pénzÜGYES

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Szűrés
  • Idő
  • Mutat
Clear All
new posts
  • pénzÜGYES
    Spekuláns
    • 18-02-25
    • 331

    Újraindítottam a Facebook csoportot:


    Bízom benne, hogy kezdetben átlagembereket is foglalkoztató témákban hasznos beszélgetések, majd esetleg klubszerű összejövetelek is ki tudnak belőle alakulni.
    https://kriminalmihaly.wixsite.com/toptrader/milliomos

    Hozzászólás

    • pénzÜGYES
      Spekuláns
      • 18-02-25
      • 331

      Lesz-e végre trendtörés a kávé árában?

      Egyes fundamentális elemzők év végére nagy emelkedést várnak... (ami jó lenne, mert még minuszban ülök)

      Ja, a pénzÜGYES Facebook csoportban egyéb érdekességekre is felhívom hetente a figyelmet...
      https://kriminalmihaly.wixsite.com/toptrader/milliomos

      Hozzászólás

      • pénzÜGYES
        Spekuláns
        • 18-02-25
        • 331

        Gondoltam rakjuk át ide is egy múltkori kommentemet, mert bár arra pozitív visszajelzés nem jött, de attól még természetesen versenyképes a dolog:

        Drága és kétes értékű bináris opciós oktatás helyett, pénzÜGYESként...
        "...
        - felmértem volna az ügyfelet (MIFID is előírja)
        - mutattam volna alternatívaként ingyen neki néhány kockázati besorolásának megfelelő portfóliót
        - a kidobott 150 ezerből nyithatott volna (rajtam keresztül) saját magának egy számlát (ha már mindenáron online akar kereskedni)
        - amin bemutattam volna (akár ingyen is) néhány termékosztályra néhány átgondolt stratégiát
        - és folyamatosan tarthattuk volna a kapcsolatot... "

        Persze ez nem csak befektetés, megtakarítás témában igaz. Jelenleg gyakorlatilag szinte minden területen tudok "személyi bankárként" segíteni.

        Pénteken pl. Babahitel témában találkoztam egy érdeklődővel munkaidő után... Mert fiatal házasoknak most jó lehetőség bármire: 10 millió lakásra, autóra, vésztartaléknak, befektetni, stb.

        Szóval többszázezres oktatások helyett lehet bátran ajánlani, megosztani, csatlakozni a FB csoporthoz, like-olni...
        https://kriminalmihaly.wixsite.com/toptrader/milliomos

        Hozzászólás

        • pénzÜGYES
          Spekuláns
          • 18-02-25
          • 331

          Most olvasom a portfolio.hu-n:


          Szigorúan korlátozza az MNB a CFD-k lakossági forgalmazását

          2019. augusztus 2. 10:50

          Az MNB határozataiban szigorúan korlátozta a különbözetre vonatkozó pénzügyi megállapodásokat, vagyis a CFD-ket kínáló öt hazai piaci szereplőnél e spekulatív, kiemelten kockázatos termék lakossági forgalmazását. A jegybank azt követően lépett, hogy lezárult a CFD-vel és bináris opcióval kapcsolatos uniós termékintervenció, s a feladatot a nemzeti felügyeleti hatóságok vették át - közölte az MNB.

          A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma közzétett termékintervenciós határozataiban korlátozta a különbözetre vonatkozó pénzügyi megállapodások (CFD) lakossági ügyfeleknek történő értékesítését négy hazai befektetési vállalkozás és egy hitelintézet - Concorde Értékpapír Zrt., Erste Befektetési Zrt., eBrókerház Befektetési Zrt., Equilor Befektetési Zrt., illetve MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. - számára. Az MNB a többi uniós tagállami felügyelet gyakorlatának, illetve az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) elvárásának figyelembevételével az ESMA termékintervenciós döntésével megegyező tartalmú korlátozásokat vezetett be, amelynek elemei a következők:

          Az érintett szolgáltatók kötelesek a lakossági ügyfeleiktől - a mögöttes eszköz típusához igazodó, különböző mértékű - kezdeti fedezetet (margin) megkövetelni. A marginkövetelmények alapján a különböző mögöttes eszközű CFD-k legfeljebb 30-szoros tőkeáttétellel lesznek továbbra is elérhetőek ezen ügyfélkörnek.

