Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kínai tőzsde

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • #16
  Hírek Kínáról

  Kína gazdasága valószínűleg eléri a 8%-os növekedési célt sőt a legtöbb tartományban túl is szárnyalja. Napvilágott látott 27 tartomány gazdasági teljesítménye beleértve az autonóm régiókat valamint az önkormányzatokat. A jelentés szerint 19 tartományban magasabb a gazdasági növekedés mint 8%. Tizenháromban meghaladja a 10%-ot is, a statisztikai hivatal tegnapi jelentése alapján. A Kínai anyaország otthont ad 22 tartománynak 5 autonóm régiónak és 4 településnek.
  Tianjin településen valamint a Belső Mongólia Autonóm régiókban kiugró mintegy 16.2%-os emelkedés volt mérhető. A leglassúbb növekedést Shanghai-ból jelezték amely 5,6%-volt. Ennek az oka elsősorban abban keresendő, hogy a város fő profilja a kereskedés sínylette meg a gazdasági válság hatásait legjobban.
  Li Maoyu, az elemző a Changjiang Securities Co, azt mondta, bízik abban, hogy Kína nagy valószínűséggel eléri a 8 százalékos növekedés célt ebben az évben. A tartományi szintű adatok megerősítették,hogy Kína növekedési pályára állt.
  "Kína világossá tette, hogy a jelenlegi politikai irányvonal változatlan marad, lazább költségvetési politika mentén egy hangsúlyos gazdaság élénkítés, amelynek az év végéig kötelező érvényűen meg kell maradnia !
  2009.07.25.
  Utoljára szerkesztve a következő által: kina; 2009-07-25, 21:02.

  Hozzászólás


  • #17
   Hírek Kínából

   Februári beirásomra hivatkozva miszerint "létre jön eddig példátlan Kínai-Amerikai párbeszéd amely az Ázsiai tőzsdékre kedvező hatással lesz" most elkezdődött. Jelenleg is tart a két ország közötti gazdasági és stratégiai csúcstalálkozó Washingtonban. Kína kifejezte reményét, hogy az amerikai kormánynak sikerül csökkenteni a költségvetési hiányt, hogy megakadályozza az inflációt ami veszélyeztetheti Kína dollárban denominált eszközeit. Kína birtokában van több mint 800 milliárd USA dollár az amerikai kincstár adósságából, amely azt jelenti,hogy a világ legnagyobb hitelezője lett.
   Timothy Geithner biztosította a kínai küldöttséget, hogy az Egyesült Államok lépéseket tesz a pénzpiaci rendszer kijavítására valamint a költségvetési hiány nagyarányú csökkentésére.
   Az amerikai és a kínai tisztviselők, ugyanakkor megállapodtak abban, hogy a gazdaság lassan kezd stabilizálódni.
   A megnyitó ünnepségen hétfőn, Barack Obama amerikai elnök hangsúlyozta, hogy a reményei szerint a szorosabb együttműködés
   lesz a két ország között. Kölcsönösen elkötelezték magukat a kereskedelmi protekcionizmus megszüntetése érdekében.
   Obama elnök elfogadta a kínai delegáció meghívását,még az idén Kínába látogat ezzel tovább erősítve a kétoldalú gazdasági párbeszédet. A találkozon elhangzott még az éghajlat változásra, környezett javításra tett közös intézkedések de ezek csak másod illetve harmad rangú prioritásokat élveztek. Röviden a Kínai-Amerikai gazdasági tengely megerősödik, ezek olyan jelek amelyek a Kínai tőzsdét az elkövetkező években az egekig foglyák emelni, ebben határozott vagyok. Jövő évben már 4200-4400 ponton fog tartozkodni ez időben a Shanghai index, amelyre mi is portfoliókat nyitunk.
   2009.07.28.
   Utoljára szerkesztve a következő által: kina; 2009-07-28, 19:05.

   Hozzászólás


   • #18
    Kína!

    Az általad írt korrekció bekövetkezni látszik. Lásd az alábbi cikket:
    http://blog.mfor.hu/penzmustra/4648.html

    A 30%-ot te mivel kalkuláltad ki? Milyen elemzéseket olvasol és honnan a sok információ?
    Attis - A fundamentális

    Hozzászólás


    • #19
     Tisztelt Attis !

