David Chateau eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Tőzsdepszichológia.
Collapse
X
-
-
Kb 1éve láttam, szellemileg top és 10-15 évet letagadhatott volna
-
Tavaly októberben? Én akkor láttam, hallottam élőben, azért erősen lefeleszálló pályán van, épp a napokban el is vált, nem volt topon szerintem. És Vitray, nem Vitrai, skacok, ennyire ne legyen lécccci a hejesírás lényegtelen
-
87 évesen válni az azért húzós lehet. Igen megdöbbentő. (Kivétel ha vmi anyagi stb trükközés.)
-
-
Sokat gondolkoztam azon, amit equalizer és ANONYMOUSFX fórumtársammal beszélgettünk. Átgondoltam, valóban csak a dollár számít. Tényleg az ennek az egész tevékenységnek a célja. Persze van benne sok egyéb jó és igencsak hasznos vonzata, lásd önismeret fejlődése és egyéb jóságok. De ha valóban én is más egyéb dolgokért is szeretném, akkor nem próbálnám minimalizálni a számítógép előtt eltöltött időt, hiszen az a nagyon véges. Igen, a dollár a lényeg, és az összes többi dolog ennek vonzata. Mint bármely más pénzszerző tevékenység. Ettől függetlenül lehet, sőt, kell is élvezni ezt az egészet, meg megtalálni benne azokat a dolgokat, amiktől szívesen csináljuk.HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
Hozzászólás
-
Chucky "hogy milyen nap mint nap egy irodában szívni öltönyben, elég volt abból az életből örökre."
rohadtul igazad van. amikor az idodet fizetik es nem a teljesitmenyed az a legnagyobb szivatas.
bar sok embernek epp az a megfelelo... egy 8 9 oras melo ad biztonsagot es ez nem lenezes...ikyen is van..mint mikor moneymentor irta hogy europai egyik legnagyobb bankjanal dolgizik vmi ugyfelezos poziba...en inkabb ugy mondtam volna h europa egyik legnagyobb rabszolgattartojanal dolgozik ahol o az egyik fo rabszolga...es ez nem sertes...
-
Aki olyasmit csinálhat amit szeret abból pénzt is keres szerencsés. De ezt már jópáran megállapították. Ván olyan tevékenység amit lehet anélkül is végezni, h szeretné vki de sztem a tőzsdézés nem ilyen.
-
rpr
Nem veszem sértésnek.
Sok mindent csináltam már. Én nem vagyok vállalkozó alkat.
Utálom, hogy még el se kezdtem vállalkozni, de már fizethetek a NAVnak, könyvelőnek, van egy csomó kiadásom egy üzlet bérlésével, berendezésével. Nyomhatom a marketinget, bizonytalan az ügyfelek száma, s olyan árat kell képeznem, amiből minden teher után még én is jól megélek.
Ezzel szemben nyakkendős alkalmazottként kényelmes környezetben csak a munkára (ez esetben a pénzügyi tanácsadásra) koncentrálhatok, tervezhető a jövedelem, van valami karrierkép, szakmai fejlődési lehetőség, jók a kollegák, jönnek az ügyfelek...
Ez mellett számomra éppen elég annyi bizonytalanság, amit másodállásként a trading, mint egyfajta vállalkozási forma jelent.
Én inkább ezt a biztos+bizonytalan kombót ajánlom. De nem vagyunk egyformák.
-
-
HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
Hozzászólás
-
tettszik a példa!!
Végre valaki outsider is érti a lényeget.
Már azt hittem csak magunkban rágjuk a csontot.
B.B. Szerintem gyúrjon rá a napi 1 százalékra és kezdjen bele!!
Gyakorolt elég ideig és százalékosan nagyon megy neki.
A javaslatom: Tegye fel az összeset a pirosra...akarom mondani a shortra,
de ha a zöldekre teszi az is dupla esély Ámerikában, igaz amióta Trump van azóta csak Las Vegasban!!
egyébként azt hittem Bobby Brown az a nigro repperköcsögcsávó aki a Whitney Houston férje volt.
