Tőzsdei Oktatóközpont kezdőknek - Huntraders.com

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

# Fight club

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • # Fight club

  Tőzsdei Oktatóközpont kezdőknek - Huntraders.com
  #Fight Club

  Már többször is probálkoztam valamiféle tréder közösséget összehozni. És nyilván figyelem azokat a közösségeket amelyekről tudok. Sajnos egyik sem éppen az amilyet szeretnék... illetve az amit kifejezeten trédelés szempontjából előnyösnek és tényleg produktívnak ítélnék.

  Ime leírom mit találtam ki, aztán várok kommenteket majd ha a visszajelzések alapján letisztul a dolog akkor megcsinálom.

  A koncepció a következő:

  1. aktív tréder közösség: heti 2-3 akár több webex vagy gotomeeting jellegű interaktív megbeszéléssel

  2. belépés: 1 db oanda éles account 100USD-vel feltöltve, myfxbookon a közösséggel megosztva

  3. 24/7 chatroom, blog, newsroom, és egy webes infrastruktura a közösség számára


  Na hogyan is nézne mindez ki?
  Aki csatlakozni akar az nyit egy oanda éles accountot max 100USD-vel ( nem több!!) saját magának. Ez lesz a csapat felé a trédelési accountja. Fontos hogy éles legyen, mert éles számlán fogunk trédelni. Hogy emellett kinek milyen accountja van milyen tőkeáttétellel az privát ügyed. Oanda-n max 1:50 a tőkeáttét nincs hedge ugyhogy ez egy nagyon jó tanulóaccount.

  A cél nem az hogy ezt az accountot felhúzzuk 1 millára, hanem az hogy egy fegyelmezett sikeres trédelési módszert alakítsunk ki.

  A csatlakozás másik feltétele, hogy az illető az oandáját rákösse a myfxbookra és ezt megossza. Így látható lesz mit trédel.. de ez is a cél. Ugyanis a trédeket megbeszéljük, közelgő lehetőségeket megtervezzük. Esetleg egy védett twitter accountra is rákötjük és az még több interaktivitást visz a dologba.

  A heti 2-3 alkalmas ( akár minden nap is lehet.. vagy akár állandóan is) webcastotkon, piacot fogunk elemezni és az elemzést le is kereskedni illetve aki nyitott/ épített vmi poziciót az megosztja mit miért tett.

  Itt azért vannak szabályaim: nyilván az egész ingyenes, de ez nem azt jelenti hogy mindenkivel szeretnék együtt trédelni és hülyeségeket végighallgatni illetve azokon lovagolni, szóval:
  - marketmapping technikát csinálunk
  - indikátorokat nem használunk
  - trédeket tervezünk piacot elemzünk;
  - nincs túlméretezett impulziv trédelés
  - villák és egyebek yes; mindenféle bizbasz a chartokon NO!

  tilos felvágni és tilos szégyenlősködni. A megosztott myfxbook kifejezetten azt a célt szolgálja hogy a közösséggel együtt fejlődjünk. A hülyeséget el kell ismerni és többet nem elkövetni.

  Nos. nagyjából ennyi.

  Szabályok:
  # Fightclub rule 1 és 2 szigoruan betartani!!! Ez egy exclusiv klub, aki ide belép az fegyelmezett sikeres tréder.

  még annyi, hogy a marketmapping technika relative egyszerű mégis sok gyakorlást kíván, sokszor ugyanannak az egyszerű dolognak a sokszoros ismételgetésére alapul. Ez egy fontos dolog, és a szabályzat fontos eleme lesz.

  Gyakran előfordul nálam hogy mantra módra ismételgetett alapszabályokkal sikeresen trédelek, majd elbizakodom a sikertől ésmegfeledkezem arról hogy mik a trédelés alapszabályai. Nem szabad. Ezért a közösségnem lesznek alapvető összetartó normái:

  felelősség, hogy be kell számolnod a hibáidért, minden "meetingen" lesz egy bevezető rész ahol az alapokat ismételjük még akkor is ha 10 lotos pozicioink vannak 300 pip pluszban! Mi magyarok hajlamosak vagyunk minden elhajlásra. Nos ezt a helyet egy tisztán trédelésközpontú józan helynek szánom. És előre szólok, ha félremegy vagy nem pontosan az lesz amit szeretnék akkor lekapcsolom mint egy lámpát.

