  Ez nekem azt jelenti, hogy Ő nem rendelkezik ilyennel, neki nincs a birtokában, ezért azt mondja, hogy akkor nem is létezik. Kvázi ha Ő nem tud ilyet akkor az már nem is létezik.
  Hm, ez így elég bátor kijelentés. Elképzelhető, hogy Ő a teremtő akkor?
  Érdekes gondolat. Egyben pontos lenyomata is az embernek.

  Na mindegy. Érdekes.
  "Bármit lehet annak, aki hisz"

  Hozzászólás


  • #92
   Kedves Mentor!

   Örülök, hogy te már "megvilágosodtál".
   De nekem mégis olyan érzésem van, hogy képes vagy oldalakat írni a semmiről.
   Opcióguru már letett az évek hosszú sora alatt valamit az asztalra.
   Amiről próbált írni, az a "tapasztalati úton" való döntéshozatal a kereskedés során. Ez egy szubjektív dolog, nem leprogramozható, más által nem utánozható. Nem megtanítható, de megtanulható.
   Talán még te nem értél meg arra, hogy megértsd ezt a mondanivalót.

   Hozzászólás


   • #93
    Kedves Mentor,

    nem vagyok teremtő, a véleményemet írtam le. Azt értettem azalatt, hogy "nincs", hogy nem létezik olyan stratégia, amit körbeadsz és mindenkinél ugyanúgy működik, mert ott az emberi faktor. A pszichológia, ami sokakat meggátol abban, hogy működőképes lehessen.

    "Ez nekem azt jelenti, hogy Ő nem rendelkezik ilyennel, neki nincs a birtokában, ezért azt mondja, hogy akkor nem is létezik." - nem hiszek abban, hogy létezik "dobozos" stratégia ha érted mire gondolok. Olyan, amit csak átadsz és hopsz mindenkinél szépen ugyanúgy működik.

    Ha a Naplóm konzisztensen átlag havi 7%-ot termel tőkére vetítve, akkor csak létezik működő stratégiám... - nem igaz?

    @Porter: köszönöm a kedves szavakat, jól esett. Örülök, hogy a tanfolyam óta sikeresen kereskedsz az ott tanult módszerekkel. Látjátok Ő is kapott egy eszközrendszert, gondolkodásmódot és ki tudta alakítani a saját módszerét, ami sikeres. Ebben hiszek.

    De hát annyiféle hit van. Egyik sem jobb vagy rosszabb mint a másik, ezért nem kell egymásra rossz szemmel nézni. Én bárkinek a hitét el tudom fogadni. Ha valaki a "dobozos" termékre vágyik stratégiaként, azt is elfogadom. Nekem az a tapasztalatom, hogy nincs ilyen dobozos stratégia, egyéni modellek vannak, amiknek nyilván van dobozos része, de az alkalmazása az egyéni. Természetesen egy vertical spread többnyire mindenkinél ugyanazt jelenti. A kérdés, mikor, melyik ponton alkalmazod.

    Anno Birgertől láttam néhány videót, amiben elmondta, hogy van kb 30-40 stratégiája, amit szépen le lehet írni és meg lehet tanulni. De azt, hogy melyiket és mikor és miért pont azt használja azt nem tudja átadni, mert az a tapasztalat része.

    Nyilván itt most nem a résbetöltő stratégiára gondolok, mert az elég kézenfekvő, hanem az összes többire.

    Szép napot Mindenkinek.

    Üdv,
    Gery
    HunTraders.co.uk/invite/opcioguru - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

    Hozzászólás


    • #94
     archenius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
     Kedves Mentor!

     Örülök, hogy te már "megvilágosodtál".
     De nekem mégis olyan érzésem van, hogy képes vagy oldalakat írni a semmiről.
     Opcióguru már letett az évek hosszú sora alatt valamit az asztalra.
     Amiről próbált írni, az a "tapasztalati úton" való döntéshozatal a kereskedés során. Ez egy szubjektív dolog, nem leprogramozható, más által nem utánozható. Nem megtanítható, de megtanulható.
     Talán még te nem értél meg arra, hogy megértsd ezt a mondanivalót.

