Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Profitszerzés tudományos alapokon

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • #46
  Nem hiszek a múltbeli adatokon történő túlzott statisztikázásban, backtesztelésben. Most kell dönteni, mert a jövő bizonytalan.

  Tanulságul e heti kereskedési kísérletem története:
  Hétfő este 10e ft-ot raktam a számlára. Terv számlastop, nagy tőkeáttétel.
  Kedden felvettem néhány minilotos pozit, volt, amit pluszban kistoppolt a TSL, Felment 35e ft-ra is az egyenleg. Optimizmus.
  Szerdán már elértem a 84 ezres egyenleget. Öröm, igen, meg lehet csinálni feeling.
  Csütörtök dél körül 95 ezernél is jártam. Eufória. 9,5-szereztem a tőkét alig 3 nap alatt? 100 ezer fölött realizáljak profitot, vagy 70 ezres free marginnal nyissak még pozikat, hogy akár meglegyen a 150 is? Hej, ha ezt minden héten meg tudom csinálni, akkor akár 500 ezer is összejöhet símán havonta másodállásban! Szerintem sokan örülnének hasonló eredménynek. Sót bevillant már egy Porsche 718 és luxusnyaralás képe is … De trader vagyok, új setupra új pozikat nyitottam.

  Csak néhány óra múlva tudtam ránézni, mikor estefelé hazaértem. Elúszott a profit nagy része, a bróker több pozimat lezárta. Közöny. Nem volt még enyém a nyereség, nem számít annak elvesztése sem.
  Új setup, új pozik. Kistoppolódás.Na ez viszont csalódás. Mi a fenét csinál a piac? Hibáztam? Nem igazán. Hej, ha kiszálltam volna 95ezernél…

  Szóval megjártam néhány nap alatt az érzelmi haranggörbe teljes skáláját.
  No problem, jövő héten folyt. köv.
  Stratégia marad, moneymenedzsmentben óvatosabb leszek, pszichón dolgozok még...

  Ezt nem érzi, érti egy statisztikus, aki még nem tapasztalt hasonlót. Nem a múltbeli adatokon múlik a kereskedés ...


  Click image for larger version Name:	mini.jpg Views:	0 Size:	90,0 KB ID:	195736
  https://penzugyes.wixsite.com/premium

  Hozzászólás


  • kockas
   kockas kommentje
   Editing a comment
   na rájöttem:
   888-as a tőkeáttétel.
   Az XM-nél régen volt ilyen, sőt még adtak rá is 30 dollárnyi ingyenpénzt.
   A régi ügynökök lehet megtarthatták ezt a típust emlékbe
   //a sok nyolcas miatt a vágottszeműek is szeretik! szóval ázsiában még biztos elérhető .....

  • Bummmmm
   Bummmmm kommentje
   Editing a comment
   Tanulságos számomra, a tőkeáttétel hatása nem kicsit markáns.. Ha kb 900-as tőkeáttétellel el lehet érni pl. 600% hozamot, az 30-as tőkeáttételnél inkább a 20%-hoz konvergál. Igen, a nagyító mérete is durván befolyásol..

  • moneymentor
   moneymentor kommentje
   Editing a comment
   Bumm
   A tőkeáttétel 2 élű fegyver.
   Egyrészt hatalmas lehetőség, ha ésszel használjuk. (Ebben a példában 10e ft-os számlán volt, amikor kb. 60e USD, azaz kb. 18000000 Ft volt benyitva, és nem volt kimaxolva. Ez nagyobb összeg, mint a legtöbb ember megtakarítása. Nagyobb, mint amire sokan pszichésen fel vannak készülve).
   Lehet élni és visszaélni is vele. Ez utóbbira is volt példa régebben, aminek sok jogvita, majd szabályozásváltozás lett az eredménye.
   Másrészt veszélyes, mert gyorsan eléghet a nyereség, vagy sokszoros veszteség lehet a vége. Ezt se értik sokan.

