Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

A kocka el van vetve

Collapse
X

• Szűrés
  • Idő
  • Mutat
Clear All
new posts

• Ha már (meg)fejtegetős kedvedben vagy, kockas - itt egy "tesztpálya" (a teljesség igénye nélkül) számodra. Hajrá!
    Assumption is the mother of all fuck-ups!

Hozzászólás

• Vacendak
      Vacendak kommentje
      Editing a comment
      Azt én sem értem.

• rpr
      rpr kommentje
      Editing a comment
      Es egyebkent ha rajon vki, hogy 100 ( vagy ezer vagy millios) usd szamlan kotsz vmit akkor mi van?
      Utoljára szerkesztve a következő által: rpr; 2023-05-14, 11:37.

• kockas
      kockas kommentje
      Editing a comment
      a legtöbbször a trédeket detailed tettem ki, régen még függőleges vonallal is megjelöltem a percre pontos beszállót.
      A legutóbbi NFP-nél pl ott volt másodpercre.
      Amikor nem, annak konkrét oka van. Azok túl könnyen robotzálható, 1-2 paraméteres grálgyanús setupok.
      Mert mi van ha tényleg az és több százan rácuppannak, aztán majd nem marad semmi sem belőle.

Es egyebkent ha rajon vki, hogy 100 ( vagy ezer vagy millios) usd szamlan kotsz vmit akkor mi van?
      Semmi gond a lotkitakarással. Egy lottónyeretes sem szokta kirakni a facebookra a szelvényét,
      de a kreatív adózási értelmezéseket is megértem. Babona/paranoia és ezernyi más oka lehet. Tőlünk nyugatabbra pl egyáltalán nem illik feltenni a kérdést, hogy mennyit keresel.... Annak örüljünk ami van. Én fixre veszem hogy nem egy troll kamukötésekkel.
      A mi szempontunkból csak a pippek számítanak.

• ...De mielőtt valaki azt kifogásolná, hogy a korábbi példa "rég volt - igaz sem volt", itt egy aktuális "tesztpálya".
    Erre sokkal inkább érvényes a "Hol akarsz kiszalni? ", ugyanis nyitva hagytam a hétvégére.
    Kiderül majd, "milyen mély a nyúl ürege"
    Utoljára szerkesztve a következő által: Vacendak; 2023-05-13, 14:10.
    Assumption is the mother of all fuck-ups!

Hozzászólás

• kockas
      kockas kommentje
      Editing a comment
      ha már megrajzoltam a beszopott előzőhöz, és mivel az is short volt, beteszem újrafelhasználásra.
      Szóljatok rám, ha mégis elérné a felső kék vonalat, akkor és ott ahol lesz, majd leshortolom...
      Főleg ha a zöldet is pont eltalálja.

Jelenlegi helyzetben azt viszont tartánám jó sokáig.
      Jó lenne írni erre valami ferde vonalas online értesítőt, de privátot, nem tradingviewes bohócságot.

Megtetszettek a ferde vonalaid! Tudom ezek amiket rajzoltam, nem azok, de már sejtem miket használsz.
      A faék egyszerű vonalhúzó metódusod eszembe sem jutott volna így kivitelezni
      Mivel már van saját chartolóm így eszerűbb lesz abban rajzolnom, és bár ez a módszeredhez képest technikailag ágyúval verébre,
      de azért remélem mammut lesz vagy legalább medve

Mondanám hogy legközelebb megrajzolom, és megkapod a megfejtést, de tudom hogy még a tippem sem fogom leírni az biztos.
      Aki lát benne fantáziát, az küzdjön csak meg érte rendesen.

• Az állandó sikertörténetek helyett,
    íme, a hogyan buktam el fél másodperc alatt 200 fontot múlt hét pénteken, úgy hogy NFP sem volt

