Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Sikeres,vagy nem sikeres trade képek haladóknak,magyarázat nélkül!

Collapse
X

• Szűrés
  • Idő
  • Mutat
Clear All
new posts

• Click image for larger version

Name:	IMG_20220509_131915.jpg
Views:	413
Size:	160,6 KB
ID:	196465

Hozzászólás

• És amiről lemaradtam

Click image for larger version

Name:	IMG_20220509_182843.jpg
Views:	430
Size:	157,9 KB
ID:	196468

Hozzászólás

• orkati
        orkati kommentje
        Editing a comment
        A B verziót inkább kihagyom, ennél azért hagyományosabb módszereket használnék :-D

• moneymentor
        moneymentor kommentje
        Editing a comment
        „5 percesen ...Sajnos sokszor csak telefonról van lehetőségem a chartot nézegetni. Még én is csak barátkozom a mobilos metatrader4-gyel, ... kicsit kényelmetlenül érzem magam addig a 15-20 másodpercig, amíg SL nélkül vagyok poziban ...hagyományosabb módszereket használnék ”

Ne haragudj, orkati, de szükséged lesz néhány toptrader ötletre így 10 év fórumozás után.

• orkati
        orkati kommentje
        Editing a comment
        Moneymentor: nem haragszom, erről szívesen tanulok bárkitől bármit. Mindig van hová fejlődni. :-)
        De határozottan jót tett ez a pár év teljes kihagyás. Kicsit úgy érzem magamat mint Neo, amikor látni kezdte a Mátrix kódolását :-D

• Usdjpy m5

Name:	USDJPY1.jpg
Views:	448
Size:	167,2 KB
ID:	196481

Hozzászólás

• EURUSD M5, néha nem jön be a trend+pinbar sem

Name:	EURUSD.png
Views:	442
Size:	30,2 KB
ID:	196483

Hozzászólás

• Még egyet, aztán befejezem a skalpképeket. GBPJPY M5, nem a legszuperebb, de megelégszem 0.7R-el, indulok dolgozni

Name:	GBPJPY.jpg
Views:	449
Size:	169,0 KB
ID:	196485

Hozzászólás

• equalizer
            re:"1. Hosszutavon ez a strategia (ha strategia lenne, szerintem nem az...) BIZTOS, hogy veszteseges..."

re2: "Egyszoval, ez tenyleg egy "csunya" trade volt... mert meg egy ilyet biztos nem tudsz osszehozni... es a kereskedesnek a megismetelhetoseg az (egyik) lenyege... "
            -------------
            A mai nap ismét sikerült!
            akárki mester, kérlek gyere vissza és oszd ki a hitetleneket

Az új versenyző: GBPCAD short:

https://i.postimg.cc/kqdZHV1J/GBPCAD-short.jpg

Detto ugyanaz a figura mint a kifutott USDCHF-nél.
            Ami érdekes benne az a visszapattanó, a kedvenc TP helyszinem.
            Azért érdekes, mert nincs igazi akadály előtte
            Kíváncsiságból tartani szeretném amíg lehet, feltéve hogy nem jönnek vissza érte érte nullába.
            A legközelebbi mélypont amit el kellene érnie az 2012-es!
            //heti chart kell hozzá
            de szerintem az a mélypont nem fogja megfogni,
            észre sem fogja venni..... nem várok ott felpattanást,
            mert ki az a barom aki egy ilyen drágán fenntartható párt nem likvidált 10 év alatt.
            Az egyetlen ami megállíthatja, a 2010-es abszolút mélypont,
            de az is csak azért, mert az ilyenek be szoktak kerülni a szakmai médiák hírfolyamaiba.

//úgy látom a képfeltöltés funkció még mindig csökkentett módban üzemel...
            //hát akkor sajnos uppsszi meg gona lesz neki
            Utoljára szerkesztve a következő által: kockas; 2022-08-23, 09:17.
            Egyefenelegyenarégilemez: Fogd a pénzt és kuss

Hozzászólás

• equalizer
              equalizer kommentje
              Editing a comment
              Szep... a 2010-es alj nem lesz letorve... viszont ez is egy szep paros egy nagyobb TF felfele menetelre... ugy 7000 pip rajta az elvaras ugy 3 ev alatt... :O

De hallod kockas ? Tanits meg hogyan kell kepet a hozzaszolasba feltolteni, ide a zold mezobe...

• kockas
              kockas kommentje
              Editing a comment
              okay, elküldöm privátban a zöldmezős beruhás újfajta hackjét, mert nem véletlen tiltották be.

//bár szerintem ez így öngól mindenkinek.

