Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Tőzsdeiskola

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • #91
  Sziasztok!
  Én is a Horváth András féle Aut.Tőzsdézéses tanfolyamát végeztem és úgy jártam mint NOPEX tag. (Hiszen a robot mindenkinek ugyan azt a poziciót vette fel) Annyi különbséggel, hogy a hitegetésekből elegem lett, és a felettes szerveknél feljelentettem. Bíróságon találkozunk !!!!!

  Hozzászólás


  • #92
   Kíváncsian várom,mi lesz az ítélet vége!!!???

   Hozzászólás


   • #93
    MegaMIND eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Lehet én értelmezem rosszul az olvasottakat, de kicsit félrement a beszélgetés. Senki nem mondta, hogy sikerességhez elég 10 vagy X nap, meg azt se, hogy 5 év is kevés. Itt a lényeg egy termék értékesítésén volt százezrekért, ami nem azt tudja, amit mond róla az értékesítő. Ez olyan, mintha az értékesítő fiatalító arckrémet árulna, valaki megvenné, kenegetné a fejét, és pl. 1 hét múlva leesne az arca. Ez ugyanaz az eset. Itt most nem arról volt szó, hogy megtanítanak kereskedni és csak "rajtad" múlik, hogy sikeres leszel-e vagy sem. Kapsz egy eszközt, ami tutira működik, ha eddig ács voltál, akkor is működni fog és csilliárdos leszel. Ezzel szemben az eredmény meg nagy bukta lett.
    Teljesen jól értelmezed MegaMIND, és az ezt követő reagálásodban is jól látod a kérdést!!!. A mosógépes példa teljesen rossz, itt senki sem tömte szét a "mosógépet", és aki leállította idő előtt, arra azonnal rámondták, hogy nem kellett volna belenyúlni, mert a robot kezeli a kockázatot!!!
    Kedves Zoli0317, te vagy a H.A fizetett embere vagy, ( ezen sem lepődnék meg a történtek fényében) vagy nem figyelsz! A megtévesztés pontosan úgy szólt, amiben te kételkedsz...! És most nem idiótákról írok, akik perelik H.A.- t, és jártak hónapokig a klubokra is, mert sokan el sem tudták indítani a robotot, olyan ködös, és az utolsó pillanatig változtatott volt egy "még jobbra", hanem akik pontosan a kitanított módon, szerveren keresztül, profi módon megtettek mindent, és pont ezért egyformák az eredmények is!!! Hozzáteszem, hogy amikor ez már nyílvánvaló volt, H.A. egy rögzített felvételen 4 hónap múlva, még mindíg a 25% -os havi nyerő automatáiról beszélt!!! Ezért van így kiakadva mindenki!! De úgy tudom te az automatán nem is voltál, úgyhogy nem kéne véleményt formálnod!!! Ha neked jó volt az aktív, akkor használd egészséggel!!!

    Hozzászólás


    • #94
     Neken nagyon jó az aktív tanfolyamon tanultak!Szeretem én megkötni az üzleteim,és úgy beállítani a vesztő,és nyerő stoppokat,hogy az nekem is jó legyen!
     Én valóban nem jártam az autómatizáltra,és soha nem is terveztem!Hosszú évek siketelensége tán jelentkezem erre a tanfolyamra,és azóta óriási fejlődésen mentem keresztül!Az én javaslatom az,hogy a kézi kötéses tőzsdézés felé kanyarodjon át mindenki,és használja a bankszámla kezeléses módszert!