     Nekem is ez az érzésem,hogy a semmiről sokat irsz,ha meg csak 1 képet kérnek,az már neked sok!
     Sok mindennel egyet értek,de sok mindennel nem!
     A kőbunkó módszerről:egy vonal behúzása(P2)80%-os találati arányt ad!A Tiéd csak 70%-os!Kérdés ki mennyi pénzt tud belőle csinálni?!
     Nem a stratégiától lesz az ember nyereséges,hanem az embertől lesz a stratégia nyereséges!Rengeteg stratégia van,csak alkalmazni kell tudni!
     Minden stratégiának a találati arányát fel lehet hozni 90%-ra,vagy többre,csak hosszabb időtávon kell alkalmazni!Minél többet kereskedik az ember,annál kisebb lesz a találati aránya!Pl: fogj egy primitiv ,régi stratégiát,és kös vele évente 2-3 szor,nagy a valoszinűsége,hogy eltalálod vele az irányt!
     Mindenki autókkal (autóvezetéssel) példálozik:1 skoda 100-ast is meglehet csinálni úgy kőbunkó módszerekkel(gyári alap motort nem piszkálva),hogy 1 porsche 911 letud gyorsulni!
     Nem kell mindent túlbonyolitani ,és szerintem aki napos charton kereskedik,annak mindegy hogy 2 amerikai nagyváros között hány milisecundum a kapcsolat!

     Hozzászólás


     • #95
      Kedves Mentor!

      Az írásaid nagy részével egyet tudok érteni.
      Egy kérdésem lenne: mi a célod ezekkel a hozzászólásokkal?
      Remélem nem bántalak meg, lehet, hogy az én "készülékemben" van a hiba, de komolyan mondom, nem nagyon jön le, hogy mit szeretnél.
      Kíváncsian várom, hova akarsz kilyukadni.

      Üdv,

      Hozzászólás


      • #96
       ultrakezdő eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
       Kedves Mentor!

       Az írásaid nagy részével egyet tudok érteni.
       Egy kérdésem lenne: mi a célod ezekkel a hozzászólásokkal?
       Remélem nem bántalak meg, lehet, hogy az én "készülékemben" van a hiba, de komolyan mondom, nem nagyon jön le, hogy mit szeretnél.
       Kíváncsian várom, hova akarsz kilyukadni.

       Üdv,
       Kedves Ultrakezdő

       Én csak belecsöppentem ebbe a fórumba. Talán nem is a legmegfelelőbb topicba kezdtem írni. De most már itt folytatom. Én leírtam egy gondolatot, pontosabban amit én gondolok egy-két dologról. Aztán ez lett belőle.
       Már látom, hogy kár volt. Nem pont erre számítottam,
       pontosabban sajnos még is.
       Részletezni már nem akarom, részleteztem eleget. Egy-két szemet szerettem volna felnyitni, de csúnyán bekenték az embereknek pillanatragasztóval. Szerencsére nem mindenkinek. Ennek viszont örülök.
       1- Szerettem volna megtudni, hogy az emberek nyitottak-e ,és hajlandóak-e a változásra, vagy csak egy berögzült irányuk van?
       2- Szerettem volna megtudni, hogy tényleg azt gondolják-e, hogy nem számít, hogy hogyan lépünk a piacra, mekkora eséllyel?
       3- Szerettem volna megtudni, hogy ha valaki mást mond, mi a fogadtatás.
       4- Szerettem volna megtudni, hogy miért ragaszkodnak az emberek, számukra nem megfelelő dolgokhoz, ami számukra nem könnyen kivitelezhető.
       És még sok ehhez hasonló kérdés fogant bennem.
       Én jómagam is igen sok pénzt, és időt áldoztam a semmire az út elején.
       Köszönhetően a sok oktatásnak.
       A környezetemben is sok olyan ember van aki bármennyit kifizet olyanért , amivel évek óta nem tud semmit kezdeni. Persze ez nyilván az Ő hibája is, mint ember. Ez a válasz amit örökzöld slágerként bele lehet dúdolni a fülébe.
       El is hitte szerencsétlen.
       Sok olyan dolog van ami ezzel kapcsolatban dühít. Ahol tehetem, és van értelme próbálok egy kicsit más gondolkodásból is mutatni. Persze először fel kell mérni a befogadókészséget.
       Pl a legtöbben ezt mondják: Indikátorral nem lehet kereskedni, mert a múltból számol stb. Oké elfogadom. Azt viszont nem, hogy ezt országos szinten bele kell építeni az emberek agyába.
       Nekem van olyan stratégiám, ami 2db indikátor jelzéseire alapszik, és lehet, hogy nekem elfelejtettek szólni, de nekem 2éve több mint 70% feletti piacra lépési arányt biztosít. Egy db vonal nélkül amit a chartra raknék. Nem is kell rágódnom rajta, hogy mi a trend. És ha bárkinek odaadom a stratégiám, akkor neki is ugyanaz lesz a beszálló jel. És nem lesz benne emberei szubjektív döntési lehetőség. Csak egy dolog. Hogy megnyomja-e a gombot vagy nem.
       100emberből mind a 100 ugyanazt a jelet látná. Erre mondják a legtöbben, hogy nem lehet. Nem baj. Nekik lehet, hogy nem.
       De ezzel már elő sem mertem hozakodni. Mert úgy is lehetetlen mert xy azt mondta a tanfolyamon! Röhej. Csak nehogy azt mondja holnap, hogy a kútba kell ugrani. Akkor lesz baj

