Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Prémium Államkötvény - Infláció + kamatprémium

Collapse
X

• Szűrés
  • Idő
  • Mutat
Clear All
new posts

Pilotfish eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Úgy döntöttem, hogy az eddig bankbetétben tartott megtakarításom egy részét betenném Prémium Magyar Államkötvénybe, vagy Bónusz Magyar Államkötvényt vásárolnék belőle.
    Miért nem közvetlenül az államkincstártól vennéd? Van már webkincstár, így tudod online intézni a dolgokat, csak számlanyitáshoz kell bemenned:
    https://webkincstar.allamkincstar.gov.hu/

Gyakorlatilag költségmentes.
    Persze ha lejárat előtt eladnád valamelyik állampapírt, akkor annak 2% díja van. Így aki adni-venni szeretné az állampapírokat az elvileg találhat kedvezőbb ajánlatot, de ennek nem mentem utána.

Hozzászólás

harzol eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Miért nem közvetlenül az államkincstártól vennéd? Van már webkincstár, így tudod online intézni a dolgokat, csak számlanyitáshoz kell bemenned:
      https://webkincstar.allamkincstar.gov.hu/

Gyakorlatilag költségmentes.
      Persze ha lejárat előtt eladnád valamelyik állampapírt, akkor annak 2% díja van. Így aki adni-venni szeretné az állampapírokat az elvileg találhat kedvezőbb ajánlatot, de ennek nem mentem utána.
      Azért választanám a Hozam Plázát, mert az a számla már megvan, és TBSZ-en belül tudnék több terméket is venni. Bár, már nem olyan versenyképes szolgáltató, mint volt régebben. Nem tartom jó ötletnek több számlát tartani, mert mindnek van költsége és azért ezek a kötvények nem hoznak annyit és a tőke sem oly sok, hogy ezen költségeket ne keljen figyelembe venni.

Jelenleg az Erste-nél van számlám, így az ide-oda utalás ingyenes.

Néztem a Webkincstár honlapját is, de nem találtam díjjegyzéket. Bár nem merültem el benne.

Még csak most kezdtem el a témával foglalkozni, de sajnos, az alapvető fundamentumokkal sem vagyok tisztában.

Hozzászólás

Pilotfish eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Ha valakinek volna gyakorlati tapasztalata, hogy is megy ez, örülnék ha felvilágosítana.
        saját tapasztalat (szüleim megtakarítása mind ebben van)
        ahogy harzol is írta, bemész az egyik államkötvény forgalmazással foglalkozó irodába és nyitsz egy számlát.
        http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/u...megyenkent/70/
        hosszú távú befektetés esetén nyithatsz tbsz-t, amiről 5 év után adómentesen veheted fel a hozamot, de már 3 év után is jelentős adómegtakarítás érhető el.
        az ügyintéző tájékoztatni fog, h épp milyen lejáratokat lehet venni, és ezeknek mekkora a hozama.(lesz kincstárjegy 2%/év körüli hozammal, és kötvények különféle lejáratra)
        itt tudod megnézni, h mi vankészleten(ahol van eladási árfolyam, abból tudsz venni):
        http://www.allamkincstar.gov.hu/file...o_20150225.pdf
        pár napja jött ki az infla+4% kötvény, ennek értelemszerűen 4% éves reálhozama van. mivel tavaly 0% körül volt az infláció, ezért első évben kb.4% kamatot fog fizetni.(nyilván utána is aktuális infláció +4%- a tájékoztatóban benne lesz, h adott évben melyik napon érvényes inflációs adatot tekintik alapnak) ez most nagyon jónak számít, eddig az infla +5% volt talán a legjobb.
        ha nem tbsz-re veszed, akkor is jó befektetés lehet, mert állampapír lévén nincs a kamatra 6% eho. viszont érdemes sietni, ha érdekel, mert ha elfogy a kibocsátott mennyiség, akkor már nem biztos, h ekkora hozamprémium lesz a köv.szériára.

frissítés
        ha nem az államkicstárban veszed, aki elsődleges forgalmazó, arra figyelj, hogy a többi szolgáltató ráteszi a saját "hasznát" az államkötvényekre, valamint úgy emlékszem hogy a prémium kötvényeket máshol nem forgalmazzák- de lehet h tévedek.a többi kötvény meg nem túl attraktív hozammal bír mostanában.szvsz, ha ebben a befektetésben gondolkodsz, akkor inkább államkincstár.
        és a kicstárban nincs szlavezetési díj.

Hozzászólás

stingy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          saját tapasztalat (szüleim megtakarítása mind ebben van)
          ahogy harzol is írta, bemész az egyik államkötvény forgalmazással foglalkozó irodába és nyitsz egy számlát.
          http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/u...megyenkent/70/
          hosszú távú befektetés esetén nyithatsz tbsz-t, amiről 5 év után adómentesen veheted fel a hozamot, de már 3 év után is jelentős adómegtakarítás érhető el.
          az ügyintéző tájékoztatni fog, h épp milyen lejáratokat lehet venni, és ezeknek mekkora a hozama.(lesz kincstárjegy 2%/év körüli hozammal, és kötvények különféle lejáratra)
          itt tudod megnézni, h mi vankészleten(ahol van eladási árfolyam, abból tudsz venni):
          http://www.allamkincstar.gov.hu/file...o_20150225.pdf
          pár napja jött ki az infla+4% kötvény, ennek értelemszerűen 4% éves reálhozama van. mivel tavaly 0% körül volt az infláció, ezért első évben kb.4% kamatot fog fizetni.(nyilván utána is aktuális infláció +4%- a tájékoztatóban benne lesz, h adott évben melyik napon érvényes inflációs adatot tekintik alapnak) ez most nagyon jónak számít, eddig az infla +5% volt talán a legjobb.
          ha nem tbsz-re veszed, akkor is jó befektetés lehet, mert állampapír lévén nincs a kamatra 6% eho. viszont érdemes sietni, ha érdekel, mert ha elfogy a kibocsátott mennyiség, akkor már nem biztos, h ekkora hozamprémium lesz a köv.szériára.

frissítés
          ha nem az államkicstárban veszed, aki elsődleges forgalmazó, arra figyelj, hogy a többi szolgáltató ráteszi a saját "hasznát" az államkötvényekre, valamint úgy emlékszem hogy a prémium kötvényeket máshol nem forgalmazzák- de lehet h tévedek.a többi kötvény meg nem túl attraktív hozammal bír mostanában.szvsz, ha ebben a befektetésben gondolkodsz, akkor inkább államkincstár.
          és a kicstárban nincs szlavezetési díj.
          Köszönöm az infót!

Közben megtaláltam a Webkincstár hirdetményeit.

Tényleg minden ingyen van, még az ide-oda utalás is (ha jól értettem), így a Buda Cash példájából okulva jobb is, ha nem lesz minden tojás egy kosárban.

Hozzászólás

Az utalás, pénzfelvét ingyenes, DE a III. pont szerint felszámítják a 0,3% tranzakciós illetéket (max.6000Ft).vagyis mégsem ingyenes...

Hozzászólás

Working...
            X