   A példánál maradva: most lehet, hogy máshogy döntenék. Zsebre tenném a profit egy részét, húznám a TSLt, pici szünet, új elemzés és kevesebb új pozit nyitnék. A hibákból is tanulunk, ill. nagyobb időtávon több idő van átgondolkodni a lehetőségeket.

   Bróker témában nem éri meg semmit reklámozni, vagy másokkal vitázni egy ilyen ingyenes fórumon.
   Azért vannak privát elérhetőségeim, hogy megtaláljon, akit tényleg érdekel a tapasztalatom.

   Sajnálom, hogy shortosgyula egyből személyeskedni kezdett. Én nem állítom, hogy 1 percesen nem lehet kereskedni. Sőt ott tényleg jobb lehet, ha van robot, mert különben képtelenség lenne minden jelet bekötni.
   De ha valakinek nincs ideje, miért 1percesezik? Miért kell 100e usd-s számla? Miért kell több százezer beállítással tesztelni egy olyan stratégiát, ami évek óta sikeresen fut? Stb.
   Szerintem ezek nem ostoba kérdések, tanulságos lett volna megvitatni.

   Egyébként a traderek alapvetően 2 irányba mennek el:
   - alacsony idősík, sok gyenge jel, sok kötés, szűk stop, kis profitcél, automatizálás, kevés devizapár
   - magasabb idősík, kevesebb, de erősebb jel, kevesebb kötés, buy@hold-szerű kereskedés, diszkrecionális döntések, több devizapár
   Egyik se rosszabb a másiknál, kinek ez, kinek az fekszik.

   Végezetül: szerintem a sikerhez 3 dolog kell: stratégia, pénzkezelés, pszicho.
   Nem hiszek abban, hogy a végletekig kell backtesztelni, vagy bonyolítani egy stratégiát, vagy hatalmas kockázatot kell vállalni, de abban sem, hogy csak meditálni kell.
   Mindegyik jó, de együtt az igazi.

   Ja és még valami. Ha nekem is lenne jogosultságom, lehet, hogy minden hozzászólásomat törölném a fórumról. Aaand gone. De nem törölgetek naponta.

 • #47
  Sziasztok!

  Néhány gondolat erejéig elengedném a szigorúan vett statisztikát, és megpróbálom józan paraszti ésszel. Ha úgy tekintünk, hogy kizárólag a chart létezik, mit látunk: néha egy helyben állást, néha csapkodást, néha trendelést, néha ezek kaotikus keveredését, azaz különböző mozgási tulajdonságokkal rendelkező időszakok váltják egymást (hullámok). Ezen tulajdonságok mérhetőek, érzékelhetőek. Azaz ha az árfolyam épp olyan tulajdonságokat mutat, amelyeken trédelni szeretnék, az objektív eszközökkel is azonosítható, mérhető (expert írható rá..). A sokkal nagyobb kérdés, hogy az a bemért tulajdonság, amin én trédelni akarok, az mennyi ideig áll fent az érzékelés pillanatát követően? Lehet, hogy bemérem a megfelelő piacra lépést és gyakorlatilag az a mozgási tulajdonság, amit mértem, véget is ért? Lehet. Ezért is gondolkoztam el azon a vonalon, hogy a chartok X tengelyén nem az időt kellene látnunk..
  Szerintem ez a nehézség a robotizált/tisztán statisztikai rendszereknél, hogy be tudunk valamit mérni, azt nem tudjuk, hogy mi lesz a jövőben, pontosabban mennyi ideig adott a bemért, számunkra optimális állapot.

  Mit tudunk tenni: próbáljuk szűrni lehető legjobban a piacralépési momentumokat. A tiszta helyzeteket keressük. Azon helyzeteket, ahol a Ferrari jó eséllyel száguldhat tovább. Ha nincs túl sok akadály az előttünk száguldozó Ferrari előtt (támasz, ellenállás, trendvonal, Fibonacci, ki mit tekint annak), akkor a Ferrari útja folytatódhat. Ha a mozgást vizsgáljuk, a mozgásnak van sebessége, lassulása, gyorsulása, amelyek mind objektív tényezők, statisztikailag mérhetőek.