     Hozzászólás


     • #95
      Suhi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Tegnap voltam egy ismerősömmel az ingyenes előadásukon ami gyakorlatilag arról szólt hogy menjünk minnél többen a tanfolyamra . Mondott pár gyakorlati dolgot is de semmi olyat amit az interneten nem találtam volna eddig , gondolom aki kifizeti a tanfolyamot annak mond olyat is ami nincs fennt sok helyen .. ?
      Egyébként élmény volt azt hallgatni, hogy ő mennyit keres és aki alkalmazottként dolgozik az milyen rossz , ezzel szerintem több embert megbánthatott , bár ahogy elnéztem 60%-ban nyugdíjasok voltak . ( )
      Az automatizált kereskedési tanfolyamukról kérdeztem őket , bár engem nem érdekel különösebben , annyi derült ki hogy programozni semmilyen programnyelven nem fognak megtanítani .
      Viszont megismertem az egyik tőzsdesulis tagot egy fiatalabb srácot igazán korrektnek tűnt és segítőkésznek .
      Továbbra is fent áll a kérdés , valaki a haladóra járt már ?
      Illetve vannak azért pozitívabb tapasztalatok is gondolom ?
      Gondolom mert a pasi számlatörténtetét nézve tényleg érti a dolgát , bár így egyetemistaként kicsit émelyegtem attól hogy az előadás nem elhanyagolható részében a pasas számlatörténetét nézzem ami nyilván akkora tőkével indult hogy azzal a tőkével már én is vígan elélnék a hozamból .És akkor szegény nyugdíjasok meg akik zömmel még azt sem tudják hogy 60K-ből nem lesz 6millió , biztos eldobták az agyukat .
      Ez nem a tőzsdeiskola hibája mondjuk , feketén fehéren lehetett látni hogy mekkora volt az alaptőke .
      Annyi hozzá tartozik az ügyyhöz, hogy a céginfó lekérése után látható tisztán, hogy a cég bevételének nagy része oktatásból származik, és a kisebbik részét sem feltétlenül kereskedéssel kereste! A feltett számla adatok manipuláltak, sehol sem látszik a háttérben futó nagy minuszos kötések halmaza, nem mutatja a számlatörténet, sem a számlagörbe! Még azt sem látni hitelt érdemlőleg hogy éles számla-e vagy Demo...
      Jelenleg már 2012. évi oktatásokról is kerülnek elő sorban a károsultak! A durva az, hogy Horváth András felvételeken bizonyítva még mindig a stratégia működéséről, és a robotok kimagasló hozamáról beszélt, miközben már rég bukóba futottak azoknál, akik a hivatkozott időben működtették őket!!!

      Hozzászólás


      • #96
       A mai napig ámulok, hogy mennyien hisznek a "pénzcsinyáló gépezet" (=tőzsdi robot)létezésében. Ill. van ilyen, de azokat igen nagy szakértelemmel újra-és újra a piaci viszonyokhoz optimalizálni kell. Hogy a búbánatban hiszi el valaki, hogy létezik csodagépezet. Ha lenne ilyen, minden országban körbe a földgolyóbison ezt futtatnák százmilliók. Titokba tartani lehetetlen volna. De hát milyen az ember? Jó drága a hozzájutás, ez csak erősíti a titkon remélt messiás robot létezésének hitét. Ilyenkor beszűkül az elme, főleg annak józan gondolatokért felelős része. Ehhh...

       Hozzászólás


       • #97
        Heló,

        Néhány gondolatot szeretnék megosztani a tőzsdeiskoláról.

        Én nagyjából 5 éve végeztem el Horváth András alaptanfolyamát, amit nem tartok különösebben jónak, de engem az indított el a pályán, onnantól fogva kereskedem következetesen és folyamatosan. Szerintem akkor is hasznos egy összefoglaló, rendszerező tanfolyam, ha mindent meg lehet találni a neten is, mindig is jó befektetésnek tartottam az akkori 100ezer körüli tandíjat.