     A jelenlegi hirtelen esést most az okozza,hogy a Kínai kormány tegnap példátlan szigorítást jelentet be a hitelkihelyezésekkel kapcsolatban,valamint számos Kínai nagyvállalat profit figyelmeztetést adott ki. Az elmúlt fél évben hihetetlen mértékben megugrott a hitelfelvétel és mint azt az elöző beírásaimban érzékeltettem majdnem 40%-a a felvett pénzösszegeknek direktben kiáramoltak a Shanghai tőzsdére. Ezek hajtották fel a részvény indexet 3400 pontig-erről már írtam elözőleg-. Az, hogy ez egy korrekció vagy sem csak holnap után reggel bizonyosodhatunk meg határozottan. Amennyiben holnap egy ellentétes mozgás jelentkezik, amely nagysága, feltehetőleg kisebb lesz mint 5% és holnap után esetleges újabb esés következik akkor a korrekció elmélete bekövetkezni látszik. De akkor is jelentőssen esélyes ha holnap már tovább folytatódik az esés !
     -Több befektetést mozgatunk Ázsiai piacokon, ezért a napi információ gyűjtés számunkra elengedhetetlen. Ezért amit itt leírunk, határozottan úgy is gondoljuk és ennek szellemében cselekszünk, vagyis ha rosszat mondunk annak azonnal pénzügyi kárát "élvezzük" mi is.
     Több kínai gazdasági lapot olvasunk, az ottani statisztikai hivataltól kapunk informácíókat. Ez mellett fundamentális valamint technikai elemzéseket végzünk szinte minden nap.-
     A 30% pedig éppen azt az értéket jelenti, amelyet nem a gazdaságból, hanem a felvett hitelekből hordtak össze a Kínai emberek a tőzsdére. Mivel ha a gazdaság állapotát nézzük akkor a reális 2400 pontos Shanghai index lenne, a többi buborék !
     Üdv : Kina 2009.07.29
     Utoljára szerkesztve a következő által: kina; 2009-07-29, 20:56.

     Hozzászólás


     • #20
      Hírek Kínáról

      Tegnap engedélyezési megállapodást írt alá az amerikai kormány miszerint, csúcstechnológiai termékeket valamint gyártási folyamatokat is biztosíthatnak Kína számára, ezzel egy közel 30 éves korlátozás szünt meg.A Kínai Központi Bank (PBOC) tegnap tőzsdezárás után az 5%-os Shanghai index zuhanására azonnal reagálva finomított a hitelkorlátozási szándékán, a bank alelnöke Su Ning kijelentette nyugtatva a befektetőket, hogy a lazább pénzügyi politika az év végéig fenntartható a hitelpolitikát nem kívánják visszaszorítani csak erősíteni akarják a technológiai fejlesztés illetve a project támogatások irányában. Ez megnyugtatta a befektetőket, de ennek ellenére kitartunk amellett, hogy a holnapi kereskedés lehet egy vízválasztó amennyiben nagy esés nem következik be, akkor még a korrekció nem érkezett el és további emelkedés várható a Shanghai tőzsdén !
      Talán az is megnyugtató lehet, hogy a Kínai "parketten" a mai napi felmérés szerint a befektetők közül 11.5% vett fel short pozicíót a maradó 88.5% mind long pozicíókat nyitott, ami bizonyíték arról, hogy nagyobb hisztéria még nem látható a Kínai tőzsdén. Akkor miért alakult ki ez a tegnapi 5%-os esés ? A tőzsde viszonylagosan nagyobb reakcíóját az váltja ki,hogy már elözőleg jeleztem egy tetemes befektetés érkezett be hitelekből, amelyek mozgása elég hirtelenszerű. Ezért fel kell készülni arra, hogy bármilyen negatív irányú korrekcíó már korai nagy százalék vesztéssel fog beindulni és nem egy enyhe lejtmenettel !
      2009.07.30.
      Utoljára szerkesztve a következő által: kina; 2009-07-30, 18:46.

