Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kínai tőzsde

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Kínai tőzsde

  Sokaktól hallottam, hogy mennyire jó befektetés a Kínai tőzsde. 10% fölötti gazdasági növekedés, rengeteg olcsó munkaerő, nagy potenciál, kiaknázatlan belső kereslet.

  Most itt a válság. Export egy része ugrott. Mi lesz a kínai tőzsdével?
  Spekulálóknak mennyire kedvez az ottani piac? Fektetett már be ott valamelyikőtök?

 • #2
  Ja, jó volt a kínai piac. Nemrég még 100% éves hozamot lehetett kihozni kínai alapokkal. Ennek már vége. Jómagam az olimpiáig gondoltam a lufi fújását még tavalyelőtt. Bár szerintem már az olimpia környékén lehetett érezni, hogy a lufi ereszt.
  Majd ki kidurrant.
  Az is baj, hogy amíg a kínai tőszde ennyire beltenyészet, nem nyitják meg rendesen a világ felé, és az összes kínai háziasszony oda hordja a spórolt pénzét, addig csak mesterségesen fenntartott lufiról beszélhetünk. Gondoljunk csak bele, hogy milyen, amikor ez a sok ijjedt háziasszony ki is veszi a pénzét.
  Nagy harc folyik ott, hiszen magas növekedést kell fenntartani ahhoz, hogy a havonta 2 millió újonnan munkába álló friss munkaerőt felvegye a piac.

  1800-as évek végén Amerika járult hozzá a túlburjánzott hitelből túlfogyasztó európai gazdaság válságához az alacsony dömpingáraival. Most eltolódott ez keletre, hiszen Kína tette ugyanezt a túlburjánzott, hitelből túlfogyasztó amerikai gazdasággal. Annak idején Amerika is megsínylette a váságot, mint ahogyan most Kína is meg fogja szenvedni rendesen.

  Hozzászólás


  • #3
   Shanghai tőzsde

   Véleményem szerint kezd megszűnni a Shanghai tőzsdén ez a hisztérikus zuhanás dacára annak,hogy europai illetve amerikai tőzsde még akár 20 százalékos zuhanást is elszenvedhet. Kína csökkentette a részvények utáni nyereség adót 0.3 százalékról 0.1 százalékra amely lépés első hallásra nem tűnik jelentősnek, de ha emlékeztetek mindenkit arról, hogy a Shanghai tőzsde az első komolyabb visszaesését már akkor elkezdte produkálni amikor a Kínai Népi Tanács kamatemeléssel összehangoltan a nyereség adót megemelte. Most éppen mindent az ellenkező irányba fordított ezzel szándékozik a befektetéseket ösztönözni. Továbbá jelentősen javulni látszik az amerikai-kínai kapcsolatok. Számtalan ösztönző intézkedést vezetett be a munkaerőhiány megszüntetésére, hiszen az elmúlt pár hónap alatt közel húsz millió új munkanélküli keletkezett. Ezért ennek a munkához jutása már politikai kérdéssé vált, amelyet 8 százalék alatti gazdasági növekedéssel nehéz lenne megvalósítani. Januárban különböző vásárlási jegyeket osztott a lakosságnak a vásárlások ösztönzésére. Mivel az amerikai illetve europai fogyasztók mérséklik aktivitásukat ezért Kína gyorsan tárgyalásba kezdett az Afrikai kontinens néhány országával a piacainak bővítésére, Indiával megerősítette kétoldalú kereskedelmi kapcsolatát valamint erősíti a belső fogyasztás növekedését. Azt, hogy ezt a politika is erőssen támogatja misem bizonyítja, hogy március elején a Kínai Központi Bizotság határozatban fogja rögzíteni, hogy a fogyasztás ösztönzés, az állami befektetések, munkahelytermtés, valamint a tőzsdei növekedés elérése az elkövetkező hónapok fő célja. Lássuk be amit a Kínai Kormány megigér az biztos teljesül gondoljunk csak az Olimpia kivitelezési minőségére. Nem utolsó sorban a Kína bankok több mint 2 ezer milliárd dollárral rendelkeznek amely nagy részét azonnal fejlesztésekre fordíthatják.