  Még annyit, hogy itt nem az a cél hogy összecsődítsek egy rakat szerencsevadászt és kiadjam neki a technikámat és játszam az agyam hogy mekkora nagy tréder vagyok. Kétségtelen hogy lesz akinek ujat fogok tudni mondani. A lényeg mégis az hogy rendszeresen elemezzük a piacot, fegyelmezetten menedzseljük pozicióinkat és felelőséggel és tisztességgel fejlesszük technikánkat.

  Még valami: nyilván mindenki aki hasonló de fizetős szolgáltatást csinál az majd kémkedni akar.. nos

  Fight CLUB rules!!

  Na okéska, várom a kommenteket. ha nem jó az ötlet akkor azt is.

 • #2
  Benne vagyok.

  Viszont úgy tudom, hogy az Oanda nem Mt4-est használ, ezért nem lehet rákapcsolni Myfxbookra.

  Hozzászólás


  • #3
   Egy klubnak szerintem akkor van értelme, ha 1 stratégiát tradeltek, mert így át tudjátok beszléni a részleteket, illetve nem marad figyelmen kívül semmilyen fontos elem.

   Ha viszont mindenki megy a saját feje után (ami amúgy természetes ebben a szakmában) akkor nem fogjátok egymást érteni, meg igazából minek is ha más a stratégia és a kritériumok.

   Szóval ki kéne tűzni h mi is a pontos cél... Közösségépítés? Barátkozás? Mert ebből nem lesz konkrétan több pénz, ami a tradelés eredeti és egyetlen célja kell h legyen.

   Amúgy sok sikert hozzá, a véleményem nem kell h befolyásoljon

   Hozzászólás


   • #4
    Nekem alapjában testszik, jó ötletnek tartok egy profi csapatot összehozni, de énszerintem ez több okból sem fog sikerülni.
    Ez egy fórum. Itt mindenki jól érzi magát (én legalább is igen). Itt rendszeresen történik gondolatmegosztás, képekkel vagy anélkül, pusztán írásos formában. Azért jó ez a fórum, mert többféle gondolkodású ember véleményét lehet elolvasni, nem egy olyan csoportét ahol mindenki ugyan úgy gondolkodik. (ha mindenki ugyan úgy gondolkodik, akkor nincs értelme a kötésnek). Mindenkinek más a véleménye az aktuális piaci helyzetről, mindenki másképp gondolkodik, és ez jó. Lehet, hogy az én szemszögemből az ő technikája nem jó, de ha ő élvezi akkor mégiscsak jó. Mindenkitől lehet gondolatokat ellesni, tökéletesíteni az aktuális technikákat. Bevallom, nekem a villásnyíl rajzolás nem tetszik. Itt rögtön elestem a tagságtól. " mindenféle bizbasz a chartokon NO"- ezt nem tartom jó ötletnek, mert más lehet, hogy villák nélkül is jól érzi magát. Többen a fórumon sokféle indikátort használnak, valaki csak áralakzatokat kereskedik stb.
    A másik ami nem tetszik, hogy megvan kötve, hogy mit kell csinálni a "tagságért". Mi értelme van 100$ számlának? Értelmesebbnek tartom, ógy mint ahogy most is van, hogy egy képen be van jelölve a belépés, kilépés stb, minthogy 100$ számlával bohóckodni. Be kellene kötnöm a rendes méretű számlámon és a 100$ bohóc számlámon is, ami engem zavarna.
    Nem lenne rossz ötlet ez, de én szerintem túl sok a megkötés. Túl sok szabály lenne egy olyanért, ami nem biztos, hogy bármiféle előnyt is jelentene a jelenlévőnek.

    Hozzászólás


    • #5
     Egy rendszert használók is profitálhatnak egy ilyen közösségből, de sajnos a villa nem az én világom

     Amit én érdekesebbnek találok, hogy különböző rendszert használók trédeljenek együtt. Ha monduk 1 óráson több különböző rendszert használó tréder is belépési jelet kap egyazon irányba, akkor az sokszoros megerősítés lehet. Nemrég találtam is erre egy remek kezdeményezést, FF-en is van fóruma meg a Babypipsen is, pillantson rá, akit érdekel:

     http://forums.babypips.com/free-fore...its-533-a.html

     Hozzászólás


     • #6
      én a villát bírom nem tudom... de bírom..nyitottam vele pár szimpatikus tradet mostanában....ezért most még szimpibb...
      érdekes klub lesz
      http://www.myfxbook.com/members/hoodini

      Hozzászólás


      • #7
       @Skylight: ha jol tom te is MG member vagy. nos hasonlót akarok csak több valósággal. MT4 egy kamu ugyhogy azzal nem foglalkozom. Az oanda alap platformja is teljesen myfxbookolható. Az egy alapvetően butus platform de ahogy mondtam tanulásra tökéletes.

