Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Baljós árnyak

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • #31
  Kedves Madi,
  szerinted még meddig emelkedhet a BUX?

  A héten már a 20.000-es értéket is elérte (úgy emlékszem - most csak olyan grafikont látok, ami szerint aug. 25-én a 19.882 eddigi éves csúcson zárt).
  A BUX 2005 júliusa és 2008 szeptembere között tartózkodott 20.000 fölött, és ez az időszak volt az, amikor Amerikában már szinte a hajléktalanokat is arra biztatták, hogy vegyenek házat jelzáloghitelből, és az egész világot elárasztotta a hitelbőségből származó pénz, ami a budapesti értéktőzsdét is felfújta.

  A BÉT közlése szerint a "a külföldi befektetők [...] a BÉT részvény-kapitalizációjának és -forgalmának mintegy 70-80%-át birtokolják". Ez azt jelenti, hogy pillanatok alatt illanhat el a magyar kisbefektetők vagyona, ha ez a külföldi befektetői "halraj" hirtelen irányt változtat, és úgy dönt, hogy máshol helyezi el a pénzét. Ebből a szempontból nem túl biztatóak a magyar gazdaságról szóló hírek, mint például a második negyedéves GDP adat (7,5%-os csökkenés). Azt is érdemes figyelembe venni, hogy míg a fejlettebb országokban a hitelkamatokat alacsonyan tartják, és pénzt pumpálnak a gazdaságba, addig Magyarországon a hitelkamatokat magasan tartják, és a központi költségvetés pénzt von ki a gazdaságból a költségvetés hiányának csökkentése érdekében, és nem is nagyon lehet mit tenni, hiszen a kamatszint jelentős csökkenése a forint jelentős gyengülésével járna, ami a devizahitelek újabb bedőlési hullámához, és így még nagyobb gazdasági visszaeséshez vezetne. Éppen a "magas BUX" idején élte fel Magyarország a gazdasági tartalékait, ami miatt most bűnhődünk, és még hosszú időnek kell eltelnie egy fellendülésig.

  A BUX a március 12-i mélypontról (9461) felment közel 20.000-re, tehát több mint 100%-os növekedést produkált 5 hónap alatt, jelentős korrekció nélkül. Szerinted ez így folytatódhat? Meddig? Ha az év végéig ez így menne tovább, akkor kapnánk három negyedévnyi szinte folyamatos növekedést, egy recessziós időszakban! Ilyet még biztosan nem láttam.

  Én senkit nem mernék arra biztatni, hogy most vásároljon. Tisztelem azoknak a befektetőknek az eredményeit, akik ebben a raliban a lehető legnagyobb nyereséget (vagy akár a lehetségesnek csak a felét!) realizálni tudták, de most már egyre nő a további vásárlás kockázata, igazából kezd egy vakmerő szerencsejátékká válni.

  Hozzászólás


  • #32
   Búcsú

   Oké és bocs, hogy zavartam...
   Nem kellemetlenkedek itt többet, inkább átnézek az élet napos oldalára...

   Örülök, hogy megismerhettelek Titeket.

   Sikerekben és profitban gazdag boldog jövőt kívánok mindenkinek!

   Üdv,
   Madi
   Madi - http://sites.google.com/site/maditozsde/

   Hozzászólás


   • #33
    Madi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Oké és bocs, hogy zavartam...
    Nem kellemetlenkedek itt többet, inkább átnézek az élet napos oldalára...

    Örülök, hogy megismerhettelek Titeket.

    Sikerekben és profitban gazdag boldog jövőt kívánok mindenkinek!

    Üdv,
    Madi
    Szia Madi!

    Ugyan miért lenne kellemetlenkedés, hogy itt vagy a fórumon.
    Egy fórum arról szól, hogy véleményeket, nézeteket ütköztetünk, kérdezünk és válaszolunk.

    Az, hogy mást vártok a tőzsdétől nem ok arra, hogy lelépj a fórumról. Ha nem tetszik, hát ne válaszolj azokra a hozzászólásokra, melyek távol állnak tőled. Sőt. Nyithatsz itt is egy "Tőzsde napos oldala" témát.
    Persze ahogy itt is megjelentek az optimista vélemények, ott is lesz pesszimista, de ez nem baj.

    harzol

    Hozzászólás


    • #34
     Hétfőtől már én sem fogok megjegyzéseket tenni ezen a fórumon, és ennek az az oka, hogy szerintem a nagy korrekció már elkezdődött - ha a hétfői nap ezt a véleményemet megerősíti, akkor már nincs mit várnom ettől a fórumtól, és nincs is értelme figyelmeztetnem másokat (erről kicsit többet alább); ha a hétfő is a most múló hét közepéig szokásos augusztusi optimista kereskedést fogja mutatni, akkor pedig le kell mondanom arról, hogy alap nélkül riogassak nyilvános fórumokon.