• rpr
              rpr kommentje
              Editing a comment
              kockas es akarki mit nyomott? Olvasgattam de nem egyertelmu. Azt is elkuldod privatba ? Vagy nem muszaj privatba.
              Van cserebe mas finomsagom ami lehet erdekel.

• Köszönöm Mester!

akárki is vagy, néha még benézhetnél !

ez az eredmény ennek a topicnak, Tback (alaTommynak) camaro stratégiájának az összegyurmázásának köszönhető,
            illetve vaskosan benne van GP57 egyik gondolatának az inverze aki ettől független szintén nem bánnám ha még ide tolná a képét
            //ha nem, akkor az üzenetem a semmibe: nem, nem én voltam!! aki felfedte

Hozzászólás

• Chucky
              Chucky kommentje
              Editing a comment
              topstepen 49 USD az 50k-s trading combine, egyelőre nem jöttem rá, hogy mi a buktató, de elég jó dealnek tűnik, valaki esetleg próbálkozik? egyszer volt már egy kombiném (nem a csipkés), de nem sikerült, asszem most újra rámegyek

• kockas
              kockas kommentje
              Editing a comment
              rpr
              sajna elrontottad a játékot
              mert Megának lett volna egy kétlépéses sakk-matt
              Hiszen ha mond egy nevet, akkor nem igaz a feladták dolog, mert ha valakinek ez nyereségesen működik,
              akkor még sokkal nehezebb lehet lejönni a cuccról .....
              De ha nem tud mondani számára egyetlen hiteles nevet sem így minimum egy évtized távlatából,
              akkor neki is ugyanezt tudom tanácsolni: abba kell hagyni, mert ha valaki nem hisz benne, akkor nem is fog működni.

• equalizer
              equalizer kommentje
              Editing a comment
              egy olyan szemszogebol aki a kereskedesbol el meg az elejen vicces, talan szorakoztato az itteni "hitetlenek" okoskodasa, probal olyannal kapcsolatot felvenni aki like-minded, de rajon, hogy ez nem igy mukszik... nincs a piacon like-minded trader, foleg nem itt talalod meg oket... aztan a szorakozas kezd atalakulni valami mas erzesbe, egy idopazarlas feeling-ed lesz folyton, eveken keresztul a Misi felek kinlodasat vegignezni, egy-egy beszolast megereszteni... aztan lemondsz mindenrol, nyomod tovabb a cuccot, hiszen ha egyszer elkapott, nem tudod magadrol lerazni... na kb. ez van azokkal akik "eltuntek" innen es "nagyoknak" voltak titulalva egyesek altal... szemely szerint a sok ilyen kozul kettot sajnalok, hogy megszakadt a kapcsolat...

• Amit gyakran szoktam mantrázni:
            Napi 1 centis pozitív eredménnyel bármit el lehet érni.

Hinned kell benne vol 2:

Hozzászólás

• kockas
              kockas kommentje
              Editing a comment
              142 pip lett a vége, zöld színű, nem kézzel zárt.
              Esett ahogy kell, kár volt egész nap nézegetnem.
              Pszicho szempontból érdekesebb a következő tréd amit csináltam.
              A 22R nyerőből ellőttem kettőt
              Azért ment ki dupla adag az ablakon mert kétszerakkora zsetonnal kötöttem be...
              De még érdekesebb hogy hiába vesztettem el, fejben egy pozitív tréd élményként szerepel!!
              mert azt csinálta amit kell. Belépés után ugyanúgy viselkedett, pár perc alatt hozta az egy százalékot.
              Nekem ez a lényeg, hogy belépés után arra menjen amerre gondolom.
              //persze jó lenne ha utána nem fordulna vissza

• equalizer
              equalizer kommentje
              Editing a comment
              Ha a "belepes utan arra menjen amerre kell es nem fordul vissza" cuccot ki tudod silabizalni, hogy mindig mukodjon, a kalapomat megemelem elotted... de a piac kisebbsegi resze is, de pont az aki szamit... szep volt a trade!

• kockas
              kockas kommentje
              Editing a comment
              legalább van még valaki, aki úgy gondolja,
              hogy a fórumozást abba lehet hagyni más okból is mint a kereskedés feladása.

