Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

The Journey from $1.000 --> $1.000.000

Collapse
X

• Szűrés
  • Idő
  • Mutat
Clear All
new posts

• Nezd rpr ezt egy char-on mutatom meg... ezen:

Click image for larger version

Name:	Screen Shot 10-3-2022 at 6.53 PM.jpg
Views:	537
Size:	138,6 KB
ID:	197304

Ket kulon zonat lehet identifikalni ahol pozikba alltam, ket kulonbozo elvarassal... a voros zonaban az imp utani korrekcio hossza miatt nem egy fordulora vartam, hanem egy korrekciora aminek a C hullamat jatszottam meg... ebben az esetben pedig altalaban a 127% target a nyero, mint ebben a szituban is, pont onnan is fordult le aztan... erdekes, nem?

A sarga zona pedig mar impulziv mozgas kezdete volt aminek az elso kis korrekciojaban jatszodtam meg meg egy kis shortot is... ennyire biztos vagyok a dolgomban amikor poziba allok, hogy meg a short is belefert... es ezt csakis azert, mert ismerem a strukturakat... ott a kis korrekcioban a short egy C hullamert ment... egy ropke kis trade, de nagy valoszinusegu, kar lett volna kihagyni... es miutan ez megvolt, lathatod a beallot ami meg most is megy, ez mar a nagy mozgasert... ott van lent az utolso gyertya aljan, ott volt a beallo arra a hullamra amit az elejen jeleztem... hamarosan tori is az elozo hullam csucsat, onnan pedig mar nezem, hogy mikor szalljak ki... es ez mar igazi $$$

Hozzászólás

• rpr
      rpr kommentje
      Editing a comment
      köszi, szép!

• Click image for larger version

Name:	123.jpg
Views:	517
Size:	123,0 KB
ID:	197307A kérdésem annyi, hogy miből következtetsz, hogy a kék hullám az új struktúra első hulláma. Csupán abból, hogy közeledünk a nagy struktúra fib0%-jához?
    És ha itt beállsz hol szoktál beállni? Mert gondolom, hogy itt arra játszol ha mégsem jön be akkor BE-be húzod, de ahhoz elég korán kell belépned hogy aztán később jó helyen tudd behúzni BE-be.
    Mert itt a "másik" lehetőség az a piros vonal hulláma, hogy úgy megy tovább az ár.
    Szóval nekem mindig az első hullámot a nagyon nehéz megtalálni. Te azt hogy határozod meg. Mert eső hullám rohadtul nem tűnik mindig impnek.

Hozzászólás

• Valaki be tudná ezt számozni nekem? itt elvesztem kicsit.Click image for larger version

Name:	12345.JPG
Views:	268
Size:	184,7 KB
ID:	197418

Hozzászólás

• equalizer
        equalizer kommentje
        Editing a comment
        Kicsit becsapos kerdes szaga van a kerdesednek... hiszen ahogy a kerdest abrazolod a charton, egyertelmuve teszed egy laikusnak, hogy korrektiv strukturat gondolsz bele (vagy gondoltatsz bele)... nem tudom eldonteni, hogy sajat hibadbol, vagy szant-szandekkal abrazolod hianyosan a folyamatot...

Egy charton SOHA nem elemzunk ugy, hogy nem ismerjuk az elozmenyeket... mert odajutunk ahova most vezettel minket: latszolag egy korrektiv strukturat kellene itt beszamozni, viszont ez a struktura nem korrektiv... (korrektiv is lehetne, ha elozmenykent egy impulzusbol indulna ki, de nem igy van)...

Ez egy szep WXY struktura haromhullamu impulziv hullam... (na itt kapnek a fejemre egy alapos mosast egy hagyomanyos elliottostol...)

• rpr ez egy pofonegyszeru struktura, ha szamozni kell (es persze ha tudod, hogy mik az elozmenyek is...):

Name:	Screen Shot 12-2-2022 at 8.07 AM.png
Views:	266
Size:	150,2 KB
ID:	197434

Hozzászólás

• köszi. Nem voltam egyértelmű, csak azért húztam be a két kék vonalat, hogy megjelöljem a kérdésem, de jogos amit írsz, legközelebb pontosabban jelölöm.
        Egyébként végigolvastam ismét a topicod. Ahogy fischer -rel VikThor1029 -ral összedolgoztatok. Kár, hogy ez abbamaradt. Nagyon érdekes volt.

