Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Art of millipede

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Art of millipede

  Sziasztok!

  Úgy gondoltam, nyitok egy témát azoknak, akik a kereskedésre egy kicsit más szinten gondolnak, mint az az általánosságban olvasható. A témában szeretnék elemelkedni a napi, rövid távon profit és teljesítményorientált, bizonygató tipusú módszerektől, és egy sokkal mélyebb érzéssel, gondolattal, véleménnyel foglalkoznék.

  Szeretném megkérni a fórumozókat, hogy a sok esetben talán unorthodox nézeteket olvasva tekintsenek el attól, hogy mindenáron romboló energiatartalommal töltsék fel a témát. Saját igazuk és más témakörben már bizonygatott álláspontjukat mindenki megtalálhatja a kapcsolódó témakörökben, ezért előre is köszönöm, hogy ezt a témát a szemlélődők tisztaságával kezelik.

  A profi tréderről alkotott kép

  A kereskedésnek vannak magasabb szintjei. Úgy gondolom, ez a szint sokszor tévesen van meghatározva. Lehet a piacon pénzt keresni, és az ember nyilvánvalóan látja is, kik a nyertesek. Mégis a technikákban keresik a hibát, egyik módszerből ugranak a másikba, teli félelemmel, csalódottsággal és haraggal. Minden le van írva feketén-fehéren, mégsem értik, miért nem eredményesek a “kis halak” játékában. Pedig nem a tőkén van a hangsúly.

  A tréderi, és emberi fejlődésnek léteznek az eddigi elértnél lényegesen magasabb szintjei is. "Amikor valaki eléri a spirituális érettségnek ezeket a magasabb fokait, akkor különleges képességek nyílnak meg benne a szeretet, az életerő, a személyiség, a testi tudatosság, az intuíció, az érzékelés, a kommunikáció és az akarat területein."

  Első lépésként föl kell ismerni ezen szintek létezését. (A legtöbben sajnos nem jutnak el idáig.) Csak ez után lehet, tudatos szándékkal, elkezdeni a különböző metódusok alkalmazását.

  “Ő más, mint én”

  Ez a gondolat felelős a háborúkért, a bolygón elkövetett számtalan erőszakért és az igazságtalanság mindenféle megnyilvánulásáért. Kinek jutna eszébe megbántani egy másik lényt, ha saját személye részeként tapasztalná őt meg?

  A piac része vagy, és a piac a te részed is. Ne utáld, ne harcolj ellene, ne próbáld uralni.

  Fundamentum vagy technikai elemzés

  Az örök csata, akárcsak mint a fizikai és a spirituális világ. Bizonyítottan nincs csak ez, vagy csak az. Nem lehet mindent megállapítani a legfontosabb indikátorok segítségével, és a fundamentumok is csodálkoznak, amikor számukra érthetetlen irányban mozdul az árfolyam.

  Sokan még nem érték el az emberi fejlődésnek azt a csúcsát, miszerint össze vagyunk kapcsolódva, és nem az élet többi részétől elkülönülten létezünk. A tudatosság skálája magába foglalja egyrészt a fizikai dimenziót, másrészt a valóság nem fizikai dimenzióinak sokaságát. A piac magába foglalja minden egyes ember technikai és fundamentális véleményét.

  "Ahelyett, hogy önmagunkat, másokat és az élet egészét kicsiny, földi énünkön keresztül szemlélnénk, amely az idő keretei között születik és él, a lélek szemén át pillanthatjuk meg valódi létünket és valódi énünket."

  A tréderek problémája mélyen gyökerezik, magában az elmében. Helyesebben: az elmével való téves azonosulásunkban.


  Fel lehet tenni a kérdést. Vajon ez a téma tényleg hasznos, működő dolgokkal lesz tele? Általában mindenki kézzel fogható bizonyítékokat vár. Tegyük fel, egy tudósok csapata azt állítja: a banán keserű, és állításuk igazolására tudományos bizonyítékokat sorakoztatnak fel. Csak annyit kell tenned, hogy egyszer megkóstolsz egy banánt. Nem tudom, hogy kinek mit jelent a siker.

  A témában olyan gondolatokkal szeretnék foglalkozni, amik számomra egy új dimenziót nyitottak. Több tanító gondolata keltette életre a tüzet a szikrából, ami bennem egységgé nőtt, és ha nem is tudom tovább adni a lángokat, remélem lesznek olyanok, akik értékes, kedves időt tudnak majd eltölteni a tűz mellett, gondolataikba révedve.

