Tőzsdei Oktatóközpont kezdőknek - Huntraders.com

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Stop loss

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Stop loss

  Tőzsdei Oktatóközpont kezdőknek - Huntraders.com
  Mint tudjuk a stop szintet nem csak a teherbírásunkhoz, de az árfolyamhoz is be kell állítani. Szóljon hát erről ez a topic.
  Milyen módszereket ismersz? Azoknál milyen problémákkal találkoztál? Melyik mellett döntöttél?

 • #2
  Ha nagyon biztos vagyok a pozícióm sikerében, akkor szűkebb stoppot állítok be.
  Rendszerint kerek számok alá húzom pl beszálltam 1.68-on akkor a stoppomat a kerek 1.50 alá teszem - 1.49-1.48-hoz. De a helyzet mindig adja, hogy mi a kerek, és mi alá lehet a stoppot behúzni. Csak sose szabad egész szám fölé tenni szerintem.
  ,,A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

  Hozzászólás


  • #3
   A stoppokat a csúcs-völgy elmélet, vagy ATR alapján érdemes elhelyezni, illetve fontosabb támaszok alá és ellenállások fölé. Én általában ezek kombinációját alkalmazom. Stoppokról magában nem érdemes beszélni, ugyanis a stop elhelyezésének pillanatában tudnod kell, hogy mi a minimális célár. Azért írom, hogy minimális, mert ha melletted van a piac, akkor a pozíciót nem fontos lezárni ha elérted a célárat, hanem bizonyos esetekben érdemes a stophúzás módszerét alkalmazni. Ennek a legjobb módja, ha pl. long pozíció esetén mindig a következő völgy alá húzod a stoppod egészen addig amíg a trend melletted van és ki nem stoppolódsz. Vannak más módszerek is, pl. fotosabb fibo szintek alá/fölé is lehet stoppokat helyezni, de erről nem írok semmit, mert a Fibonacci szintek alkalmazásával szégyenszemre bajban vagyok. Elméletileg az a lényeg, hogy minél több és minél nagyobb akadályok legyenek az ár és a stoppod között, a pozícióba lépés pillanatában. A célárad felé vezető út pedig lehetőség szerint legyen szabad, ne legyenek ott fontosabb technikai szintek amik megállíthatják, vagy megfordíthatják a piacot. Fontos még a kockázat/nyereség arány, ez minimum legyen 1:1, de inkább jobb.

   Hozzászólás


   • #4
    A stop-veszteség annyira megengedhet magának, hogy elveszítené, ha rosszul viselkedik. A szakértők szerint a keresendő stratégia a nyereség 3 és a veszteség 1 az egyes műveletekben.

    Hozzászólás


    • Jano
     Jano kommentje
     Editing a comment
     ez egy ehetetlen kellettlen tekeredetten nekem egyszer ertelmetlen jelenet mely nem kerekebb helyzetben teremtetett.

    • MyBusiness
     MyBusiness kommentje
     Editing a comment
     Szláv fordítógép szláv nyelvről?? Hmmm
   Working...
   X