        András amúgy felém mindig is segítőkész volt, bármikor hívhattam, mindíg készségesen segített, adott tanácsot. Kicsit zavaró a megmondó ember hozzáállása, vagyis hogy minden kérdésre nagyjából ugyanaz az 5 válasz érkezik és elutasít minden egyéb stratégia fejlesztést, ami túlmegy az ő rendszerén. De ezen felül nem nevezném szélhámosnak, főleg, hogy abból az időből ismerem, amikor tényleg élő számlán kereskedett stoppal, trendkövető rendszerrel és eredményt ért el.
        Azt őszintén most sem tudom mennyire sikeres tréder amúgy, ez ugyanis nem evidens kiragadott példák alapján, abból a szempontból milyen sikeres egy iskola végképp nem számít. Elsősorban ő is jó üzletember, nagyon jó marketinges, és ahogy amilyen rendszerben az iskola működik, szerintem nagyon ott van. (évek óta teltház, egyre drágább, a nyílt előadások konverziója közel 100% stb.)

        A termékek minősége más dolog, de szerintem az alaptanfolyam nem rossz. (nem volt legalábbis, az új oktatót nem ismerem)

        A "nem veszít logika" veszít. Mint hosszú távon minden hasonló rendszer. Egy martingallel erősített negatív scale-in rendszer, ami abból indul ki, hogy ha egy trend elég sokat ment, vissza kell korrigálnia. Ha még tovább megy, bizonyos indikátor jelek alapján (BB-ADX de ez másodlagos) egyre nagyobbat rávesz a trend ellen, húzva az átlagárat, aztán az egész pakkot egyben teszi le nyereséggel. A célár kicsi, így folyamatosan aprókat hoz.
        Gondolom a kötésmérettel lehet agresszívebbé tenni, meg azzal, hogy minden jelre rákössön-e vagy ritkábban.

        Ez mint minden hasonló addig működik csodásan, amig nincs egy korábban nem volt esemény, ami megdönt minden statisztikát. Ez 2012 tavaszán következett be, amikor a stratégia által favorizált yenes párok elszálltak. Úgy tudom akkor nagyon sokan elvesztették a pénzüket, azt nem azóta volt-e ilyen hasonló.

        A másik amit szintén tanított később (valami bankszámla növelő vagy mi) már klasszikusan a martingale rendszerre épül. Itt RSI70-30 nál nyit ellen és kistoppolódásnál a következő hasonló jelre kétszerezi a méretet. Egészen addig amíg nem nyer. Olyan piciről indul, hogy ezt 5-8szor megtehesse.
        Ez is statisztikailag sokáig működni bír, kivéve ha rendellenesen erős trend indul.

        Autómatizált tanfolyamot hirdetni úgy hogy csak egy robotot értékesít az ember szerintem félrevezető, bár hozzáteszem szinte mindenki ezt teszi. (vagyis 1-2stratégiát ad el, körítő általánossággal, mert erre van igény)

        Mindig nyerő robotot hirdetni úgy, hogy az elméletileg nagyon is képes veszíteni, szintén félrevezető, bár az lehet, hogy tényleg úgy gondolta, hogy ez nem fordulhat elő.

        Utána, miután kiderült, hogy a termék nem jó és k.nagy kárt okozott tovább árulni, ez viszont már felülről súrolja a csalás kategóriáját. Persze a tízmillókra rúgó rendszeres tanfolyam bevétel segít jobban aludni, megértem én ezt is. És kíváncsi lennék az itteni fórumozók többsége hasonló helyzetben erősebb lenne-e...

        Delfin

        Hozzászólás


        • #98
         Delfin eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
         És kíváncsi lennék az itteni fórumozók többsége hasonló helyzetben erősebb lenne-e...
         Nem kell hasonló helyzetbe kerülni.

         Senki se kényszerített engem sem az elmúlt években, hogy üzletszerűen oktassak, álmokat áruljak, bárkit bármire rábeszéljek. Igaz nem is lettem így multimilliomos.

         Az, aki tudja, hogy tudása véges, s 95% valószínűséggel az ügyfele csak veszíteni fog, és mégis százezrekért oktat, az csaló. Aki ezt nem ismeri fel, az meg hülye.

         Ez az erkölcsi kockázat lényege.