A dal egyébként erről az 1 dolláros storyról szól? Vagy mi köze a Zappához ha mégis a Longra tett hiszen Goes down??
Gyerekkori neve a Frenknek? Passzgumipapucsfeladom!
-
A Zappa még egyszerű, a Sheik Yerbouti album -sztem jól sikerült - egyik dala, benne az american dream (igen, "goes down" nemtom miért) az egydolláros story és a feladvány pedig saját szerzemény
-
Celsius vagy Fahrenheit ... kilométer vagy mérföld ... R vagy % ... számla vagy teljes vagyon...
MINDEGY, HA A SAJÁT RENDSZEREDBEN KÖVETKEZETESEN HASZNÁLOD.
A vita azért van, mert az alapfogalmak nem egységesek (pedig minden fenn van a neten ugyebár) és túlteng az ego, ami "szelektálja az információt".
Egyébként lehet, hogy BB is legyintett a 100 dollárra.
De lehet, hogy rájött, hogyan kell fundamentális buy&hold pénzt keresni a tőzsdén, s legközelebb már több részvényt vett. Talán nem a teljes vagyonából...
-
-
kockas. Szerény véleményem szerint ahhoz, hogy valaki havi 1 milliót keressen, és ne menjen rá az élete, legalább 100 milliós tőkével kell rendelkeznie. És ekkor nem kell andayint szednie, és egész nap a gép előtt rohadnia.willow
Hozzászólás
-
Szerintem...
... a trade nem játék. Demoban igen, de a család megtakarítását kockáztatva már nem.
... aki havi 1 milliós nyereséget tervezve kezd forexezni, az csalódni fog, ha nem sikerül, ill. rosszabb esetben elbukja a pénzét. Ez ugyanúgy csak egy irányvonal lehet, mint az én napi 1%-om.
... de számításom szerint pl. adott hónapban kb. 5 milliós tőke, tradenként 0,5 lotos pozi, 100 daytrade és legalább 70%-os találati arány kellene a sikerhez.
-
Ki mondta, hogy a családi megtakarítást kell kockáztatni? Aki megteszi azt leginkább csak hülyének lehet nevezni.
Van egy jó közmondás: addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. Ha nincs takaród... takarodj a tőzsdéről!
Ezt nagy általánosságban értem (és részben viccnek szántam), nem kimondottan neked címeztem, moneymentor!
-
willow Ezt mekkora tőkeáttétellel gondolod?
Mert 1:1 v 1:20 v 1:500 enélkül nem lehet "kalkulálni".
-
-
Nem igazán értem, miért gondolkodtok kicsiben, és főleg terminusokban. A nyereség exponenciálisan növekszik, ha hajlandó a tréder kockáztatni - egy milliós tőke esetén pl. 1 lot nyitás, 10 millió esetén 10 lot...
Én ezt játékként kezelem, meg sem fordult soha a fejemben, hogy megélhetési lehetőségként tekintsek rá. Nem megélni akarok a nyereségből, hanem penthouse-t venni pl.
...És nem kell 100 milliós tőke ennek megvalósításához.Assumption is the mother of all fuck-ups!
Hozzászólás
-
OK, de a st out likvidál pl 100-nál ha 200-al nyitsz, szal hogy lehet idáig st out nélkül lemenni?
-
mondom hogy túlkombináltad.
itt spec nem volt semmilyen feladvány.
"Most van még szabadon 5USD, de nem adnak érte semmit se" = a többi be van kötve, de nincs elveszítve!
DE ha már itt tartunk:
egyébként ne gondolja senki hogy az ESMA 30 X és stop out szabályai megvédik minden esetben.
A szabály szerintem nem úgy szól hogy slout esetén maradnia kell a számlán valaminek.
Szerintem nem kell maradnia! //nem olvastam el, csak próbálom értelmezni...
Ha lecsökken a margin level 50%ra akkor ugyebár jön a stop out.....ami megvédhet normál piaci körülmények között,
de nem az extrém esetekben. Ha a stoppolásuk megcsúszik akkor a számla lemehet egészen nullára.