Különösen tetszett fischer féle beszállós technika, hogy fib 78-ra betett a egy pendinget és várta, hogy jó irányban induljon el.
        Ehhez is kapcsolódna a kérdésem...az ilyen "nűansznyi dolgokra" érdekelnének...
        pl. itt a te rajzod. Honnan tudod vagy ha nem is tudod, de honnan sejted, hogy az X hullám nem megy az A hullám kezdőpontja fölé. Tehát miből számítasz a fordulatra, mert igazából az a lényegi rész...
        itt még ráadásul divergencia sincs, sőt anil szerint a MACD pont azt mutatja, hogy lesz még egy kanyar felfelé.
        A sebességből vagy miből következtettek arra, hogy mikor lesz vége a B (jelen esetben X) hullámnak? Vagy mikor van arra a legnagyobb esély?

Hozzászólás

• Hallod kockas ? Nezd hogyan menedzselem en azokat a pozikat amelyek ellenem mennek... itt volt az USDCHF sell setup amit a topicod-ba tettem a reggel... az elvaras egyertelmu, nem kell magyarazkodni sokat, gondolom...:

Click image for larger version  Name:	Screen Shot 1-31-2023 at 8.51 AM.png Views:	0 Size:	130,4 KB ID:	197533

Az ilyen setup-okat annyiszor kotom, ahanyszor meglatom oket (a tegnap a GBPAUD-t is bekotottem, ugyancsak a topicod-ban lathatod az elvarast, eddig szepen megy... jon a $$$). Persze elofordul, hogy ellenem megy, hiszen ezen setup-oknak a sikeressege sem 100%, inkabb ugy 75% koruli "csak"... es a maradek 25%-nak is a nagyjabol 60%-at ki lehet evickelni BE-ben, meg ha ellened megy is... ez tortent ezzel is, ime (a magyarazatok a kepeken egyertelmuek...):

Click image for larger version  Name:	Screen Shot 1-31-2023 at 2.26 PM.png Views:	0 Size:	165,1 KB ID:	197534
          Click image for larger version  Name:	Screen Shot 1-31-2023 at 2.38 PM.png Views:	0 Size:	180,5 KB ID:	197535

Soha nem fogom tudni elegge meghalalni a tanitoimnak azt, hogy a hullamelmelet elsajatitasa mellett erveltek es ezeket sulykoltak belem faradhatatlanul, valamint azt az inspiraciot, hogy felismertem, hogy a hullamelmelet az egyetlen olyan kereskedoi eszkoz amely mellett a kereskedes tenyleg egy elvezetes folyamat, mintsem egy folytonos stresszforras... ... persze ezeket megtanulni helyesen hasznalni feler egy egyetemi disszertacioval, viszont egy bizonyos pillanatban mintha egyszerre osszeallna a kep es onnantol kezdve pillanatok alatt meglatod a chart-okon a lehetosegeket, mindenfele segedeszkoz nelkul... priceless...

UPDATE #1: haaaat igen... atment a dolog regular flat-bol minimum running flat-be... elso ranezesre kar volt kiszallni... de jobban belegondolva a kereskedes egyik lenyege a toke vedelme es ha a struktura valtozik, ujra kell gondolni, hogy hogyan alakulnak az eselyek az uj szituban es annak megfeleloen cselekdeni... a kiszallasi dontes alapja az volt, hogy valtoztak az eselyek es ez mar nem felelt meg nekem... vagyis a tokemre nezve statisztikailag jo dontest hoztam meg akkor is ha a vegen megis megindult a vart iranyba es nem is akarhogy, komoly impulziv mozgassal... attol fuggetlenul az ilyesmi mindig kicsit rosszul esik...

Name:	Screen Shot 1-31-2023 at 6.09 PM.png
Views:	159
Size:	89,8 KB
ID:	197538

Utoljára szerkesztve a következő által: equalizer; 2023-01-31, 15:15.

Hozzászólás

• Szerintem ez tobbszor nem jön ki.
            mármint hogy "imp után imp jön" ugyanazon idősíkon és ugyanabba az irányba. Ez pl. mi? sok sok ilyet látok. mit nézek félre? (szerinted ) ez egy elég erőteljes imp.

