Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Aktuális árfolyam változások magyarázata

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Aktuális árfolyam változások magyarázata

  Ma komoly pluszban nyitott a tőzsde, OTP különösen hasít.
  Én nem igazán értem, hogy miért? Mire reagált ma a piac?

  Arra gondolok, hogy a tegnapi tengeren túli nagyobb emelkedés hatására megy felfelé a BUX, de ez csak tipp. Ennyi lenne?

  Arra gondoltam, hogy ebben a témában mindig megvitathatnánk az aktuális változásokat és azok miértjét. Mi kezdők ebből tanulhatunk majd, hisz a múltbéli események megértése segíthet a jövőbeli döntések meghozatalához.

 • #2
  soxor csak ennyi. ha usa emelkedett, akkor követjük. ha esett akkor is.
  és van amikor (mint elmúlt pár napon) pont ellentétesen mozgunk, néha hír hatására, néha anélkül
  napközben DAX, és usa határidők tudják mozgatni a piacot, és többnyire azt követjük, de erre is igaz, hogy előfordulhat az is hogy ellentétesen mozgunk...

  mellesleg megint volt 3 nap esés (amikor usa/nyugat eu emelkedett), jöhet egy kis korrekció itthon is.

  Hozzászólás


  • #3
   Mostanában elég gyakran megyünk szembe az USA beli árfolyamokkal. Ez miért van?

   Megesett felfelé és lefelé is.

   Konkrétan a mai napi nagy felfele mitől van?
   Mi az oka annak, hogy minden reggel gyengélkedik a forint, aztán estére felhúzzák? Nekem ebből az jön le, hogy az MNB nap végére rántja vissza az árfolyamot, de ennyire már csak nem amatőrök.

   Hozzászólás


   • #4
    Nem biztos, hogy ez a megfelelő hely, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy elértük és talán már túl is vagyunk a tőzsdei mélyponton.
    Ha ez igaz lenne, akkor mostanában kellene bevásárolni.

    Ti mit gondoltok erről? Megvolt már az alja?

    Én nem hiszem, hogy 9000 alá eshetne a BUX és 1200 sem lesz már az OTP.

    Persze ez csak az én tippem és tudom, hogy semmi sem kizárt. Lehet még ebből 600 Ft-os OTP és 5000-es BUX. Nagyon soktényezős a képlet.

    Az alját elkapni ugyebár nem lehet, erre játszani felesleges is. Sokan írják, hogy ez megint csak egy kis Rally, ami most megy, de bennen felmerült, hogy ez már a trendfordulás volt.

    Hozzászólás


    • #5
     Akár Trend, akár csak egy kisebb emelkedés, érdemes lehet kihasználni, ha az árfolyamok úgy indokolják, és itt szigorúan csak a technikai elemzésről beszélek.

     Lehet ezeken is pénzt keresni, ezért aki spekuláns típus, kezdjen el gondolkodni a holnapi vásárlásán. Aki azonban biztosabb sikerekben, és hosszú emelkedőben reménykedik, az várjon még egy korrekcióra, tudjátok, csak a biztonság kedvéért.

     Hozzászólás


     • #6
      Sziasztok!

      Ugyan nem árfolyam változás, csak arról szóló hírek, de én értetlenül állok előttük:
      http://index.hu/gazdasag/magyar/2009...ti_reszvenyek/
      http://index.hu/gazdasag/magyar/2009...forintos_euro/

      Előbbi a hazai Blue Chipek erősödését jósolja, míg utóbbi 245 Ft-os eurót.
      Hova ez a hirtelen optimizmus? Mintha valakinek direkt az lenne a célja, hogy most sok kisembert beugrasszon egy nagybevásárlásba, valamint EUR eladásba.
      Ahogy én látom a helyzetet pont a korrekció ideje jött el és az EUR is bármikor 280 fölé szaladhat.

      Persze nem mondom, hogy tuti így lesz, de amit ezek a cikkek írtak arra jelenleg kevesebb az esély, mint az esésre. Mégis nyomatják őket pont egy olyan napon, mikor egész komoly eséssel indított a BUX.

