Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kínai tőzsde

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • adriatic.peroj
  válaszolt
  Hong Kong

  látom itt nagy szakértők vannak a hong-kong-i tőzsdét illetően. Keresek stock-screener-t a hong--kong-i tözsdére, olyat, mint a google screener. De hónapok óta nem találok. Jó lenne fizetős szoftver is, amelyik a 52w price change (%) funkciót-t is működtet.

  Szólj hozzá::


 • willow
  válaszolt
  köszi
  üdv
  willow

  Szólj hozzá::


 • NagyZoltan
  válaszolt
  Nemzetközi piacok vezető brokercége

  A http://www.interactivebroker.hu/ oldalon találtok olyan brókercéget, amin keresztül 80 nemzetközi piacot tudtok elérni, minimális költségekkel.

  Szólj hozzá::


 • willow
  válaszolt
  Szevasz kina.
  Hiányolom a cikkeidet. Engem érdekelne a kínai részvényekbe való befektetés. Ha van valami friss infód , oszd meg velünk légyszi.
  üdv
  willow

  Szólj hozzá::


 • tocilaci
  válaszolt
  Kínai részvények

  Szerintem elsősorban nem a shanghaji, hanem a honkongi tőzsdével érdemes foglalkoznunk.
  A magyar és más külföldi befektetők pénze –tudomásom szerint- túlnyomórészt a hongkongi tőzsdén vannak kínai társaságok részvényeibe befektetve, ugyanis a külföldi befektetők a shanghai tőzsdén csak igen korlátozott mértékben és feltételekkel fektethetnek be, ezért a befektetési alapok többsége többnyire Hongkongban vásárol kínai H-jelű részvényeket.
  (lásd pld.: http://209.85.129.132/search?q=cache...&ct=clnk&gl=hu)

  Úgy tudom, hogy jelenleg a P/E ráta a Hongkongi tőzsdén az idei várható nyereségekkel számolva 15 körüli, -ami az ottani hosszú távú átlag P/E mutatónak felel meg és az ottani várható 15-20% körüli éves profitnövekedési rátával kb. 0,75-1 körüli PEG mutatót (P/E osztva a növekedési rátával) jelent, ami elég alacsony érték a nyugat-európai tőzsdékhez és az amerikai tőzsdékhez képest. (Ettől függetlenül persze lehetnek még indexcsökkenések.)
  A Kínában befektető magyar unit-linked alapok elmúlt havi teljesítményét megnézve is látszik, hogy az nagyjából a hongkongi tőzsdéhez igazodik, azaz csak kb. 4-6 %-os csökkenést mutatnak az elmúlt 1 hónapban, éppúgy mint a hongkongi tőzsde, ellentétben a shanghai tőzsdével, ahol 20% körüli esés volt.
  Véleményem szerint a hongkongi tőzsde jelenleg sem túlértékelt és többéves távon jelentős növekedésre lehet számítani.

  Ha pedig valaki konkrét kínai részvényeket akar vásárolni és nem alapba akar fektetni, akkor arra ott van a new yorki tőzsde, ahol a "Halter USX index" tartalmazza az ott bevezetett kínai részvényeket, ha jól tudom, kb. 100 részvényt.

  Szólj hozzá::


 • kina
  válaszolt
  Kínával kapcsolatban

  A Shanghai tőzsde még mindig lefelé mutató korrekcióját végzi, de ennek ellenére már sok amerikai úgy véli,hogy a kínai gazdasági ösztönző csomag sokkal hatékonyabb mint az amerikai. Az okok között a következő megközelítést említi Maria Bartiromo's a CNBC gazdasági újságírója-Kína GDP-je 2008-ban 4,4 trillió dollár ezzel szemben az amerikai adatok 14,4 trillió dollárt mutatnak. A kínai gazdasági ösztönző csomag 586 milliárd dollár amely a GDP 13,3%-a. Ezzel szemben az amerikai gazdaság ösztönző csomag 787 milliárd dollár, az amerikai GDP durván 5,5%-a. Ebből látható a cikk írója szerint, hogy a kínai gazdaság ösztönző csomag, pont a kétszerese az amerikai élénkítésnek, ezért gondolható, hogy a Kínai gazdaság robbanásszerű fejlődésnek indulhat. Ez a távoli jövő, de addig várnunk kell a jelenlegi korrekció végére.
  2009.09.28.
  Utoljára szerkesztve a következő által: kina; 2009-08-28, 20:26.