       Szilaj

       A P2 80%-os szövegeden jót nevettem

       Kereskedést meg kár lenne villantanom, mert számotokra nem elfogadható úgy sem. Ki hiszi azt el, hogy 70-80%-ban képes vagyok megmondani egy 1 hónapos trend végét? És ha fel is teszem a kereskedést, akkor majd jönnek a jófejek: Biztos photoshop, biztos addig nyitogatta míg egyszer sikerült, és azt pakolgatja mindenhová. Biztos demo, stb.
       Mindenki számára az a valóság amit ő annak hisz, és képes elfogadni.
       Másról meg kár beszélni, csak ellenség lesz. Aki mást mond mint amit mi el tudunk hinni, azt meg kell égetni. Lásd boszorkányégetés.
       Ilyen az emberi pszichológia.

       Üdv

       Sok sikert kívánok mindenkinek!
       "Bármit lehet annak, aki hisz"

       Hozzászólás


       • #97
        Mégis mit vártál, egy konkrétumok nélküli beírásra?
        Talán lett volna érdemi reakció, ha azt írod, hogy figyeljetek csak, mit szólnátok egy olyan elképzeléshez, hogy:............ (és itt írtál volna valami kézzel fogható dolgot is).

        Itt sokkal többen nyitottak szerintem új dolgokra, mint azt gondolnád. De sokaknak már eleve van olyan tapasztalata, hogy el is tudja dönteni mi az ami működhet, és mi az ami nem a piacon. Ha elsőre nem is hiszi el, legalább veszi a fáradtságot, és kipróbálja.

        Az nekem is nagyon sokat elmond, hogy valaki pusztán indikátor jelzésre kereskedik. Kereskedni az árat kell, és nem az indikátorok jelzéseit!
        Ha az ár pl. átmegy egy jelentős szinten, mert a piac hajlandó megadni az instrumentumért magasabb árat is, kit érdekel mit mutatnak az indikátorok? Az majd idővel szépen követni fogja az ár mozgását. Lehet lesni, hogy valami mikor válik túladottá, vagy túlvetté az indikátorok szerint. De semmit nem jelent, csak azt, hogy most éppen adják, vagy veszik azt a terméket.

        Nagyon sokféle módon lehet pénz keresni, és veszteni is. De a legnagyobb valószínűsége akkor van az embernek a nyerésre, ha próbál a H1-H4 trendek mozgásának irányában felülni a vonatra. Megpróbál a visszahúzódásokban pozíció sorokat építeni, részzárásokkal menet közben realizálja a profitja egy részét, és mielőbb kiveszi a kockázatát a kötéseiből. Szóval szerintem egyáltalán nem mindegy a kötések iránya.

        Hozzászólás


        • #98
         Én nem voltam 1 db tanfolyamon sem az életemben,és nálam nyitottabb nincs ebben a témában!
         De te csak misztifikálsz szerintem,mert konkrét dolgot nem irtál,csak hogy lehetne igy is-úgy is!Rengeteg indikátor alapú stratégia van,és nagyobb találati aránnyal mint a tied!
         Mindenki azt használja ami tetszik!Tiszteletben tartom a te stratégiádat,és használd nyereségesen!
         Személy szerint engem nem érdekel,mert nekem is van nyereséges stratégiám,csak az bánt hogy ilyenkor a kezdők elött el van húzva a mézesmadzag,de konkrét dolog nincs leirva!De a másik stratégia le van nézve(opcioguru,profit.hu)!
         Én hiszek abban is,hogy az egyszerű Macd indikátorra is lehet nyereséges robotot írni!
         Egyben sajnálom,hogy ez a topic nem az iránymentes kereskedésről szól!
         PL:iránymentes opció stratégia:trend irányba nyitunk hosszabb lejárattal 2 opciót,trend ellen rövid lejárattal 1 opciót,engem inkább ez érdekelne ebben a topicban,meg hogy ezt átlehetne -e rakni a deviza piacra is?!

         Hozzászólás


         • #99
          Kedves Mentor!