  A másik lehetőség az, amit shortosgyula is ír, hogy ismétlődő mintákat keresünk. Itt meglátásom szerint nem a minta formája a lényeg, hanem a minta mögötti erő/ tendencia mérése. Pl. dupla csúcs alakzat önmagában kevés lehet, de a második csúcs romló indikátor értékkel, azaz az erő elfogytát azonosítva már érdekesebb (pl. stochastic a második csúcsnál alacsonyabbra fut, tehát divergencia)
  Viszont azt is látni kell, hogy ezek mind objektív adatok, statisztikailag is igazolhatóak, mérhetőek. Akkor mi a gond a statisztikával?

  Én azt is problémának látom, hogy a tréderek konkrét árakat határoznak meg a nyereség realizálásához, vagy a veszteség elvágásához. Ha egy adott mozgási tulajdonság létrejötte adja a belépési jelet, akkor miért nem egy adott mozgási tulajdonság megszűnése adja a kilépési jelet? Miért egy fix ár? Ez igaz csak experttel oldható meg, de szerintem sokkal optimálisabb helyen történhet a veszteség elvágása és profit realizálása is.
  A statisztikáról annyit, hogy sokat mosolygok magamban, mikor arról többen is írnak, hogy az nem kell, vagy nem kell túlbonyolítani. Valamelyest biztosan igazuk van, vagy okkal mondják, de javaslom, hogy ilyenkor nézzék meg (akár saját) múltbéli kommentjeiket, vagy videóikat, mert mindenki aki sikeres, azt mondja, hogy az előnynek kő keményen statisztikailag igazolhatónak kell lennie..
  Megnéztem videón egy Birger Schafermaier előadást, nem kicsit a statisztikára esküszik..Ő elég nagy név szerintem. Most voltam élőben először tredersnight előadáson, szuper volt, de mit is mondott Mészáros Zoltán: a nyereséges rendszer lelke a statisztikán alapuló kereskedés, a letesztelt rendszer, persze sok más mellett.. Többször mondta, hogy több százszor letesztelte a múltban azt a módszert, amit használni mer.. Pl. amit ő kihasznál előnyként, azok a módszerek sok éve működnek.
  Abban sem feltétlenül értek egyet, hogy akkor írassunk expertet, ha már nyereséges rendszerünk van. Igaz pénzbe kerül, vagy időbe, de a nyereségesség kérdésének megállapítását markáns módon segítheti. Ha pl. van egy ötletem, ami jónak tűnik, de lehet akár 100 féle beállítása, akkor hány évig üljek ott a gép előtt, mire sikerül mindet tesztelgetni? Lehet szuper az ötlet, csak nem az optimális módon kereskedek.. Ha egy-két évet (vagy sokkal többet) elnézegetem a chartokat, az hány óra munka ráfordítás? Amit pénzkereséssel vagy a családdal is eltölthetne az ember.. Shortosgyula is elég sokat ülhetett volna a gép előtt, mikorra a mostani rendszerét a több mint 400000 féle beállításban letesztelte.

  A statisztika számomra nem azt jelenti, hogy a múltból történésekből jósolni akarok. Erről szó sincs, de segíthet abban, hogy felkészülhessek a "most"-ra. Jó hétvégét!

  Hozzászólás


  • shortosgyula
   shortosgyula kommentje
   Editing a comment
   Saját strati alapján optimalizált backteszt eredményeket mutattam, amire szerintem lehet alapozni. Folyamatos optimalizálás és felügyelet mellett futtatás kulcs. No meg persze jó nagy számla/számlák.

  • Vacendak
   Vacendak kommentje
   Editing a comment
   Végül is hajrá, amennyiben hosszú távon is működik.

  • shortosgyula
   shortosgyula kommentje
   Editing a comment
   Alapvetően a cél egy félautomata volt, hogy ne kelljen a setupra várva a gép előtt kuksolni, de úgy néz ki kezdjük ezt a célt túlteljesíteni

 • #48
  aaand its gone
  Utoljára szerkesztve a következő által: Jano; 2021-10-06, 19:28.