  Folyt. köv.
  Nincstelen projekt

 • #2
  "Az emberek kívül keresik az élvezet és a kielégülés morzsáit - a megbecsülést, a biztonságot vagy a szeretetet -, miközben a belül kincset őriznek, amely nemcsak hogy tartalmazza az előbbieket, hanem még mérhetetlenül hatalmasabb is, mint bármi, amit a világ kínálhat!"

  Amikor rádöbbensz az egységre, úgy érzed, valami változott. Valójában ez a természetes állapot. A piac lényegében te magad vagy, az mégis sokkal nagyobb nálad. Az egység érzékelésére való képtelenség az elkülönültség illúzióját okozza, elkülönült részként éled meg magad. Ebből származik a félelem, az állandó külső és belső konfliktus, vajon lemaradsz-e a mozgásra, nyiss, ne nyiss, mit mondanak a szabályok, jók-e a szabályok, tényleg megbízol-e benne, hol határozzuk meg a szinteket, mit szólnának ehhez a többiek, levadásznak-e, stb...

  Amikor tényleg elfogadod a piacot, megszűnik a szenvedés. A valóságban ez az egység a Lét. Ne törekedj arra, hogy felfogd az elméddel. Ne próbáld megérteni, vagy elemezni. Csak akkor ismerheted meg, ha az elme elcsitul. Amikor te jelen vagy, amikor figyelmed teljesen és intenzíven a mostban van, akkor lehet érezni, de gondolatilag soha nem lehet megérteni. Amíg a pozíciódra gondolva az jár az elmédben, vajon jó helyen nyitottál-e, akkor a múltban vagy. Ha a pozícióra nézve az elmédben a lehetséges teljesülés (legyen az profit vagy kockázat) szintje van, akkor a jövőben vagy. A mostban nincsenek ilyen gondolatok. Akkor csak a piac van, amelynek részese vagy. Semmilyen egyéb tényező, amely egyébként befolyásolhat, nincs jelen. Nincs félelem, ami miatt túl korán zárunk profitot, és nincs reménykedés, hogy egy veszteséges pozíció mégis jó irányba fordul.

  Folyt. köv.
  Nincstelen projekt

  Hozzászólás


  • #3
   Like!
   A megfelelő mentális és érzelmi állapot nagyon fontos a kereskedésben.
   Egy csomó félelmet és negatív gondolatot kell kordában tartani ahhoz, hogy alapvető kereskedési hibákat kerüljön el az ember.

   Hozzászólás


   • #4
    Tudom, hogy megint eretnekséget írok, de szerintem a tőzsdepszichológia téma túl van misztifikálva. Mert egyszerűbb a pszichét hibáztatni, mint feltárni a valós okokat.

    Mondom ezt úgy, hogy én is hiszek az életen át tartó fejlődésben, abban, hogy az ember csodákra lenne képes, ha nem csak néhány %-t használná az agykapacitásának. Hiszek abban is, hogy van az embernél messze magasabb fokú erő, intelligencia.

    Ezért nagyon fontos a tanulás.
    Fontos az önfejlesztés, a pozitív gondolkodás, meditáció, relax, agykontroll, hit – ki mit akar gyakorolni.

    De mint a legtöbb szakmához, a kereskedéshez is tudás és tapasztalat, azaz rutin kell elsősorban.

    S ha van egy megbízható stratégia (nem fundamentális vagy technikai, hanem fundamentális ÉS technikai megfelelő pozíciómenedzseléssel EGYÜTT), akkor gyakorlatilag stresszmentes és eredményes tud lenni a munka.

    Szerintem ilyen a profi traderről alkotott kép.

    Hozzászólás


    • #5
     Érdekes meglátás, hiszen mi lehet a valós ok az eltérő eredménnyel rendelkező kereskedőknél, akik ugyanott tanultak, ugyanazt a stratégiát használják?

     Nem szeretnék semmit sem túl misztifikálni, sőt, semmi más célom nincs, mint egy érdekes olvasmánnyal színesíteni a fórumot. Nem csak a pszichéről szeretnék összefoglalni gondolatokat, később magáról a technikáról is, de ezek számomra elválaszthatatlanok egymástól. A lényeg a Léten van.

     Amikor kimondom, hogy Lét, az egy zárt fogalommá válik. Abban a pillanatban, hogy az emberek ezt a szót kimondják, mint minden más esetben, elméjükben egy mentális képet alkotnak. Nevezhetjük állapotnak is, de ezek a szavak nem képesek megmagyarázni a Lét szó mögött rejlő kimondhatatlan valóságot.