      Hozzászólás


      • #7
       Tudod, ha valamit sokan jósolnak, az előbb, vagy utóbb be is következik.De én sem a tőzsde jelenlegi erősödésében, sem a 245 forintos euróban nem hiszek. Valaki tőzsdeguru akar lenni. Ha bejön amit mond, akkor ő az ünnepelt sztár. Ha meg nem, akkor ki emlékszik arra a kis névtelen elemzőre.
       Üdv
       willow
       willow

       Hozzászólás


       • #8
        Hát ezeket az elemzőket, még olvasni is szörnyű, bár én teljesen immúnis vagyok rájuk. Mindenesetre ha elemeznek akkor én igyekszem az ellenkezőjében gondolkodni. 23-án is elmagyarázták, hogy most már venni kell az eurusd-t. Na én végigshortoltam a napot. Egy darab long nem sok annyit nem nyitottam a párban.
        Facebook: https://www.facebook.com/pages/Live-...446651?fref=nf

        Hozzászólás


        • #9
         Ha valakinek van arra valami magyarázata, hogy most miért emelkedik ilyen eszementen a BUX és különösen a MOL azt szívesen olvasnám.

         Hozzászólás


         • #10
          Valaki kérem világosítson fel a következőkről!

          Az egész válság Amerikából indult ki, az ottani jelzálogpiaci válság hatására.
          Mindezek után az olyan feltörekvő piacok szívták meg legjobban, mint mi. A mi valutánk zuhant a mélybe, a mi alapkamatunk ugrott meg és a mi tőzsdénk szakadt be. Természetesen sok más hasonló országgal együtt és persze másnak is jutott a jóból.
          Mindeközben az USA röhögve vesz tudomást minderről, tolja az ezermilliárdokat a lakosságnak és a vállalkozóinak, mert fillérekből kap hitelt.
          Azért kap fillérekből hitelt, mert a pénzüket féltő emberek tőlünk menekítik ki a pénzüket és viszik Amerikába!!! Abba az Amerikába, aki ezt az egészet kiváltotta, oda ahol a legtöbb bank ment csődbe és oda, ahol az emberek olyan hülyék voltak hogy szénné adósodtak el, hogy abból ingatlanspekulácóba fektessenek.
          Csak nekem visszás ez az egész???

          Most itt van a Görög válság?
          Rettenetesen eladósodtak a Görögök. Ekkora hiánynál, már az ingyenélő és hasonló jelzők lennének a megfelelőek. Mi sem vagyunk semmik, de náluk nagyon elszaladt a ló.
          Mindazonáltal az EU nagyon kis szeletét teszik ki. Ha kihúznánk őket a képletből, akkor 1% GDP visszaesés se lenne EU szinten és akkor már 0-val számoltuk Görögországot.
          Mindezek után egész Európa beleremeg a Görög válságba! Az az EU kerül bajba, aki Görögországot kihúzni igyekszik a szarból, saját forrásaiból juttat pár 100 milliárd eurót a Görögöknek!
          Azoknak a Görögöknek, akik most saját népüket ölik, törnek-zúznak, ahelyett, hogy dolgoznának. Igazuk van a Szlovákoknak, hogy miért ők segítsenek a Görögöknek, mikor azok sokkal jobban élnek, mint ők.
          Ha itthon kiürül a kassza, akkor én nem verekszem össze az asszonnyal, hanem spórolni kezdünk! Náluk az egész országban kiürült és képtelenek kicsit is visszavenni.
          Nem lenne ezzel semmi baj. Ássák csak a saját sírjukat, ha akarják, de miért dől össze a fél EU gazdaság miattuk?

          Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért nem azok az országok szívnak, akik a bajt okozzák?
          Attól, mert Amerikában és Görögországban elcsesznek valamit miért szív a fél világ, köztük mi is?

          Hozzászólás


          • #11
           Ne haragudj, hogy azt mondom, ez a kérdés nem teljesen idevaló!