Ott még nem tartok hogy mindig sikerüljön, de dolgozok rajta hogy még jobb legyen az arányom.
              Vannak kis stoppos veszteségek, és ilyen pipügyileg nem igazán nyertesek is bőven:

• Egészen biztos hogy beteg vagyok,
            mert jelenleg három új setupon dolgozok...,
            ahelyett hogy rágyúrnék a jelenlegi kettőre.
            itt másik kedvenc price action silabizátor figura.
            Igaz csak 20 pip, és bármi lehet a vége, de az örömömet az már nem veszi el.
            Szeretem, amikor ilyen penge:

Hozzászólás

• Vacendak
              Vacendak kommentje
              Editing a comment
              Ha sikeres akarsz lenni, gyakorold a üldögélést ("semmittevést") is!

• kockas
              kockas kommentje
              Editing a comment
              alapvetően igazad van.
              DE!
              Ha be akarok nevezni a Topstepre, akkor gyakorolnom kell a daytradinget.
              Nem hinném hogy lehet ott napon túl pozit tartani.
              Mivel még fejlődő fázisban vagyok, ezért a lehetőség szerint minél több tréd,
              az több gyakorlást jelent, több megerősítést.
              Jelen esetben ez az NZDUSD pozi még megvan, a másik nullában elvérzett.
              Volt azóta még egy trédem, nem meglepően megint egy brutális short
              de ha ezeket a tötymörészős NZD-ket akkor magamtól eldobtam volna, hogy abba a shortba még jobban, az összes margarinnal beszálljak,
              akkor sokkaldesokkaljobban jártam volna.
              Utólag persze könnyű okosnak lenni.
              Amitől ma leesett az állam:
              Kicsit felakadt ez a topic így a 267. oldal környékén.
              Miközben b@szogattam a régebbi oldalakat hogy tovább lapozzon, feldobta egy jópár évvel ezelőtti screenshootodat.
              No mondom ez biztos valami jel, újrarajzolom.
              Megfejtenem egyáltalán nem sikerült hogy mire szálltál be
              Tök jó kis long tréd volt, kb ment vagy 60 pippet felfele,
              ami azzal majd kilenc lottal amivel bekötötted biztos szép volt! ha nem üldögéltél tovább benne
              //mert utána viszont esett vagy háromszázat és ezt tényleg nem azért írom hogy fikázzalak!! hanem csak örömömben,
              mert azt az esést sikerült megfejtenem. Szóval köszönöm a homályba veszett sikeres tréded after reverse inspirációját !
              Alig várom hogy beköthessem! és ülhessek benne
              //hát ja, ezzel most négyre emelkedett a kidolgozásra váró stratégiák száma

//azért az is kemény inspirációnak, habelegondolokhogymennyilehetazakilencazóta
              Utoljára szerkesztve a következő által: kockas; 2023-07-14, 16:26.

• hogy igaza legyen Vacendaknak is, gyakorlom az ücsörgést is.
            Közben persze agyalok.
            Még egy új setupon természetesen megint short

//a sárga csíkos sajnos gyakorlatilag letesztelhetetlen hacsak nem küzd meg érte valaki a titkok őrzőjével, vagy a gyíkemberekkel
            Mindegy, legközelebb megjátszom, nullapontnullaeggyel mi baj lehet belőle

Hozzászólás

• kockas
              kockas kommentje
              Editing a comment
              kiskárr = sokat akart a szarka
              Stop és ego sajna kicsit lejjebb, nincs kedvem breakevenig visszadni az egészet..., = fibóötvennel kár cécózni:

Valójában bevonzottam az eredeti gondolatot hogy nem tudom végigvinni, mert addig úgyis lesznek újabb brutális shortok.
              Ez az amiért nem annyira bosszankodok.
              Lett belőle, amolyan tipic totál a legjobb helyen.
              Az új versenyző eddig fél pippet ment ellenem és az eredeti 5pip virtual sl már végre fizikailag be van brékevenezve.
              //mondjuk a kiskárr is detto így indult M1en nézve.....
              Utoljára szerkesztve a következő által: kockas; 2023-07-20, 04:44.

• az élet nem habostorta:

Hozzászólás

• az NZDUSD és a másik gigapippes penge még megvan, de kit izgat, amikor sikerül bekattintani egy új favoritot:
              Durván megindult ez is:

Money management szabályok:
              SL virtuálisan 9-10 pippen kezdésnek érzésre.
              Ha esik mint kő, lejjebb mehet 5-re de már rendesen betéve.
              Majd ha már kialakult egy pullback és még él!! akkor jöhet a breakeven.

Hogy ez konkrétan sikeres lesz e vagy sem?? : Fingom sincsen, de eddig fejben igen.

