Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Technikai elemzés

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • :-) Van hova fejlődni ez nem vitás ez nálam ilyen személyiség fejlesztő program, védelmembe elmondom ezek a videók úgy készülnek, hogy odaülök a géphez és ami épp eszembe jut elmondom. Mivel improzatív a dolog így elmondhatom ez egy nehéz műfaj.
  HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

  Hozzászólás


  • equnak(A topikjába nem enged írni a fórum):

   "Ami BIZTOS a piacon (es ne halljam meg egyszer a tudatlan/tapasztalatlan birkak mekegeset, hogy nincs olyan, hogy biztos a piacokon) az, hogy minden korrektiv struktura utan jon meg egy impulzus"

   Csak az nem biztos, hogy mikor. Az is biztos, hogy vannak trendek. Emelkedő trend meg eső is. Csak a trendben lévő korrekciók nagysága(vége),alakja előre nem látható(A szent C hullám időben való felismerését illetően vannak kétségeim. Amúgy is majdnem mindig a C hullám kezdete megegyezik egy erős szinttel). Vannak biztos dolgok valóban. A trendek is biztos dolgok. Megígérem, hogy 20 év múlva is lesznek trendek pl. az usd/jpy charton. Csak ezekben a trendekben annyi a bizonytalanság, hogy azzal biztos infóval, hogy trendek vannak semmire nem megyünk. Nem tudunk vele pénzt keresni. Van impulzus,korrekció,impulzus. Jó. És? Honnan tudjuk, hogy mikor ér véget a korrekció..stb. Nyilván nem lehet tudni és valószínűleg jó tág stopokat kell itt használni ennél az megközelítésnél. Ha nem váltunk kisebb time framere. Aki pár hetet foglalkozik tech. elemzéssel,megtanulja az alapokat az megtudja mondani 10-ből 5*, hogy az adott termék merre fog menni. Csak sikeresen lekereskedni nem tudja. Ez a gond. Megmondani, hogy mi merre fog menni nem nagy dolog. A 2006-os Kecskeméti István könyv is elég hozzá. Hiába tudja sok trader, hogy mi merre fog menni, ha túl sok termékkel tradel, túl szűk stop miatt túl sok a vesztő vagy a nyerőket nem tudja elengedni. A -1R lekerül az egyenlegről. +0.5R meg felkerül...stb.

   "Erre a helyzetre a shortokat kereste: GBPUSD-n kitalalta, hogy az a kek teglalap alaku dobozka egy fontos szint ahonnan az ar majd le fog pattanni... be is kotogette a shortokat, jo parat, mindig amikor elerte a dobozkajat az arfolyam"

   Mert valószínűleg egy kezdő szintkereskedő az illető és nem egy profi szintkereskedő. Amúgy nincs vele gond, ha bekötötte és nullás tradek lettek, mert a long irányú kitörés után volt egy visszateszt és egy nagy long impulzus, ami hozott neki eleget. Érdekes topik volt ez(The Journey from $1.000 --> $1.000.000). Ez egy kicsit más megközelítés, mint a szintkereskedés vagy indikkel való trading..stb. Ez sem szent grál, ahogy a többi sem. De én örülnék neki, ha lenne ennek a megközelítésnek folytatása itt a fórumon valaki más által is. Nekem tetszik. Annak ellenére, hogy nem használom, mert még annyira nem győzött meg. De nyugodtan nyithatnak topikokat az equ nézetét kedvelő kereskedők és megmutathatnák, hogy miért ez a legjobb megközelítése a piacoknak technikai elemzés szempontjából. Jó, ha minél több nézet van a piacról.

   Hozzászólás


   • Vacendak
    Vacendak kommentje
    Editing a comment
    "Aki pár hetet foglalkozik tech. elemzéssel,megtanulja az alapokat az megtudja mondani 10-ből 5*, hogy az adott termék merre fog menni."
    Meg tudja mondani?!... Nagyon vicces!

   • MyBusiness
    MyBusiness kommentje
    Editing a comment
    Az a kérdés, h a másik 5 esetben téved v nem is nyit pozíciót.
    Ha téved/eltalálja mekkora a P/L?
    Ez mégsem rulett/piros/fekete 5:5 leszámítva a zérót.
    Utoljára szerkesztve a következő által: MyBusiness; 2020-05-21, 02:16.

   • Chucky
    Chucky kommentje
    Editing a comment
    Nem az a nehez, hogy az iranyt eltalald, ha flowban vagy, erezni fogod, hogy mi merre megy. Az a nehez, hogy a nyeroket tartsd, felepitsd, és ne szallj ki hamarabb, ha a piac az iranyodba megy. Illetve a mask oldalon a vesztoket vagd el kicsiben.... Az iranyt egy gorilla is latja. Hogyan kell belepni optimalizalt stoppal, mekkora pozimeret, mi a setup, mi van, ha 5x kiszed mielott elindul? Sok itt a kerdes meg nagyon. Illetve, hogyan tudom beilleszteni az eletembe az adott kockazatot, hogyan tudom managelni a poziciokat.