  Hozzászólás


  • kockas
   kockas kommentje
   Editing a comment
   már megérte!:
   jó sok puncis képen kellett átvergődni mire sikerült letölteni
   "Market prices are not recorded at fixed intervals and time"
   ezt a részét cáfolnám:
   még a forex is a főbb tőzsde központok nyitásához, zárásához igazodik.
   Ha felvenne a csávó egy zajszűrős szemüveget, akkor nem látná feleslegesen az erdőt.

  • Bummmmm
   Bummmmm kommentje
   Editing a comment
   Hoppá! Nagyon köszi Jano! Akkor van más ilyen elvetemült rajtam kívül, aki erre a következtetésre jutott.

   "kockás": biztos jó könyvet töltöttél le? :-) Nehogy más jellegű szakirodalom legyen a végeredmény! :-D

 • #49
  nlot eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

  A filozófikus mondandó lényege: a tőzsdei grálkereső munkásságom akkor
  ért véget, amikor rájöttem, hogy nem a jó számítógépet programozom.


  Félig kamuzol. Olvastam a rendszeredről szóló postot. Azt amit pár hete olyan hirtelen kitöröltél.
  Ez a grálkeresős programozós folyamat újra fog kezdődni ha lehal a stratégiád.
  A másik fele igaz.
  Valóban az agyadat kell először átprogramozni....de ha megvan a "grál",
  akkor kőkeményen neki kell állni optimalizálni.

  Az igazi erőmű a fejünkbe van építve. Azóta ennek a programozását tanulom.
  El sem hinnéd mekkora megváltás volt ez a felfedezés.

  Nem kell egész nap erőltetni az agyamat, se saját fejlesztésű gépi tanuló
  algoritmusokkal, se fix paraméterszámú optimalizálható döntési fákkal, se
  az őket optimalizáló 100k+ paraméterrel elbíró optimalizáló gépezetekkel.


  Csak hátradőlni a fotelban, figyelni a légzést, ellazítani testet és elmét,
  közben megerősítő mondatokat hallgatni, vagy mantrázni, vagy épp arra
  koncentrálni, hogy hogyan érzi most magát a világ legboldogabb embere...


  Igen, ha kész az expert és le is van optimalizálva, akkor talán egy darabig hátradőlheccc.

  Az agyam programozásának számomra egy nagy nehézsége van:
  a tudatos oldal ellenáll neki. Mint ahogy a számítógépen van,
  az operációs rendszer védi a már futó folyamatait, akkor is ha
  azoknak nem kellene futniuk.


  Van egy hasonló hülyeségem:
  Teljesen logikátlan az egész, mert full materialista vagyok,
  olyan aki inkább hisz az ufókban, mint a megváltóban.
  Egy ideje viszont elkezdtem hinni a mátrixban.
  Nem teljesen olyan mint a filmen hogy piros vagy kék tabletta,
  de állandóan dejavum van nagyjából a COVID óta.
  Hetente átlag 3-4 "jelenés" attól függően hogy mennyit kommunikálok emberekkel.
  Néha napi szinten is összejön annyi ha jó a "médium".
  Amilyen témáról beszélünk az max 3 napon belül belekerül a hírekbe a főcímsodorba.
  "F" kategóriás témák is. Olyanok, amik qurvára nem fontosak, de arra a napra, amikor előjön a téma,
  akkor utána megszületik róla az újságcikk, a friss facebook hirdetés, vagy pl egy aznapra letorrentezett mozifilmben elevenedik meg egy nem sűrűn előforduló dolog...
  Kegyetlen sok screenshotom van már ilyenekről.
  Próbáltam hogy nem olvastam egy darabig. (hvg, index, telex) de akkor ráerősítettek a facebookon,
  vagy a tévéből ömlött a megerősítő input.