Name:	eq.jpg
Views:	202
Size:	173,3 KB
ID:	197549

Hozzászólás

• rpr A kereskedesben minden problema es frusztracio forrasa azzal kezdodik, hogy: "szerintem" ... de menjunk bele a jatekba kicsit... "szerinted" miert van az, hogy tobbszor nem jon ki mint ahanyszor igen? Mire alapozod ezen velemenyed?

Meg egyszer: NEM arrol van szo, hogy "imp utan imp jon" "ugyanazon idosikon es ugyanabba az iranyba" ... ezt mar egyszer leirtam a tegnap es legalabb meg otszor azelott, csak Neked... olvasd figyelmesen vegig meg egyszer...

Amit altalaban felrenezhetsz (a chartra tett velemenyed ekes peldaja ennek) az az, hogy egy korrekcion belul talalsz egy impulzusnak tuno hullamot es keresed annak a parjat azutan... vagyis keresed az utanajovo imp-et... ami lehet azelott van... vagy azutan, de running flat-kent alakulva... vagy az amit nezel nem ennek az idosiknak megfelelo imp... vagy contracting flat-et kellene keress es annak kisebb az utanajovo imp-je... vagy expanded flat- et kellene keress es annak nagyob a kovetkezo imp-je... vagy stb.stb.stb. ... amit pedig helyesen kell csinalni, az a "big picture" ertelmezese, nem pedig egy belso reszlete annak... de akar meg is mutathatom, hogy mirol beszelek ezen specifikus esetben, de mi ertelme lenne? ... hiszen nagy valoszinuseggel nem ismered az alapjait ennek a tudasnak, vagyis a magyarazat, akarmennyire is igyekeznek, kinai lenne... (ezt csakis azert mondom, mert temerdek ilyen komplikalt helyzetet feltuntettem reszletes magyarazat kereteben ebben a topicban, nembeszelve a temerdek alap-axiomarol amiket megosztottam az idok soran es megis akadnak ilyenszeru kerdesek...)

Ha CSAKIS a chartodat neznenk, elvonatkoztatva a "big picture"-tol, ami helytelen amugy, akkor is igy alakulna a hullamzas... de biztos vagyok benne, hogy ha az elozmenyeket is figyelembe vesszuk, addig a pillanatig amig relevans, akkor valtozik a szitu... de, hogy lasd, hogy mennyire osszeall a kep mar csak ezen a kis charton is:

Click image for larger version  Name:	Screen Shot 2-1-2023 at 9.26 AM.png Views:	0 Size:	158,8 KB ID:	197553
              PS: bocs, a zold nem running, hanem expanded flat...

Hozzászólás

• Rewand inkabb itt valaszolok, hogy maradjon meg didaktikai jelleggel a dolog... eloszor is, ime az USDCAD short-om (a tegnap lottem a screenshot-ot, amikor a diskucio volt az alfahimmel, de aztan meggondoltam magam a kozzetetellel, hiszen csak az lett volna, hogy belekot) azert teszem most ki ide, mert ujragondoltam magam es, hogy hadd egye a fene az alfahim Miskat, hogy egy honapig nem tudja rahuzni a hamis jelzot... ideje volt mar az oncenzuranak az eseteben, legalabb egy kicsit...

Click image for larger version  Name:	Screen Shot 5-5-2023 at 3.53 PM.png Views:	0 Size:	2,14 MB ID:	198043

A kerdeseidre nagyon egyszeru a valasz, kezdjuk is akkor, szemleltetve mindegyiket:

1. "long struktúrát látsz. Mégis shortban vagy és hagynád lemenni tegnaptól kb 150 pipet" - azert latok long strukturat, mert az en repertoarom szerint, a lefele hullamnak amit lovagoltam a pozival, vege... honnan tudom? nem tudom real-time... de utolag erre hasznalom a MACD-t, az megmutatja, hogy hol volt vege egyiknek es kezdodott a kovetkezo... igy a kovetkezo impulzus utan tudom, hogy melyik lesz akorrekcio aminek a vegen ki kell szalljak... persze ennek komoly szabalyai vannak es edzett szem kell hozza kiszurni a dolgokat, de csoda jol mukodik, nekem...