       @GP: pontosan erről van szó- 1 stratégia és az a marketmapping. Ha valaki nekiáll nekem indikátorkodni attól érzékeny búcsút veszünk.. na azért ezt finomítanám: vannak jó indikátorok.. de ez most nem erről fog szólni.

       @Demo: na ez egy nagyon hasznos vélemény, gyakorlatilag mindent összefoglaltál amin én is agyalok. Nyilván nem fórumot akarok mert arra itt van ez. Ide szórakozni jövök, társalogni, megnézni ki mit miről hogyan gondol stb.. A FightClub más lenne, amolyan autonom tréderképző ahol a tagok a többieknek "felelnek" ... ehh nehéz ezt jól megfogalmazni. A trédelés nem játék, kemény business ha annak fogod fel és én nagyonis annak. Nem szórakozósdi és nem kreativkodósdinak szánom.

       A 100$-os számla .. na ja ez is egy jó kérdés... csak annyi lenne vele a cél, mint kb az iskolában a köpenynek vagy mint Angliában az iskolákban az egyenruháknak.. elfedni a társadalmi különbségeket és kifejezetten pipben gondolkodni, RR-re trédelni. Az ugye megvan hogy ezt aztán mindenki magának menedzseli. Ha minden clubtag ugyanakkora belépővel indul akkor nincs az hogy letakarjuk a nyitott összeget vagy szégyenli vki hogy ő "csak" min lottal trédel.

       A túl sok szabály.. na azért nézzünk magunkba.. a magyar nem épp az a fajta aki túl sok szabályt képes elviselni.-. pláne betartani. de kell valami ami ezt a társulatot egybe köti és megkülönbözteti. A trédeléshez igenis kellenek szabályok, fegyelmezettség és egy rakat olyan tulajdonság mit sehol nem oktatnak mert annyira evidens .. aztán pedig nem az sőt betartani a legegyszerűbb szabályokat az ami meg tud különböztetni egy sikeres tréder egy vesztes trédertől.

       @orkati: igen már írtad korábban hogy ejted a villát. Gondolom egyszer felhúztál vmit nem jött be... oszt kuka.. na akkor sorold el nekem légyszives a leading indikatorokat.. igen van a villa.. aztán.. mi is van még?


       ok. várom az ujabb kommenteket, szemlátomást finomítanom kell még a dolgon, de egyre inkább tetszik az ötlet..

       Hozzászólás


       • #8
        Jano eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        @orkati: igen már írtad korábban hogy ejted a villát. Gondolom egyszer felhúztál vmit nem jött be... oszt kuka.. na akkor sorold el nekem légyszives a leading indikatorokat.. igen van a villa.. aztán.. mi is van még?
        Nem "egyszer felhúztam valamit és nem jött be", hanem megnéztem, hogy mit is lehet tudni róla. Amit levontam belőle, hogy ez trendvonal/csatorna pepitában. Biztos sokan tudnak ezekre kereskedni, én nem szeretem őket. Egyszerűen nem hiszek bennük, ezért a villában sem tudok.

        A leading indikátorokat te is ismered, minek soroljam őket? Én még a saját rendszerem összeállításával vagyok elfoglalva, úgy tűnik, most jól állok, és a villának meg egyéb vonalaknak nincs benne helye. Persze még akármi is történhet Ezen kívül érdekel mindenféle stratégia, módszer és meglátás, ezért szívesen olvasok mindenről, de annyira nem merülnék bele, hogy emiatt éles számlát nyissak

        Hozzászólás


        • #9
         orkati eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
         Nem "egyszer felhúztam valamit és nem jött be", hanem megnéztem, hogy mit is lehet tudni róla. Amit levontam belőle, hogy ez trendvonal/csatorna pepitában. Biztos sokan tudnak ezekre kereskedni, én nem szeretem őket. Egyszerűen nem hiszek bennük, ezért a villában sem tudok.

         A leading indikátorokat te is ismered, minek soroljam őket? Én még a saját rendszerem összeállításával vagyok elfoglalva, úgy tűnik, most jól állok, és a villának meg egyéb vonalaknak nincs benne helye. Persze még akármi is történhet Ezen kívül érdekel mindenféle stratégia, módszer és meglátás, ezért szívesen olvasok mindenről, de annyira nem merülnék bele, hogy emiatt éles számlát nyissak
         jo jo. te dolgod. bocsi tul sok teát ittam.

         p.s.: én amugy csak 1 leading indicatort ismerek.
         p.s2: " trendvonal/csatorna pepitában" hideg. nagyon hideg

         Hozzászólás


         • #10
          Jano eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          #Fight Club

          Már többször is probálkoztam valamiféle tréder közösséget összehozni...