          Az érintett lakossági ügyfelek védelme érdekében a piaci szereplők automatikus biztosítékzárási védelemre kötelezettek. Eszerint, ha a CFD kereskedési számla összege és az ahhoz kötődő összes nyitott CFD-pozíció nem realizált nettó nyeresége az azokhoz tartozó teljes kezdeti fedezet fele alá csökken, akkor egy vagy több CFD-pozíciót zárni kell, mégpedig az ügyfélnek legkedvezőbb módon.

          A negatív számlaegyenleg elleni védelem érdekében előírás az is, hogy az ügyfél CFD-ügyletekkel összefüggő összes kötelezettsége nem haladhatja meg az ügyfél tőkéjének a CFD kereskedési számlán adott pillanatban meglévő összegét, ezzel egy felső limitet biztosítva a potenciális veszteségnek.

          A piaci szereplők nem tehetnek közzé a CFD-kkel való kereskedéséhez kötődő marketing célú információkat, kivéve, ha az tartalmazza az MNB által előírt standardizált kockázati figyelmeztetést, ami bemutatja a veszteséges ügyfélszámlák arányát is. A szolgáltatók továbbá nem ösztönözhetik a kereskedést lakossági ügyfeleik részére nyújtott bónuszokkal, illetve más pénzügyi vagy nem pénzügyi juttatással sem.

          Az ESMA - a pénzügyi eszközök piacáról szóló uniós rendelet (MiFIR) előírása alapján - a CFD-k kapcsán 2018. augusztus 1-jétől, a bináris opciók vonatkozásában pedig tavaly július 2-ától termékintervenciós döntéseket hozott. Ennek keretében betiltotta a bináris opciók lakossági ügyfélkörben való hirdetését, forgalmazását és értékesítését, és korlátozta a CFD-k forgalmazását. Az ESMA e döntéseit (kisebb módosításokkal) többször is meghosszabbította, a CFD-ket érintő korlátozás így 2019. július 31-ig, a bináris opciókra vonatkozó tiltás 2019. június 30-ig maradt érvényben az Európai Unió, így Magyarország területén is.

          Az MNB mostani határozatai azért szükségesek, mert az egységes uniós termékintervenciós korlátozás megszűntével annak helyébe Európa-szerte nemzeti felügyeleti intézkedések léptek, lépnek. Az ESMA és más nemzeti felügyeleti hatóságok által a bináris opciók kapcsán azonosított kockázatok Magyarországon kisebb mértékben jelennek meg. Az ESMA termékintervenciója előtt ezek ugyanis csak két intézménynél voltak elérhetők lakossági ügyfelek számára, s ezeknél mind a forgalom, mind az érintett ügyfélszám rendkívüli alacsony volt.

          Szem előtt tartva az ESMA véleményét is, amely szerint minden tagállamban az ESMA általi termékintervenció hatásával megegyező vagy annál szigorúbb intézkedést kell bevezetni, az MNB az említett okokra tekintettel jelenleg nem lát indokoltnak ezen termékkörre vonatkozó termékintervenciót. A jegybank ugyanakkor folyamatosan nyomon követi a bináris opciók piacát és indokolt esetben megteszi a szükséges intézkedéseket.

          A CFD-k magyarországi piaca mind forgalom, mind ügyfélszám tekintetében jelentősen meghaladja a bináris opciók piacának méretét. Az ESMA véleménye szerint a CFD-k esetén is legalább az ESMA általi termékintervenciónak megfelelő vagy annál szigorúbb korlátozó rendelkezéseket kell bevezetni minden tagállamban, amelyek az adott tagállam területén - mind az adott tagállami hatóság által felügyelt intézményekre, mind az abban az országban jelen lévő határon átnyúló szolgáltatókra kiterjedően - egységesen vonatkoznak a CFD-k lakossági ügyfelek részére történő értékesítésére.