Mínuszba csak azért nem, mert azt védi a jogszabály.
és ez a számlanullázás nem csak nagyon piros híreknél, fekete hattyúnál jöhet el.
Elég hozzá az az apró hiba ha valaki több tételben köt be mint pl amit Rewand mutogatott itt állandóan.....mert mi is fog történni?
Először kistoppolják a legnagyobbat, aztán ha nem vagy gép előtt, vagy belekerültél a pszichohurokba, akkor utána jön a következő és így tovább a legkisebbikig. Amikor utoljára kistoppolják a 0.01 lotost, akkor a maradék közelíteni fog a nullához.
Na most ugyanezt a folyamatot el lehet képzelni egy komolyabb híreknél ha több darabból van felépítve a pozíció.
Öröm hallgatni/nézni ahogy fél másodpercenként kilövik az összeset és esélyed sincs neked kézzel lezárni még előtte a többit.
Ezért jobb betolni a tétet 1 db nagy tételben, de mint mondtam az se mindig fog megvédeni a nullázástól, mert pl amit mutattam USDTRY kiszpájkolást,
ott elképzelhetetlennek tartom hogy SL OUT után ne csúszott volna még akkorát hogy maradjon is még a számlákon valami.
Szóval jó ez az ESMA, nagyrészt megvéd a saját hülyeségektől, de nem a gennyes brókerektől.
-
@kockas:
Az vhogy nem jött le, h van pozíciód csak az, h 5 USD "szabad", így már világos.
Aztom, h "extrém" esetben a st-tól távol lehet a teljesülés és egyéb esetekben is. Egy mezei kistoppólódásra gondoltam. A fx-brókernek mi az extrém az pedig az ő döntése meg a csalás is.
A tőzsdén is van szépen csúszás hiszen ott a következő elérhető áron kötik a stppot az
pedig vétel/eladás arányának (likviditás) kérdése és h hanyadik vagy a sorban.Utoljára szerkesztve a következő által: MyBusiness; 2019-12-09, 18:00.
-
-
kockas Eljöttem az EUR/USD-ből, nem akartam "beleszemetelni". Egyik sajtótájékoztató után kb félóra alatt 50 pontot esett az E-mini SP, az d.trade marginra vetítve kb 500% profit lehet. (Mindenkit megnyugtatva, tőzsdén és ami fő(!) 100K dolláros számla a d.trade margin felső határa) Most akkor ez hogyan kezelendő? H lesz ebből havi 5% ? Sok a kérdőjel.
(Ma nyitni sem volt érdemes, csak vigaszul.)
Hozzászólás
-
Most is adják egyenesben, pl CNBC. (Sosem nyitnék a szövegre.) A piacon st B/S nélkül is "kényelmesen" van
lehetőség nyitni, zárni. (És nem kell elemzés sem fund sem chart sem havi %-számítás, elég a "tudatlanság"és(!) bőrtalpú Salamander cipőben is köthetsz. )
Utoljára szerkesztve a következő által: MyBusiness; 2019-12-11, 21:51.
-
Olyan számítógépes program, mely garantálni tudta a hozamokat....szép
https://index.hu/belfold/2020/01/30/...hi_penz_hozam/
Hozzászólás
-
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni pszicho és FX újraindulás témában, mint ebben újrakezdő. Régebben érdekelt a Forex és rengeteg munkával és idővel (évek) létrehoztam a saját stratégiámat (EUR/USD, 1H), bíztató eredmények, felfelé ívelő grafikonok... aztán elindultam élesben és ... totál bukta, padló. Teljesen csalódott lettem ebben az egészben. Nem is foglalkoztam sokáig a dologgal. Most visszatértem, szeretnék HINNI abban, hogy sikerül ebből pénzt csinálni, nincs pénzkeresési kényszerem, nem ebből KELL megélnem, csak lássam, hogy működik, hogy nem fecséreltem el azt a sok ezer órát amivel összeraktam a stratégiám. Ahogy Mulder ügynök mondta, HINNI AKAROK. Hogyan tudnám ezt elérni? Amennyire csak lehet szeretném minimalizálni az újabb kudarcélményta következő lépéseken gondolkodtam el, ezekben kérnék segítséget:
Nyilván a stratégiát tesztelnem kellene újra, ezúttal MEGBÍZHATÓ adatokon. Erről mindenki beszél a fórumon, de azt nem találtam meg még sehol, hogy ez pontosan mit is takar. Mit lehet megbízhatónak tekinteni? Egy price history-ban pl. hol láthatok egyáltalán spread adatokat? Van ilyen? Nem baj ha nagy a spread, de lehessen látni! Ha ilyet találok, letesztelem ott is eredményes-e a strati, most egyelőre ingyenes helyről töltöttem le adatokat és ott 3-as spreaddel jól működik. Szóval érdekelne, hogyan teszteltek, honnan veszitek az adatokat hozzá? Mi erősít meg benneteket abban, hogy jól teszteltetek? Mik a JÓ tesztelés paraméterei? Ennek van pszicho része?