         Hozzászólás


         • #99
          kmisi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Aki ezt nem ismeri fel, az meg hülye.
          Hopp, már nem tudtam belejavítani.

          Helyesen így hangzana : Az az oktató, aki ezt nem ismeri fel, az meg hülye.

          Az ügyfél természetesen nem hülye, csak naív, jóhiszemű, manipulált, megtévesztett...

          Hozzászólás


          • Delfin eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
           Heló,

           Néhány gondolatot szeretnék megosztani a tőzsdeiskoláról.

           Én nagyjából 5 éve végeztem el Horváth András alaptanfolyamát, amit nem tartok különösebben jónak, de engem az indított el a pályán, onnantól fogva kereskedem következetesen és folyamatosan. Szerintem akkor is hasznos egy összefoglaló, rendszerező tanfolyam, ha mindent meg lehet találni a neten is, mindig is jó befektetésnek tartottam az akkori 100ezer körüli tandíjat.

           András amúgy felém mindig is segítőkész volt, bármikor hívhattam, mindíg készségesen segített, adott tanácsot. Kicsit zavaró a megmondó ember hozzáállása, vagyis hogy minden kérdésre nagyjából ugyanaz az 5 válasz érkezik és elutasít minden egyéb stratégia fejlesztést, ami túlmegy az ő rendszerén. De ezen felül nem nevezném szélhámosnak, főleg, hogy abból az időből ismerem, amikor tényleg élő számlán kereskedett stoppal, trendkövető rendszerrel és eredményt ért el.
           Azt őszintén most sem tudom mennyire sikeres tréder amúgy, ez ugyanis nem evidens kiragadott példák alapján, abból a szempontból milyen sikeres egy iskola végképp nem számít. Elsősorban ő is jó üzletember, nagyon jó marketinges, és ahogy amilyen rendszerben az iskola működik, szerintem nagyon ott van. (évek óta teltház, egyre drágább, a nyílt előadások konverziója közel 100% stb.)

           A termékek minősége más dolog, de szerintem az alaptanfolyam nem rossz. (nem volt legalábbis, az új oktatót nem ismerem)

           A "nem veszít logika" veszít. Mint hosszú távon minden hasonló rendszer. Egy martingallel erősített negatív scale-in rendszer, ami abból indul ki, hogy ha egy trend elég sokat ment, vissza kell korrigálnia. Ha még tovább megy, bizonyos indikátor jelek alapján (BB-ADX de ez másodlagos) egyre nagyobbat rávesz a trend ellen, húzva az átlagárat, aztán az egész pakkot egyben teszi le nyereséggel. A célár kicsi, így folyamatosan aprókat hoz.
           Gondolom a kötésmérettel lehet agresszívebbé tenni, meg azzal, hogy minden jelre rákössön-e vagy ritkábban.

           Ez mint minden hasonló addig működik csodásan, amig nincs egy korábban nem volt esemény, ami megdönt minden statisztikát. Ez 2012 tavaszán következett be, amikor a stratégia által favorizált yenes párok elszálltak. Úgy tudom akkor nagyon sokan elvesztették a pénzüket, azt nem azóta volt-e ilyen hasonló.

           A másik amit szintén tanított később (valami bankszámla növelő vagy mi) már klasszikusan a martingale rendszerre épül. Itt RSI70-30 nál nyit ellen és kistoppolódásnál a következő hasonló jelre kétszerezi a méretet. Egészen addig amíg nem nyer. Olyan piciről indul, hogy ezt 5-8szor megtehesse.
           Ez is statisztikailag sokáig működni bír, kivéve ha rendellenesen erős trend indul.

           Autómatizált tanfolyamot hirdetni úgy hogy csak egy robotot értékesít az ember szerintem félrevezető, bár hozzáteszem szinte mindenki ezt teszi. (vagyis 1-2stratégiát ad el, körítő általánossággal, mert erre van igény)

           Mindig nyerő robotot hirdetni úgy, hogy az elméletileg nagyon is képes veszíteni, szintén félrevezető, bár az lehet, hogy tényleg úgy gondolta, hogy ez nem fordulhat elő.