Click image for larger version  Name:	Screen Shot 5-5-2023 at 4.51 PM.png Views:	0 Size:	3,73 MB ID:	198044

Persze, hogy hagynam lemenni meg 150 pippet, mert hiszen az a 150 pip nem kis $$$ kulonbseg a tegnapi allapothoz kepest, merve a pozimeretemhez, nem? Valamivel tobb, mint a Miska mentor-orabere... es ennek is oka van, hiszen a tegnapi allapotbol hianyzott a korrekcio C hullama... ez a mai beeses a C hullam, amire mar Elliott is azt mondta, hogy az ellen fogadni ongyilkossag... en pedig csakis C hullamokat kereskedek, mikor kis tavon, mikor nagyon... de mindig ugyanaz a kimenetel: falling knife vagy raketa a cel fele...

Click image for larger version  Name:	Screen Shot 5-5-2023 at 5.02 PM.png Views:	0 Size:	64,1 KB ID:	198045

Ezt a kis zold C hullamot vartam (1h TF-en) ahhoz, hogy zarjam a shortom, mint mondtam, nem mindegy mekkora nyereseg differenciaval a tegnaphoz kepest... meg is mondom, hogy miert zarom pont most: mert a zold C hullamon belul megvan az 5 alhullam (15 perces TF-re lebontva lennebb) ami a C hullam egyik sajatossaga (de nem muszaj, hogy eloforduljon) es az Y es Z kozott divergencia van...

Click image for larger version  Name:	Screen Shot 5-5-2023 at 5.06 PM.png Views:	0 Size:	90,3 KB ID:	198047

Zarom, habar meg mindig mehet kicsit lefele, de most, hogy az elobb leirt kriteriumok megvannak mar, ebben a pillanatban a lehetoseg amit ez a C hullam adott atvagott kockazatba es most mar nem szeretnek visszaadni abbol a plusz nyeresegbol amit a tegnaphoz kepest kiszedtem meg ebbol a pozibol... mert, mivel az elejen ahogy leirtam, a nagyobb lefele hullamnak vege (amibe elozoleg alltam be) es felfele megvan most egy impulzus es ez a korrekcio aminek a C hullamat vartam meg a kiszallashoz, hogy maximalizaljam a pozibol kiszedett nyereseget... erted?

2. "mekkora a margin of error, ha miután longot látsz, még hagynád elmenni ennyit?" - ahogy a magyarazatbol kitunik, addig hagynam elmenni amig latom, hogy meg mindig van benne potencial, hogy kisajtoljak belole meg kicsit... ez real-time munka, de a differencia 25 lotnal nem kicsi, tehat megeri... magyarul: amikor latom, hogy fordul a struktura, az elso impulzus utani korrekcio C hullama a megfelelo kiszallo ahhoz, hogy elkeruld a BE-t es maximizald a kiveheto profitot egy ilyen hosszabb tavu pozibol...

3. "Ezzel az erővel hozzá is tehettél volna a shorthoz" - az en strategiamhoz merve, nem jo otlet raepiteni a pozikra, habar konnyen megtehetnem... de mivel nem tudok a gep elott ulni egyfolytaban (van ket nagy ingatlanbefektetesem es egy ipari ami az idom nagyreszet elveszi) ezert valasztok nagyobb TF-eket es nem epitek ra... mert az lekotne a gep ele es nem tudom ezt magamnak megengedni...

4. "ki is léphettél volna és nyithatnál longot a bejelölt szinten" - ezt abszolut kerulom... mert ezzel ki is nyirtad a hosszutavu profitmaximalizalast, statisztikailag... ez tapasztalat nem ugrabugralunk ki-be egy-egy pozibol...

5. "tegnap még nem ment le oda, akkor miből fakadt a long" - a long nezetem a lefele impulzus vegebol + felfele kezdoimpulzus + korrekciobol fakadt... es nagy valoszinuseg szerint be is jon... de az mar nem erdekel... a lefele menet volt a lenyeg, illetve ujra a short lesz a tapetan amikor ez a felfele menet bevegzi a nagyobb TF korrekcio Z hullamat (aminek az Y hullamat akartam lekereskedni a 127%-ig, mint azt az eredeti posztomban is irtam, amikor bealltam...

Ha van meg kerdes, nyugodtan kerdezz...