Ezen kívül érdekelne mire mondják a gyakorlott FX-esek, hogy "eredményes" a stratégia, mármint annyira, hogy élesben kereskedjenek vele. Milyen profit és DD arány tekinthető ennek? Milyen időtávon? Részemről a stratégia alkotásban a DD-nek fontosabb szerepe volt, mint a profitnak, mert viszonylag hosszú távon gondolkodom (évek) ami alatt amíg én dolgozom, a stratégia, azaz az expert isezért fontos, hogy a DD legyen minél alacsonyabb, hiszen sokáig ki kell tartania... A száz szám reklámozott robot álom adatokat nyilván soha nem fogom elérni, de azok nem is reálisak szerintem. A kereskedési pozi méretem 0,1 LOT / 1000 USD lenne fixen, ha nő a tőke nagyobb, ha csökken, kisebb. Ennyi. Ahogy ezt emelem, meredeken emelkedik a DD is sajnos. Kérdésem tehát mire mondjátok Ti, hogy igen, ha ez meg ez meg ez teljesül, akkor ezzel meg lehetne próbálni élesben is! Fontos, hogy tisztán TA stratégiára gondolok, mivel a pszicho részt szeretném teljesen kizárni.
Ha az előző két dolog rendben van, hogyan lehetne BIZTONSÁGOSAN pénzt csinálni ebből? Melyik FX bróker az ami jónak számít a mostani időkben? Eddig itt nézelődtem: https://www.forexpeacearmy.com/ de elég vegyesek a vélemények. Vagy más út lenne jó? Mivel automatizálható a stratégiám, azon is gondolkodtam, hogy másképpen is lehetne belőle pénzt csinálni, pl. eToro. Itt nyilván jóval kevesebb a profit, de ha ez az ára, hogy ne legyen idegeskedés, akkor megfontolnám. Persze, ebben az esetben is kérdéses, hogy melyik az amelyik megbízható cég, illetve hogyan adhatok adatot, mert a stratégiámat természetesen nem szeretném odaadni.
Szóval ezekben kérném a segítségeteket. Azért írtam pont ide, a pszicho részbe, mert elsőként a stratégia írást tartottam a legfontosabbnak, abba fektettem iszony energiát, azonban mára már inkább az egyéb, fent felsorolt dolgokat és belső elhatározást, pszichot, hitet inkább ide sorolnám. A legnagyobb gondom pont ez most. Régen rosszul mértem fel a befektetendő munkát, pontosabban annak felosztását és csak és kizárólag a stratégia alkotás lebegett a szemem előtt, mondván CSAK AZ KELL és ha az megvan akkor készen vagyok. Elsőre még az is egyszerűnek tűnt, aztán kiderült, hogy CSAK egy jó stratégiát megalkotni nem is annyira könnyű, sőt, irdatlan nehéz, ráadásul CSAK EZT tartottam fontosnak. Hajnalokat agyaltam át, bosszankodtam, nem aludtam, kerestem új indikátorokat, fizettem minden marhaságért ami kicsit is azt ígérte könnyebben eljutok a saját stratégiámig. Aki látta a PI című filmet (1998).. hát sajnos néha ahhoz az állapothoz is elég közel voltam. Aztán ahogy ezen túlestem rengeteg energiával, ünnep helyett jött az újabb pofon. Ebből lett elegem. Most már látom ez a hozzáállás mérhetetlenül nagy naivitás volt részemről. De hát ez van, most még egyszer utoljára nekifutnék, átgondoltabban, ha úgy tetszik tudatosabban. Ezután csak azt nézem MI KELL MÉG egy jó stratégia MELLETT a konkrét pénzkereséshez. Nagyon ritkán írok forumokba, de most megpróbálom ezt az utat, érdekel minden tapasztalat ebben a témában, pszicho, adat, bróker, bármi, ami HITET AD!