           Ettől függetlenül válaszolni azért lehet rá!
           Amerika! Teljességgel igazad van, attól eltekintve, hogy itt az USA-ról beszélünk nem Amerikáról. Azért lehet, hogy az argentinok megsértődnének, ha egy kalap alá vennénk őket az USA-val, de Hugo Chavez biztos!
           Bár igazad van, de mondjál már nekem egy olyan történelmi időszakot, amikor nem a kicsik voltak a nagyokért hanem fordítva! Róma esetében másképpen volt? A középkorban másképpen? Hát első világháborúban vagy a másodikban? A hidegháború idején?
           Az USA ugyanaz mint Róma, csak csak 1500 évvel később. Sőt ha hiszed ha nem, ha megéli a világ, akkor mernék rá tenni némi aprót, hogy 1500 év múlva is hasonló érdekek mentén fog működni ez a FÖLD nevű sárgolyó. A kicsik szívnak, a nagyok nyernek. Ezen aztán kár keseregni. Vagy ha kesergünk, akkor attól jobb lesz? Azon kell gondolkodni, hogy az adott és fennálló keretek között én mit tudok tenni, amivel előrébb viszem a környezetem és a saját dolgaimat.

           Görögök! Nem is olyan régen még minket kellett kihúzni a kakiból és gyaníthatóan még most sem sikerült ez tökéletesen. Alapvetően tök mindegy, hogy ez összegszerűen kevesebbe került mint a görögök megmentése, de a párhuzamok ugyanazok. Aki nem hiszi járjon utána, de csak egy példa: Adóelkerülés!
           Az EU nem a görögök miatt került bajba. Ez hatalmas tévedés. Az EU legfőbb baja az, hogy azok az értékek amikért elméletileg deklaráltan létrejött, már akkor sem vették komolyan, most meg aztán főleg nem. Sőt akkor sem, amikor a hozzánk hasonló országokat felvették. Már akkor egyértelmű volt, hogy ez nem az egyenlők közössége, hanem lesznek az egyenlők, és az egyenlőbbek. Lesznek akik idehúznak, lesznek akik odahúznak, lesznek akik sehova sem húznak. Ez egy nemzetállami rendszer, és ez a legnagyobb gyengéje, ugyanis ez előrevetíti, hogy így soha az életben nem lesz versenytársa az USA-nak, Kínának vagy akárkinek. Európának alapvetően egyszerű döntést kell meghoznia: Nemzetállamok közössége lesz vagy elindul a mély integráció felé. Ha nem zetállamok közössége lesz illetve marad, akkor legjobb esetben is max 20 éve van, de szerintem még annyi sem. Ha elmélyülni akar akkor meg nem kellene mindenféle nemzetállami szívózásokkal akadályozni a folyamatot.
           Amiről te beszélsz, azaz a görögök csődje (és jó eséllyel az összes dél-európai térségnek szaga van), nem csak a görögök hibája, hanem az egész monetáris unió csődje. Olyan országok kerültek néhány paraméter alapján bele, akiknek semmi esélye nem volt hosszútávon betartani a játékszabályokat. Néhány agyon hallgatott közgazdász, ezt már nagyon régen mondogatja. Bezzeg amikor felvetődött a kétsebességes Európa gondolata, mekkora nagy sírás-rívás volt. Legalább akkora mint a nyugdíj esetében a svéd modell emlegetése alkalmával, kis hazánkban.
           Azt egyszer és mindenkorra tudomásul kell venni, hogy amíg egy ország, térség vagy nevezzük akárminek, nincs egy szinten azokkal, akikkel egy klubba szeretne kerülni, addig ne próbálkozzon a klubbal, amíg a feltételeket nem tudja teljesíteni, de minden szinten ám. Gazdaságilag, pénzügyileg, társadalmi tudatban és még sorolhatnám. Ha nem így tesz abból csak káosz lesz, mint ahogyan a fenti példából is látszik!
           Facebook: https://www.facebook.com/pages/Live-...446651?fref=nf

           Hozzászólás


           • #12
            Ok. Akkor azt magyarázza el nekem valaki, hogy mi történik ma?