  Újabban néha próbálom irányítani.
  Működik! Csak soha nem lehet tudni, hogy az adott dologból jó vagy rossz fog kisülni végére.
  Kb mint NFP előtt a buy vagy a sell

  Ha más megoldást nem találok, akkor marad a mesterhipnotizőr.
  Ha tovább tudok lépni a jelenlegi ponton, majd egyszer egy sör mellett szivesen belédsugárzom a maradékot.
  Amíg nem tudom irányítani a kimenetelét a dolgoknak, addig én már nem szeretnék több bevonzó powert...
  Isten ments egy Jedi mestertől hogy ekkora midiklorián szinttel ami bennem van nekikezdjünk a folyamatnak.
  A dejavuk nagyrésze szerencsére vicces. Azok segítenek túlélni a negatívan bevonzott dolgokat, de
  sajnos eddig már túl sokan haltak meg. Azzal nem kisérleteztem soha szándékosan, de néha azért előjön mint téma.
  Igen, a Covid is miattam lett, amikor megátkoztam a fogyatékos ügyvezetőnkkel együtt az egész rendezvénytechnikai szektort.
  Abrakadabra, legyen vége az ilyeneknek!
  és no more margin call!

  Good luck mindenkinek!
  Egyefenelegyenarégilemez: Fogd a pénzt és kuss

  Hozzászólás


  • #50
   Bummmmm

   Bumi, csak Neked az alábbi info:
   fennt van most az ncore-on....
   //mindössze 86 giga az anyag
   //de lehet sietned kell, mert ma már egyszer Jano féle gonéra vették a magnetes figurát:   Earn a Full Time Income Trading Stock Options and Forex

   Even if You have No Trading Experience, No Knowledge of Finance, and No Starting Capital!

   https://vvsedu.com/

   https://dicourses.com/vvs-academy-course/


   Description:

   VVS Academy Course – Earn a Full Time Income Trading Stock Options and Forex Even if You have No Trading Experience, No Knowledge of Finance, and No Starting Capital!

   Don’t Think Trading is Right for You? THINK AGAIN!

   People often come up with reasons why trading isn’t right for them, we’ll show you that anyone can profit with our system!

   “I have no trading experience”

   You don’t need any! Our system is designed to take you from a complete beginner to a profitable trader with a proven path to success. Our course includes over 100 ultra HD videos to explain each piece of the trading puzzle. We’ll be there every step of the way!


   Course Curriculum:

   Elliot Wave
   Smart Money Source
   Reconstructed Smart Money Source
   Smart Money Webinars
   ALGOs
   Egyefenelegyenarégilemez: Fogd a pénzt és kuss

   Hozzászólás


   • David Chateau
    David Chateau kommentje
    Editing a comment
    A tutit at se lehet adni, kezdjuk itt

   • Vacendak
    Vacendak kommentje
    Editing a comment
    David Chateau
    Igazad lehet.

   • kockas
    kockas kommentje
    Editing a comment
    Ez nem így van.
    Elég sok stratégia van, amit le lehet programozni.
    Ebből következik, hogy azt át is lehet adni.
    Amiből következik az, hogy egy idő után le is fog hervadni.
    Lásd: a teknőcös történet

  • #51
   Szia Admin, Dávid és Kockás!

   Ne haragudjatok hogy nem kapkodok a válaszokkal,
   de közbejött valami relatíve halaszthatatlan.

   Ahogy nemrég leírtam, egy hosszabb távon is vállalható
   hozzászóláshoz itt nekem gondolkodnom kell, mégpedig nagyon sokat.

   Ehhez idő kell, kicsit több mint ami most nekem rendelkezésre áll.

   Ez az egész Bentinho miatt van. Kezd működni a Super accelerated living.

