Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

The Journey from $1.000 --> $1.000.000

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Nezd rpr ezt egy char-on mutatom meg... ezen:

  Click image for larger version

Name:	Screen Shot 10-3-2022 at 6.53 PM.jpg
Views:	346
Size:	138,6 KB
ID:	197304

  Ket kulon zonat lehet identifikalni ahol pozikba alltam, ket kulonbozo elvarassal... a voros zonaban az imp utani korrekcio hossza miatt nem egy fordulora vartam, hanem egy korrekciora aminek a C hullamat jatszottam meg... ebben az esetben pedig altalaban a 127% target a nyero, mint ebben a szituban is, pont onnan is fordult le aztan... erdekes, nem?

  A sarga zona pedig mar impulziv mozgas kezdete volt aminek az elso kis korrekciojaban jatszodtam meg meg egy kis shortot is... ennyire biztos vagyok a dolgomban amikor poziba allok, hogy meg a short is belefert... es ezt csakis azert, mert ismerem a strukturakat... ott a kis korrekcioban a short egy C hullamert ment... egy ropke kis trade, de nagy valoszinusegu, kar lett volna kihagyni... es miutan ez megvolt, lathatod a beallot ami meg most is megy, ez mar a nagy mozgasert... ott van lent az utolso gyertya aljan, ott volt a beallo arra a hullamra amit az elejen jeleztem... hamarosan tori is az elozo hullam csucsat, onnan pedig mar nezem, hogy mikor szalljak ki... es ez mar igazi $$$

  Hozzászólás


  • rpr
   rpr kommentje
   Editing a comment
   köszi, szép!

 • Click image for larger version

Name:	123.jpg
Views:	341
Size:	123,0 KB
ID:	197307A kérdésem annyi, hogy miből következtetsz, hogy a kék hullám az új struktúra első hulláma. Csupán abból, hogy közeledünk a nagy struktúra fib0%-jához?
  És ha itt beállsz hol szoktál beállni? Mert gondolom, hogy itt arra játszol ha mégsem jön be akkor BE-be húzod, de ahhoz elég korán kell belépned hogy aztán később jó helyen tudd behúzni BE-be.
  Mert itt a "másik" lehetőség az a piros vonal hulláma, hogy úgy megy tovább az ár.
  Szóval nekem mindig az első hullámot a nagyon nehéz megtalálni. Te azt hogy határozod meg. Mert eső hullám rohadtul nem tűnik mindig impnek.

  Hozzászólás


  • Valaki be tudná ezt számozni nekem? itt elvesztem kicsit.Click image for larger version

Name:	12345.JPG
Views:	57
Size:	184,7 KB
ID:	197418

   Hozzászólás


   • equalizer
    equalizer kommentje
    Editing a comment
    Kicsit becsapos kerdes szaga van a kerdesednek... hiszen ahogy a kerdest abrazolod a charton, egyertelmuve teszed egy laikusnak, hogy korrektiv strukturat gondolsz bele (vagy gondoltatsz bele)... nem tudom eldonteni, hogy sajat hibadbol, vagy szant-szandekkal abrazolod hianyosan a folyamatot...

    Egy charton SOHA nem elemzunk ugy, hogy nem ismerjuk az elozmenyeket... mert odajutunk ahova most vezettel minket: latszolag egy korrektiv strukturat kellene itt beszamozni, viszont ez a struktura nem korrektiv... (korrektiv is lehetne, ha elozmenykent egy impulzusbol indulna ki, de nem igy van)...

    Ez egy szep WXY struktura haromhullamu impulziv hullam... (na itt kapnek a fejemre egy alapos mosast egy hagyomanyos elliottostol...)

  • rpr ez egy pofonegyszeru struktura, ha szamozni kell (es persze ha tudod, hogy mik az elozmenyek is...):

   Click image for larger version

Name:	Screen Shot 12-2-2022 at 8.07 AM.png
Views:	0
Size:	150,2 KB
ID:	197434

   Hozzászólás


   • köszi. Nem voltam egyértelmű, csak azért húztam be a két kék vonalat, hogy megjelöljem a kérdésem, de jogos amit írsz, legközelebb pontosabban jelölöm.
    Egyébként végigolvastam ismét a topicod. Ahogy fischer -rel VikThor1029 -ral összedolgoztatok. Kár, hogy ez abbamaradt. Nagyon érdekes volt.

    Különösen tetszett fischer féle beszállós technika, hogy fib 78-ra betett a egy pendinget és várta, hogy jó irányban induljon el.
    Ehhez is kapcsolódna a kérdésem...az ilyen "nűansznyi dolgokra" érdekelnének...
    pl. itt a te rajzod. Honnan tudod vagy ha nem is tudod, de honnan sejted, hogy az X hullám nem megy az A hullám kezdőpontja fölé. Tehát miből számítasz a fordulatra, mert igazából az a lényegi rész...
    itt még ráadásul divergencia sincs, sőt anil szerint a MACD pont azt mutatja, hogy lesz még egy kanyar felfelé.
    A sebességből vagy miből következtettek arra, hogy mikor lesz vége a B (jelen esetben X) hullámnak? Vagy mikor van arra a legnagyobb esély?    Hozzászólás

    Working...
    X