Mindenkinek köszönöm előre is a segítő hozzászólásokat!
Hozzászólás
-
A leírásod alapján demóban jó vagy, ami egy igen ideális állapot. Ez nálam azt jelenti, hogy van annyi statisztikai bizonyítékod, amire lehet alapozni. A lotméret egyéni, kinek mi a sok, engem pont a kis lot ölt meg... Ellustultam, nem voltam motivált, felemeltem két lépcsőben tízszeresre, és egyből kezdtem magam jobban érezni, hogy van értelme is amit csinálok, de ez persze egyedi.
Viszont, ha van nyereséges rendszered (amit én úgy definiálnék, hogy 20 trade alatt legalább 3R-t össze tudsz kalapálni), akkor CSAK pszichó a kérdés. Önfejlesztés, és annak a dolognak a pontos definíciója, amiért AKARSZ trédelni. Csak a pénz nem elég. Kell, hogy akarj valamit azzal a pénzzel. Mivel nem ebből szándékozol megélni, ezért könnyen lehet a hobbi kategóriána visszacsúszni, hiába a sok ezer óra. Aki ebből pénzt akar, annak előbb-utóbb ez lesz a bevételi forrása főleg, különben tényleg csak hobbi az egész. KOMOLYAN kell venni.
Ha robotozol, az nehezített pálya. Azért, mert ha kézzel nem tudsz nyereségesen trédelni, akkor valójában csak visszatesztek maradnak neked, ami kínkeserves. Ez olyan, mintha autót úgy akarnál vezetni megtanulni, hogy videófelvételen visszanézed a forgalmat. Reménytelen. De ez az én véleményemSokkal realisztikusabb szerintem egy kézi rendszert amennyire lehet átültetni automatára.
Minden szitu egyedi, a piaccal való flow-élmény az, amely nagyszerűvé teszi ezt az egészet, amikor ráérzel és dől a lé szó szerint. Az, hogy ki hogy mennyit keres egy tőkeáttételes cuccon meg tényleg felesleges monológ. Bármennyit kereshetsz, és annak a dupláját is. De elbukni csak annyit tudsz, amennyid vanSzóval korlát első körben csak alulról van
Konkrét ötletet nem tudok adni, mivel nem ismerem a rendszered, se azt, mi a célod vele lényegében. Te egyelőre hitet keresel. Azt nem kell, ez egy jó hír. Ott van a statisztikádban
-
Mindkét előttem szóló kollégával egyetértek.
Meg kellene keresni a legjobb forex brókert ami nem egyszerű.
Egy kis segítség ehhez: https://www.daytrading.com/forex-brokers itt van összehasonlító táblázat.
És még egy nagyon fontos dolog, a deviza piac folyton változik, lehet, hogy ami jó stratégia volt a múlt évbe azon kell alakítani az idei évbe, hogy profitabilis legyen.
-
-
Szia!