Új vonalaim vannak.
    Nem a Vacendak féle, hanem ezeket köszönjük inkább nlot nak
    Írtam már hogy bármivel foglalkozom, azt ripsz-ropsz bevonzom.
    Egy ideje tudatosan is próbálom előidézni mint egy jedi, működik is, csak irányíthatatlan.
    Minden héten történik legalább egy a valószínűtlenségek határait feszegető esemény.
    Ennek ez a története, próbálom röviden... már amennyire lehet
    Hosszú évek óta nem tévézek, mert nincs előfizetésem.
    Filmeket néztem régebben, de az elmúlt félévben még azt sem,
    köszönhetően annak hogy olyan kemény tűzfalszabályokat sikerült beleapplikálnom a routerekbe amin nem megy át a torrent.
    Van már vagy 4-5 db belőle, teljesen saját védelmi firmvare megoldásokkal, rákészültem mindenre...
    Gondoltam mivel még úgysem fut a gral.ex4, ennyi azért mégsem kell, az egyiket dedikálom filmletöltő NAS-nak, rá egy DLNA server,
    aztán mehet a tévére. Amíg ezt buideltem, elromlott a távirányító. Magától. Alapvetően már lényegtelen az események láncolatában,
    hogy beszéltem erről telefonon a lányommal, hogy nem tudom bekapcsolni a tévét,
    de megér 2 ezret egy távirányítóba belefeccölni. (Nincs a tévén semmilyen gomb..)
    Meg is jegyezte a gyerek, hogy még jó hogy nem a tévé ment tönkre, ne szomorkodjak.
    Rendeltem újat.
    2nap és megjött. Egyből bekapcsolt, működött.
    Nagy örömömben elindultam a másik szobába az összvér nasrouterért, beleakadt a lábam a tickdataserverlaptop töltőjébe,
    ami lepörgette az asztalról a laptopot ....és magával rántotta a Hitachi 4k árfolyamát közel nullára
    Az istenek nem akarják hogy lazsáljak és filmet nézzek, mert azt nem akarna már ezen senki sem....ellenben dolgozni tovább!! na arra tökéletes.
    Pont az a sáv esett ki belőle, ami a periférikus látás miatt nem olyan zavaró. Fejlesztéskor az a 10 centi egy holt terület,
    ezért fixesel hogy nem veszek másikat amíg nem szakad rám a bank.

Egy centin múlt az egész, ha kicsit lejjebb sarkal, akkor csak a kávát kapja el. Ez van.

Egyefenelegyenarégilemez: Fogd a pénzt és kuss

Hozzászólás

• kockas
      kockas kommentje
      Editing a comment
      nem egy tőzsdei valószínűségszámításos a témakör, talán inkább a tőzsdepszicho topicban lenne a helye, az idegbaj kategóriánál
      Ez ugyebár 3 napja pénteken volt. A mai napon történt még 2db! közel nulla valószínűségű eset. Alszok még rá egyet (ha tudok...), de érzem hogy az egyiket leírom holnap. (bocs, ez a mostani leginkább a szerveridő miatt kellett, hogy mit ír ki a weblap, azt hogy percre pontosan mikor hoztam létre a posztot, mert néha eltolódik 1-2 órával)

• Vacendak
      Vacendak kommentje
      Editing a comment
      "A szegény embert, az ág is húzza!"
      ...Főleg akkor, amikor nem jó irányba halad.

• kockas
      kockas kommentje
      Editing a comment
      egyszer kb másfél éve már demonstráltam itt élőben ezt a bevonzós fa@szságot.
      Nem sokkal jutottam előrébb, talán annyiból másabb azóta, hogy nem feltétlen szükséges kimondani vagy leírni,
      az is elég ha erőteljesen gondolok rá. //demonstrálni azt persze lehetetlen, mert ki hiszi el.
      Ha minden héten 2x, 3x 7x átéled a statisztikai szinte zéró nulla esélyt //nagyon kevés esetet írtam le itt, nincs annyi időm.
      akkor nem lesz szükséged további megerősítő jelekre ezzel kapcsolatban.
      Azt tartom hogy irányítani ezt az erőt lehetetlen, bár lehet csak azért, mert túl későn kezdtem el, és már magas hozzá a midikloriánszintem

No itt a majdnem seggreülős poszt. Csak azért majdnem, mert azt a tévéösszetörőset épp az ágyból gépeltem:

• Úgy is szeretsz tippelni, merre az arra
    Tessék, itt egy remek lehetőség a ferde vonalakra
    Click image for larger version  Name:	usd_cad.jpg Views:	0 Size:	103,6 KB ID:	198158

Hozzászólás

• _pda_ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Úgy is szeretsz tippelni, merre az arra
      Tessék, itt egy remek lehetőség a ferde vonalakra
      Click image for larger version Name:	usd_cad.jpg Views:	0 Size:	103,6 KB ID:	198158
      Nem nagyon trédelek, ez most csak egy új varázsgömb, short term....