Hozzászólás

• Rewand
                  Rewand kommentje
                  Editing a comment
                  equalizer, jól teszed, én se mászok bele máséba, nem is értem se Elliot-ot, se az egyéb hullámteóriákat! Ráadásul én annyira biztos vagyok abban, amit csinálok, hogy nem is érdekel már, hogy más mit csinál. Van viszont itt egy félreértés a szintkereskedés körül. Árszintek, ahogyan azt az imént kifejezted, nem léteznek, nem a vizuálisan megjelenő árszinteket kell felismerni, hanem egy ármozgási rutint kell tudni helyesen beszámozni
                  Annyit még szintén hozzátennék, hogy a 3. szint már nem is vizuálisan azonosítható, ármozgás-tömörülésben megmutatkozó "szint", tehát ott vizuálisan nincs is mit számolni
                  Azt is mondhatnám, hogy nincs is 3 szint, mert csak kettő van
                  Mondhatnám, hogy elárulok egy hatalmas titkot ezzel kapcsolatban. De milyen titok az, amit a tréderek 95%-a akkor sem fogad el, majd a maradék 5
                  %-ból 3 akkor se tudja berajzolni amikor elmagyarázom nekik, hogy miről is szólnak az árszintek. Szóval az árszintek, ahogyan te látod, tényleg, csak a bankoknak jók
                  Ok, nem osztom meg teljesen, de hátha valaki elgondolkodik rajta vagy összeszedi korábbi írásaimból, hogy miről van szó:
                  1. szint = akkumuláció. Ez nem a csúcstól számítandó, de már az is része ennek. Ebből is látható, hogy mivel a csúcsnál nincs "szint", csak egy vízszintes vonal, ezért aki tisztán szinteket számol, az már itt bukta az egészet, mert nem fogja tudni, hogy hol van az akkumulációs "szint" alsó és felső határa, minden ármozgás alapja.

• equalizer
                  equalizer kommentje
                  Editing a comment
                  Rewand speciell nem a Te szintjeidrol beszeltem, hanem ugy altalaban, a hagyomanyos "szintkereskedok" szintjeirol es arrol amit ezek a "trederek" az egeszbol megertenek... a szintkereskedes a treder karrier entry-level-je, szerintem, a karriered polyas korszaka... az, amikor meg liberalisnak erzed magad es a neo-komcsi alapfilozofiat erzed a magadenak, a mai definiciok alapjan, es meg nem ertel meg elegge ahhoz, hogy erezd, hogy a konzervatizmus es a kapitalizmus az eddigi leghelyesebb ut, ezek minden hianyossagaval egyutt...

En is hasznalok szinteket, ez nem is vitas (hiszen ott van a 127%, vagy a 78.6%) viszont ezeknek a viszonyitasi pontjuk nem egy elozo "szinthez" kotheto ahol az arfolyam eltokolt egy kicsit, hanem inkabb a jovobe vetitett, elozo impulzus meretet figyelembe vevo, statisztikailag a legnagyobb valoszinusegu tavolsagrol beszelhetunk amit az arfolyam el tud erni... nagyon nem mindegy hogyan mi az underlying fact...

"aki tisztán szinteket számol, az már itt bukta az egészet, mert nem fogja tudni, hogy hol van az akkumulációs "szint" alsó és felső határa, minden ármozgás alapja." - ezzel egyetertek... ezert van az, hogy a hagyomanyos szintkereskedok nagy aranyban benyaljak a ... fagyit, hiszen mit csinalsz egy szintnel amit real-time eler az arfolyam, honnan tudod, hogy pattani fog, atmegy rajta es visszateszteli vagy ami a legtobbszor elofordul: egyszeruen ugy megy at rajta, hogy figyelembe se veszi...

• rpr
                  rpr kommentje
                  Editing a comment
                  equalizer en a hullam veget jelzo MACD t kifogasolom
                  Adott esetben sok zaj van a MACD ben, nem mindig akkor van vege a hullamnak ahogy MACD jelzi
                  En is lattam Anil videoit, de tovabbra is azt mondom, hogy sok fals jelzest ad
                  vagy van vmi specko szurod ra?