Hozzászólás

• kockas
                kockas kommentje
                Editing a comment
                a lényeg, hogy legyenek világos szabályok.
                Fenntebb pár képpel volt egy vesztes 9pip, az az unwanted szitu, amikoregyből rossz irányba megy.
                Itt az 5 pipes vesztő verzió:

És természetesen van még az a fajta vesztő vagy inkább nullás verzió,
                amikor az első pullback után sikerül breakvenbe tenni, de később mégis kiüti.
                Ezekből nem teszek ki többet, egykaptafára mennek.

//ez spec még nem bukott el, de így látványosabb. Mivel piptizedekre volt az SL-től az ASK ezért reménynek nem sok helye van.
                Csak erőt szokott gyűjteni, hogy átslippeagelhessen a stoppon

• kockas
                kockas kommentje
                Editing a comment
                ritka scenárió, mert most egyszerre következik egy ábrán egy sikeres és egy félig sikeres.
                A hamarosan még nem jött el, gyengén de él ez az AUDCHF short, a többi shorttal együtt.
                A következő képen ugyanez a pozi, de egy másik brókernél lévő, másik fingszámlámon látható.
                Úgy tűnik megsértettem a világos szabályaimat.
                Valószínűleg kézzel húztam rá a második stoppot.
                Két részletben lett beadva a pozi, 2db 0.02es.
                Az egyiknél ami nem élte túl 0.58883 értéken volt a stop,
                a másiknál amelyik jelenleg látható az 1 tized pippel nagyobb értéken volt, 0.58884-en.
                Végülis az összesen 0.05 egységből megvan még 0.03, de hát ki tudja mi lesz a vége, mert még mindig nincs bebreakevenezve.
                Elképesztő hogy egy tized pippen elment 1 dollár 6 cent:

//igen, az este 11-->éjfél és még utána legalább negyedórás sávra az ilyen forró helyzeteknél gyakorlatilag ki kell venni a stoppot...
                Úgy szoktam, hogy feljebb teszem 100 pippel, és utána könnyebb visszarakni pontosan ugyanoda.
                Feltéve ha még lehet

• Úgy érzem egy kicsit sok volt belőlem mostanában, de ez még talán belefér, sőt megérdemel egy külön lapot,
              hogy ne tűnjön el a multihozzászólás süllyesztőben, illetve mementóul azoknak akik a feladás határán vannak,
              +azoknak akik szerint csak azok tűntek el, akik feladták.

Ezt a mondatot külön köszönöm:
              Ha sikeres akarsz lenni, gyakorold a üldögélést ("semmittevést") is!

//volt az utolsó posztom óta egy EURJPY (longom végre!!

Egy picit kevesebb szerencséje volt mint az AUDCHF-nek
              Lehet maradnom kell egyelőre a shortoknál, minden nem sikerülhet.
              Mintha pszichésen másképp viselkedne a piac a pánik eladásoknál, mint a kapzsi bevásárálnál.
              Persze be lehet szállni magasabb idősíkon is. Olyan ez mint az autóversenyzés.
              és még csak nem is az M1 a forex FORMA eggye..., hiszen volt itt olyan tréder aki lement millisecundumokra.
              Pass hogy miért ez vált be...
              Talán hogy el tudjam kapni azt a pillanatot ami a korai NFP-k nél magával ragadott ??

Igen, nekem sajnos kellett hozzá a 15 év! chartbámulás, short gyakorlás is
              Ha lesz még itt újonc tréder, akkor ezen azért gondolkozzon el!

Én biztosan nem kezdenék bele mégegyszer.
              Messzire elkerülném ezt az egészet, mert kegyetlen függőséget okoz.

Hozzászólás

• kockas
                kockas kommentje
                Editing a comment
                ez a fentebbi AUDCHF nem igazán sikerült, jó ha nullára kijött a plusszmutatvánnyal együtt
                NA de jött a ráadás. Mission 2. completed, második nekifutásra:

• "Ha a "belepes utan arra menjen amerre kell es nem fordul vissza" cuccot ki tudod silabizalni, hogy mindig mukodjon, a kalapomat megemelem elotted..."

equalizer nem a mindig-en van a hangsúly, de ha sikerül stabilan lemennem 5 pipeselre, akkor valóban keresgélheted a kalapodat

Ami kicsit idegel hogy természetesen megint short: )
              de legalább penge:

Hozzászólás

• kockas
                kockas kommentje
                Editing a comment
                majdnem sikerült! //lemaradnom a célfotóról
                A kék szinű erővonal még nem az igazi, de közelítek hozzá, hogy hol kellene ráduplázni.
                Egyszer lehet meg kellene egy ilyet durrantani a pálmafák alatti brokinál 2 pip SL-el, kétezerszeres áttétellel

Working...
            X