Próbálok egy részletes választ írni neked, hátha segít. Nagyon jó topicba írtál, szerintem kezdetben olvasd el az egész topicot. Itt olyan tagoktól is vannak írások, akik tudják, hogy mitől döglik a légyAmiért valószínűleg buktál élesen, az a türelem hiánya, fegyelmezetlenség, vagy a stratégiád nem rendelkezik pozitív elvárt értékkel. Az, hogy mi a nyereséges stratégia, az nagyon egyéni, és nem lehet pár mondatban definiálni, de megpróbálom. Szerintem az a jó stratégia, ami mellett a kockázat is egészséges, nem megy rá az egészségedre, együtt tudsz vele élni. Most vegyük, hogy a kezdeti kockázatod 10 usd, tehát 10 pip a 0.1-es poziméreted mellett. Itt felmerül az a kérdés, hogy 10 pipes stoppokkal meg tudod-e fogni a trendeket, egyáltalán mi a célod? Nagy trendek meglovagolása, kicsi stoppok, alacsony találati arány, vagy nagyobb stoppok és magasabb találati arány. Nekem nagyon fontosak az átlagnyerőim. Minimum 3x-osnak kell lenniük a szememben, tehát minden kockáztatott 10 usd-re várok 30 dollárt MINIMUM. Az, hogy milyen bróker, az megint a rendszertől függ. Van egy trader egy rendszerrel, egy stratégiával, ehhez kell brókert választani. Én az oandát, és az lmaxot használom már 7 éve. Szerintem amíg nem tudsz manuálisan tradelni, addig felejtsd el az automatizációt, mert nem lesz jó. És a pszicho... Szinte csak ezen múlik a siker egy adott szint után, de ehhez minden másnak ott kell lennie a szeren.
És, hogy honnan is kellene indulni? Milyen a személyiséged, mik a pénzügyi vagy egyéb céljaid? Hogyan tudnál ezekhez közelebb jutni? Szükséged van-e a trade általi extra stresszre? Ami nagyon fontos: a célokat reálisan kell kitűzni. Tehát ha 1000 usd a célod havonta, akkor nem egy traden akarod megfogni!!! Hanem konzisztensen 20 nap alatt például 50$. Tehát ha a rendszered nem termel pénzt, akkor ne akarj egyből ezer dollárokat. Kezd el kicsiben és skálázd fel magad. 0.1 kezdésnek szerintem magas, ha nem tudod, hogy mit csinálsz. Kezdd el 0.05 lottal vagy akár kisebbel, hogy ráérezz a piacra. A nagy lotot ki kell érdemelni!!!!
Természetesen lehet pénzt csinálni, de az egyetlen módja, ha a kockázatod mindig kezelve van! Illetve az írásodból azt látom, hogy egyből automata, a melót nem is akarod igazán belerakni.
Üdv: Chucky
Hozzászólás
-
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Nem is gondoltam, hogy így pörög ez a topic!
Röviden pár dolgot írok még, hogy jobban értsetek.
A pozi méretet pontosítanám. A lényeg, hogy ha pl. 1,0771-nél long poziba lépek és 1,0781-nél kiszállok (ami valójában pl. 1,0783 és -2 pip spread), akkor az nekem 10 USD nyereség. Azaz ahány pip, annyi USD. Sajnos a stratégiám elég spread érzékeny, 5 fölött már kuka, ezért is szimpatizálok a robotos megoldással.
A min. 3R a 20 trade alatt az most nálam 3-as spread levonása után így néz ki pip-ekben egy átlagosan jónak nevezhető időszakban:
+11
+30
-22
-1
+20
-13
+13
-27
+8
+10
+6
+22
+7
+11
-14
+23
+11
-0,5
+7
-0,5
Kérdés, hogy ezt a 20 kereskedést mekkora mintában kell nézni és minden egyes 20 egymást követőt nézzük-e?
Ezt R-ekbe nem igazán lehet átszámolni, mert teljesen másképpen működik a stratégiám, mint a tankönyvi X % kockázat per trade, vagy fix stopok, vagy trailing stopok, de messze nem grid vagy a gyilkos martingale.
A megjegyzések közül ezt emésztem a legnehezebben, de ne legyen félreértés, ezt is köszönöm!
"Ha robotozol, az nehezített pálya. Azért, mert ha kézzel nem tudsz nyereségesen trédelni, akkor valójában csak visszatesztek maradnak neked, ami kínkeserves."