   Hozzászólás


   • #4
    Hírek Kínából

    Pénteken nyilatkozott Liu Tienan a Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottság miniszterhelyettese, aki maga is bizík benne, hogy Kína bruttó hazai termék (GDP) növekedése eléri a 8 százalékot 2009-ben. Bejelentette továbbá, hogy a pénzügyi ösztönző csomaggal 10 iparágat kívánnak felfejleszteni köztük az autógyártást,acélipart,hajógyártást,textil,elektro nikai,gépiparokat valamint a könnyűipart, petrokemikáliát a fémipart illetve a logisztikai hálózatot.Liu hangsúlyozta,hogy ez az óriási ösztönző csomag nemcsak a gazdasági lassulást hivatot kompenzálni, hanem egy nagyobb ipari szerkezetátalakítás és fejlesztés
    felé tett komolyabb lépés.

    Hozzászólás


    • #5
     Hírek

     Wen Jiabao kínai miniszterelnök két órás online chat-elést folytatott szombaton a központi kormányzat valamint a Xinhua honlapján. Ez volt az első online tájékoztatás a gazdaság helyzetéről, amely megelőzte a március elején esedékes Országos Népi Gyűlés és a Kínai Népi Politikai Konzultatív Konferenciát Pekingben. A lakosság érdeklődését jól tükrözte, hogy közel 90.000 ezer kérdés futott be a chat oldalra. A miniszterelnök jelezte, hogy határozott lépéseket tesznek a korrupció visszaszorítására többek közt változtatnak a büntetőjogi megitélésen, a korrupción kapott bűnelkövetőket teljes vagyon elkobzásra illetve akár tíz évi börtönre is itélhetik.

     Hozzászólás


     • #6
      Köszi a sok érdekes információt.

      Te ezzel foglalkozol, vagy hogyan tudsz ennyit a témáról?

      Azt gondolom, hogy ha a nyugati gyártók elkezdik hazavinni a termelést, a vásárlók pedig tudatosan hazai termékeket kezdenek vásárolni az komolyan kihathat a távol keleti gyártókra.
      A válság eléggé előhozza a nemzettudatot és ez kínának egyáltalán nem kedvez.

      Hozzászólás


      • #7
       Kínai Párt kongresszus

       Mint ahogy azt már egy héttel ezelőtt megjósóltam derengenek a fények az alagút végén. Jelenleg a világon egyetlen egy ország sincsen olyan jó gazdasági valamint pénzügyi pozicíóban mint Kína. A Shanghai Composite index a mai napon 6.2%-al növekedett, amely 2008. november 10-e óta az első jelentősebb emelkedés. A forgalom elérte a 127,9 milliárd yuan szemben a tegnapi 79.9 milliárddal. Új hitelezés februárban meghaladta a piaci várakozásokat, amelyek emelték a befektetők bizalmát. A Vásárlói Menedzser Indexek nőttek a múlt hónapban a Guotai Juan'an Securities Co álltal készített mérések szerint. Véleményem szerint az elkövetkező pár napban ismét eléri az index a 2300 pont környékét. Wen Jiabao Kínai miniszterelnök bejelentette,hogy májusban újabb pénzügyi ösztönző csomagot léptetnek hatályba, amár bevezetett 585 milliárd
       dollár idei csomag mellé. Nem utolsó sorban az elöző hozzászólásaimban már jeleztem, hogy egy példátlan Amerikai-Kínai párbeszéd van kialakulóban amely egy igen jelentős gazdasági kapcsolatra enged következtetni.Véleményem szerint a jövő gazdasági világtengelye ebben a vonalban kezd körvonalazódni ! De abban biztos vagyok, hogy az első ország amelyik a gazdasági válságból kilábal a világon ez Kína lesz.