      Hozzászólás


      • #21
       A kínai feldolgozó ipari index 53,3 %-ot tett ki júliusban szemben az egy hónappal korábbi 53,2%-al, amely azt jelenti, mivel 50%-felett tartózkodik az index, hogy optimista a hangulat a fellendüléssel kapcsolatban. Előrejelzésünk helyesnek bizonyult a múlt heti 5%-os eséssel kapcsolatban vagy is még nem egy korrekció kezdete volt ez az esés. További emelkedést várunk a Shanghai tőzsdén, de felhívjuk a figyelmet, hogy korrekcíó lesz, de ennek az ideje még kitolódik. Hiszen a tőzsdékre általában több hullámban fektetnek be. A merészebbek már kint vannak, de sok olyan befektető van amelyik nagyott vesztett a gazdasági válság alatt ezért szükségszerű érdeke, hogy a veszteségeit minimalizálja. Ezek a befektetők az elkövetkező hetekben megjelennek a tőzsdéken további emelkedést generálva. A korrekció akkor következik be ha ez a második hullám is kifullad. Ekkor az akkori érték 30% körüli értékre várjuk a visszaesést, mint ahogy azt már korábban irtuk. Nagyobb befektetési intézmények megjelenéséről még mindig nem hallani a kínai piacon !
       2009.08.03.
       Utoljára szerkesztve a következő által: kina; 2009-08-03, 09:38.

       Hozzászólás


       • #22
        hűha... itt egy információs háború kezd kialakulni, amint látom...
        Jó csatározásokat!
        Madi - http://sites.google.com/site/maditozsde/

        Hozzászólás


        • #23
         Hírek Kínáról

         Ezekben a napokban egyre többször lát napvilágot az a hír, hogy a Kínai kormány a következő időszak hitelkihelyezéseit megszigorítja. "A központi bank továbbra is elkötelezett a" mérsékelten laza monetáris politika mellett ", mondta Su Ning a People's Bank of China (PBOC) igazgató helyettese egy sajtótájékoztatón Pekingben, pénteken." Amikor azt mondjuk erőteljes finomítás ezt nem a monetáris politikára, hanem csak annak eszközrendszerére értjük " idézet vége. Ez a kissé nyakatekert megfogalmazás két héttel ezelőtt egy 5%-os megtorpanást a hét utolsó napján 2.85%-os esést generált. Ez nem menti azt a tényt, hogy az elkövetkező héten a Kínai tőzsde felügyelő bizottság megvizsgálja a Shanghai tőzsde hirtelen, az év elejétől tartó emelkedésének okát. Amennyiben számukra is megbizonyosodik az, hogy a hitelek okozzák ezt a túlzott eszközár emelkedést azonnal korlátozásokat vezetnek be a hitelekből történő tőzsdei kereskedésekre.Jövő héten megjelennek a júliusi főbb növekedési mutatók is. Ez a kettősség fogja irányítani a Shanghai tőzsdét. Véleményünk szerint nagyon felgyorsultak a tőzsde környezetében játszódó események, amelyek hatása, a tőzsdei buborék kipukkadásához vezethet, most már belátható időn belül. Amennyiben jó gazdasági adatok jönnek ki akkor a fent leírtak miatt is csak oldalazás történik majd a tőzsdén, de ha a várakozások alulmaradnak már a jövőhéten várható egy nagyobb esés, aminek az alja bizonytalan !
         2009.08.09.
         Utoljára szerkesztve a következő által: kina; 2009-08-09, 18:48.

         Hozzászólás


         • #24
          Van közöttetek aki magánemberként tőzsdézik kinában? Ha igen, melyik cégen (cégeken) keresztül?

          Hozzászólás


          • #25
           Kínai tőzsdével kapcsolatban

           Rövid leszek ,

           EZ ITT MÁR A KORREKCÍÓ !

           2009.08.17.

           Hozzászólás


           • #26
            kina eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Rövid leszek ,

            EZ ITT MÁR A KORREKCÍÓ !