          Néhány hónapos tőzsdei tapasztalattal a hátam mögött valószínűleg nem tudnék neked túl sok újat mondani a tőzsdei kereskedéssel kapcsolatban, de kapcsolatteremtés és kapcsolatépítés terén szerintem némi fejlesztésre szorulsz
          Ismét csak bántás nélkül, de engedd meg, hogy felvázoljam, miért is „Ez lett belőle.”
          Először is úgy indítasz, hogy Mentor. Utána pedig oldalakat írogatsz olyan dolgokról, amik igazak ugyan, és sokan részben, vagy egészében egyet is értenek veled, de az emberek nagy része számára se nem fontos, se nem érdekes, inkább csak - bocs a kifejezésért – felesleges szófosásnak, okoskodásnak hat. Ezzel kicsit kivágtad a biztosítékot. Magas lóról kezdted, kicsit nagyképűnek tűntél. Máshogy kellett volna indítanod, de első benyomás sajnos csak egyszer van.
          Ráadásul meg is sértődtél a válaszok hatására, ami csak tovább rontott a helyzeten.
          Igen, sajnálatos, hogy vannak, akik profi tőzsdei kereskedőnek, meg szakértőnek adják ki magukat, mégis a tanfolyamokból szedik meg magukat. Nyílván nem etikus a viselkedésük. De ez így van az élet minden területén, és így is lesz. Meg vannak emberek, akik mindig is ragaszkodni fognak a saját hülyeségeikhez. Ez sem fog változni.
          Ezzel sok újat nem mondtál.
          Amúgy meg szerencsére vannak még olyan emberek, akik elég jól nyomják, és nem indítanak ugyan tanfolyamot, de fórumokon (pl. itt is) meg lehet találni őket, és válaszolnak a kezdők/kezdőbbek kérdéseire.
          És leírják konkrétan, hogy mit csinálnak: hol kereskednek, mivel, milyen chartokat figyelnek, milyen indikátorokat használnak, mire nyitnak, mire zárnak stb. stb. Csak össze kell rakni a válaszokból.

          Szerintem jöhet a második benyomás. Kicsit kevesebb filozofálgatással és több konkrétummal.
          Ne várd, hogy elismerjenek, amíg nem tudnak rólad semmit.
          Valószínűleg ezek után sokakat érdekelne, hogy te hogy csinálod.
          És akkor végre arról szólhatna ez a topic, ami a címe.

          Üdv,

          Hozzászólás


          • Szerintem csak filozofálgatunk, elmélkedünk, megosztjuk egymással a gondolatainkat érdek és konkrét cél nélkül. Nem lehet mindig chartokat elemezni..

           Hozzászólás


           • Anck-su-namun eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Szerintem csak filozofálgatunk, elmélkedünk, megosztjuk egymással a gondolatainkat érdek és konkrét cél nélkül. Nem lehet mindig chartokat elemezni..
            pedig többre mennél a chartok elemzésével, meg a kötésnapló visszanézésével, mint a szentgrál kereséssel meg a semmitmondó "bla-bla" szövegek olvasásával..

            Hozzászólás


            • Sziasztok!
             Új vagyok a témában, de ha lehet, kérdeznék valamit...valaki, aki eszerint kereskedik, tudna írni valami konkrétumot ezekről a számomra új elvekről? Pl: hogyan kell botokkal teletüzdelt piacon kereskedni, illetve mi is ez az iránykereskedés.
             Köszönöm a segítséget előre is.

             Hozzászólás


             • forexmaniac eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              pedig többre mennél a chartok elemzésével, meg a kötésnapló visszanézésével, mint a szentgrál kereséssel meg a semmitmondó "bla-bla" szövegek olvasásával..
              Maximálisan egyetértek.
              www.mikxfx.blogspot.com

              Hozzászólás


              • "Kereskedést meg kár lenne villantanom, mert számotokra nem elfogadható úgy sem. Ki hiszi azt el, hogy 70-80%-ban képes vagyok megmondani egy 1 hónapos trend végét? És ha fel is teszem a kereskedést, akkor majd jönnek a jófejek: Biztos photoshop, biztos addig nyitogatta míg egyszer sikerült, és azt pakolgatja mindenhová. Biztos demo, stb."


               1 képet kértem, nem is kell élő kereskedésnek lennie, csak egy nyílnak, vagy indikátornak és egy pár sornak miért ott nyitottál, hova teszed a stoppot.
               Nem azért, hogy ízekre szedjem csak lássam mögötte a gondolkodásmódot.
               Azt mondod más a gondolkodásmódod mint a többségnek de mégsem teszel fel képet "Biztos photoshop, biztos addig nyitogatta míg egyszer sikerült, és azt pakolgatja mindenhová. Biztos demo, stb."pedig ezt épp a többség szokta mentségül hívni.