  Szólj hozzá::


 • kina
  válaszolt
  2009.08.25-én már 1.105-re növekedett a tőzsdén jelentő cégek száma, a második negyedév kombinált nyeresége a jelentés szerint 31,6%-al növekedett a múlt év hasonló időszakához képest, amely a gazdasági ösztönző csomag egyértelmű jele.
  Lorraine Tan, az Standard & Poor's (S & P) ázsiai alelnöke szerint a gazdaság fejlődése újabb részvénypiaci emelkedést fog generálni a Shanghai tőzsdén. Tan szerint nagyobb tőzsdei esés már nem várható, mert megerösödőtt a tőzsde likviditása, ennek ellenére év végére 3.300 pont körüli értéken várja a Shanghai composit index értékét. Ez viszont a befektetőknek talán azt is jelentheti, hogy érdemes az amerikai illetve nyugat-európai tőzsdékre is koncentrálni, mert nagyobb emelkedések már ázsiában illetve kínában nem várhatóak.
  2009.08.25.
  Utoljára szerkesztve a következő által: kina; 2009-08-24, 20:13.

  Szólj hozzá::


 • huba08
  válaszolt
  Shanghai Composite : + 4,5%
  Ma reggel már a FTSE is 1% pluszban van, kár, hogy nincs nyitva a BÉT, a BUX is menne felfelé (és akkor lehetne jobb short pozíciókat felvenni).
  Egyébként csodálkoznék, ha ez a felfelé menet a jövő hétig kitartana. Bárhogy is definiáljuk a korrekciót, mindegy; elképzelhető, hogy a trend lassan fordul, és a befektetők már komolyabban aggódnak a túlértékeltség miatt - valójában egy jövőbeni fellendülést áraztak be, ami a józanul várhatónál kicsit rózsásabbnak tűnik.

  Szólj hozzá::


 • kina
  válaszolt
  Kína Securities Journal ma jelentette, hogy 879 felsorolt társaság a Sanghaj és Shenzheni tőzsdén már kiküldte az első eredményeiket,több mint a fele, a csütörtöki jelentés szerint 114,3 milliárd jüan ($ 16,73 milliárd eurót) a kombinált nyereséget ért el, amely 18 százalékkal kevesebb mint az egy évvel korábbi érték amely 140,6 milliárd jüan volt.
  A 2009 első felében, a bevételek elérték a 879 vállalatnál a körülbelül 1,54 trillió jüant, összehasonlításul az elöző év ugyanebben az időszakában, amely 1,64 trillió jüan volt. Elsősorban az acélgyártók bevételei csökkentek a felsorolt társaságok közül, az Angang Steel Company Ltd jelentési vesztesége 1,563 milliárd jüan. A Jigang Group, Laigang csoport Yunan Copper Co Ltd 100 millió jüan a veszteségről számol be.
  Ezzel szemben a pénzügyi vállalatok a szén-és szeszesital-ágazatban jobb teljesítményeket értek el, például a lista tetején lévő
  Bank of Communications első féléves nyeresége 15,5 milliárd jüan volt.
  Kínában jegyzett 1678 piacon szereplő társaságnak augusztus 31-ik kell elkészíteniük és bemutatniuk az első féléves jelentésüket a Kínai értékpapír Szövetség felé.
  2009.08.20.
  Utoljára szerkesztve a következő által: kina; 2009-08-20, 08:20.