     Tehát bővebben arról, hogy mit vártam ettől a fórumtól. Sokat olvastam az utóbbi időben a tőzsdékről és a gazdaságról, és nagyon határozott véleményem alakult ki arról, hogy hamarosan nagy esés következik, és a gazdasági helyzet is újra romlani fog (mint egy kalandfilmben, amikor a főhős már azt hiszi, hogy megoldotta a helyzetet, és akkor kell szembenéznie a gonosszal...), de persze nem voltam ebben teljesen biztos, és abban reménykedtem, hogy ezen a fórumon kapok visszajelzéseket, amik megerősítik vagy cáfolják a véleményemet. Ha valamikor is provokatívan fogalmaztam, azt csak azért tettem, mert ténylegesen vártam, hogy valaki megcáfoljon.
     A fentieken túl elképzelhető, hogy némi közösségi haszna is volt a megnyilvánulásaimnak, ha egy-két fórumolvasó esetleg elgondolkozott ezeken a témákon, vagy maga is utánanézett néhány kérdésnek.

     Hogy miért gondolom azt, hogy a korrekció elkezdődött? Azért, mert legalábbis csütörtök óta a piac már nem azzal a feltétel nélküli optimizmussal reagál minden (rossz vagy jó) hírre, ami augusztus nagy részét jellemezte. Tegnap az internet olyan várakozást mutatott, hogy a New Yorki tőzsde emelkedni fog a nyitás után (nyitásig a határidős indexek is felfelé mutattak), de a valóságban egy esés kezdődött el.

     Még ma vagy holnap írok egy-két egyéb témáról is, hétfőtől viszont beszüntetem a hozzászólásaimat, ahogy ígértem.

     Hozzászólás


     • #35
      Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek. Tisztelt huba08 azért ha hétfőn elindulna a korrekció, még nyugodtan térjél vissza ide, mivel az esésben is lesznek kisebb emelkedések melyeket ha időben tudunk egymásnak jelezni, hasznosak lehetnek.
      További szép napot mindenkinek.

      Hozzászólás


      • #36
       Köszönöm, jocijocó.

       Még egy-két észrevétel, ami a közelgő korrrekcióra utal, vagy utalhat:

       - Nem tudom, másnak is feltűnt-e, hogy a héten a BUX0912 többször is a "spot" BUX alatt volt, pénteken volt olyan időpont, amikor több mint 100 pont is volt a különbség, míg korábban a határidős index az azonnalit 100 - 200 ponttal felülmúlta. Tehát már a héten úgy ítélték meg a befektetők, hogy a BUX tetőzött - vagy másként is lehet ezt értelmezni? Valaki közzé tud egyébként tenni olyan grafikont, amin a határidős és az azonnali BUX együtt látható?

       - Nőttek a bennfentes értékesítések. Szerdán történt bennfentes OTP-eladás (szerintem kevesen tudták volna ezzel a pontossággal eltalálni a csúcsot: 5168 Ft), és Amerikából az a hír járja, hogy a bennfentes értékesítések aránya már olyan magas, mint még soha azóta, hogy ezt elkezdték mérni 2004-ben. Ebben az az érdekes, hogy az amerikai bennfentes eladások aránya már április óta magas, és így sok bennfentes kimaradt a hónapok óta tartó raliból, de az eladások aránya ennek ellenére is csak növekszik.

       - Több cikket is láttam arról (például), hogy az utóbbi időben a New Yorki tőzsdén a forgalom akár 30-40%-át négy cég adja: AIG, Citigroup, Fannie Mae, Freddie Mac, pedig ezek az összes jegyzett cég 0,13%-át képviselik. Mi ezekben a közös? Az, hogy ezeket az amerikai állam mentette meg a csődtől. Egy hír szerint csütörtökön azért emelkedett az AIG árfolyama 27%-ot (!!!), mert a régi és az új elnök kibékült! Több cikk is utalt arra (például ez, vagy ez ), hogy ezen "zombi bankok" részvényeinek árfolyama spekulatív, vagy akár manipulatív okok miatt emelkedik, és a nagy forgalom mögött "számítógépek", day-traderek, bukó short pozíciók, valamint balek kisbefektetők állnak.