       Hozzászólás


       • #8
        Kína törvényesíti a magánhitelezést

        A napokban zajló pártkongresszus arra is választ keres, hogyan lehetséges megoldani a közel 20 millióra növekvő vidéki munkanélküli helyzetét. Elsősorban pénzügyi forráshoz kell juttatni a vidéki munkavállalokat. Ennek egyik módja,hogy magánbanki finanszírozást kell bevonni a rendszerbe. Ezért a People's Bank of China (PBOC) úgy határozott engedélyezi ezt a folyamatot. A kormány javaslatára a munkájukat elvesztett polgárságot átképzéssel valamint anyagi támogatással a vállalkozó szférába kell átcsoportosítani.A kínai vidékeken krónikus tőke hiány van, mivel az ipar átalakítása miatt a 1990-es évek végén a legtöbb állami bank kénytelen visszavonulni a vidéki területeken, így csak a Mezőgazdasági Bank of China maradt talpon, a vidéki hitelszövetkezetek és postai takarékpénztárakra. 2006 végén, a Kínai Banki Szabályozó Bizottság (CBRC) engedélyt adott a folyamatok elindítására, amely lehetővé tette a magánbefektetők számára,hogy létrehozzanak új típusú vidéki pénzügyi intézményeket, mint például a kistelepülési és a falusi bankokat és a vidék szövetkezetek. Már 2007 végéig 38 új típusú vidéki pénzintézet kapott engedélyt, köztük 25 község és falusi bankok, négy kölcsön és kilenc vidéki szövetkezetek.

        Hozzászólás


        • #9
         Ha erre jársz, akkor válaszolhatnál a fenti kérdésemre, amiben arra vártam a választ, hogy honnan ez a sok információ?

         Hozzászólás


         • #10
          Hogy én is mondjak valami hasznosat.

          Kínában újra engedélyezték a vállalatoknak a részvénykibocsájtást. Ezt tavaly szeptemberben állították le a válság hatására és június 5-től indul újra.

          Plusz infó, hogy a tavalyi 65%-os bukta után idén 40%-os pluszban van a sanghaji tőzsde.

          Már megtenultam nem bosszankodni, edig ha a témanyitás helyett februárban kínai részvényeket vettem volna...

          Hozzászólás


          • #11
           Négy hónappal ezelőtt fundamentális alapokra támaszkodva már jeleztem,hogy a Kínai tőzsde erőteljes emelkesdésbe kezd-lásd februári beírásomat-aki olvasta a cikket és hallgatot rám az most hozzám hasonlóan jókora hasznot vághatot zsebre ! A mostani állapotok egy kissé megváltoztak a Kínai piacon. Egyre több befektető bizonytalanodott el, mert ez tényleg egy bear market emelkedés és mint ilyen elég labilis. Bár Soros György éppen a napokban 50 millió dollárt fektetett be egy Kínai repülős cégbe, annak ellenére, hogy több szaklapban Ő sem lát most nagyobb emelkedésre okot. Véleményem az,hogy az elkövetkező hetekben a Kínai tőzsde erőteljes oldalazásba kezd, 60-70% esélyét látom egy lefelé korrekciónak. Ezután ismét egy emelkedés követheti, amelynek nagysága egyenlőre még nem látható !

           Hozzászólás


           • #12
            van itt valaki? lenne egy kérdésem külföldi piacokkal kapcsolatban