          Az MNB a ma közzétett határozatai révén az általa felügyelt, érintett piaci szereplők vonatkozásában él termékintervenciós intézkedéssel, tekintettel arra, hogy a külföldi illetékes nemzeti felügyeletek termékintervenciós intézkedései az általuk felügyelt intézmények határon átnyúló szolgáltatásaira is kiterjednek. Ily módon a magyar lakossági ügyfelek számára az Európai Unió tagállamainak többségében székhellyel rendelkező intézmények ügyfeleiként is biztosítottak a termékintervenció nyújtotta befektetővédelmi előnyök - olvasható az MNB közleményében.
          https://kriminalmihaly.wixsite.com/toptrader/milliomos

          Hozzászólás

          • pénzÜGYES
            Spekuláns
            • 18-02-25
            • 331

            Egy kicsit több pörgést és infót látok a twitteren, mint amit névtelen magyar fórumozók, vagy facebookozó ismerősök megosztanak.

            Lassan átköltözöm, így követheted ott is a pénzÜGYESt.
            https://kriminalmihaly.wixsite.com/toptrader/milliomos

            Hozzászólás

            • pénzÜGYES
              Spekuláns
              • 18-02-25
              • 331

              Egy másik kommentben említettem, hogy kitörést várok az AUDUSD-n, és ezt már 16-án posztoltam is a twitteren.
              Kedves kérésre mellékelem.
              Reggeltájt volt egy fals kitörés ellenkező irányba, majd talán el is indult a várt irányba.

              12 órája az FXDD brókercég elemzője is posztolt egy képet erről a párról.

              Mit bizonyít ez? Semmit. Különböző módszerekkel is eljuthatunk ugyanoda, nincs szent grál senkinél, a piac meg kiszámíthatatlan rövid távon...

              Aki gyors meggazdagodást keres, persze mehet drága tanfolyamokra, vagy követheti azt a gurut, aki hangosabban kiabálja, hogy csak az ő módszere tökéletes.

              Aki meg szélesebb látókört és reálisabb képet akar a pénzügyekben, annak én is mutathatok alternatívát (bármennyire is irritál ez egyeseket).
              https://kriminalmihaly.wixsite.com/toptrader/milliomos

              Hozzászólás


              • rpr
                rpr kommentje
                Editing a comment
                Nah ezutan mar lehet visszavonja a likeot

              • equalizer
                equalizer kommentje
                Editing a comment
                Egyreszt, ha nem a te kreaciod, miert osztod meg? Masreszt ha nem tartod szuksegesnek ennyire belemenni a hullamzasba, minek osztod meg? Harmadreszt, ha nem erted, hogy a szamozassal mi a szitu, minek osztod meg? Negyedreszt, ha nem akarsz hasznos tartalmat forumokon megosztani, minek osztod meg? Miert osztasz meg kevesebbet minosegileg mint amit tudnal, csak azert mert a forumon vagy? Cseppet beteges gondolatmenet... ha egyszer adsz magadbol, add a legjobbat amit tudsz, ne felnormaval mukodj, mi vagy te felember???

                Otodreszt, ha a twitteren porog az elet es hasznosabb mint itt lenni, minek vagy itt?

              • pénzÜGYES
                pénzÜGYES kommentje
                Editing a comment
                1. retweet gombozok számomra értékes infót a változatosság kedvéért a forrást is megjelölve
                2. összehasonlítás saját stratégiámmal
                3. értem, bár nem használom, de nyitott vagyok mások gondolataira is
                4. szerintem hasznos, de ez még nem a "csak ügyfeleknek" kategória
                5. megszólítottak, illett válaszolni

                Bizonyos IQ (eq) fölött nem bonyi ez...
                De holnaptól úgyse érek rá megint, nem fogom összezavarni az egybites tradereket..
            • pénzÜGYES
              Spekuláns
              • 18-02-25
              • 331

              Felraktam most is a twitterre néhány újabb kereskedési ötletet a jövő hétre.

              Érdekes elméleti anyagokat is találsz ott.

              Sőt, ha a weboldalamon keresztül nyitnád meg és kereskednél éles XTB-s számládon, jelezd és akár elküldöm neked kipróbált forex stratégiámat is.
              https://kriminalmihaly.wixsite.com/toptrader/milliomos

              Hozzászólás


              • MyBusiness
                MyBusiness kommentje
                Editing a comment
                Nem román hanem romániai. Ne ezzel támadd.

              • equalizer
                equalizer kommentje
                Editing a comment
                Misi, kettonk kozott nemzetisegi ugyben csak annyi a kulonbseg, hogy en, veled ellentetben, meg egy nyelvet beszelek anyanyelvi szinten, pluszban... ha ettol leszek roman gyerek, te meg nagyobb magyar, hat legyen...