       Több dolog is volt, ami még talán eszembe jut, és akkor megírom, de számomra már ez is bőven elég ahhoz, hogy azt javasoljam : ne vásároljatok, sőt adjatok el. Ha valaki ezzel nem ért egyet, kérem, cáfoljon meg tényszerűen, akár fundamentálisan, akár technikailag. Előre is köszönöm.

       Hozzászólás


       • #37
        Hát akkor elbúcsúzom. Inkább blogot vezettem, az pedig nem fórumra való, a párbeszédre / vitára irányuló kísérleteim pedig a jelek szerint rosszul sültek el.

        Még azt ajánlanám, hogy holnap reggel 9 előtt érdemes megnézni, hogyan alakult a Nikkei, a Shanghai Composite, az EUR/USD, az USD/CAD (vagy az olajár), esetleg az EUR/HUF (bár kétlem, hogy a forint árfolyama reggel kilenc előtt komolyabb változáson menne keresztül). Ha az ázsiai tőzsdék javulnak, és a dollár gyengül, akkor még akár egy újabb napsütéses tőzsdenap elé is nézhetünk.
        Matt Stiles szerint inkább elhúzódó tetőzésről beszélhetünk ezen a ponton, mint korrekcióról, bár számomra akkor is az a kérdés, hogy a következő héten oldalazásra, esésre, vagy zuhanásra számíthatunk, nem hiszem, hogy újabb rekordokat döntene a tőzsde.

        Én továbbra is attól tartok, hogy kifulladt a rali, a kereskedők most kezdenek ráébredni, hogy a király meztelen (túlértékeltség és esztelen vagy manipulatív spekuláció - pld AIG), és itt van már szeptember, ami a tőzsdék számára hagyományosan rossz hónap. Attól is tartok, hogy ha most tetőzik a tőzsde és elkezd oldalazni, akkor ez a bizonytalankodás már közvetlenül a zuhanást előzi meg.

        Leginkább azt kívánom, hogy azok, akik keményen dolgoztak a pénzükért, és nem profi kereskedők (mint én is), most tudjanak vigyázni a vagyonukra.

        Hozzászólás


        • #38
         "Leginkább azt kívánom, hogy azok, akik keményen dolgoztak a pénzükért, és nem profi kereskedők (mint én is), most tudjanak vigyázni a vagyonukra."
         Hát én is ezt kívánom itt a folytatásban a válság kettő pont nulla környékén....
         Nem tudom figyeltétek e az összefüggést, hogy Warren Buffett az előző héten betárazott részvényekből,
         majd tegnapp kilőtt mint az állat az USA index...
         (hmm lehet hogy a FED-nél jóban van valakivel??)

         Velem viszont gecciznek....:
         (betettem utána még tegnap este egy sell limitet az EURUSD szerintem tetejére.
         Reggel csak pislogtam hogy kellett volna még neki vagy 5 pipetta...
         Na trédjünk a trágya:
         ami valójában csak egy kérdés a "Baljós Árnyak" kapcsán:

         moneymentor ez Te vagy??
         "Az MNB piacfelügyeleti vizsgálatának lezárásáig azonnali hatállyal megtiltotta
         kecskeméti Bankmentor Kft.-nek, hogy jogosulatlanul pénzügyi szolgáltatás közvetítése tevékenységet végezzen.
         A társaság tevékenysége kapcsán a jegybank figyelmeztetést helyezett el az MNB honlapján."


         https://www.portfolio.hu/bank/202205...-az-mnb-543085
         Utoljára szerkesztve a következő által: kockas; 2022-05-05, 22:37.
         Egyefenelegyenarégilemez: Fogd a pénzt és kuss

         Hozzászólás


         • moneymentor
          moneymentor kommentje
          Editing a comment
          Hihihi. Megnyugtatlak, nem én vagyok.
          Jelzáloghitellel csak érintőlegesen foglalkoztam még bankárként is.

          Egyébként a Buffett módszer (alulértékelt részvények vásárlása, buy@hold) működik összeesküvés-elmélet nélkül is.
          Érdemes most szétnézni a BÉTen is, nem csak Amerikában (de remélem ez nem minősül az MNB által tiltott befektetési tanácsadásnak)
        Working...
        X