  Szólj hozzá::


 • kina
  válaszolt
  Kínával kapcsolatban

  Miután az első két kereskedési nap halmozott csökkenése elérte a 9%-ot, a Shanghai Composite index 1,4 százalék visszakorrekciót végzet kedden, továbbra is látható a hitelezési állomány szigorításával kapcsolatos félelem. Számos vélemény alakult ki a Kínai elemzők körében jelentős számban úgy gondolják,hogy a Shanghai kompozit index a 2600 pontot eléri az elkövetkező 12 hétben. Az Orient értékpapirok Shenyangi elemzői szerint nem marad tartósan 2800 alatt az index. A Nagy Fal Securities (Nagy Fal értékpapírok)
  elemzői szintén 2600 pontra várják az indexet. Akik esetleg nem értenek egyet a mostani korrekció kifejezéssel-bár 20%-ot esett a tőzsde az elmúlt két hétben-azoknak egy újság cikkből idéznék : Shenyin Wanguo (Shenyin & Wanguo értékpapírok) elemzője Li Nian "nem ismert vagy előre nem látható tényezők, amelyek alapján a piac az elmúlt hetek zuhanását okozza, így a leginkább meggyőző magyarázat az, hogy technikai kiigazításokat látunk." Jelenleg Kínában a saját elemzőik is bizonytalanok abban a kérdésben, hogy mi lesz az elkövetkező pár napban....Addig meg zuhanunk kisebb pozitív korrekcióval megszakítva a lefelé haladó trendet .
  2009.08.19.
  Utoljára szerkesztve a következő által: kina; 2009-08-19, 18:49.

  Szólj hozzá::


 • huba08
  válaszolt
  A Shanghai Composite most 4,3%-ot esett. Én arra tippelnék, hogy egy igazi kínai korrekció egyidőben fog történni az összes többi tőzsde korrekciójával.
  Ma reggel már a BUX is lejjebb van, miután tegnap a New Yorki tőzsdével emelkedett.

  Szólj hozzá::


 • huba08
  válaszolt
  kina eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Rövid leszek ,

  EZ ITT MÁR A KORREKCÍÓ !

  2009.08.17.
  2009.08.18 : visszakorrekció.
  ( Shanghai index: + 1,4%)
  Utoljára szerkesztve a következő által: huba08; 2009-08-18, 10:29. Oka: jobb a shanghai hivatkozás

  Szólj hozzá::


 • kina
  válaszolt
  Kínai tőzsdével kapcsolatban

  Rövid leszek ,

  EZ ITT MÁR A KORREKCÍÓ !

  2009.08.17.

  Szólj hozzá::


 • Jenny
  válaszolt
  Van közöttetek aki magánemberként tőzsdézik kinában? Ha igen, melyik cégen (cégeken) keresztül?

  Szólj hozzá::


 • kina
  válaszolt
  Hírek Kínáról

  Ezekben a napokban egyre többször lát napvilágot az a hír, hogy a Kínai kormány a következő időszak hitelkihelyezéseit megszigorítja. "A központi bank továbbra is elkötelezett a" mérsékelten laza monetáris politika mellett ", mondta Su Ning a People's Bank of China (PBOC) igazgató helyettese egy sajtótájékoztatón Pekingben, pénteken." Amikor azt mondjuk erőteljes finomítás ezt nem a monetáris politikára, hanem csak annak eszközrendszerére értjük " idézet vége. Ez a kissé nyakatekert megfogalmazás két héttel ezelőtt egy 5%-os megtorpanást a hét utolsó napján 2.85%-os esést generált. Ez nem menti azt a tényt, hogy az elkövetkező héten a Kínai tőzsde felügyelő bizottság megvizsgálja a Shanghai tőzsde hirtelen, az év elejétől tartó emelkedésének okát. Amennyiben számukra is megbizonyosodik az, hogy a hitelek okozzák ezt a túlzott eszközár emelkedést azonnal korlátozásokat vezetnek be a hitelekből történő tőzsdei kereskedésekre.Jövő héten megjelennek a júliusi főbb növekedési mutatók is. Ez a kettősség fogja irányítani a Shanghai tőzsdét. Véleményünk szerint nagyon felgyorsultak a tőzsde környezetében játszódó események, amelyek hatása, a tőzsdei buborék kipukkadásához vezethet, most már belátható időn belül. Amennyiben jó gazdasági adatok jönnek ki akkor a fent leírtak miatt is csak oldalazás történik majd a tőzsdén, de ha a várakozások alulmaradnak már a jövőhéten várható egy nagyobb esés, aminek az alja bizonytalan !
  2009.08.09.
  Utoljára szerkesztve a következő által: kina; 2009-08-09, 18:48.

  Szólj hozzá::

Working...
X