  • Igen. A technikai elemzésnek rengeteg módszere van, és természetesen nem tudja mindenki egyformán használni még az egyazon módszert sem. Hiszen mindenkinek más a pszichéje.
   Amit te esetleg látsz egy impulzív hullámban azt lehet én nem látom, vagy fordítva.
   Normál esetben az elemzők megpróbálják a múltban történ nagy számú hasonló esemény alapján a jövő valószínűséget meghatározni és ez alapján meghozni a döntést egy pozíció nyitásáról.

   Ha jó belegondolunk bármelyik indikátor ugyan ezt teszi. A múltbéli adatok alapján rajzol valamit nekünk a monitorra, amiből megpróbáljuk valószínűsíteni a jövőt.

   És természetesen minél több kereskedő gondolja egy fontos árszintre, hogy azt elérve lelassulhat vagy megtörhet az impulzív hullám, annál több order lesz elhelyezve ezeken a megegyezési pontokon. Igy az odaérkező ár valóban megtorpan, illetve a trend iránya akár meg is fordulhat.

   És nyilván való, ha egy nagy valószínűséget trédel le az ember, akkor sokkal jobb lesz a nyereség-veszteség aránya, mintha csak valahol piacra lépne.
   És ha az ár ellenünk megy akkor sem biztos, hogy rossz volt az elemzésünk csak a piac egyszerűen erősebbnek bizonyult mint mindig.

   És ha baromi jó technikai elemző valaki, akkor sem lesz hosszú távon nyereséges, ha nem jó a számla kezelése. Ha aránytalanul nagy pozikat vesz fel, rossz stopokkal, rossz profit szintekkel, tehát nem megfelelően kezelt számláva.
   De ezt is tanulni kell, hiszen erre sincs szent gárl! Van akinek a csúszó stop jön be, van aki egy pár % után BE-be húzza az SL-t, van aki tág SL-el indul neki és profitnál kizárja a felét, igy csökkentve az SL nagyságát, van aki rányit, ha ellene fordul az ár, mert van bőven marginja és nem tudja jól meghatározni az SL szintet ezért egészen mélyre rakja és lehetne még sorolni.
   Egy biztos, ha egy pár éves kereskedés után a nyereséges trédek átlagba nagyobb %-ot hoznak mint a veszteségesek, akkor sikeresnek mondhatja magát az ember.
   HunTraders.co.uk/invite/coinhunter - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

   Hozzászólás


   • Jó ez a kis cikk. Rávilágít arra, hogy mennyire nem egyszerű megálapítani, hogy mi történik a piacon. Van egy árszintünk és az árfolyam lepattan róla. Azt szokták mondani ott van a sok megbízás betéve, a nagyok ott vártak, hogy lecsapjanak :-) . A cikk rávilágít arra, hogy sose lehet tudni, hogy egy adott szintnél a kereslet apadt el vagy a kínálat került túlsúlyba (tranzakciók optimalizálása). Nem azért follyik a kereskedés, hogy egy alakzat megvalósúlyon a piacon, hanem a megbízásokat próbálják minél (költség) hatékonyabban teljesíteni a kereskedők. (rövidtávú mozgások)
    HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

    Hozzászólás


    • Nem igazán tudom van e értelme szétbontani a kereskedőket árszint, trend, struktúra kereskedőkre. Árszintek, trendvonalak, mikrostruktúrák határozzák meg (adják meg a sziluetjét) a makrostruktúráknak. EQ esetén igaza volt, hogy egy makrostruktúrát egyszerűbb felismerni, de kereskedés optimalizálásához (itt volt a tévedése) elengedhetetlen a szintek, trendvonalak, mikrostruktúrák (habár ezt álítólag nézte) meghatározása. Hiba, szerinte nem volt hiba :-), talán mert hosszabbtávba gondolkozott és a számla kibírta.
     HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

     Hozzászólás


     • MyBusiness
      MyBusiness kommentje
      Editing a comment
      Nemtok kommentet lájkolni.
      De ez most legyen "like".
      Miért van mindez idézőjelben, nem saját írás? Látom 2011-es.

     • Vacendak
      Vacendak kommentje
      Editing a comment
      Részemről is "like" David Chateau - a szerzőnek úgyszintén, bárki legyen is az!

     • David Chateau
      David Chateau kommentje
      Editing a comment
      Egyik szemelyes mentoromtol van innen a forumrol. Nem, nem Tomy... Tudtok lajkolni hozzaszolast is a kezdooldalrol. Megnyitjatok a hozzaszolasokat. Mindegy, a lenyeg, atmenjen az uzenet.

    • Kis videót készítettem az indikátorom és robotom teszteléséről. Az adott jelekre koncentrál. Mindenkinek ajánlom NANÁ https://youtu.be/QqYqwBGeq3s
     HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

     Hozzászólás

     Working...
     X