     "Az elmével való azonosulás, ami a gondolkodást kényszerré teszi. A gondolkodás megszakításának képtelensége rettenetes csapás, ám a legtöbben nincsenek ennek tudatában, mert majdnem mindenki szenved tőle, és emiatt ezt tartják normálisnak. Ez a szakadatlan mentális zaj akadályoz meg abban, hogy megleld a belső csönd birodalmát, amely pedig elválaszthatatlan a Léttől. Az elme egy hamis énképet is létrehoz, ami a félelem és a szenvedés árnyékát veti rád."

     A Kmisi által jól felhozott önfeljesztés, meditáció, relax, agykontrol fontossága pontosan abban segít, hogy a felesleges mentális zajt kiszűrje. Amikor felül emelkedsz a gondolatokon, nem fogsz semmit sem hibáztatni, hiszen a technikád és a pszichéd egységgé áll össze. Nagyon sok technika tudat alatt így működik. Például az egyik legegyszerűbb EMA alkalmazás, miszerint ha a görbe alatt van az árfolyam, bearish a hangulat, pontosan a piac néhány résztvevőjének pszichológiáját próbálja megfogni, lényegtelen, hogy ilyenkor te veszel vagy eladsz.

     Egyre több a technika, a zaj, az indikátor, a vélemény. A kényszeres gondolkodó - és ez mindenkire vonatkozik - a látszólagos elkülönültség bonyolult rendszerében él. "Én a töredék sikeres kereskedők közé akarok tartozni" stb. Amikor belépsz az "egyben levés" állapotába, békét lelsz belül. Egyben vagy a piaccal, a gazdasági világ megnyilvánult arculatával, és egyben vagy az éneddel és a megnyilvánulatlan élettel. Ez az állapot nem csak a szenvedésnek és az állandó külső és belső konfliktusnak vet véget, hanem a szakadatlan gondolkodás rettenetes rabságának is. És ebben a fölszabadult állapotban válik mérhetetlenül fontossá az, amit a tréder a jelenben, tervszerűen végrehajt.

     Valójában nincs szakadás. Van, aki a zajtól mentes állapotot úgy éri el, hogy módszeresen végrehajtja lépésről lépésre a műveleteit, mint egy szertartást, ezzel eléri a pillanatra való fókuszálást, kirekeszti az egyéb zajokat, és egyszerű pozíció nyitás vagy zárás rutinjaként éli meg cselekedeteit. Akik ezt rendszeresen, módszeresen végre tudják hajtani, úgymond fejlettebb formában élik meg a feladatot. Akik ezután is képesek a jelenben maradni, nem fognak hibázni. Ezt bonyolítják túl nagyon sokan, pedig ez a természetes állapot.

     Folyt. köv.
     Nincstelen projekt

     Hozzászólás


     • #6
      Skyglide eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

      Folyt. köv.
      Úgy beküldenélek benneteket néha egy kórház pszichiátriai osztályára (nem betegként csak egy órás ottlétre megfigyelőként), hogy átérezzétek mekkora baromság ez az okoskodás.

      Hozzászólás


      • #7
       "Amikor gondolkodsz,akkor aki Te vagy,valójában nem te vagy!" Ezt nem értik sokan,és még aki érti is,nem tudja alkalmazni,sem a való életben,sem kereskedés közben-és innen indul el minden emberi szenvedés! Ez hatványozottan jön elő kereskedés közben!

       Hozzászólás


       • #8
        Gondolom az egyértelmű, hogy csak olyan dolgokat írok, amik számomra működnek, kereskedésben és a való világban is. Persze ha nincs ilyen megközelítésre igény, nem fektetek bele több energiát. Vannak sokkal fontosabb dolgok is az életben, mint falra hányni a borsót

        Kívánok mindenkinek további, sikeres üzletet.
        Nincstelen projekt

        Hozzászólás


        • #9
         Gyorsan feladtad.
         "Nem csak a pszichéről szeretnék összefoglalni gondolatokat, később magáról a technikáról is, de ezek számomra elválaszthatatlanok egymástól. A lényeg a Léten van."
         A pszicho-katyvaszt kihagyhatod, annak se füle,se farka, hiába írtad le több hsz-ben is
         Láttam a honlapodat, mi is lehetne más: pü-i tanácsadás.
         Azért az 5000!!!!Ft-al indított számla volt a csúcs!
         Gondolkodtál már azon, hogy neked biztosan észt kell osztani egy tőzsdés honlapon, amikor pár hete kereskedsz kemény ÖTEZER Ft-tal?
         Ja, és az IB-nél 10.000 USD nem sok mindenre jó, próbáld meg feltornázni az 5000HUF-ot 25.000USD-re, hogy normálisan kereskedhess ott.(csak a szlavezetés 10 USD/month)
         és amíg ez nem lesz meg, könyörögve kérlek, ne adj, inkább KÉRJ pü-i tanácsokat

         Hozzászólás

         Working...
         X