Elemzés után tettem be piacin neki egy buyt, kb 50 pip targettel, és picivel alatta egy buy limitet 150 pippes reménnyel.
      Ha egy napig felfele megy utána még ránézek és ha még él! és még mindig felfele, akkor hagyom, ha lefele, akkor zárom mindkettőt,
      bár azért 1 nap alatt az 50 pippesnek valahogy biztos vége lesz magától is, azzal nem lesz gondom

Hozzászólás

• kockas
        kockas kommentje
        Editing a comment
        ez még nem az a poszt, amit tegnap este ígértem.
        Az a következő lesz. //Lehetseggrefogtoktőleülni. Nekem legalábbis majdnem sikerült.

_pda_
        Kösz!
        Jó kis setup.
        Vettem belőle még egy egységet...
        Már volt iszonyat jó plusszban is, persze csak százalékosan a számlamérethez képest
        A stopp immár common leszaromos breakevenben:

• shortosgyula
        shortosgyula kommentje
        Editing a comment
        Mire jó a mikrolottal baxxakodás? Pénzed nem lesz belőle, az időt viszont ugyanúgy elviszi, mintha nagyban tolnád. Egyáltalán szeretnél kockas nagy pénzekkel kereskedni? Mert ha nem, és csak a játék miatt tőzsdézel, akkor nem szóltam

• kockas
        kockas kommentje
        Editing a comment
        a felvetés jogos.
        fontossági sorrendben az akadályok: nincs még kész teljesen a rendszer amivel szeretnék kereskedni.
        A stratégia maga az egy dolog, de kell hozzá 3db szerver, szerte a világban.
        Egy gyűjti az adatokat +rajzolgat, egy másik ami köt. És nem árt egy harmadik védett rendszer nekem ha csak netenb@szakodhatnékom támad,
        illetve valamiről távolról piszkálnom kell az előző kettőt. Egy ilyen hardware rendszer nem olyan easy, hidd el,
        de a szoftware része is még teljes figyelmet kíván, amíg fejlesztgetem.
        Nem árt hozzá a nyugodt magánélet sem. Jelenleg az sem százas. (épp házasodik a gyerek.... majd ha odáig jutsz rájössz hogy ez a te problémád is
        Szerintem csak az nyomja ezt nagy pénzzel, aki oda tudja magát tenni egészen.
        Addig pont jó játék ez a nulla pont nulla egy.

• Egyefenelegyenarégilemez: Fogd a pénzt és kuss

Hozzászólás

• erre az USD longra kíváncsi vagyok.
        Egyrészt kamat pozitív, ezért könnyű tartani.
        Másrészt próbálom megvárni vele hogy miképp döntenek a Jenkik a az adósságplafonnal kapcsolatban.
        Eddig mindig sikerült megegyezniük.
        Ha mégsem sikerülne, akkor szerintetek mi lesz a dollárral?
        Ez nekem nem egyértelmű. Mert ugyebár a piacra fognak önteni egy csomó kötvényt/részvényt, de ettől mit csinál majd az USD?

Hozzászólás

• erre az USD longra kíváncsi vagyok.
          Egyrészt kamat pozitív, ezért könnyű tartani.
          Másrészt próbálom megvárni vele hogy miképp döntenek a Jenkik a az adósságplafonnal kapcsolatban.
          Eddig mindig sikerült megegyezniük.
          Ha mégsem sikerülne, akkor szerintetek mi lesz a dollárral?
          Ez nekem nem egyértelmű. Mert ugyebár a piacra fognak önteni egy csomó kötvényt/részvényt, de ettől mit csinál majd az USD?

Hozzászólás

• kockas
            kockas kommentje
            Editing a comment
            A kíváncsisággal tarkított kamatgyűjtő periódusom az USDCHF-en tegnapig tartott.
            Egyrészt kaptam egy ellentétes jelet, illetve jóváhagyták az amcsdi államadósságszint ("technikai csőd..") felfüggesztését.
            Ez nyilvánvalóan egy olyan esemény aminek lehet piacfordító hatása.
            Gondoltam ha már így alakult, akkor megfordítom....
            Sajna kivertek belőle vagy 2-3 pippel
            Túl szép lett volna....
            Sebaj, van helyette megint GBPJPY short. Erőltetem amíg tudom
            Egyelőre szépen csorog lefele, ha szerencsém lesz, most NEW YORK sem fordítja meg, hátha van pünkösd arrafele is.
        Working...
        X