Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Stochastic, ADX, RSI, Boolinger periódushosszok.

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Stochastic, ADX, RSI, Boolinger periódushosszok.

  Sziasztok!

  Kezdő "spekuláns" vagyok. Körülbelül egy éve foglalkozom kizárólag BÉT kereskedéssel. (Eddig több bukás után még pluszban, néhány százezres tétellel 500 000 -700 000 HUF Bef. hitellel együtt.) Jelenleg OTP, Richter, Telekom, FHB van terítéken. Szívesen segítek bárkinek, megosztom tapasztalataimat, ha érdekel valakit. Feltéve ha nem veszi készpénznek! :-)

  Próbálta már valaki a STOCHASTIC-ot %K7,3 %D14,3,3 (AmiBroker) beállítással? Úgy ítélem meg, hogy telekom esetében egészen jó long és short szignálokat ad, úgy hogy ez esetben %K metszéspontjait nézem %D-vel és azt, hogy milyen tartományban és irányban történik metszés. (20% vs 80%). Az eddigi szakirodalom csak az egyforma %K7,3%D7,3,3 azaz egyforma periódusú beállításokat javasolta.(Én jelenleg azt figyelem, hogy hol kezdődik egy azonos amplitúdójú hullámsorozat, hol vagyok benne feltehetőleg 1-2-3-4...-ik hullám, és azt, hogy azért legyen némi árfolyammozgás. Nagyon oldalazó, beszűkült piacon nem megbízhatók ezek az indikátorok. Sőt úgy látom, akkor sem, ha az indikátor által számolt periódusban ilyen szakasz van. (telekom mostanában. 2 héttel ezelőtt!)

  - Ti milyen elvek alapján állítjátok be az időszakokat az indikátoroknál? Elsősorban Stoch, RSI, Boolinger szalag és ADX- re gondolok?
  - Mi a véleményetek a fentiekről?

  Üdv,

 • #2
  Végül is csak három éve nem reagált senki.

  Szinte csak forexszel foglalkozom, így a BÉT-ről nem tudok nyilatkozni, bár nem is kell. Instrumentumtól függetlenül azt javaslom, hogy mindenki válasszon ki egy momentum-indikátort, oszcillátort stb. és azt tanulja ki, tesztelje orrvérzésig.

  Pl. én a felsoroltak közül a sztochasztikusat szeretem, az alapbeállítás 14/3/3-mal. Senki ne azt várja tőle, hogy ha X érték fölé vagy Y érték alá megy, akkor ezt vagy azt kell csinálni. Sosem ez, hanem az ármozgás dönt. Szoktam javasolni, hogy legelőször is az ún. "túlvett" és "túladott" szinteket takarítsuk le az oszcillátorról. Nem ezt, hanem az ármozgás és az oszcillátor hullámainak eltéréseit kell figyelni. A keresztezés is csak ezután fontos. Tehát ha van eltérés, idegen szóval divergencia, azután kell figyelni a keresztezésre, ami megerősíti a trendfolytatást, vagy más esetben a -fordulót. (Attól függően, hogy milyen divergenciát keresünk.)

  Érdemes utánanézni. De hangsúlyozom, az ármozgás dönt, mert az oszcillátor "jelez" ugyan (dehogy jelez, te jelzel magadnak), de nem adja meg azt se, hogy hova rakd a stopodat stb.

  Hozzászólás

  Working...
  X