   Hozzászólás


   • #52
    nlot Számomra nagyon érdekes témát boncolgatsz, bár személyiségemet és felfogásomat tekintve a leírtak alapján inkább kockas materalista szemléletéhez tudnám hasonlítani (az alapján amit írt), de valamiért mindig is érdekeltek ezek a minket körfülvevő "furcsaságok"...és ezek miatt mindig felmerül bennem, hogy biztos van még jó pár dolog amit még nem tudunk a világunkról és az ezt működtető szabályokról...és innen jönnek a további kérdések ebbe a témába amit nlot is feszeget... az agyunknak hol van a határa, mi az amire még hatása van, csak a gondolatainkra, az egész testünkre vagy akár a környezetünkre és annak alakítására is lehet hatása az agyunknak?
    Megnéztem több anyagot is amit itt írtál...Te mi alapján jutottál erre következtetésre, hogy a világunk valóban így működik?Mik azok amik megerősítettek ebben?
    Szerintem az egyik legfontosabb eszközünk a haladásra és fejlődésre, ha megkérdőjelezzük a tudásunkat vagy valami működését vagy bármit...ezzel az alaptechnikával el lehet jutni a megoldásokhoz, vagy legalábbis esélyünk nyílik rá, enélkül viszont esélyünk nincs..... ezért ne vedd kötekedésnek a kérdésemet.

    Egy saját ilyen furcsaságot én is leírnák ami számomra is érdekes élmény volt és mai napig az tud lenni, ugyanis teljességgel megismételhető és reprodukálható mindmáig.
    Az egyik régi főnököm kb 10 évvel ezelőtt addig győzködött, míg el nem végeztem Transzcendentális meditáció alap tanfolyamát elég borsos ára volt neki, de meggyőzött arról, hogy van értelme és hogy neki is milyen jó stb. és ez is hozzásegítette, hogy ilyen jól megy a vállalkozása...(tényleg volt neki annyi pénze mint állat) és akkor még sokkal befolyásolhatóbb voltam
    Így elvégeztem, nagyon alap dolog, kapsz egy mantrát amit magadban 20-30 percig mondogatnod kell, ez a lényege kb,..

    Ami nagyon érdekes, hogy ennek tényleg jótékony hatása van a stresszre...a testünk nagyon el tud lazulni a meditáció közben, de ez biztos, hogy nem csak ezzel mantrával működik (szerintem) ha egy értelmetlen másik szót (aminek nem tudod a jelentését) ismételgetsz ez a hatás szerintem akkor is bekövetkezik. Nah most ez - hogy ennek van számomra megtapasztalható hatása - már akkor nagyon meglepő élmény volt, azt hittem ilyet csak a gyógyszerek tudnak...vagy a pia Viszont a legdurvább akkor jött amikor a többi "szekta taggal" együtt havi szinten elmentünk ilyen "elvonulásokra"...
    Nah az durva volt! És még meglepőbb volt számomra! Amikor egy szobában többen is 4-5 ember és az egész házban pedig kb 20-an egyszerre meditáltak akkor ahhoz a hatáshoz képest amit egymagam meditálásakor éreztem ez, ehhez képest ez egy sokkal erőteljesebb, mélyebb élmény... Az napra egy teljesen más tudatállapotba kerül az ember....szavakkal nagyon nehéz leírni...Döbbenet volt számomra ez a felismerés és most is az, hogy mások (talán) agyi hullámai milyen változásokat indíthatnak el bennünk...vagy nyilván nem tudom, mi volt az és mi ennek az oka, de elvileg az agyi hullámokkal magyarázták őket, és voltak is ilyen kísérletek amit a TM oldalára fel is tettek, hogy hogyan változnak az agyi hullámok a meditáló embereknél...sokáig marketing anyagoknak tartottam őket...de ezek után a tapasztalat után már elgondolkodtam...És a mai napig elgondolkozom, hogy mi ennek a jelenségnek az oka...

    Nah ez csak egy kitérő volt, legfőképp azért írtam ezt le, mert símán hihet valamibe az ember amit a tudomány még nem teljesen tud leírni de az ember megtapasztalja annak működését vagy hatásosságát...

    Hozzászólás


    • kockas
     kockas kommentje
     Editing a comment
     csak röviden, nem akarom elvenni nlot kenyerét:
     jó hogy szóba hoztad a témát, mert hetek óta nem birok elaludni hajnal 3 előtt.
     Most benyomom ezt:
     https://nyitottakademia.hu/mindfulne...ites/lejatszas

     régen segített.
     Ennek a mindfullnessnek az lenne a lényege, hogy figyelj oda rá és ne aludj el.
     Ezt képtelenség végighallgatni úgy hogy odafigyelsz rá!!
     Régen amikor a tanfolyamra jártam, sosem sikerült.
     Mindig belealudtam.
     Hátha most is hat.
     //Egyszerűbb mint 200tól visszafele mantrázni a barikákat

   • #53
    Szia Kockás!