                De amugy igazad van, jobban szeretek magyarul profeciakat kozolni, mint romanul...

              • pénzÜGYES
                pénzÜGYES kommentje
                Editing a comment
                Nemzetközi traderek elemzéseit figyelgetve azt látom, hogy
                - nem ugyanaz elemezgetni és lekereskedni
                - valamint a MÚLTat lehet magyarázgatni, a JÖVŐt nehéz pontosan megjósolni. Nagyobb tőkeáttételnél a MOSTban kell elkapni a tradet...

                Amit te csinálsz, az sem zseniálisan egyedi és mindig tökéletes prófécia. Csak azért érvényesül itt, mert betegesen önimádóan és erőszakosan nyomod. Messziről jött ember esete...
            • pénzÜGYES
              Spekuláns
              • 18-02-25
              • 331

              Csendesen megjegyzem a kialakult 1 microlotos vitára, hogy az átlag magyar 4,5m körüli megtakarítással rendelkezik. Azaz sokan ennél is kevesebbel.

              Ha ebből a portfóliójában többhavi likvid tartalékot akar képezni, ill. közép és hosszútávra is befektetne különböző célból, akkor néhány százezer marad tradelni. Ezért nem szabad néhány micro/minilotnál többet bevállalni.
              Ezt követeli a szakszerűség még sikeres tradereknél is.
              Aki melldöngetve 5-10 lotokról beszél, vagy ezt várja el a siker jeleként, az laikus, vagy hazudik, vagy túlvállalja magát, vagy másból (pl. oktatásból, munkából, vállalkozásból) pótolja az esetleges veszteséget, vagy eleve a kőgazdag traderek közé tartozik.
              https://kriminalmihaly.wixsite.com/toptrader/milliomos

              Hozzászólás


              • David Chateau
                David Chateau kommentje
                Editing a comment
                Ma mar toke sem kell a kereskedeshez, amibol penzed lehet. Tokmindegy, mennyi penzed van.

              • pénzÜGYES
                pénzÜGYES kommentje
                Editing a comment
                Ha nem lenne tapasztalatom saját tőkés kereskedésben, nem merném másokét sem kockáztatni azon piacon, ahol 90%-ban vesztenek a traderek.
                És fordítva: nem bíznám a pénzem olyanokra, akik kellő tapasztalat nélkül kockáztatják. Főleg, ha enyém a veszteség, viszont a nyereségben érdekeltek.

                Másrészről: nem találkoztam még senkivel, aki saját számlán 5-10 lottal ( akár 300+ millió forintos pozíció ! ) forex daytradelt volna.

                Az én realitásom egyelőre a kettő között van.

              • David Chateau
                David Chateau kommentje
                Editing a comment
                A veszteseg nem a tied ezeknel a rendszereknel
                Pomt azert jo egy NEM sajat szamlas kereskedes, mert nem csesz el az ember szazezreket elso korben, hanem hamar rajon, hogy ez meg nem az o palyaja, gyakorolni kell.
                Nagy lotos forex tradrrt is ismerek nehanyat. Igaz, nem gyakoriak.
                Ebben igazad van, elso korben a realitas e ketto kozott van, de ez csak egy ideig jatszik szerintem.
                Persze az se hiba, ha valakibol vegul pl sikeres befekteto lesz.
            • David Chateau
              Huntraders Csapatvezető
              • 11-05-19
              • 2216

              Errol fuggetlenul jo lehet a kis eles szamla. De akinek semmennyije sincs, az jobb, ha nem sajat tokevel kereskedik inkabb. Vagyis ma mar ez celravezetobb. De persze elejen mindenkepp demo vagy kis eles penz javasolt, amig nincs mukodo rendszer. Es ha lesz mukodo, az alulteljesites szinte garantalt akkor is
              HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

              Hozzászólás

              • independence
                Spekuláns
                • 17-03-06
                • 354

                „Nem véletlenül ajánlottam anno kezdőknek 150 ezres számlát, és napi 1% profitcélt. Ha veszítesz, elég, ha nyersz, a kamatos kamat idővel szépen dolgozik.”



                Kezdőről beszélünk, nem egy tapasztalt és sikeres traderről.