            2009.08.17.
            2009.08.18 : visszakorrekció.
            ( Shanghai index: + 1,4%)
            Utoljára szerkesztve a következő által: huba08; 2009-08-18, 10:29. Oka: jobb a shanghai hivatkozás

            Hozzászólás


            • #27
             A Shanghai Composite most 4,3%-ot esett. Én arra tippelnék, hogy egy igazi kínai korrekció egyidőben fog történni az összes többi tőzsde korrekciójával.
             Ma reggel már a BUX is lejjebb van, miután tegnap a New Yorki tőzsdével emelkedett.

             Hozzászólás


             • #28
              Kínával kapcsolatban

              Miután az első két kereskedési nap halmozott csökkenése elérte a 9%-ot, a Shanghai Composite index 1,4 százalék visszakorrekciót végzet kedden, továbbra is látható a hitelezési állomány szigorításával kapcsolatos félelem. Számos vélemény alakult ki a Kínai elemzők körében jelentős számban úgy gondolják,hogy a Shanghai kompozit index a 2600 pontot eléri az elkövetkező 12 hétben. Az Orient értékpapirok Shenyangi elemzői szerint nem marad tartósan 2800 alatt az index. A Nagy Fal Securities (Nagy Fal értékpapírok)
              elemzői szintén 2600 pontra várják az indexet. Akik esetleg nem értenek egyet a mostani korrekció kifejezéssel-bár 20%-ot esett a tőzsde az elmúlt két hétben-azoknak egy újság cikkből idéznék : Shenyin Wanguo (Shenyin & Wanguo értékpapírok) elemzője Li Nian "nem ismert vagy előre nem látható tényezők, amelyek alapján a piac az elmúlt hetek zuhanását okozza, így a leginkább meggyőző magyarázat az, hogy technikai kiigazításokat látunk." Jelenleg Kínában a saját elemzőik is bizonytalanok abban a kérdésben, hogy mi lesz az elkövetkező pár napban....Addig meg zuhanunk kisebb pozitív korrekcióval megszakítva a lefelé haladó trendet .
              2009.08.19.
              Utoljára szerkesztve a következő által: kina; 2009-08-19, 18:49.

              Hozzászólás


              • #29
               Kína Securities Journal ma jelentette, hogy 879 felsorolt társaság a Sanghaj és Shenzheni tőzsdén már kiküldte az első eredményeiket,több mint a fele, a csütörtöki jelentés szerint 114,3 milliárd jüan ($ 16,73 milliárd eurót) a kombinált nyereséget ért el, amely 18 százalékkal kevesebb mint az egy évvel korábbi érték amely 140,6 milliárd jüan volt.
               A 2009 első felében, a bevételek elérték a 879 vállalatnál a körülbelül 1,54 trillió jüant, összehasonlításul az elöző év ugyanebben az időszakában, amely 1,64 trillió jüan volt. Elsősorban az acélgyártók bevételei csökkentek a felsorolt társaságok közül, az Angang Steel Company Ltd jelentési vesztesége 1,563 milliárd jüan. A Jigang Group, Laigang csoport Yunan Copper Co Ltd 100 millió jüan a veszteségről számol be.
               Ezzel szemben a pénzügyi vállalatok a szén-és szeszesital-ágazatban jobb teljesítményeket értek el, például a lista tetején lévő
               Bank of Communications első féléves nyeresége 15,5 milliárd jüan volt.
               Kínában jegyzett 1678 piacon szereplő társaságnak augusztus 31-ik kell elkészíteniük és bemutatniuk az első féléves jelentésüket a Kínai értékpapír Szövetség felé.
               2009.08.20.
               Utoljára szerkesztve a következő által: kina; 2009-08-20, 08:20.

               Hozzászólás


               • #30
                Shanghai Composite : + 4,5%
                Ma reggel már a FTSE is 1% pluszban van, kár, hogy nincs nyitva a BÉT, a BUX is menne felfelé (és akkor lehetne jobb short pozíciókat felvenni).
                Egyébként csodálkoznék, ha ez a felfelé menet a jövő hétig kitartana. Bárhogy is definiáljuk a korrekciót, mindegy; elképzelhető, hogy a trend lassan fordul, és a befektetők már komolyabban aggódnak a túlértékeltség miatt - valójában egy jövőbeni fellendülést áraztak be, ami a józanul várhatónál kicsit rózsásabbnak tűnik.

                Hozzászólás

                Working...
                X