Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Mesterfokon a Pénzről

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Mighti
  válaszolt
  André Kostolany: Mesterfokon a Pénzről.
  Az egyik legismertebb magyar származású tőzsdés, aki spekulánsnak nevezte magát. De ez számunkra már más értelemet nyert. Mert az ő spekulációi évekig, évtizedekig tartó pozíciókat jelentettek.
  Ennek ellenére hasznos könyvnek tartom. De a haladó kategóriába sorolnám. Pont 2008 – ban olvastam. És a válságot (annak fázisait) szinte pontról pontra jellemezte. De a vállság kialakulásának okai is hasonlítottak.
  A könyv nem tartalmaz tananyagot, grafikonokat. Hanem egyfajta szemlélet móddal ruház fel minket. A hírek, rémhírek jelentéséről. Arról, hogy ha egy újságban látunk egy elemzést valamelyik instrumentumról, nagyon ritkán van oda írva az elemző neve. Ez máig így van. (Portfólió értesülése szerint, stb.) A sorok között olvasásra és a „józan paraszti észre” vezet minket vissza. Nagyjából a válság, fellendülés, lufi, majd ismét válság volt az ő stratégiája. Csak a válságtól a fellendülésig néhány papírjának évekre volt szüksége. Minden esetre sok fontos gondolatot tartalmaz ezekről a fázisokról.

  Szólj hozzá::


 • Mighti
  új témát indított: Mesterfokon a Pénzről

  Mesterfokon a Pénzről

  André Kostolany: Mesterfokon a Pénzről
Working...
X