Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

A kereskedés egyszerűsége.

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • A kereskedés egyszerűsége.

  Üdv.

  Írhatnék itt szép hosszú bemutatkozást, hogy ki is vagyok, honnan is jöttem, és hová is tartok, de szerintem semmi szükség nincs rá, megpróbálnék inkább több éves kereskedési tapasztalatokat megosztani azokkal akik ezt majd igénylik és visszajárnak erre az oldalra hogy több és több tapasztalatot gyűjtsenek arról ami majd ki fogja egészíteni az eddig megszerzett tudásukat.
  A főcím nem véletlenül lett a "kereskedés egyszerűsége" ma is folyamatosan találkozok és beszélgetek olyan emberekkel, akik azt gondolják hogy a kereskedés egy borzasztóan bonyolult dolog, fibók, mozgóátlagok, és millió indikátor szükséges ahhoz hogy kitaláljuk merre is fog menni majd a piac, amivel mi majd sok sok pénzt kereshetünk. El kell hogy keserítsem ezeket az embereket, mert majd ahogy a későbbiekben fogom is írni a pénzt nem ezekkel fogjuk keresni. Folyamatosan fogok majd képeket is berakosgatni az éppen aktuális futó kereskedéseimről, és el fogom magyarázni hogy miért is nyitottam azt a pozíciót, és azt is meg fogjuk nézni hogy melyikkel mennyit is tudtunk keresni. Az elején amit biztosan tudni kell mindenkinek az az MT4 használata, hiszen ez az a felület aminek minden porcikáját ismerni kell hogy kereskedni tudjunk. Természetesen ezzel kapcsolatban is szívesen fogok majd válaszolni kérdésekre, ha valakinek valami problémája akad, de azért alap kell hogy legyen hogy valaki be tudjon adni egy megbízást, tudja azokat módosítani, el tudjon helyezni a stop-ot, és majd amennyire csak lehet megpróbálok magyarul beszélni hogy a teljesen kezdőknek is érthető legyen, ezért is írtam hogy megbízás beadás és nem pl. order.
  Szóval ha azt szeretnénk hogy már az első évünkben a világ legjobb kereskedői közé tartozzunk egy motiváció lehet, de azt gondolom célkitűzés semmi képen.....
  Az első időszak nem szólhat másról, mint tanulás, demózás, tanulás, naplózás, tanulás és semmi képen sem a vagyonosodás.
  Rövid bevezetőnek talán ennyit, ha lesz igény rá mindenképpen fojtatni fogom, és apró lépésekben bizton állíthatom hogy eljutunk a pénzkeresésig is.
  Következő rész egy demo számla nyitása lesz, de ezt már pont úgy kell majd kezelnünk mintha a rajta lévő pénz az igazi pénzünk lenne, és annak közel annyinak is kell lenni, mint amivel majd terveink szerint az élő piacra ki is mennénk.

 • #2
  norton3 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Üdv.

  Írhatnék itt szép hosszú bemutatkozást, hogy ki is vagyok, honnan is jöttem, és hová is tartok, de szerintem semmi szükség nincs rá, megpróbálnék inkább több éves kereskedési tapasztalatokat megosztani azokkal akik ezt majd igénylik és visszajárnak erre az oldalra hogy több és több tapasztalatot gyűjtsenek arról ami majd ki fogja egészíteni az eddig megszerzett tudásukat.
  sok siker hozzá, ne aprózd el nagyon a témát, mert érdektelenségbe fulladhat, csapj bele a húrokba és lássuk a lényeget

  Hozzászólás


  • #3
   Hajrá norton! Valóban nem nagyon kellene belemenni az alapok elejébe, mint pl. demószámla nyitásába, szerintem az aktív fórumozók nagy része már túlvan az ilyesmin, inkább a lényegre (vagyunk) kíváncsiak

   Hozzászólás


   • #4
    cool. jo kis téma. norton3. Bill gates is az alapoknál kezdte

    Hozzászólás


    • #5
     wow.... micsoda kezdeményezés, hajrá!