    Azt a hozzászólást az agyam régi, kevésbé tudatos programja írta.

    A felülírásába fektetett rengeteg munkának köszönhetően már
    egyre ritkábban tudja átvenni a hatalmat. Akkor még sikerült neki.

    A régi programnak még az volt a célja, hogy a forexből pénzt szedjen ki.
    Az új program már abban méri a sikert, hogy mennyit tud elveszíteni
    anélkül, hogy az anyagi gondot okozna.

    Gondolj bele, ezzel megszűnne minden gond, nem kellene agyalni se a
    stratégián, se a brókerválasztáson, se a költségeken, mivel csak szórakozni
    mennél oda. A pénz az máshonnan jönne, méghozzá olyan mennyiségben,
    hogy ennél akár sokkal költségesebb hobbikat is megengedhetnél magadnak.

    Már azon is gondolkodtam, hogy a számlanyitással egyidőben írnék egy
    levelet a brókernek, amiben megnyugtatnám, hogy a beulatásból én nem
    akarok semmit se kivenni. Az már tutira az övé, szóval mondja meg hogy
    ez mennyi játékidőre elég ahhoz, hogy Ő is boldog legyen. Ezzel a
    legnagyobb scam bróker is egycsapásra a legjobb barátoddá válna.
    Álom környezet lenne pozitív slippage hegyekkel.

    Grál az van bőven, csak a hozzá tartozó tudatszint nem mindegy.
    Az alacsonyabb szinteken hiányból gondolkodsz, a magasabbakon bőségből.

    Ne haragudjatok, ha csak a magasabbakról vagyok hajlandó beszélni itt.
    Tudom ez itt offolásnak számít, már dolgozom rajta. Vagy saját topik lesz,
    vagy csend, ahogy az idő engedi.

    Lehető legjobbakat mindenkinek!
    Utoljára szerkesztve a következő által: nlot; 2021-10-10, 23:10.

    Hozzászólás


    • shortosgyula
     shortosgyula kommentje
     Editing a comment
     Gyerekek itt mindenki megőrült? Mik ezek az infantilis posztok?

    • moneymentor
     moneymentor kommentje
     Editing a comment
     nlot, szerintem indíts külön topicot.
     Nekem sok minden tetszik abból, amiket megosztottál. Mindenki annyit használ belőle, amit megért.
     Kerestem, de nem nagyon találtam olyan könyveket, amik kifejezetten tradereket, szerencsejátékosokat, pókereseket, stb kondicionál mentálisan.
     Hátha kialakulna belőle valami.

    • rpr
     rpr kommentje
     Editing a comment
     Szerintem is jöjjön a külön topic!

   • #54
    Szia rpr!

    Nagyon komoly amit leírtál, némileg magamra ismertem benne.

    A topik címének egyik szava volt az, ami miatt úgy döntöttem,
    beleszólok. Ez a szó a 'tudományos' volt.

    Nekem a tudomány a mai világban ott kezdődik, amit Dr Joe Dispenza
    csinál és tanít. Mindenki hasra van esve tőle, mind a tudósok,
    mind a spirituális világ, előbbiek rendesen versenyeznek azért,
    hogy megkaphassák és elemezhessék a kutatási anyagait.

    Ő is elmonta ugyanazt, amit Te is, és amit magam is tapasztaltam,
    bár én agykontroll tanfolyamon, hogy nagyon sokat számít a társaság
    a mentális munkában, mert ha többen meditálnak körülötted, az az
    energiafelhő nagyban megkönnyíti a munkádat. Ha Te magad nem meditálnál,
    egy ilyen környezetben valószínűleg akkor is más tudatállapotba kerülnél.