                Ez a 250 munkanap/ évre vetítve 250% profitot jelent. És mivel jó fej vagyok, feltételezem azt is, hogy egy erősen trendelő, nagyon kedvező évről van szó. Ehhez van egy kezdő, aki azt is nehezen dönti el, hogy long vagy short. És akkor még az egyéb gyakorlati tényezőket számításba sem vettem.

                Hangsúlyozom: ezt egy kezdőnek ajánljuk reális célként 30-as leverage és egy 500 dolláros tőke mellett. Ezek után miért is nevetünk bróker Marcsi félék által ígért évi 20-30% profiton?

                Hozzászólás

                • willow
                  Tőzsdecápa
                  • 09-05-05
                  • 962

                  independence eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  „Nem véletlenül ajánlottam anno kezdőknek 150 ezres számlát, és napi 1% profitcélt. Ha veszítesz, elég, ha nyersz, a kamatos kamat idővel szépen dolgozik.”



                  Kezdőről beszélünk, nem egy tapasztalt és sikeres traderről.

                  Ez a 250 munkanap/ évre vetítve 250% profitot jelent. És mivel jó fej vagyok, feltételezem azt is, hogy egy erősen trendelő, nagyon kedvező évről van szó. Ehhez van egy kezdő, aki azt is nehezen dönti el, hogy long vagy short. És akkor még az egyéb gyakorlati tényezőket számításba sem vettem.

                  Hangsúlyozom: ezt egy kezdőnek ajánljuk reális célként 30-as leverage és egy 500 dolláros tőke mellett. Ezek után miért is nevetünk bróker Marcsi félék által ígért évi 20-30% profiton?
                  A kezdők 9.x %-a az első évben, években az összes betett pénzét elveszti. Nemhogy nem ér el napi 1%-os profitot, hanem mindenét elveszti. Nem győzöm ismételgetni magam. És ennek nem örülök, félreértés ne essék, hanem ez a reális valóság. És teljesen mindegy, hogy hányszoros a tőkeáttét.
                  willow

                  Hozzászólás

                  • pénzÜGYES
                    Spekuláns
                    • 18-02-25
                    • 331

                    Elindult a https://penzugyes.wixsite.com/csak-ugyfeleknek weboldalam. Új tapasztalatok, új szemlélet. Új kommunikáció. A minta a prémium és privát banki szolgáltatások, ahol a MIFID2-nek is megfelelően elsősorban az ügyfelek kockázatvállaló képességét felmérve építenek megfelelő minőségi mutatójú, diverzifikált,



                    dependens

                    Rosszul számolsz, 250 munkanap nem 250% profitot jelentene. Kamatos kamattal sokkal többet...


                    A matek nem erről szól.

                    (Bár ez már a szigorúan titkos stratégiám része, s félő, hogy holnap Yodá-k és Cimbalmosok oktatják egyetemi szinten tőzsdeklubokban, én meg mehetek webináriumokon tiltakozni...)


                    Na szóval. Adakozó kedvemben vagyok, hát leírom a stratégia egy részét...

                    150 ezres számla 1%-a 1500.

                    Ha egy traden a kezdő trader pl. 0,25%-ot kockáztat, akkor egy kistoppolódáskor elviselhetetlenül brutális 2-300 forint veszteség éri.

                    Ha nyer, akkor viszont napi 4-5 tradevel, a túltrédelés veszélye nélkül meg lehet az a hihetetlen 1%, az 1500 profit.


                    Következő nap 1,01-szerese, 1515 ft a cél. A matek hasonló... Ha nem sikerül, keveset bukik, ha igen, jöhet újra a tűzijáték, konfetti...


                    A 250. napon már 17500 forintot is képes lenne így, folyamatosan fejlődve megkeresni... S ha idáig eljut, akkor összesen 1.619.261 ft-ot keresett. 150 ezres tőkével indulva ez nem is lenne rossz egy év alatt.

                    Ha veszít, akkor újratervezés, vagy 150000/300, azaz legalább 500 alkalommal próbálkozhat. Szóval nem all in extrém stratégia.

                    De hangsúlyozom, ez ELMÉLET, IRÁNYVONAL. A money management egy része...


                    Ja, és nem csak erősen trendelő piacon lehet az elemzést használni...