Ezt bevallom nem értem, nekem pont fordítva lenne az, pláne, hogy napi 24h-ban óráson kellene kötni a stratégia jelzései alapján. A visszateszt alatt a korábbi időszak tesztjeit értjük, akkor az, hát ..na, hát a munka része. Enélkül a stratégia meg sem születhetett volna.
A cél egy nagyon jó kérdés, mondjuk ha sikerülne a jó bróker megtalálása, hát az után 1,5 mFt lehetne a kezdőtőke és 5 év alatt szeretnék évi 10% kivétel mellett 15 M Ft-t csinálni belőle. Ez persze terv, számomra inkább fontosabb, hogy ne menjen le a tőkém nagyon. A legutóbbi bukta után megfogadtam, hogy ha a max DD eléri a -30%-ot min, 3 hónapra abbahagyom. Ez egyfajta pszicho STOP.
Hozzászólás
-
Ha jol ertem, akkor van, amikor a stoppod 5 pip alatt van? Szerintem az ennyire kis stop forexen ongyilkossag, vagy inkabb azt mondanam, hogy nagyon nehez penzt csinalni, mert a kis bukok daraljak a szamlad, es nincs egy 100 vagy feletti pip nyero sem, ami brutalisan megdobna a szamladat, de ennyi adatbol nem sok dologra lehet kovekeztetni... Az en rendszeremet a nagy nyerok tartjak el, szoval igenyli a raepiteseket es a kiemeokedo nyeroket, mert alacsonyabb a talalati arany es a stopjaim is atlagban 15-20 pipesek. Olyan broker kell neked, ahol jutalek+spread van, szerintem probald ki, hogyan valtoznanak az eredmenyeid nagyobb stoppokkal, es a pozimeretet is variald. Nem tudod az egyik szamlad megosztani myfxbookon vagy mutass par tradet a multbol, ami ledaralta a szamlad, akkor okosabbak leszunk es talan a problema gyokerere is rajovunk?Utoljára szerkesztve a következő által: Chucky; 2020-05-22, 05:21.
-
-
Bocs, félreérthető volt amit írtam.
NINCS 5 pip-es stopom, a stratégiának nem eleme a fix stop, a helyzettől függően lép ki egy poziból, van, hogy relatíve nagy az "erő" a mozgásban és akkor iszonyúan nagyra nő a stop, mert elbírja a trade, és van, hogy a legkisebb rezdülésre is kilép ha fordulás van,mert gyenge volt a mozgás és óvatosabban működik, ez teljesen adaptív, nézegeti a közelmúltat, de persze maga az adaptivitás is settingelhető, ennek az automatizálásán dolgozom most, hogy azt se kelljen, hanem elég legyen rádobni a piacra és saját hülyeségeiből tanulva, állítsa saját beállításait a setup, de ettől még min. pár hétre, hónapra vagyok. Tehát hiába van benne egy alap adaptivitás, mégsem tökéletes, van, hogy alaposan benézi és összeszed egy rendes bukót, máskor meg kiütötte volna a szűk stop a pozit, de mivel nem volt ilyen, hagyja futni és átfordul pozitívba, majd nyerővel zárja. Ezért NEHÉZ a hagyományos megközelítésből vizsgálni, mert abszolút nem konvencionálisan közelítettem meg a stratégia készítést, viszont működik. Vagyis szeretném azt hinni.
Lényeg, hogy a trade-ek éppen emiatt nagy szórást mutatnak, pl. van -190 pip-es trade és van +170-es is. Sajnos a túl sok nagy bukó EGYMÁS UTÁNJA volt az ami korábban margincallozott. Amit bemásoltam, az pont egy 2020-as nyugis időszak volt, nem volt nagy amplitúdójú a mozgás, viszont a mozgás intenzitásával együtt nő a pip-ek nagysága is, pluszban is és mínuszban is. Static kilépő szűrőt nem tettem rá (volat, stop, news, time, egyebek) , mert korábban a túl sok indikátor használata zsákutcának bizonyult számomra, ezt már a legelső tapasztalataim is alátámasztották, túltanulta magát mindig a rendszer, utáltam, borítékolható volt a szívás ha más időszakra teszteltem, mint ahol a stratégiát kidolgoztam. Ezért szűrőm nincs. Minél egyszerűbb a setup annál jobb.