     Hozzászólás


     • #6
      Ok. Különböző tudásszinten vagyunk, lesz akinek az „alapok” is még emésztésre várnak, és olyan is lesz aki ugrana már előrébb, mert amiről írok azon már réges rég túl van.
      Lesz egy folyamat amin megpróbálok végighaladni és ha valaki valamivel nem ért egyet, a kritikákat is fogadom, legfeljebb megvitatjuk.
      Szóval számlanyitás. (lehetőleg demo) ha villával forgatod otthon a bankókat nyithatsz nyugodtan éleset is.
      Mint köztudott első számlások szép számmal hagynak kint pénzt a piacon, ez velem sem volt másképp, nulláztam le számlát, de csak azért mert akkor még nem fogta senki a kezem.
      Ha lett volna valaki aki tapasztalt körülöttem nem kellett volna hogy megtörténjen, mert valószínűleg szólt volna hogy ezt ne csináld mert baj lesz. (nem volt, nem baj…)
      Ami biztosan nem jó, ha valaki kimegy a piacra és kifog egy nyerő szériát, és azt gondolja hogy ez a normális, gyorsan nő a számláján a nyereség, de eljön majd a pillanat és jönnek majd a vesztők is.
      Gazdagodj meg inkább lassan!
      Amit a piacon biztosan el kell viselni azok a veszteségek, mert lesznek…..
      Aztán az is igaz hogy nyereségekből kell hogy annyi legyen hogy ezeket a veszteségeket kitermelje, de hát ha valaki megtalálja a rendszerét és azt tudja üzemeltetni is, akkor ez így is lesz. Ami elengedhetetlen lesz az a naplózás, mert itt fogod visszalátni az eredményeidet, és ha valaki nem képes ugyanazzal a metódussal pár száz darab kereskedést lenyomni annak eredményei sem lesznek. Naplózásnak is lesz két formája, az egyik az a netoldalakról letölthető bármilyen egyszerű napló, a másik egy netoldal, ami eleve egy napló és csinálja a dolgát hogy bele se kell írni semmit.
      Szóval, nyissunk számlát. DEMÓT
      Nem akarok brókercégeket futtatni, van belőlük jó néhány és úgyis majd annál kell nyitni amelyik a kereskedési tervünkhöz legjobban alkalmazkodik. Értem itt ez alatt hogy mivel fogunk kereskedni (deviza, részvény, index vagy nyersanyag) és ahhoz kell majd megválasztani a brókert hogy a legjobb feltételeket adja. (értem ez alatt az adott terméknek a napi jutalékát, vétel és eladási árkülönbségét stb.)
      De azért hogy mégis megemlítsem párat, csak azért hogy a teljesen gyerekcipőbe járók elindulhassanak valamerre ilyenek pl. lqd markets, ironFX, Admiral, XM stb.
      Szeretni nem fogjuk egyiket sem, mert ne szépítsük a dolgot a pénzünkre vadásznak, ha mindenki csak nyerne náluk biztosan bezárnának. 
      Az elején ajánlom hogy nagyobb demószámlával kezdjünk, hogy később majd a kisebb éles számlán is el tudjuk engedni a nyereségeket jó irányba, de éles számla nyitása előtt majd kell egy olyan demó számla is, amin már azt az összeget modellezzük amivel majd az éles piacra lépünk ki.
      Demó nyitásnál javaslom a dollár alapú számlát ha még nem kereskedtél, viszont ha már régebb óta demózgatsz más devizanemben, forint vagy euro, akkor használd azt.
      Továbbá javaslok egy mozgó spred es számlát, de ha véletlen fix spred est nyitottál az se lesz gáz, magasabb idősíkokon kezdjük a grafikon nézegetését, ahol a vételi eladási ár különbségét jóformán észre se venni. Lehetőség van még a tőkeáttét kiválasztására, itt válaszd mindig a legnagyobbat, túl sok jelentősége nem lesz, de ha már adja a bróker használjuk ki.
      Szóval ha megtaláltuk a brókerünk honlapját és nyitottunk egy számlát, email-en megkapjuk a szükséges adatokat amivel a letöltött MT4 platformra be tudunk lépni.

      Folyt.

      Hozzászólás


      • #7
       Egy kis motiváció:

       http://www.youtube.com/watch?v=dO_L5eSUmso

       Hozzászólás


       • #8
        Ha megvan az MT4 ünk és be is tudtunk lépni akkor én az egyszerűségre törekszem. Minden olyan gomb amit nem használok felesleges számomra, így készítek egy lebutított kereskedési felületet, amihez egy képet is próbálok csatolni. A grafikonon nem lehet más csak úgyszólván a gyertyák, és bármilyen fura ezekben minden benne van. Ez már egyfajta játék hogy egy olyan kereskedési felületet hozz létre, amin jól érzed magad, annak háttér színe, gyertyák színe gombok összeválogatása igazodjon az egyéniségedhez, kereskedési stílusodhoz. Természetesen aki fibókkal, trendcsatornákkal és hasonló eszközökkel dolgozik annak azok kellenek hogy gombok formájában elérhetők legyenek, de mindent butíts le, amire nincs szükséged. Ha elérted a megfelelő beállításokat látványt, akkor ezt mindenképpen felül a sablon fülön belül a sablonok mentéséven mentsd el, így a későbbiekben bármilyen új grafikont megnyitsz, egy gombnyomásra ráhelyezheted a sablont, és nem kell megint végigmenni a beállításokon.