                    Egyébként drága tanfolyamok helyett hetente megosztok a twitteren egy-egy benchmarkként működő index, egy-egy értékalapon ígéretes befektetésnek tűnő részvény, és néhány devizapár következő heti lehetséges mozgásának elemzését a sok kollektív okosság mellett.

                    Aki pedig nálam nyitna számlát, ingyen elküldöm neki a teljes stratégiát technikai elemzéssel, money managementtel. Tiszta Karácsony.


                    Mi kell még a boldogságodhoz?


                    (ha erre is csak fanyalgás jön válaszul, hagyom a f@szba ezt a fórumot.)
                    https://kriminalmihaly.wixsite.com/toptrader/milliomos

                    Hozzászólás


                    • MyBusiness
                      MyBusiness kommentje
                      Editing a comment
                      Őszintén sajnálom, h nem volt okunk ilyen pozitív reakciókra. Jó ötleteknek ne legyünk ellenségei, ez természetesen igaz.

                    • kockas
                      kockas kommentje
                      Editing a comment
                      Hova ez a nagy sietség?
                      Még csak 1 napja használom a money managementedet.
                      Ne kényszeríts bele hogy elhamarkodott véleményt mondjak róla.

                      Egyelőre:
                      Baszki Misi ez működik!!
                      Elképzeltem az egyszázalékot és bejött!
                      Kicsit túl is csordult, kettő lett belőle.
                      Most mit javasolsz?
                      Holnap csak üljek a seggemen és szerdán este tegyem fel a tripla kamatoskamatra?
                      vagy kockáztassam be a plusz 1 százalékot és már reggel menjek rá felbuzdulva a háromra?
                      Azért mégiscsak 20 nagyságrenddel jobb lenne a végére ha naponta pluszz 1 százalékot sikerülne rádobni a tervre.
                      Hol lehet ezt leszabadalmaztatni ??

                    • MyBusiness
                      MyBusiness kommentje
                      Editing a comment
                      Sikerült hangosan felröhögni
                      Egyébiránt az nem tisztázott, h 4 v 6 v 8 v 24 óránként kell-e nyitni/zárni.
                      Mi a teendő pl 0.0101 lot-nál járván?
                      Hajnalban is a "tripla kamatos kamaton" röhögtem. Volt egy rulettes matematkus ismerősöm, ő "triplázott"+"szeletelt". Ezt a hozzászólást elmentem biztos ami biztos.
                      Most olvasom ötödször. Sztem ez jobb mint a "lemegyek metára" !!
                      Utoljára szerkesztve a következő által: MyBusiness; 2019-11-26, 03:22.
                  • pénzÜGYES
                    Spekuláns
                    • 18-02-25
                    • 331

                    Több, mint 10 éve megy a sehova nem vezető szócséplés a fórumokon oktatás témában...
                    Megosztani, vagy nem? Oktatni, vagy nem? Képzettséggel, vagy anélkül? Pénzért, vagy ingyen? Olcsón vagy drágán? Marketinggel, vagy anélkül? Hiteles, vagy nem? Bizonyítson, vagy nem? Kötéslistával, vagy nem? Backtesztelve, vagy statisztikázva? Trendet követve, vagy fordulót figyelve? Utólag, vagy előre jelezve? Kispénzzel, vagy nagy lotokkal? Konzervatív, vagy extrém? Portfólió, vagy számlastop?

                    Általában olyanok minősítenek mindenkit válogatás nélkül oktatónak, vagy épp követelnek valamit, akik nicknév mögé bújnak, soha nem mutattak semmit, nem tanulékonyak, láthatón irreális elvárások és szakmai hiányosságok mellett pedagógiai érzékkel sem rendelkeznek.

                    (Mindeközben néhány általuk favorizált mekkmester már hülyére kereste magát oktatással. A semmiből előrobbanva, szaktudás nélkül, jól marketingelve, drágán, majd nagy ígéretek után eltűnve... )