Az említett 5-ös spread pedig provizórikus volt, a stratégiákat a próbapadon szeretem kimondottan sz*r körülmények között vizsgálni, hülye időszakokra, ahol van choppy, trend, flat is, ezért alapból 3-as spreaddel tolom a TESZTEKET, ha azzal bukó, nem veszem vissza, nem is vizsgálom tovább meg szűrőzgetek, megy a fejlesztés egy más irányba.
Még egy dolog,Chucky írta:
" írásodból azt látom, hogy egyből automata, a melót nem is akarod igazán belerakni."
Ha ez azt jelenti, hogy nem akarok ÉN nyomkodni gombokat, mert BÍZOM a stratégiámban, akkor igazad van. Máskülönben hogyan értelmezzem ezt, mi az a meló amit nem akarok belerakni? Igazán nem kötözködésből, csak nem értem most ezt. Másképp látjuk, de ez nem baj, elfogadom, hogy másnak az a jó ha érzi ahogy nyit és zár pozit én nem erre vágyom, elég ha egy gép csinálja én pedig csak az eredményt látom. Ez lehet nyers így, de öreg vagyok már a sok izguláshoz, ezért is jöttem le az M1-ről az 1H-ra. De hát nem pont erről szól ez a topic? Nem olvastam TELJESEN végig, de az első 30 oldalban hangsúlyos a pszichés nyomás, annak csökkentésére tett tippek és tanácsok, ezért is fura ez most nekem. A kézi kereskedésben akkor látok rációt, ha NINCS valakinek stratégiája egyértelmű be és kilépő signalokkal, az azonban az én fogalomrendszeremben szerencsejáték, NEM kereskedés, tehát... KÖRBEÉRTÜNK. Ismételten, ez az én meglátásom, nem akarok ezzel senkit megsérteni. A téma viszont nagyon izgalmas, mert ennek boncolgatásából derül ki, hogy ki hogyan áll a kereskedéshez, mitől sikeres, miben bízik, mi ad neki erőt, mitől MŰKÖDIK neki a kereskedés. Ennek a tapasztalatnak a megosztása a legnagyobb ÉRTÉK.
Hozzászólás
-
Értem én mind a kettőtöket.
Egy autómatizált kereskedést nagyon nehéz létrehozni és iszonyatos sok munkát kell bele fektetni, de Értem én mind a kettőtöket.
Egy automatizált kereskedést nagyon nehéz létrehozni és iszonyatos sok munkát kell bele fektetni, de mivel a piac állandóan változik ezért ha nem „állítasz utána” akkor hosszú távon nem fog egyenletesen sikeresen működni.
A kézi kereskedés stratégia nélküli művelése általában szerencsejáték kategória, és a számla nullázása szokott lenni a következménye.
Pont hogy egy kézi kereskedés egyik legfontosabb eleme a stratégia. És ebbe benne van az is, hogy az alaptőkére vetítve mekkora pozíciót nyitok, ha pl. az RR 1:2-nek néz ki, illetve ha 1:5-re hasonlít jobban. És ugye ez meg is adta, hogy az egyik esetben lehet 5 pip az SL, és a másikban meg 20 pip.
Egy normális kézi kereskedés is csak akkor lehet folyamatosan sikeres, ha a kereskedési stratégiát szigorúan betartva érzelmektől mentesen ül oda a trader a géphez.
Jelenleg a főállású kereskedők (brókerházak) nagy százaléka használ kereskedési robotokat, de nem teljesen automatizálva! Általában a piac figyelésére, szignálok adására használják őket, és a vétel vagy eladás gombot a kereskedő nyomja meg.
Lehetetlenség lenne másképpen több ezer instrumentum piaci mozgását nyomon követni.HunTraders.co.uk/invite/coinhunter - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
- 1 like
Hozzászólás
Hozzászólás