        [IMG] A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu[/IMG]

        Hozzászólás


        • #9
         Nem javaslom hogy kezdetben túl sok instrumentumot figyelj, sőt az a lényeg hogy minél kevesebbel foglalkozz, így annak meg tudod ismerni a jellegzetes mozgásait, karakterisztikáját és mindent ami arra jellemző.
         Nézzük pl. a fő devizákat, azokat is helyes sorrendben:
         Első deviza a dollár, majd ezt követi az euró, harmadik helyen tartom a yent, a sor végén a font és a frank.
         Ezeket is leszűkítjük a három fő devizára, szóval USD, EUR, JPY
         Ennek a három fő devizának a keresztjein fogok kereskedési lehetőségeket keresni, de ennél a három devizánál is a legfontosabb hogy önmagukban mennyire erősek vagy gyengék.
         Ez olyan mint a szorzótábla. Ha álmodból is felkeltenek akkor is meg kell tudnod mondani hogy melyik deviza merre tart.
         Ezt a legegyszerűbben úgy tudod meghatározni hogy bizonyos brókereknél a devizáknak is vannak indexei. Pl. az ironfx nél ezek megnézhetők, akár kereskedhetők.
         Szóval nézzük ezt a három devizát merre is botorkált az utóbbi időben….

         USD
         https://charts.mql5.com/4/604/dxm4-h...l-services.png

         EUR
         https://charts.mql5.com/4/604/ecm4-h...l-services.png

         JPY
         https://charts.mql5.com/4/604/jym4-h...l-services.png

         Mint ahogy a képek is mutatják a dollár az ami mondhatni lejt menetben van, az euró az ellentettje, a yen az meg az én szemléletemben beoldalazott, hol fent hol lent, keresi az irányt.
         Ezeknek a tudatában fogom a belépőket is keresni, értelemszerű ha a dollár esik az euro pedig emelkedik, akkor az EURUSD n a long belépőket fogom szorgalmazni kezdetben. Aztán később kereshetünk majd kereshetünk fő trend irány elleni beszállási lehetőségeket is, de legyünk kezdetben csak trendkereskedők, hiszen a piac ebbe az irányban ad inkább potenciát.

         Folyt. Köv.

         Ha valakinek valahol kérdése csak bátran. 

         Hozzászólás


         • #10
          Szia

          Szerintem a fórumhoz csatold a képeket különben pár hét és elvesznek.
          Csatolt fájlok

          Hozzászólás


          • #11
           ez a topic kezd egyre érdekesebb lenni. csak így tovább!

           Hozzászólás


           • #12
            moszad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Szia

            Szerintem a fórumhoz csatold a képeket különben pár hét és elvesznek.
            Nem vesznek el hacsak a feltöltő vagy a broker nem törli őket viszont a feltöltő látja a megtekintések számát ami azért nem rossz.
            Pl.ezt még mindig nem takarították ki

            http://www.mql5.com/en/charts/492710...ancial-limited

            Hozzászólás


            • #13
             Aloha norton3!

             Nagyon jó kezdeményezés, csak bíztatnálak a folytatásra.

             Hozzászólás


             • #14
              nekem csak egy problémám van ezzel, újra és újra a felszínt kapargatják ezek a hozzászólások. Mindenki ugyanazt akarja megtanítani a másiknak, nem sok újdonságot találok. Sok apróság, módszer van amit, érdemes megtanulni, kombinálni. Ki kellene lépni a fibo és az egyenesek árnyékából!!!!! Aki összesen ennyit képes hatékonyan elsajátítani az legjobb esetben egy jó középszerű kereskedő lesz. Tudjuk, hogy az emberek jórésze ezt sem tudja megugrani. Ilyen az élet.
              http://anonymousfx.hu/http://anonymous-binary-option.hu/

              Hozzászólás


              • #15
               moszad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
               Szia

               Szerintem a fórumhoz csatold a képeket különben pár hét és elvesznek.

               Ok. ezentúl a fórumhoz csatolom majd a képeket, kerestem is a csatoló ablakot, de mivel hogy az egyszerű gyors válaszba írtam, ezért nem vettem észre hogy a részletesre kattintva ott a lehetőség.

               Köszönöm a segítséget.

               Hozzászólás

               Working...
               X