Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kínai tőzsde

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • #31
  2009.08.25-én már 1.105-re növekedett a tőzsdén jelentő cégek száma, a második negyedév kombinált nyeresége a jelentés szerint 31,6%-al növekedett a múlt év hasonló időszakához képest, amely a gazdasági ösztönző csomag egyértelmű jele.
  Lorraine Tan, az Standard & Poor's (S & P) ázsiai alelnöke szerint a gazdaság fejlődése újabb részvénypiaci emelkedést fog generálni a Shanghai tőzsdén. Tan szerint nagyobb tőzsdei esés már nem várható, mert megerösödőtt a tőzsde likviditása, ennek ellenére év végére 3.300 pont körüli értéken várja a Shanghai composit index értékét. Ez viszont a befektetőknek talán azt is jelentheti, hogy érdemes az amerikai illetve nyugat-európai tőzsdékre is koncentrálni, mert nagyobb emelkedések már ázsiában illetve kínában nem várhatóak.
  2009.08.25.
  Utoljára szerkesztve a következő által: kina; 2009-08-24, 20:13.

  Hozzászólás


  • #32
   Kínával kapcsolatban

   A Shanghai tőzsde még mindig lefelé mutató korrekcióját végzi, de ennek ellenére már sok amerikai úgy véli,hogy a kínai gazdasági ösztönző csomag sokkal hatékonyabb mint az amerikai. Az okok között a következő megközelítést említi Maria Bartiromo's a CNBC gazdasági újságírója-Kína GDP-je 2008-ban 4,4 trillió dollár ezzel szemben az amerikai adatok 14,4 trillió dollárt mutatnak. A kínai gazdasági ösztönző csomag 586 milliárd dollár amely a GDP 13,3%-a. Ezzel szemben az amerikai gazdaság ösztönző csomag 787 milliárd dollár, az amerikai GDP durván 5,5%-a. Ebből látható a cikk írója szerint, hogy a kínai gazdaság ösztönző csomag, pont a kétszerese az amerikai élénkítésnek, ezért gondolható, hogy a Kínai gazdaság robbanásszerű fejlődésnek indulhat. Ez a távoli jövő, de addig várnunk kell a jelenlegi korrekció végére.
   2009.09.28.
   Utoljára szerkesztve a következő által: kina; 2009-08-28, 20:26.

   Hozzászólás


   • #33
    Kínai részvények

    Szerintem elsősorban nem a shanghaji, hanem a honkongi tőzsdével érdemes foglalkoznunk.
    A magyar és más külföldi befektetők pénze –tudomásom szerint- túlnyomórészt a hongkongi tőzsdén vannak kínai társaságok részvényeibe befektetve, ugyanis a külföldi befektetők a shanghai tőzsdén csak igen korlátozott mértékben és feltételekkel fektethetnek be, ezért a befektetési alapok többsége többnyire Hongkongban vásárol kínai H-jelű részvényeket.
    (lásd pld.: http://209.85.129.132/search?q=cache...&ct=clnk&gl=hu)

    Úgy tudom, hogy jelenleg a P/E ráta a Hongkongi tőzsdén az idei várható nyereségekkel számolva 15 körüli, -ami az ottani hosszú távú átlag P/E mutatónak felel meg és az ottani várható 15-20% körüli éves profitnövekedési rátával kb. 0,75-1 körüli PEG mutatót (P/E osztva a növekedési rátával) jelent, ami elég alacsony érték a nyugat-európai tőzsdékhez és az amerikai tőzsdékhez képest. (Ettől függetlenül persze lehetnek még indexcsökkenések.)
    A Kínában befektető magyar unit-linked alapok elmúlt havi teljesítményét megnézve is látszik, hogy az nagyjából a hongkongi tőzsdéhez igazodik, azaz csak kb. 4-6 %-os csökkenést mutatnak az elmúlt 1 hónapban, éppúgy mint a hongkongi tőzsde, ellentétben a shanghai tőzsdével, ahol 20% körüli esés volt.
    Véleményem szerint a hongkongi tőzsde jelenleg sem túlértékelt és többéves távon jelentős növekedésre lehet számítani.

    Ha pedig valaki konkrét kínai részvényeket akar vásárolni és nem alapba akar fektetni, akkor arra ott van a new yorki tőzsde, ahol a "Halter USX index" tartalmazza az ott bevezetett kínai részvényeket, ha jól tudom, kb. 100 részvényt.

    Hozzászólás


    • #34
     Szevasz kina.
     Hiányolom a cikkeidet. Engem érdekelne a kínai részvényekbe való befektetés. Ha van valami friss infód , oszd meg velünk légyszi.
     üdv
     willow
     willow

     Hozzászólás


     • #35
      Nemzetközi piacok vezető brokercége

      A http://www.interactivebroker.hu/ oldalon találtok olyan brókercéget, amin keresztül 80 nemzetközi piacot tudtok elérni, minimális költségekkel.

      Hozzászólás


      • #36
       köszi
       üdv
       willow
       willow

       Hozzászólás


       • #37
        Hong Kong

        látom itt nagy szakértők vannak a hong-kong-i tőzsdét illetően. Keresek stock-screener-t a hong--kong-i tözsdére, olyat, mint a google screener. De hónapok óta nem találok. Jó lenne fizetős szoftver is, amelyik a 52w price change (%) funkciót-t is működtet.

        Hozzászólás

        Working...
        X