• Nezd Rewand a kovetkezokeppen latom az USDCAD lehetseges kimenteleit (mivel zartam a shortot es a struktura szep longra, ezert tervezem a lehetseges belepoket a jovo hetre es a tought process-t megosztom itt, hatha profitalhat belole rajtam kivul is valaki... ):

1. Az elso lehetoseg amit latok, hogy meg mindig a lefele menetben vagyunk, de egy korrekcioban aminek meg kell jojjon a harmadik hullama is meg felfele mielott letorne az arfolyam... ez igy nez ki:

Click image for larger version  Name:	Screen Shot 5-7-2023 at 12.57 PM.png Views:	0 Size:	2,94 MB ID:	198082

2. A masodik lehetoseg az, hogy egy komplex korrekcios strukturaban vagyunk, nem pedig egy sima ABC tipusu korrekcioban (ezt tamasztja ala a zold W es a zold Y csucsok MACD-n fellelheto divergencia hianya is) igy jon meg egy Z hullam is felfele, mielott leesne az arfolyam, hogy bevegezze a nagyobb TF regular flat korrekcios strukturat... ez igy nez ki:

Click image for larger version  Name:	Screen Shot 5-7-2023 at 12.59 PM.png Views:	0 Size:	1,29 MB ID:	198083

3. A harmadik lehetoseg pedig az, hogy a nagyobb TF korrektiv strukturanak vege volt a piros C hullammal (bevegezve egy contracting flat strukturat) es most vagyunk a kovetkezo nagyobb TF struktura elso felfele impulzusanak a masodik es egyben korrektiv hullamaban... ez igy nez ki:

Click image for larger version  Name:	Screen Shot 5-7-2023 at 1.00 PM.png Views:	0 Size:	2,83 MB ID:	198084

Ezenkivul vannak meg esetleges kimenteli lehetosegek, de azoknak nagyon kis valoszinuseguk van es nem setup ertekuek a strategiambol, piacnezetembol stb. kifolyolag, igy nem is foglalkozok veluk erdemben...

Mind a harom verzionak van egy kozos tulajdonsaga: minimum rovidtavon, innen ahol vagyunk, felfele van az ut... vagyis a kovetkezo trade setup-om biztos, hogy buy setup lesz... valoszinuleg meg is lesz a beallashoz szukseges setup meg a hetfoi napon, ahogy nezem... a minimum elvart target pedig az 1.-es lehetoseg elso sarga mozgasa lesz, onnan majd meglatjuk, hogy van-e tovabb vagy sem... ez az en latasmodom real-time-ban, amikor setup-ra es beallora vadaszok...

A beallo pedig igy kell kinezzen ahhoz, hogy beallhassak egy long-ba (1-es a konzervativ beallo, 2-es a profi):

Name:	Screen Shot 5-7-2023 at 1.22 PM.png
Views:	62
Size:	169,0 KB
ID:	198085
                Utoljára szerkesztve a következő által: equalizer; 2023-05-07, 10:24.

Hozzászólás

• Rewand
                  Rewand kommentje
                  Editing a comment
                  Az 1.35-ben végül is egyetértünk.
                  Maradok az én vonalaimnál és húzok egy lapot 19-re

• Amugy az az USDCAD pozi screenshot nem csak a sikert abrazolja, a legutobbi trade szemelyeben, hanem az elkurast is egyben pont azt a fajtat amelyet kieszkozolni szeretnek ezzel a gruppen-trading-es kalanddal... felismered, hogy mirol beszelek kockas ?"

Az ElQrás ott volt főleg, hogy adtál egy olyan tréder véleményére, aki főleg daytrade nyomul 6-7 pippekre egy olyan poziciódnál ami eléggé investment long befektetésnek néz ki.

Alább a fő képlet az USD. Nem az amit te nézel, hanem valami jobb.
                Tisztán látszik rajta hogy a nagy daytrading NFP péntek estére visszacsorgott oda, ahonnan elindult.
                //a chart 2022 dec 12től indul és a múlt hét péntek estig tart.

mellékelem a CAD összesítettet is:

Véleményem szerint a hullámtechnológiához is egyszerűbb mindössze 8db ősszegzett chartot kielemezni, és párba állítani a legerősebb C hullámodat valamelyik gyengélkedővel.
                Persze nagy időtávon biztos van idő a 28db chart átnézésére is, de daytrédre én az elliottól biztosan pattern agybajt kapnék.
                Egyefenelegyenarégilemez: Fogd a pénzt és kuss