    Ezt Dr Joe Dispenza mérésekkel is igazolta amúgy. Szinte az összes videóját
    láttam a neten, zseniális, csak ajánlani tudom mindenkinek.

    Egy megoldást találtam a 'társaságban megy, de otthon egyedül nem' problémára.
    Nekem az akkori célomra működött, méghozzá nem is akárhogy.

    Agykontroll tanfolyam, kétszer. Először megtanulni a technikát, majd
    elmenni még egyszer. Másodszorra az ember már tudja, szóval nem kell
    odafigyelni, így lehet dolgozni a saját célért - mindezt abban az
    energiafelhőben, amiben több mint 100 ember meditál körülötte.

    Csillag Levente világcsúcsot döntött ezzel, bár Ő egyedül is be tudta
    programozni magának, hogy ez a meditálós-vizualizálós tevékenység a grál.
    https://www.youtube.com/watch?v=lNO09G4LlMk

    Igazából ez az élet megoldása. Ez az ami kell, mert valójában nem azt kell
    megoldani, hogy hogyan fosszuk ki a tőzsdét, hanem magát az életet.

    Anyagiakkal, egészséggel, emberi kapcsolatokkal, életérzéssel, de főleg
    azzal a biztos tudással, hogy isteni hatalmad van, és bármit megkaphatsz.

    Az érzés a titok, szóval hálát és szeretetet KELL érezni, nemcsak meditatív
    állapotokban, hanem mindig, mindenhol. Ami majdnem ugyanaz, mintha arra
    koncentrálnál, hogy hogyan érzi most magát a világ legboldogabb embere.
    Ha elég ideig koncentrálsz rá, akkor érezni fogod, vagyis Te leszel az.
    Utoljára szerkesztve a következő által: nlot; 2021-10-10, 23:20.

    Hozzászólás


    • #55

     hova tűnt Damon Hill?
     Utoljára szerkesztve a következő által: Jano; 2021-10-12, 05:49. Oka: aaand its gone

     Hozzászólás


     • Chucky
      Chucky kommentje
      Editing a comment
      and it's gone?!

    • #56
     @shortosgyula
     ...De, hogy bővebben válaszoljak a kérdésedre; miért vagyok ennyire szkeptikus?
     5-6 évvel korábban nyitottam egy demo számlát és eldöntöttem (már amennyire ilyen esetben el lehet), összeszedem minden tudásom, semmi léháskodás, semmi kapkodás, hideg fej, türelem az n-ediken, stb-stb. Egy szóval, igyekszem úgy kezelni akár egy éles számlát. Hat hónappal később 4000% profitom volt (a tőkeáttét lekorlátozása előtt történt mindez). Megy ez, gondoltam.
     ...Aztán történt valami. Megváltozott valami. Nem találtam többé a "fonal végét", visszájára fordult minden és kb. két hét alatt közel 50%-át elvesztettem a profitnak.
     Nos, ezért kételkedem abban, hogy bármilyen setup működőképes lehet hosszú távon.
     Természetesen az is lehetséges, hogy egyéb okok miatt történt mindez - pl. én bénáztam el. A Te-, és mások érdekében is akik ilyesmivel próbálkoznak remélem, hogy az utóbbiról volt szó!
     Assumption is the mother of all fuck-ups!

     Hozzászólás


     • Vacendak
      Vacendak kommentje
      Editing a comment
      Úgy legyen!

     • David Chateau
      David Chateau kommentje
      Editing a comment
      Azért a piac tud változni! Szerintem lehet, azóta is simán működne a cuccod Vaci, csak nem minden esetben kell használni a stratid. Pl nekem is vannak olyan időszakok, amikor totál leállok, mert nincs "szép" tradelehetőség. Türelem kell, ha van egyvalami, amit megtanultam a piacozás kapcsán, akkor ez az.

     • Vacendak
      Vacendak kommentje
      Editing a comment
      "Szerintem lehet, azóta is simán működne a cuccod..."

      Persze, hogy működik, de időnként amolyan "fáziseltolódás" következik be. Olyankor semmi nincs a "helyén".
    Working...
    X