Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Tőzsde versenyek

Collapse
X

• Szűrés
  • Idő
  • Mutat
Clear All
new posts

Tback eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Miért?
    Egy "komoly" trader az egész nap a gép előtt görnyed?
    Nincs ideje?
    Nem hiszem, hogy egy komoly trader a napi élő kereskedései után,közben neki áll még ilyenekkel foglalkozni. Sok mindent mást is lehet csinálni, aminek van értelme.
    De általában az emberek nem tudatosak. Azt sem tudják, hogy mit,miért csinálnak legtöbbször. De mindenki azt csinál a szabadidejében, amit akar.

Hozzászólás

Ja, hogy ez demo? Hát akkor passz
      HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

Hozzászólás

AlpinForex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Sziasztok!

Szerintem rendkívül tanulságos belemélyedni a tavalyi nyertesek „teljesítményébe". Pl. a swinger kategória bajnoka 10 ezer usd indulótőkéből 864 ezret csinált mindössze 34 trade alatt. Ez már aztán nem semmi! Vagy mégsem?

http://www.inveus.com/media/files/st...nner-swing.pdf

Nézzük rögtön az első tradet. 50 lot nzdcad. Megnyitva a canadai inflációs jelentés publikálása előtt 3 perccel. A tőkeáttétel 1:400. 47 pip nyereségben zárta, az eredmény 18600 usd, pár óra telt el és már csaknem megvan a számla triplázás. Vaóóó! De számoljunk kicsit utána: ennek a pozinak önmagában a margin igénye kb. 8700 USD, induló spread vesztesége mondjuk 4 pippel számolva kb. 1600 usd, tehát ab start nyitásra a számla margin call-ban van! De ne legyünk kukacosak, tekintsünk el a marginkövetelményektől. Ez esetben 25 pipet kell mennie rossz irányba az árnak, hogy mínuszos legyen a számlaegyenleg. Mely mozgástérből négyet a spread már eleve elvesz, a pirosbetűs hír spreadtágulásától nagyvonalúan eltekintve. Ezen felül a max DD az árfolyam kilövése előtt -11 pip volt... Most komolyan, árulja el már valaki mi értelme van az ilyen versenyeknek? Természetesen a balekok bátorságát és mohóságát felerősíteni óhajtó marketing célzaton kívül?

Ps. A statement további érdekességekkel is szolgál, érdemes időt szánni a következtetések levonására.
        A versenyszellem
        ''1. Éles számlán a szervező közel sem ad olyan feltételeket, mint a versenyen. A margin fele akkora és felszámítja, a spread nagyobb és csúszik, jutalék van... és nem lehet akárhányszor újraindítani a számlát, hogy 10 dollárért 10 ezerre töltsék. -igen, innen jön a pénz a versenyre
        Pl: nevezési díj 50000 USD nyereményalapra 100USD * 1000 résztvevő= 50e
        duplázást mindenki bedobja =min 25e
        induló tőke visszaállítása ( van aki 5x is megveszi) cca: 50-70e
        ... hát nincs miből kifizetni (szétosztani) a 50e-ret?
        Jó móka

Hozzászólás

https://*********.hu/blog/item/875-trader-parbaj

hu-hu... eztet azért valljuk be megnézném. Na mindenesetre a fogadásokat ide lehet megtenni...

hát én Zooolira fogadok.. szerintem ő lesz a jobb

Hozzászólás

nem is tudtam, hogy ilyenkor is szokott cirkusz lenni

Hozzászólás

ez pankráció b+

Hozzászólás

Persze aki inkább a saját kereskedésével foglalkozik akár előbbre is juthat

Hozzászólás

Ez csak a kukacok méregetése b+.
                  willow

Hozzászólás

ehh. szerintem ezt fogjuk fel pozitívan. mint néző nekem tetszik. jövő kedd .. érdekes reggel lesz egy RBA az már megadhatja a napnak a löketet.. ezek egymásnak esnek... felrajzolják a kis dolgaikat, kiokoskodják a poziméretet, az irányt, felveszik a risket aztán nyomnak egy entert.. várnak.. módosítanak, ráadnak ujratöltenek stb... oszt a végén kijön 2 szám amelyik a nagyobb az nyert.

.. vagy ez csak inkább vmi oktatásos dolog? most ez trader párbaj vagy oktatós párbaj? közben elolvastam a másikat (http://www.devizatrader.hu/termek/trader-parbaj/) es ugy tűnik hogy inkább vmi mixelt show.

Hozzászólás

Ja 15 000 -ért. Nem vagyok ****i, de ilyenért nem fizetek. Miért nem nyomják ingyé a youtubon élőben? Ha só, akkor legyen só. Vagy cukor.
                      willow

Hozzászólás

Ehh az nem az! A párbaj ingyen van. A fekete amire meghivnak az kerül annyiba.

Hozzászólás

Talán majd elmesélem milyen volt.

Hozzászólás

Kicsit belegondolva a dologba, a matematika nincs rosszul kitalalva... ...a P/L zona amiben forogni fognak egy nap alatt az +/- 10% (ha valaki +10%-nal tobb profitot csinal naponta, akkor annak nincs szuksege bohoc traderparbajra... ha pedig valaki tobb mint 10% veszteseget nyom egy nap alatt akkor tiszta az ugy...)

A bevetel, felteve, hogy megtelik a hely, az kb. 15k Ft x 40 szemely = 600.000 Ft nettoban. Ebbol a hely berlete + az a fekete kb. egy napra 200k Ft. Marad nekik meg 400k... Ezt ha testveriesen elosztjak, lesz mindkettejuknek 200-200k-juk. Felteve ha maximalisat vesztenek, az 10%=100k Ft. A nap vegen a profit meg igy is 100k, ami durvan 350 EUR... ami szep napiber, ezert megeri par orat bohockodni.

De en inkabb ugy gondolom, hogy BE kore fogjak kihozni a szamlajukat a nap vegen, es akkor csinaltak mindketten 700-700 EURO-t fejenkent...

Hozzászólás

Hogy sikerült a tegnapi trader párbaj?

Hozzászólás

Erste Trader kereskedési verseny. Március 7.-től április 12.-ig.
                              https://www.erstemarket.hu/oldalak/e...kedesi-verseny

Hozzászólás

Working...
                              X