            A zuhanás és most az emelkedés is a Görög helyzethez kapcsolódik. Mi ez ha nem "az aktuális árfolyam változások magyarázata"?

            Lehetett tudni, hogy ez lesz. A Görög helyzett miatti pánik nem tarthatott örökké, mégis sokan erősen lereagálták.
            A válság óta hiszti van a piacokon és nem a cégek értékét nézik a kereskedők, hanem föl-le rángatják az árfolyamot. Sokakat megszivatnak ezzel, sokan buknak a tőzsdén.
            De ki nyer ezzel az egésszel igazán sokat?

            Hozzászólás


            • #13
             Mag28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
             Ok. Akkor azt magyarázza el nekem valaki, hogy mi történik ma?

             A zuhanás és most az emelkedés is a Görög helyzethez kapcsolódik. Mi ez ha nem "az aktuális árfolyam változások magyarázata"?

             Lehetett tudni, hogy ez lesz. A Görög helyzett miatti pánik nem tarthatott örökké, mégis sokan erősen lereagálták.
             A válság óta hiszti van a piacokon és nem a cégek értékét nézik a kereskedők, hanem föl-le rángatják az árfolyamot. Sokakat megszivatnak ezzel, sokan buknak a tőzsdén.
             De ki nyer ezzel az egésszel igazán sokat?
             Az nyer nyilván aki a bukókkal ellentétesen játszott.
             A kereskedők nem is a cég értékét nézik! Ők spekulánsok akiket alapvetően a gyors árfolyam alakulások érdeklik.
             Ne keverjük össze őket, a befektetőkkel akiket viszont a cégek érdeklik, és elsősorban a fundamentumokkal törődnek, nem a pillanatnyi pánikrohamokkal. Őket nem vagyok biztos, benne, hogy megszívatták.
             Egyébként mivel a válságnak közel sincs még vége (bár úgy lenne, de lehet még néhány csontváz a szekrényben amik elő fognak jönni), lesz itt még lejtmenet. Nagy kérdés az is, hogy mit fog tenni a világ és az egyes országok az óriási adósságállománnyal. Valahogy majd azt is kézben kell tartani, és finanszírozni. Lesz ebből még rémüldözés!

             Egyébként meg tökmindegy mi okozta a hisztit a piacokon. Utólag úgyis könnyű okosnak lenni. A tőzsde emelkedésből és esésből áll, amióta feltalálták. Az a kérdés, hogy az adott pillanatban melyik oldalon állsz, és ennek megfelelően fogod értékelni. Mi ebben a probléma?
             Facebook: https://www.facebook.com/pages/Live-...446651?fref=nf

             Hozzászólás


             • #14
              Egyébként erről beszéltem a 11. hozzászólásomban:

              http://index.hu/gazdasag/vilag/2010/...s_mentocsomag/

              Az EU jövője például ilyenektől függ. Döntéseket kell hozni, hogy megvédik az eurót vagy sem. Persze ez nem elég. Monetáris szinten szerintem alap, hogy át kell vizsgálni, hogy az eurót használó országok, hogyan hathatnak az euróra, és keményen oda kell tenni magukat, hogy megvédjék a közös pénzt. Akinek ez nem tetszik az ki kell vágni a euró övezetből. Ennek a lehetősége megteremthető, főleg a görögök után szerintem lesz erre igény. Megjegyzem, hogy addig kár is bevezetni az eurót olyan országoknak, ahol a politikai, a gazdaság, és a nemzet gondolkodása, a jövedelmek...stb nincs megfelelő szinten. Például ez Magyarországra is vonatkozik, bárhogy is fáj kimondania egy magyarnak.
              Facebook: https://www.facebook.com/pages/Live-...446651?fref=nf

              Hozzászólás


              • #15
               Úgy látom megjött a korrekció vagy a W keményen.
               Mindenki készülhet erős shortokra a tegnapi amerikai zárás után...

               Hozzászólás

               Working...
               X