Hozzászólás

• Rewand
                  Rewand kommentje
                  Editing a comment
                  kockas, ha equ adna a véleményemre, akkor piacnyitás után behúzta volna a shortot.
                  Ha adott volna bárki véleményére úgy, hogy abból pozi elhelyezés lesz, akkor equ-nál nagy bajok lennének.
                  Nem vagyok 6-7 pipes tréder, csak vedd figyelembe, hogy néha annyi az elérhető mozgás. Az rendben, hogy intraday trader vagyok, mert az vagyok. Azt is mondani lehetne, hogy intra-session trader. Úgy látszik itt valójában senki nem tudja, hogy mit csinál a másik. Nincs monjuk baj ezzel.
                  Egyébként nekem equalizer tűnik az egyetlennek, aki képvisel valamit, nem sajnálja az időt a kifejtésekre és a berajzolásokra, Ha valakivel valaha párba állnék innen a fórumról, az ő lenne. Persze ez nem fog megtörténni, mert kereskedési megközelítésben nem vagyunk egy nevezőn, de a chartokhoz való hozzáállása hibátlan. Ő biztos addig fogja ezt csinálni, ameddig ki nem küszöböli az összes hibajelenséget.

• Nem nem kockas ez az elQras sokkal vilagiabb mint amit Te lattal bele... talan nagykepuseg(nek tunhet), de teljes alazattal mondom, hogy keves olyan treder van akinek a velemenyere annyit adnek, hogy miatta benyissak/lezarjak egy nagyobb poziciot... az USDCAD-et pedig egyertelmuen leirtam, hogy miert zartam: en longot latok a charton, strukturai alapon, es a statisztikai valoszinuseg hataraig kimaxoltam a pozit addig tartva ahol mar masnak megingott volna az ujja a zaras felett, hiszen tobb mint felet egy bizonyos pillanatban visszaadtam a nyeresegbol abban a tudatban, hogy ugyis visszamegy ahol zarhatom es longot nyithatok... vagyis amikor a lehetoseg atvag kockazatba, ott kiszallot keresek, ilyen egyszeru es ez nem fugg attol, hogy mit hallok a "bazarban" az irany bias-rol... hiszen mind tudjuk, hogy a piac pontosan igy mukszik:

Name:	Screen Shot 5-8-2023 at 7.41 PM.png
Views:	160
Size:	324,0 KB
ID:	198102

Viccet felreteve, a hiba ami a charton fellelheto sokkal gyakorlatiasabb volt ennel (nem az aktualis pozival kapcsolatos, amit a strategiam szerint tokeletesn nyitottam meg, menedzseltem le es zartam be, felsikerben...) es az elozo baszakodasos pozikra ervenyes... ott lent a piros korben latsz ket benyitott long poziciot amire, ugyanugy mint a lefele pozimra, sokat vartam, hiszen bazi megerte (volna), mindketto tokeletes helyszinen volt benyitva es meg kellett volna celozza az egesz nagy felfele hullamot, az ami a kozepso 4h korrekcio C hullama volt - mi tobb, be is jott, pont az A hullam 127%-ig ment mint ahogy azt elore lattam, csak nelkulem... ez a lenyeg... es miert? Mert ezeket a nagy pozikat telefonrol nyitottam be, egyiket autobol, hiszen utaztam, a masikat meg az epitkezesi teleprol es menedzsmentjuket, a hosszabb tavra nyitas mellett is, elcsesztem... ne kerdezd hogyan, en sem ertem... ehhez kell a trading room amirol beszeltem, mert az ilyen pozikat kihagyni orulet... na meg ha lenne akivel ezt real-time-ban uzni, le lehetne menni kisebb TF-re ahol gyorsabban jonne ugyanaz a $$$...

Name:	Screen Shot 5-8-2023 at 7.45 PM.png
Views:	50
Size:	2,02 MB
ID:	198103

"daytrédre én az elliottól biztosan pattern agybajt kapnék" - ha egyszer kialakul a hullamlatasod, soha nem cserelned ezt a szemuveget masra... es a kialakulas pedig egy klikk... vagyis nezed, nezed, nezed, nem erted, tovabb nezed mint allat es egyszer csak osszeall a kep, egybol... nalam igy ment es azota sem tudok maskepp nezni a chartra... ezert mosolyogtat meg mindig az, hogy ki mennyit kinlodik az iranybelovessel es a vegen megis helytelenul lovi be... pedig olyan egyszeru na...