          ...így is el lehet valami építőt kezdeni! Ezt a fajta kezdést sokkal előre mutatóbbnak gondolom.

          A villa nekem is szimpatikus, és én sem használom. Eltántorít az,hogy az egyik hsz-ban,mintha azt olvastam volna,hogy néha egy teljes napot szánsz a chart elemzésre. Azt tanultam és az a véleményem,ha nem látom azonnal,akkor nem fogom egy óra elemzés után sem...és én MA-kat használok.

          Hozzászólás


          • #11
           Jano eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
           jo jo. te dolgod. bocsi tul sok teát ittam.

           p.s.: én amugy csak 1 leading indicatort ismerek.
           p.s2: " trendvonal/csatorna pepitában" hideg. nagyon hideg
           Én pedig sok sonkát ettem hagymával és sajttal és most baromi szomjas vagyok, hiába ittam egy liter vizet meg forralt bort

           És mi az az indikátor? A villa? Nem tudom, mit jelent jelen esetben a leading, én a népszerűekre gondoltam, azokból meg azért van néhány.

           Tudtam, hogy azt mondod, hogy nem, nem trendvonal/csatorna pepitában. De az Én elhiszem, hogy ennek van közepe is, és van mögöttes filozófia, de akkor is trendvonalakból/csatornákból áll, amikre ráadásul párhuzamos trendvonalakat/csatornákat húzunk, ahol az ár tovább kacsázhat.

           Hozzászólás


           • #12
            Jano eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            .. na akkor sorold el nekem légyszives a leading indikatorokat.. igen van a villa.. aztán.. mi is van még?
            Hát például ott vannak a mozgóátlagok.
            Ezeket a periódusokat érdemes használni, mert ezek a legnépszerűbbek:
            3,5,7,8,10,12,14,20,21,26,30,35,40,50,64,70,100,12 0 és persze a 200-as is. Esetleg még a 210-es, de ez nem annyira.

            Hozzászólás


            • #13
             sztem Janora időnként rájön az unatkozhatnék, ilyenkor elindít egy témát, némi agresszív hangvétellel és várja rá a kommenteket
             majd amikor rájön, h nem tagozódnak be alá a népek, akkor ejti

             ebből a típusból ez a 4.

             az Advanced Money Management élt meg többet, ahová még postol, több-kevesebb rendszerességel

             ezzel sincs különösebb probléma, ilyen egy fórum
             amire van kapás az működik, amire nincs az megy a lecsóba

             Hozzászólás


             • #14
              kösz _pda_ ebben a postban azért nem túl sok agresszivitás van.. a "józan paraszti ész" az egy kicsit talán igen, az AMM meg kifejezetten szakmai téma vót.

              @Bill: azok lagging indikátorok

              nos, most jön a karácsony meg újév, a FightClub-on még gondolkodom, finomítom, nyilván egy két szabályt le kell bontani.. mert nincs értelme túlszabálykodni. A technikai megvalósítása is még kérdéses.

              Akit érdekel az dobjon egy PM-t.

              Végül pedig itt egy video ami elég jól összefoglalja a trédelés szabályait:
              https://www.youtube.com/watch?v=rZoHg-MccHc
              Click image for larger version

Name:	2013-12-22_11-53-38_RuleOfThree.png
Views:	1
Size:	83,2 KB
ID:	144665

              itt a mindmap: http://forexmosphere.org/charts/Trader_Mind_Map.pdf

              Hozzászólás


              • #15
               _pda_ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
               sztem Janora időnként rájön az unatkozhatnék, ilyenkor elindít egy témát, némi agresszív hangvétellel és várja rá a kommenteket
               majd amikor rájön, h nem tagozódnak be alá a népek, akkor ejti

               ebből a típusból ez a 4.

               az Advanced Money Management élt meg többet, ahová még postol, több-kevesebb rendszerességel

               ezzel sincs különösebb probléma, ilyen egy fórum
               amire van kapás az működik, amire nincs az megy a lecsóba
               Nem kicsit sikerült agresszívre az intro. De kíváncsian várom hányan csatlakoznak, egy olyan szakmában, amiben pont az az öröm, hogy nem pofázik senki, nincs főnököd, a magad ura vagy, nem rendszabályoz senki.
               Miért csatlakozna egy haladó/profi?

               Hozzászólás

               Working...
               X