            Hozzászólás


            • #13
             Hirek Kínáról

             A Világ Bank mai jelentése megemeli Kína GDP előrejelzését 6,5 százalékról 7,2 százalékra. A Kínai kormány csütörtökön kiadott elemzése ennél is optimistább hiszen 7,5 százalékban jelölték meg a várakozásaikat. Jelzem, hogy még januárban készült gazdasági felmérések szerint 8 százalék alatti emelkedés veszéllyel lehet a politikai stabilitásra az emelkedő munkanélküliséget tekintetbe véve. Kissé megváltozott Amerika protekcionista gazdaság politikája, bár hasonló folyamatok játszódtak le Kínában is amelyre egy "független" újság épp a napokban derített fényt. Miszerint "vegyél hazai terméket " felhívásra több külföldi ország is tiltakozott.
             Barack Obama két oldalú jó kapcsolatok megőrzése érdekében lazítani szeretne ezen a politikán. Napokban kezdik el a rövidítve csak IPO néven emlegetett nyilvános részvény bevezetéseket a Shanghai tőzsdére. Ez persze aggodalomra adhat okot a más részvényektől forrást fog elszívni.
             Ázsiában elkezdödőtt a korrekció amely még két-három hétig is eltart. Talán most célszerű az elmúlt hónapok Kínában és Ázsiában megszerzett nyereségek kivételére. Mivel elsősorban befektetési alapokon keresztül lehet Kínába illetve más Ázsiai országokba befektetni, ezért most célszerű olyan alapot keresni amelyik a Shanghai tőzsde indexet követi mert véleményem szerint Ázsiai és a Kínai tőzsde mozgások egyidejűsége megszünik egy pár hétre és ellentétes mozgásokba kezdenek. Röviden Shanghai kompozit index emelkedik a többi Ázsiai index csökken.
             2009.06.18
             Utoljára szerkesztve a következő által: kina; 2009-06-18, 11:28.

             Hozzászólás


             • #14
              Az elmúlt héten látható volt amit két-három héttel korábban jeleztem,miszerint két ellentétes tőzsdei mozgás jelent meg az ázsiai piacokon (matematikai modelljeink ezt már előre jelezték) a shanghai tőzsde emelkedett annak ellenére, hogy a többi ázsiai tőzsde esésnek indult. Mi várható a következő hetekben, 10-15%-os tőzsdei emelkedés most már egyszerre emelkedik az összes ázsiai tőzsde. Ez a "rally" egy illetve másfél hétig kitart majd utánna fel kell készülni egy jelentősebb visszaesésre amelynek mértéke számításaink alapján a 30%-ot is eléri majd nem lesz pánik de érdemes ekkor biztonságos alapokba átmenni. Ennek végeztével viszont tényleg egy hosszabb már "bika" jellemzőkkel bíró emelkedés várható ez szeptember elején beindul, ekkor érdemes ismét részvény alapokba váltani !
              2009.07.20.
              Utoljára szerkesztve a következő által: kina; 2009-07-20, 20:25.

              Hozzászólás


              • #15
               Hírek Kínából

               Ebben a hónapban rendkívül javult a befektetői hangulat Kínában. Mi sem bizonyítja jobban,hogy csak ezen a héten 480 ezer befektetési számlát nyitottak ez kiemelkedő ha csak azt nézzük,hogy év elejétől idáig egy millió új számlatulajdonos jelent meg a rendszerben. Az elöző beírásomkor jelzett 10-15%-os emelkedést éppen Ők generálják. A befektetők bizalmát az is erősíti, hogy a kormány tegnapi bejelentése szerint miszerint tovább folytatják a gazdaság ösztönző pénzügyi politikát a Shanghai indexet legalább 3400 pontig emeli ! A többi ázsiai tőzsde kissé lemaradva de követni fogja. Ez véleményem szerint két héten belül bekövetkezik. Ennél a pontnál bizonytalanság várható a további növekedéshez nagyobb befektetési alapok megjelenése szükséges, de ne felejtsük azt el,hogy év elejétől az index 80%-ot emelkedett. Igy erőteljes buborék effektus kezd kialakulni. Egy hónapon belül korrekció formájában kilyukad, erről továbbra sincs kétségünk. Ez a kettősség visszatartja a nagyobb befektetési házakat az ázsiai tőzsdéktől. További lendületen egy magasabb forgalmú Wall Street tudna még segíteni !
               2007.07.24.
               Utoljára szerkesztve a következő által: kina; 2009-07-24, 21:40.

               Hozzászólás

               Working...
               X