                    Én nem vagyok sem oktató (időm sincs rá), se képzett pedagógus. Csak jártam már iskolába és tréningeken.
                    Egy tanár nem szokott eredménykimutatással marketingezni, tudását bizonygatni a bárki előtt. Van szakmai végzettsége, gyakorlata, átadandó tudás és kész.
                    Szerintem alapképzés nélkül sem hatékony oktatni.
                    Persze, (majdnem) minden fenn van a neten, de egy-egy tréning hallgatói közt olykor szakadéknyi különbségek vannak. Muszáj közös nevezőre hozni az alaptudást, kell, hogy legyen közös nyelv.
                    Mindig nagy segítség, ha ilyenkor a tapasztalt oktató saját látásmóddal és tematikával elmagyarázza, példákkal bemutatja az általa fontosnak tartott anyagot, összefüggéseket, van lehetőség gyakorolni, segítséget kérni, kérdezni.
                    Következő szintre lépve lehetne már a konkrét dolgokat (pl. stratégiát) oktatni. Hogyan, miért így alakult ki, hogyan lehet alkalmazni a gyakorlatban, mik a reális elvárások.
                    (Kérdés, hogy ezt kell-e magyarázni, bizonygatni egy fórumon annak, akit már az alapok se érdekeltek? Vagy tényleg tanulni akarsz más tapasztalataiból?)
                    Aztán mindenki hazamegy, gyakorol.
                    Aztán esetlegvizsgázik, bizonyítva, hogy megértette, megtanulta, gyakorolta.
                    Aztán folyamatos konzultáció, támogatás, csapatmunka...

                    Emögött van munka. Ennek lehet egy korrekt ára. (Az nagy hülyeség, hogy csak a drága a jó, az olcsóbb meg gagyi. Pesten biztos sok gazdag balek van, és fordítva, vidéken kisebbek a keresetek és a igény, ami befolyásolja az árképzést.)
                    Persze, tőzsdei témában felmerül, hogy mégis kitől tanuljunk? Az orvosok orvosoktól szoktak. Itt gyakran autószerelőket favorizálnak tőzsdeguruként. Mivel a tanítványnak is van döntési felelőssége, ha mekkmestert választ, ismerje el a hibáját és ne általánosítson.
                    Az is baromság, hogy aki fórumozgat, az nem szakember. Elméletileg ez pl. egy szakmai fórum lenne, ahol lehetne publikálni, együttgondolkodni. (Igaz, most teljesen felesleges.)
                    ...

                    Szóval irracionalitást látok egyes fejekben felnőttképzés és szakmai témákban, és ez rávetül a fórumra. Sokan inkább csak elvenni akarnak (információt, vagy épp másoktól lehetőséget), ahelyett, hogy hozzátennének.
                    https://kriminalmihaly.wixsite.com/toptrader/milliomos

                    Hozzászólás

                    • pénzÜGYES
                      Spekuláns
                      • 18-02-25
                      • 331

                      Most épp BIB-es képzéseket kell csinálnom. https://www.bib-edu.hu/

                      Gondoltam ajánlom azoknak, akik pénzügyi alap-, vagy továbbképzést keresnek.
                      Sok elmélet, kevesebb gyakorlat.
                      Az ár meg annyi, amennyi. Csak összehasonlításképpen.
                      https://kriminalmihaly.wixsite.com/toptrader/milliomos

                      Hozzászólás

                      • kockas
                        Tőzsdeprofesszor
                        • 13-08-24
                        • 2291

                        Zseniális az új ötleted!
                        a setup egyértelmű: http://www.kepfeltoltes.eu/images/20...0/739cidri.jpg

                        Kérlek erősíts meg, vagy beszélj le róla!
                        A managelés, a tépé látszik rajta.

                        Click image for larger version  Name:	 Views:	0 Size:	925,2 KB ID:	188355
                        Egyefenelegyenarégilemez: Fogd a pénzt és kuss

                        Hozzászólás


                        • pénzÜGYES
                          pénzÜGYES kommentje
                          Editing a comment
                          A 4h és az 1m azért más-más stratégiát kíván.
                          Az elsőnél napokra, hetekre veszel fel pozíciót, nagyobb stoppal engeded mozogni.
                          1m-en meg izgulhatsz minden pipen a következő órákban.
                          Szerencsés eset az, ha épp elkapod 1m-en néhány pip stoppal és meg se áll a 4h-s célár aljáig.

                          Ja, én most kaptam sell jelet USDJPY-re 1h-n (18.00). Ez lehet meghatározó irány jövő hét elejére, kereshetünk belépőket majd akár 1m-en is.

                          De a célárnál én pl. pesszimistább lennék... TP1 108.80
                      Working...
                      X