"Ha adott volna bárki véleményére úgy, hogy abból pozi elhelyezés lesz, akkor equ-nál nagy bajok lennének" - Rewand ez igy van... ez nem az a jatek ahol mas velemenyet megengeded magadnak...

"itt valójában senki nem tudja, hogy mit csinál a másik" - nekem eleg az, ha azt latom, hogy evek multan is ott vagy a piacokon, fejlodott a piaclatasod, nem radikalisan (epp ez a lenyeg!), hanem erezni a finomitast az elozo durvabb elkepzelesekben, tudom, hogy ezt nem lehet anelkul sokaig csinalni, hogy ne nyernel a piacbol, hiszen ehenhalsz, vagyis nyeresegesnek kell lenned (kiveve Misit, aki mas celokbol van itt meg mindig.. fogadjunk nem telik el 2 honap es megint jon egy toptrader 3.4 projekttel? ... mert a psziho az elorelathato, mindenkinel, egyeseknel konnyebben, masoknal nehezebben, de mindenkinel elorelathato...) - ezert is le a kalappal az elott aki kibirta azt a sok kint az evek soran, hogy osszerakjon egy piaclatast ami hasznalhato!!! Valoszinuleg nem fogom soha ugy latni a piacot ahogy Te, es forditva is igaz ez... de attol mindkettonk lehet nyereseges, ez a szep ebben...

Viszont en tobbet akarok annal, hogy elismerjem, hogy mindenki maskepp latja a piacot... nekem kell meg 2-3 treder akinek feladom en a szemuveget, egy olyat amit biztos senkitol sem kaphat meg es azon keresztul meglatja a gralt amire mindenki vagyik eme berkekben... hamarosan meglesz az elkepzeles is, hogy ez hogyan fog zajlani...

Hozzászólás

• kockas
                  kockas kommentje
                  Editing a comment
                  [USDCAD-et pedig egyertelmuen leirtam, hogy miert zartam: en longot latok a charton, strukturai alapon,

tavaly nyáron írtam itt egy jövendölést a dollárról, hogy valószínűleg egészen a félidős választásokig nyomni fogják felfele.
                  Mindössze 2 héttel hamarabb, október 21-én volt a csúcspontja. Azóta esik.
                  Bő 1 évvel ezelőt kezdték a felpumpálását a választásokra. A következő Trumpedlis kampányidőpont kezdete ha jól számolom jövő április.
                  Addig esnie kell, van is neki még miből, illetve hirtelen sok kihívója lett.
                  (Arábiában egyre jobban rebesgetik a petrodollár monopólium korszak végét, és a jüan is egyre meghatározóbb.
                  Szóval simán eshet 2024 áprilisáig. Ha így lesz, nagyon sajnálni fogod ezt a zárás/fordítást.

• equalizer
                  equalizer kommentje
                  Editing a comment
                  Szerencsere a piac nem igy mukodik ahogy leirtad... ezeknek a dolgoknak csekely befolyasuk van az arfolyamra es az iranyat a mozgasnak ezeknek meg annyira sem tudod elorelatni... mar csak azert sem, mert ha igy lenne, mindenki eladta volna a dollart arra varva amit mondtal... ha jol emlekszem pont ugyanezt mondtam neked akkor is amikor meg elojottel ezzel a szcenarioval... bejott akkor? Nem... akkor mibol gondolod, hogy most be fog?

Nem, hogy megbantam a short zarasat, de mar longban is vagyok benne... ha megnezed fennebb a beallo setup-ot amit tettem, lathatod, hogy egy kis felfele impulzusra vartam es egy flag-re a beallashoz... nezd meg hogyan alakult az arfolyam... pozimenedzsment szukseges az elejen amig megindul, nehogy visszaforduljon es leszedje a SL-t, de megeri...

• equalizer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                le lehetne menni kisebb TF-re ahol gyorsabban jonne ugyanaz a $$$...
                kevés a $$$ jel ehhez a pozihoz

Hozzászólás

Working...
                X