               Hozzászólás


               • Rendben! Legyen.
                Régebben sok időt áldoztam a kereskedéseim dokumentálására, hogy tanulhassak mindenből. Többnyire a trend elleni kereskedéseket mentettem, mert már többször kellet bizonyítanom hogy van amit kicsit másképp látok.És meg lehet csinálni.
                Egy ideje már nem mentegetem a kereskedéseimet. Nincs rá szükségem. Ma már 70%-a kereskedéseimnek trendkövető, 30%-ban trend elleni. De mivel a trend követő stratégia több pénzt hoz, ezért a nagyobb része ez a kereskedéseimnek. A maradék 30%-ban a fordulásokat is lekereskedem.
                Miért ne tenném ha értek hozzá. Tehát akkor nézzük a lényeget:
                Saxo chart. zöld 3szög jelzi a pozíció indítás helyét, és irányát is. Piros 3szög jelzi ahol lezártam a kereskedést. A chraton maradt moving average-eknek nincs jelentősége.
                1- Felső kép balra. EURUSD 1h chart. Erős short trend. Ha a hosszútávú trendvonal be lenne húzva, akkor kb a trend tetején lenne a chart, alap esetben itt shortokkal kellene próbálkozni. Én még is longot nyitottam. Nem véletlen. Tökéletesen leírt, és letesztelt stratégiám jelzett longot. Csak tettem a dolgom. +100pip-et hozott. Érdekes, ott fordult a trend....

                2- Felső kép jobbra. EURGBP 1h chart. Erős shortos trend. A 200-as ema-t is lezúzta. Ééééés nagyon szép p2-volt ott. Itt nyit a 90% shortot. Én meg longot. Az eredmény látható. Itt nem sokat kellett várnom a fordulásra. Szinte azonnal megtörtént. A trend váltás is! +70pip lett az eredménye.

                3- Alsó kép. EURUSD 5perces chart. Egy kis oldalazás látható. Be van jelölve a két szint. Az oldalazás letört, short irányba. Itt a legtöbben szintén shortot nyitnának. Én pontosan tisztában voltam vele, hogy ez egy fals letörés lesz, ezért longot nyitottam. Mivel a várakozásomat a következő piros nagy gyertya felülírta, így azonnal zártam a pozíciót. utána mosolyogva konstatáltam, hogy a stratégiám ismét működött. Utánam elindult longra, pontosan amire számítottam. Ezt csak azért tettem fel, hogy ne csak sikeres legyen fent. Értelem szerint ez veszteséges lett. De még is az csinálta amit vártam tőle, ezért nem zavart.

                Természetesen nem minden esetben midig tudom megmondani, hogy mikor mi fog történni. De amikor a stratégiáim jeleznek, akkor pontosan tudom, hogy sokkal nagyobb esélyem van a piaccal szemben. Megvárom a jelzéseimet és cselekszem.
                Tehát lehetetlen nincs. Bármikor lekereskedem a trendet, és a fordulót is. Gond nélkül. Erre szokták az okosok mondani, hogy nem lehet.
                Lehet, nekem még is megy. Persze én sem egy hét alatt tanultam meg mindent. Ezzel csak azt akarom mondani, és üzenni mindenkinek, hogy bármit lehet! Bármi elérhető!
                Ja egy nagyon fontos! Csak az indikátort fikázóknak üzenem, hogy ezeket a kereskedéseket amiket feltettem csak indikátor jelzéseivel értem el, vonalak nélkül. Egy baj van. Ha valaki nem tudja használni őket, és nem tudja melyiket mivel használja, az legalább ne mondja azt, hogy nem lehet.
                Itt jön a szokásos mondatom. Azért mondja, mert Ő nem tudja. És akkor szerinte az szar. Ismét a korlátolt gondolkodás.
                Tényleg csak az ár számít????
                Volt egy megjegyzés korábban, hogy a matematika üt minden a tőzsdén, és azt nem fogják egyhamar felülírni. Itt a MM és a RR volt a lényeg.
                Apropó matematika. Az indikátorok számításaihoz nem véletlen a matematikát használjuk? Hm, érdekes nem.

                Zárszónak annyit, hogy a belépő szignáljaim nem publikusak, a miértje sem.
                Főleg nem amit használok, és nézek. Kicsit sokba kerülne az bárkinek is.

                Ezennel lezártam az iránymentes kereskedés topic "rongálását".
                Láttatok kereskedést is.

                Üdv
                Csatolt fájlok
                "Bármit lehet annak, aki hisz"

                Hozzászólás

                Working...
                X