           Utána, miután kiderült, hogy a termék nem jó és k.nagy kárt okozott tovább árulni, ez viszont már felülről súrolja a csalás kategóriáját. Persze a tízmillókra rúgó rendszeres tanfolyam bevétel segít jobban aludni, megértem én ezt is. És kíváncsi lennék az itteni fórumozók többsége hasonló helyzetben erősebb lenne-e...

           Delfin
           Én egyetértek veled.
           És így, részletezve ezt a robotos-martis dolgot, egyszerűen megáll az eszem.. Én kezdő vagyok, a profi kereskedéstől fényévnyira, minden értelemben. DE! Ha létezik olyan kereskedő, aki akár csak 1 év tapasztalattal képes megvenni több százezerért martingale robotot, és ámulva hallgat egy oktatót, aki azt magyarázza, hogy majd az RSI 30-70 meg az ADX-BB vagy akármi, és akkor majd jön a korrekció meg a TP - és erre aztán vagyonokat bíz rá, hát, ne haragudjatok, de elképzelni sem tudom, hogy fordulhat ilyen elő. Zöldfülű kezdőként se tudtak még ilyenre becsábítani, hála Istennek!
           Mindenféle mézes-madzag, "pénzéhség" (nem pejoratív értelemben!) és egyéb természetes (?) emberi vonást megértek, de...
           Itt mindkét fél "hibázik", azt hiszem, bántás nélkül kijelenthetem.

           Felajánlás: akinek grid, maritngale robot kell, írjon privátban, és kb. 100-asával tudok küldeni (bár ezzel csak a rengeteg fórumolvasását, keresgélést spórolom meg neki, merthogy ezek mindenkinek egyébként is elérhetőek, nem csak nekem.)

           Remélem, hogy valóban igazság szolgáltatik mindenki ügyében!

           Hozzászólás


           • moncsicsi78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            ...
            Felajánlás: akinek grid, maritngale robot kell...
            Mi az a grid robot?

            Hozzászólás


            • smk eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
             Mi az a grid robot?
             Grides strati alapján/~val dolgozó/működő robot.

             Hozzászólás


             • moncsicsi78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Grides strati alapján/~val dolgozó/működő robot.
              Ezt gondoltam, de nem tudom milyen az a grides stratégia, nem ismerem a fogalmat.

              Hozzászólás


              • Range stratégia ami adott közönként egyszerre vesz és elad. Minden célár a következő köz, vagy ràcs. Amig a range nem törik ki, ès a rácsok száma nem növekszik drasztikusan, a függő minusz nagyjából konstans, míg a realizált nyereség egyre gyűlik. Ez legalábbis a klasszikus változata.

               Hozzászólás


               • Delfin eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Range stratégia ami adott közönként egyszerre vesz és elad. Minden célár a következő köz, vagy ràcs. Amig a range nem törik ki, ès a rácsok száma nem növekszik drasztikusan, a függő minusz nagyjából konstans, míg a realizált nyereség egyre gyűlik. Ez legalábbis a klasszikus változata.
                Ne szűkítsük le egy konkrét grides stratira a definíciót.
                Ráépítés: egyre nagyobb vagy azonos lotokkal, trend ellen vagy trend irányban, vagy aznos sávszélességú (piptáv.) csatorna szélein. Első esetben az oldalazós időszakok kedveznek, utóbbi két esetben a trendelős időszakok.

                Ez az alap, ezeken belül és/vagy ezeket egymással aztán úgy lehet variálni, ahogy csak tudja az ember. És azt már nem is említem, hogy nem egy, hanem multi currency rendszerben is lehet dolgozni.

                Hozzászólás

                Working...
                X